Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 703,913
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

Ulaş üstad kolay gelsin. söyliye söyliye anlata anlata dillendire dillendire merak uyandırdın yakındada başlıycaz herhalde (ama önce bot sora gps cihazı) Bu Oryantiringe ama geçenlerde verdiğin bir linkte Oryantiring noktalarını gösteren bir sayfaya yönlendirildik fakat kullanıcı adı ve password talep etti . Bir bilene danışıyım dedim.

Bu arada dünkü soruma gezenbilir.com facebook adresine verilen cevaplar için teşekkür ederim.

Murat üstadada afiyet olsun. şeker bal olsun.

:smiley: Herkese İyi öğleler :smiley:

Etiketler

jargondeath' Alıntı:
Ulaş üstad kolay gelsin. söyliye söyliye anlata anlata dillendire dillendire merak uyandırdın yakındada başlıycaz herhalde (ama önce bot sora gps cihazı) Bu Oryantiringe ama geçenlerde verdiğin bir linkte Oryantiring noktalarını gösteren bir sayfaya yönlendirildik fakat kullanıcı adı ve password talep etti . Bir bilene danışıyım dedim.

Bu arada dünkü soruma gezenbilir.com facebook adresine verilen cevaplar için teşekkür ederim.

Murat üstadada afiyet olsun. şeker bal olsun.

:smiley: Herkese İyi öğleler :smiley:

Kim sizden kullanıcı adı - password istedi. Yapmazlar öyle şey bizim çocuklar ama benim adımı verseydiniz keşke; buyur ederler, kahve bile ikram ederlerdi :D :D :D

İşin şakası, geocaching'de mi? Oryantiring'de mi?

Ayrıca yürüyüşle başlamanız en iyisi. O yüzden bot elzem. Ancak Oryantiring'de standart spor ayakkabı kullanacaksınız, gps'de gereksiz orada (hatta yasak :smiley: ) Geocache diyorsanız, gerekli olabilir gps tabiki o ayrı? Ama gps almayı beklerseniz çok geç kalırsınız, hafif pahalı aletler ;)

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
afiyet olsun bu arada, bizim yemek yiyecek zamanimiz yok :smiley: :smiley: Hadi acıyın bana... :smiley: :smiley: :smiley:

Balık mevsimi geçmiş diyen olsa da ;

izgara-baliklar.jpg

Açık havda Çoban salata ile ne güzel gider bu.
Bri eksik var ama ne .??

Hımmmmmm , Şimdi aklıma geldi ;

BuzluRak.jpg

;D

Hoşgeldin Fatih.

Teşekkür ederim Afiyet Şeker oldu. AÖF - Ön Lisans'dan mezun olduğum için dekanlıkta bir arkadaşımız yapıp ikram etti kahveyi.
Oryantiring için GPS'ye gerek yok. Ulaş hocamızın söylediği gibi yasakta.
Hoş sana verilen koordinatları GPS ye aktarıncaya kadar sen çoktan yürüyerek ve koşarak (koşman gerek-zaman karşı yarış ediliyor) hedefe çoktan varmış olursun.
Hocamız haklı.
GPS'ler hafif ama hayli tuzlu bir cihaz.
Çeşitli modelleri var yine de en ucuzu minimum 250 Törkiş lira

İncelemek istersen ;
http://www.gpsturk.net/index.php?pid=18&sid=category&id=12

http://www.adrenalin.com.tr/trademarkdetails.asp?TrademarkID=25

İşte bu yüzden seviyorum gezenbilir.com ailesini. Her soruya özen ve ihtimamla yakşalıp cevap vermek istemeniz. İlk günden beri doğa sporlarıyla ve malzemeleriyle ilgili her türlü soruyu sizinle paylaşıp cevapların üstündeki sis perdesini aralamamı sağladınız .

Canı gönülden teşekkürler. Bu arada mesai saatinde kafaları karıştırdın murat üstad.

:eek: Rakı - Balık. ???

Birşey değil Fatih.

Linkler adres defterimde kayıtlı olduğu için kolaylıkla ulaşabiliyorum.
+ Bilgi ve tecrübem dahilinde olduğu içinde ayrıntıya girmekten çekinmiyorum.
Dediğim gibi GPS ler tuzlu aletler. Sen önce Doğa Yürüyüş malzemelerini tedariklen. GPS'en olmasa da olur.
Küçük bir oryantiring pusulası her zaman işini görür.
GPS biraz lüks kaçıyor.
Hele benim ki. ;D

Herkese merhabalar :smiley:

Gps konusunda ben de arkadaşlarımın fikrine katılıyorum, hiç gerek yok hele orienteering için tamamen gereksiz , Fatih sen önce botlarını al.

Merhaba Zerrin Nasılsın ? Umarım Herşey yolundadır. Dizin sorucam ama sanırım iyice iyleşti. Bot kanayan bir yara oldu. En yakın zamanda pansuman ( Gidip alıcam) yapıcam. Gps konusunu bilenler burdayken sorayım dedim. :smiley:

jargondeath' Alıntı:
Merhaba Zerrin Nasılsın ? Umarım Herşey yolundadır. Dizin sorucam ama sanırım iyice iyleşti. Bot kanayan bir yara oldu. En yakın zamanda pansuman ( Gidip alıcam) yapıcam. Gps konusunu bilenler burdayken sorayım dedim. :smiley:

Bot dedinizde :smiley:
2 dk.

Bu pabuç nasıl.?
132 Törkiş lira

2266.jpg

http://www.adrenalin.com.tr/productdetails.asp?ProductTypeID=2266

Çok teşekkürler Fatih , dizim gayet iyi durumda yarası kabuk bağladı , onun dökülmesini bekliyorum :smiley: ... Sen de kendi yaranın pansumanını yap artık daha geç olmadan :smiley:

jargondeath' Alıntı:

Sizi gençliğime benzetiyorum, kuzum. Ah takvimler... :D :D :D Bundan 1 sene evveli ben de sizin gibi genç, yeni başlayan bir yürüyüşçüyken ;D ;D ;D bir malzemeyi 3 ay konuşuyordum. Bana da burada da, DEDAK'ta da sıkılmadan bıkmadan cevap veriyorlardı. Bu Doğa Yürüyüşçüleri'Nin genel bir tavrı sanırım. (Genelde normal Doğa Yürüyüşçüsü yok galiba :D :D (veya normali yeniden tanımlamak lazım))

Şöyle bir eski hatıralarıma bakarsam; (ki yeni hatırasına bakabilen var mı? :D :D :D )
Botu: 2 ay konuştum (Gerçi Doğa Yürüyüşü yapmadan da ben sğrekli Trekking botu giyerdim. Sadece bu kadar profesyonel dikkat etmemiştim)
Çantayı: 3 ay konuştum. (Gerçi işe yaramadı. Şimdi bir tane daha almam gerekiyor. Daha konuşacağım anlayacağınız. :D )
Batonu: 1 ay konuştum. (Hemen denk gelince almıştım, kelepir :D )
Kıyafeti: 2 ay konuştum. (SOnra denk geldi, aldım. Yoksa 2 ay daha konuşurdum )

:D :D :D :D :D

Not: Bu arada bilmediğim ve sevmediğim dersi de anlatmayı başardım. Yarına kadar azat buzat. Bu arada bu dersi de yaklaşık 120 dakika anlattım. Aranızda bilmediği dersi 120 dakika anlatabilecek var mı? :D :D :D :D

TezzMertek' Alıntı:
Balık mevsimi geçmiş diyen olsa da ;

izgara-baliklar.jpg

Açık havda Çoban salata ile ne güzel gider bu.
Bri eksik var ama ne .??

Hımmmmmm , Şimdi aklıma geldi ;

BuzluRak.jpg

;D

Ya balık yemeyi, hele ki böyle zor yenen balıkları çok sevmesem de alttaki ek benim de ilgimi çekti. Özellikle ehl-i Keyf olması iyice etkileyici ama hem Ehl-i Keyf kullanmış hem de su koymuşunuz, bu pek olmamış ya neyse... (Susuz-buzsuz içiyorum diye her yerde ehl-i keyf arayan bir kişilk olarak bulmuşlar ehlikeyf'i bir de üstüne soğuk su diyorum :( :( )

Neyse, ben birşey soracağım: Sayın Murat Hocam, (nam-ı diğer TezzMertek büyüğüm)
İzmir'in neredeyse tüm dağcılık kulüpleri ile bağlantısı olan bir kişi olarak Kastamonu topicine bir el atsanız da şenlense ortalık, havamızı bulsak. Mesela Doruk nasıl gidiyor? Gİtmeyi düşünüyor mu? Maliyetvar mı? veya diğer kulüplerden gelenler var mı? Organizasyon bilgisi edinebilir miyiz?
Ben birkaç kulübün sitesine baktım, DEDAK dışında sitesinde duyuran yok. Onlar da çok bilgiye sahip değil. MEsela Doruk'un organizasyon ve iletişim bilgilerini paylaşsanız mesela da, gözlerimiz bayram etse? Ne dersiniz mirim?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=14986.0

(Not: Linki de hemen aşağısına koydum. Nasıl? Öğreniyor muyum? :D :D)

Ulaş sen yine iyisin.
Ben çadırı o kadar konuştum. Hala daha almadım. Ama aksesuarları tamam. (çadır lambası gibi)
Çarşaklı değil aldığım bot ama senin de ifade ettiğin gibi kelepir geldi. yaz başında titanyum giysiler aldım. iyiki almışım. neredeyse sıfır terlemeyle traking yapabiliyorum.
Bu arada moderatörlerimizin hakkınıda vermek lazım. neredeyse tüm ihtiyaçların nereden alınabileceğine kadar detaylı bilgilendirmeleri için.

behicefe' Alıntı:
Ulaş sen yine iyisin.
Ben çadırı o kadar konuştum. Hala daha almadım. Ama aksesuarları tamam. (çadır lambası gibi)
Çarşaklı değil aldığım bot ama senin de ifade ettiğin gibi kelepir geldi. yaz başında titanyum giysiler aldım. iyiki almışım. neredeyse sıfır terlemeyle traking yapabiliyorum.
Bu arada medaratörlerimizin hakkınıda vermek lazım. neredeyse tüm ihtiyaçların nereden alınabileceğine kadar detaylı bilgilendirmeleri için.

Tabi ki haklarını vermek lazım, Moderatör değil Google mübarekler... Ben bekliyorum yakında Fişli 140, Fişsiz 120'ye olur da diyecekler... :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR