Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 703,733
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

ismim mustafa. bilgisayarıma talihsiz bi olay geldiği için fotoğrafları'mı kaybettim.ama yeni fotoğrafları paylaşıcam.bizde dediğiniz gibi çoğu zaman atıp çekiyoruz ama doğada olduğunuz zaman hakkaten kafa rahat oluyo.

herkese merhaba hayırlı cumalar

Etiketler

Genelde tatlı su balıkçılığımı yapıyosunuz mustafa üstad ? Eskişehir ve çevresimi av bölgeniz yoksa deniz balıkçılığıda varmı ?

Tatlı su balıkçığı ve balıkları farklıdır ama :smiley:

Birde balık yakalanıcak yerdede önemlidir. Araç varsa yada birileri varsa pek balık olmaz yada sınırlı olur kısmet ayrı tabiki :smiley: Bunun içinde arabayla farklı yerler bulmak ve aracın giremediği yerlerdede bütün tesisatı sırtlayıp 3-4 km yürümek gerekir çogu zaman balığın çeşitine göre ses çıkarmamanız. bazende aynı yerde durmamanız gerekir at çek yöntemi ile canlı yemle durum farklı örnek turna sahili baştan aşşa arşınlarsınız.

Balık avlamaya giderken doğada olmak, temiz hava ve sessizlik amaçlardan bazılarıdır. Balık günü karı gibidir  

Sizlere uygun bir kitap ;

oltatp5.jpg

Çocukluğumdan beri balıkla uğraşırım nerdeyse bir kara (Ankarada yaşıyan biri) insanı olarak ne kadar uğraşılabilirse.balık yakalama işi ne yazılıcak nede okumayla öğrenilip sevilecek bir iş. Elbette zararımı varmı okumanın ? yok tabiki Atilla bey ve Arif bey tecrübelerini paylaşmış ne güzel ama durum farklı.

Gidenbilir durumu söz konusu burdada murat üstadım. Mesela bana deselerki izmir sahilde balık kaynıyo gitmem ama açık denizde bir tane balık var. Ama yakalıyabiliriz yakalıyamayada biliriz diye giderim.

Açıklama : İzmir sahilde o kadar çok sivrisinek ve yakarcayla boğuştumki. Biliyorlardı herhalde ankaradan geldiğimi sinkova rağmen yada onlara sinkovla ilgili bu durum( sinkov sıkanı ısırmamaları gerektiği konusunda ) intikal etmemiş. Isırmadıkları yerim kalmadı göz kapağım dahil. Birde alerji yaptı şiştimi bin pişman oldum. bunca eziyetede sadece 1 adet mırmır yakalamadıkmı. tövbe ettirdi tövbe denizde sahilde balık yakalama konusu. Oysa okuduğum kitaplarda bu konuyla ilgili bilgi almamıştım. Gittim başıma geldi öğrendim.

Sahil kenarında sivrisinek.??
İlk kez senden duyuyorum.
Büyük ihtimalle kıyıdan denize akan bir derenin yakınlarında olta atıyordun.

Olta balıkçılığını kitaptan sevdirmek amacı ile yazılmış değil. Olta balıkçılığının püf noktalarından tut hangi balığın ne zaman nerede hangi olta iğnesi - misinası ve yemi ile yakalanabileceğinden ayrıntılı bir şekilde bahsediyor.
Misinanın iğneye ne şekilde bağlanacağına dair onlarca örneği görünce ben bile hayret etmiştim.

Pek ilgimi çekmediği için ciltlettirmiş olduğum kitabı enişteye hediye etmiştim 10 sene önce.
:smiley:

Neler oluyor burada :smiley: Bir gün girmedik lafa, millet balığa sarmış... Nerde dağ-yürüyüş-kamp kelimeleri? :smiley: :smiley: :smiley:

Hatta okudum Fatih, 3-4 post atmış, hiçbirinde "trekking ayakkabısı" terimi geçmiyor... ;D ;D ;D ;D ;D

Bu arada olta balıkçılığı, zıpkın olaylarını ben de severim. Çok beceremesem de zevki güzel dediğiniz gibi...

jargondeath' Alıntı:
Genelde tatlı su balıkçılığımı yapıyosunuz mustafa üstad ? Eskişehir ve çevresimi av bölgeniz yoksa deniz balıkçılığıda varmı ?

Tatlı su balıkçığı ve balıkları farklıdır ama :smiley:

Birde balık yakalanıcak yerdede önemlidir. Araç varsa yada birileri varsa pek balık olmaz yada sınırlı olur kısmet ayrı tabiki :smiley: Bunun içinde arabayla farklı yerler bulmak ve aracın giremediği yerlerdede bütün tesisatı sırtlayıp 3-4 km yürümek gerekir çogu zaman balığın çeşitine göre ses çıkarmamanız. bazende aynı yerde durmamanız gerekir at çek yöntemi ile canlı yemle durum farklı örnek turna sahili baştan aşşa arşınlarsınız.

Balık avlamaya giderken doğada olmak, temiz hava ve sessizlik amaçlardan bazılarıdır. Balık günü karı gibidir

evet tatlı su balıkçılığıyla uğraşabiliyorum ancak.işlerden pek vakit bulupta deniz balıkçılığına el atamadık.eskişehir çevresi dodurga büyükyayla favorilerim.genelde sazan avlıyoruz.vakit sıkıntısından dolayı araştımacılık yönüm pek gelişemedi.dediğiniz gibi 5-10 km yürüyüp orda balık tutup kamp yapmak var ama biz kolayına kaçıyoruz işin.ama gece kampımı çok güzel yaparım:smiley:benimde hayalim adrasan.deniz balıkçılığına orada başlarım inş.
kitap tavsiyeniz için teşekkürler murat bey.

Mustafa üstad, Açıkdeniz balıkçıığı yapılacaksa çanakkale Zarganayla Akya avı internette bakarsanız harika videoları mevcut.

Ulaş üstad sorma bot konusunu teknik sorulara açıcam en sonunda en fazla hiti olan botu alcam birde ekonomik düşünüyoduk hesaba uysun istiyodukya. o zamanda performanstan çok ödün veriyomuşuz bilmeden dengelemiyor. murat üstadın bahsettiği modeli buldum harika gözüküyor. markası güzel nerdeyse hesaba göre 2 bot parası 260 iskontoyla 240 geliyor pazarlıklla 200 liraya almaya çalışıcam bakalım. Hesap şaştı yani :smiley:

Bu arada ulaş üstad sen söylemiştim ne araştırdım ne araştrıdım bot mevzusunda demiştin değilmi önemli konuya üzerinde duruyorum birde bilenler var soruyorum işte. Birazda balık konusunda paylaşım olsun dedim. :smiley:

Balık konusundada nacizane ben az çok bir bilgiye sahibimdir. Tatlı su olta balıkçılığı Turna, Sazan, Kadife, Sudak konusunda olmassa avlamışlığımda varır. Bir konu başlığı bile açılabilir. doğa yürüyüşlerinde hafif olta takımı diye :smiley: bildiğmiz hakim olduğumuz konuya sorudan çok açıklama yazıyorum. izahat yazıyorum. Dağ başında kaldın hadi ( gezenbilir.com bu ekibinde kimse kalmaz fakat ) göl yanı başında içinde balıklar kaynıyor kumanya bitti napıcaksınız ? Cevaplar duyuyorum hemen eve dönerim olmadı . Balığı çeşiti tespit edilip avlanır karın doyurulup hazmedilmesi sağlanıp yola öyle çıkılır efendim. :smiley:

Murat üstad bu seninde dediğin gibi o döneme ait bir bilgi birkimi. O derelerden çok sular alçaldı :( ( küresel ısınma nedeniyle). Birde teknikler diyorsun. Balık avlamak asıl amaç değilmi ? başka amaçlarda varda tabikide Bu cevaba pararel en önemli soru balık nerdedir. tarif eder anlatır bir iki fotoğraf koyar. gidersin denersin su 10 cm alçalmıştır. oraya başka bir balık kümesi gelmiştir.

Sözü şöyle toplayayım öyle balık avları yaptık ki şaştım kaldım. Yerine suyun yüksekliğine misinanın rengine kullandığın yemin canlıysa ne kadar canlı kalabildiğine nerden yeme kancayı takarsan ölmemesi gerekiğitine yapay yem kullanıyosun rengine ağarlığına. Misina bağlama elbette önemli ama birçok olay geldi başımada birini burada paylaşayım açıklık olsun.

Ben balık sevdasına bir dönem baya eğildim. Bendeki kalıtsal bir durum balık hastalığı dedem, babam, amcam hep balıkçıdır.  Takımlar, makaralar, misinalar, çantalar bendede turna meraki vardır aldık ne gerekiyorsa. En tehlikeli balıktır el anlamında. Levrekteki dişler bu balıkta bulunan dişlerin yanında süt dişi kalır. Neyse uzatmayayım Amcamla Evden çıktık 120 Km Evden yol teptik arabayla dağ tepe arazi 10 km 20 km hızlarla kimi yerlerde 2-3 saate vardık. Arabayı park ettik. Kızılırmak ayaklarımızın altında hakim tepeden bakıyoruz. Malzemeleri sırtlandık. 1 km yol aşağıya doğru rampa harala gürele vardık. Hazırlıkları yaptık. Başladık avlanmaya. Öğlene doğru 3 adet turna nasip oldu onları aldık. Bende kamış var balzer fly kamış shimano makine dam kaşık gene renkli bir misina . atıp çekiyoruz. Toplamda 100 lira civarında bir maliyeti olmuştu. Amcam dada bir tutamak misina sarmak için 1 YTL lik kaşık, 2 YTL paketi 1 YTL lik misina. Bir balık yakaladı 100 cm. benim yakaladıklarım 50 cm lik balıklar ona kıyasla. Burada hangi teknik hangi uygulama hangi misina hangi kaşık. Ustalık var sadece bunuda gide gele öğrenebiliyorsunuz . Aynı yerde su  20 cm alçaktı ben bu kadar balığı bir arada görmedim her yer sazan ve  kadife. Bu arada turna balığı sazana kadifeye bayılır demekki hiç turna yoktu anlamına geliyor buda.

Yani her su kenarında koşullar değişir . sabit veriler yoktur. Tecrübeyi ancak gittiğiniz su kenarını orda bir gün iki gün değil yaz kış deniyerek elde edebilirsiniz. Genede kısmet ve acemi şanşı  balık avında en önemli faktörlerdir. :smiley:

Günaydınlar,

Dün yazdım, birkaç satır ama okuduklarımdan, Sevgili Fatih'in yanlış anladığını düşündüm. Kötü birşey söylemek istememiştim. Yanlış anlattıysam, kırdıysam çok özür dilerim, üstadım... Genel olarak bunları konuşuyoruz diye, kısa bir şaka yapayım demiştim.

BU arada balıkçılık ile ilgili son yazılanları okuyunca ben balıkçılık severim cümlemi geri alıyorum. Benim ki oltayı alırım, gider atar çekerim. Yoksa misina seçimi, yok sudakmış, balık tipiymiş, hiçbirinden anlamam :smiley: Bana balıkçılığın o dinlenme bölümü yarıyor, yoksa yazılanları okuyup bilgileniyorum... Sağolun...

Hadi gün içinde görüşürüz.

BU arada Fatih üstadım, yanlış anlama, biraz gevezeyimdir, kusuruma bakma...

Not: Ayakkabı konusunda çok uzun araştırmalar yapmamıştım. Genel olarak malzeme-ihtiyaç-neler gidecek tarzı araştırmam uzun sürmüştü. Ayakkabı konusunda Lafuma'nın çok güzel bir ayakkabısı adrenalinde çok güzel bir indirim ve taksit seçeneği ile denk geldi. Hemen alabildim. O konuda şanslıydım yani :smiley:

Herkese Günaydın

Üstadım nasılsın ? Nasıl keyifler ? mesaimi var gene bugün ? Varmı yarın için bir program ?

Üstadım aramızda lafımı olur biliyorum takıldığını. Canlar sağolsun. Buda benim merakım az bir bilgiye sahip olduğum için konu açılınca cenem düşer. Gerçek hayatta böyle balık mevzusu açılıncada kendimden geçerim. Büyüklerimiz anlatırdı bir çok kez aynı hikayeleri ama anlamazdım bunu daha önce anlatmıştı nasıl aynı hikayeyi daha artan bir keyifle anlatırlar diye. Hep dinlerdim ama sonuna kadar tekrar tekrar heycanla anlatılınca . Oysa keyfi ordaymış bende sizinle paylaşmak istedim. Balıkla avi ve balık avi hikayeleriyle büyüyünce :smiley: Cenemin düşüklüğünü mazur görün baksanıza kaç tane uzun uzun mesaj olmuş.

günaydın,
Ulaş'ım kusura bakma tatil proğramım değişti. Burada Kerpe'de yaklaşık 6 günlük kamp yaptım. aslında en azından hafta sonu için gelmeyi düşünüyordum. galiba biraz fazla daldık. burun damarım çatlamış. belki basınçtan belki de güneşten.daha sonra görüşürüz.
forumu pek takip edemedim ama sizin balık mevzuna bir şeyler söylemek istedim. suyun altında yanınızda kefal sürüsüyle yüzmek, 2 kulaç ötenizde levreklerin süzülüşlerini izlemek yada bazen kıyıya çıkacakken elinizi kayaya atarken parmaklarınızın arasından kayan su yılanını görmek değişik bir keyifmiş bu gezide onu anladım. fotoğrafları ayıklıyorum.
orada bizim gezenbilirden Esra'da vardı. sık sık buluşup dalmaya gittik. yeni yerler keşfettik. Gezenbilir=yiyenbilir olduğumuz için değişik meyvalarında tadına baktık gezerken. bunlar arasında İt eriği,böğürtlen,süt elması,kırmızı elma,sarı erik,italyan eriği ve bolca karayemiş vardı. kış armudu da boldu ama henüz olmamıştı.(karayemiş karadenize özgü mayhoş tadı olan bir meyve bizim esmer taze incirle karıştırma. biz ona karayemiş diyoruzya)

Merhaba,

Bugün mesai yok, hatta uzun haftasonu işleri, eğlence amaçlı tatil benzerleri sonrasında ilk kez evde "yan-gel-yat-osman" tarzı tatil günü :smiley: Ancak evde internet olduğundan gün boyu pinekleme yapacağım. Arada buraya da bakarım tabiki. Umarım kendimi iyi hissedersem de yürüyüş notları yazacağım. Ayrıca balık konusunda gevezelik iyidir, benim hoşuma gitti yazılanlar ama tabi herkesi bilemem.

Efe abi, hiç sorun değil. Bir dahaki sefere deriz. Maksat eğlenmek, dinlenmek olsun, maksat gönüller bir olsun; birgün misafir ederim sizi. Ayrıca zaten çok eğlenceli şeyler yapmışssınız, fotoğrafları merakla bekliyorum. (Haftasonu ben de yürüyüşten sonra yazlığın orda gözlükle dalıp biraz ortalığa baktım. Neredeyse seveceğin kadar yakınlaşan balıklar insanın denizden çıkmasına engel oluyor, değil ki tatili bırakıp gelebilin...

Dediğim gibi fotoğrafları merakla bekliyorum. Başka bir başlık altında açılırsa da, buraya link atar da haberdar ederseniz sevinirim.

Selamlar...

YÜrüyüş kadar rahatlatıcı başka bişey bence yok, Hele Tarih ile dolu olursa ki Bizim burada çok yer var ( burası eskişehir :smiley: ) arkadaşlar eğer eskişehire gelirseniz yazılıkaya --- midas antik kenti ---- var muazzam bir yer.... yakın çevresinde birçok kral mezarı ve dağa değerlendirin bence yazılıkaya resimlerini gogoleden bulabilirsiniz :smiley:) Dostluk ve Muhabbetle Kalın

C ı V a N

Ercan şu konulara baktınmı?

Yazılıkaya - Midas Şehri;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=6480.0

Midas Yazılıkaya Yürüyüşü - Ankara (13 Ocak 2008);
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10091.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR