Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 710,046
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

behicefe' Alıntı:
aslında İstanbul'da doğa malzemeleri satan yerlerle konuşuldu indirim yapılan yer ayarlandı. İzmir'dede ayarlanabilir.

AaaaHA, Ceranus ile TezzMertek'in başına açtık belayı.... :D :D :D Ben bu sohbetin bir yerinde onların başına patlayacağını tahmin etmiştim de, çok çabuk oldu :smiley: :smiley: :smiley:

Etiketler

Keza fuar döneminde geldiğimde fuarda bir kaç firmanın standı vardı. gerçi pahalı markalardı. ama demekki talep var diye düşünmüştüm.

behicefe' Alıntı:
aslında İstanbul'da doğa malzemeleri satan yerlerle konuşuldu indirim yapılan yer ayarlandı. İzmir'dede ayarlanabilir.

Bu mümkün değil Bülent ,
İzmir'de çok sayıda Dağcılık kulübü olduğu için hepsine birden indirim yapmak zorunda kalırlar.
Birine yapsan , öteki de doğal olarak ister.
O nedenle olmayacak birşey.

Kulüplere indirim yapan firmalar var ama malzeme satışı üzerine ticaret yapmıyorlar. (Optik-Fotoğraf-Tahlil Laboratuvar)

slm arkadaşlar ben geldim bakıyorumda muhabbet koyu :smiley:
işler yoğun pek forma giremiyorum malesef Buarada şu botlara bir de ben göz atayım :D

ben olmazsa Sedat'larla da konuşayım. çünkü senin fotoğrafını yayınladığın bot. adrenalin firmasının bende üyesi olduğu için biliyorum. olmadı onların İzmir'dede mağazası varsa onlarla konuşmalarını sağlarım.
İzmir'de dernek sayısının fazla olması güzel fakat bizde gezenbilir olarak neredeyse tüm Türkiye sathında konuşlanan bir siteyiz. göz ardı edilemiyeceğimizi düşünüyorum. heleki şu dernekleşme çalışmaları bir nihayetlensin. sonrası kolay diye düşünüyorum.

Ulaş ,
Kastamonu da ki Atatürk ve İstiklal Yürüyüşü konusunda bilgileri nereden aldınız siz.?
Nette bu konuda pek fazla bilgi bulamadım.
Bulduklarım da 8 haziranda yapıldığına dair yazılar içeriyordu.

Bakınız ;
http://www.haberler.com/ataturk-ve-istiklal-yolu-nda-ilk-yuruyus-8-haziran-haberi/

http://www.kastamonu.web.tr/guncel/istiklaleyuruyus.html

TezzMertek' Alıntı:
Ulaş ,
Kastamonu da ki Atatürk ve İstiklal Yürüyüşü konusunda bilgileri nereden aldınız siz.?
Nette bu konuda pek fazla bilgi bulamadım.
Bulduklarım da 8 haziranda yapıldığına dair yazılar içeriyordu.

Bakınız ;
http://www.haberler.com/ataturk-ve-istiklal-yolu-nda-ilk-yuruyus-8-haziran-haberi/

http://www.kastamonu.web.tr/guncel/istiklaleyuruyus.html

Bilgiler DEDAK'ı arayan Kastamonu Valiliği tarafından kulübe iletilen Faks'tan...

Buraya gelen bilgiler o fakstaki bilgiler. Hatta sonra Hülya hanım Karşıyaka Dağcılık'ı arayıp onların da gittiğini öğrenmiş. Bilgiler bu kadar ne yazıkki. Ancak yine valilikten bilgi alacaklar. Belki burada başka toplayabiliriz dedim.

Ayrıca gönderdiğiniz linke baktım. Bana düz 4-5 saatlik yürüyüş gibi geldi ama? Sanki 95 kmlik yürüyüş gibi değil o haberler? Belki 2 tane yapılacaktır. Biri piknik gibi, biri ciddi yürüyüş?

Botta Son nokta :smiley: Sanıyorum bu botu alıcam yorumları bekliyorum. 133 YTL Resmi sitesindeki İngilizce beyanat.

Alıntı : http://www.merrell.com/Product/NZGP/Mens-Active-Footwear/Hiking/Mens/Chameleon-Wrap-Mid-Gore-Tex.aspx

GORE-TEX® Gasket Construction

Waterproof Pigskin Leather Upper

GORE-TEX® Fabric Lining

Breathable Defense Mesh Panels

Breathable Padded Tongue

Injection Molded TPU External Counter

Injection Molded TPU Instep Stability Arm

Protective Molded Rubber Rand

Protective Molded Rubber Toe Bumper

4.5mm Anatomical Footbed

Nylon 6.6 Injection Molded Arch Shank

In-Board™ Compression Molded EVA Footframe with Grade 4 Tapered Nylon Insole Molded to Bottom

Air Cushion Midsole

4mm Sole Lug Depth

Vibram® Chameleon Hiker™ Sole/TC5+ Rubber

Men's Weight: 2 lbs. 12 ozs.
Women's Weight: 2 lbs. 10 ozs.

İyi Akşamlar herkese. Yarın görüşmek üzere.

043M0104TAUPEGoretex.jpg

2 Numara (Alternatifi) 122 YTL (Uzun Botun kısası sadece)

Alıntı : http://www.merrell.com/Product/NZGP/Mens-Active-Footwear/Hiking/Mens/Chameleon-Wrap-Gore-Tex-XCR.aspx

GORE-TEX® Gasket Construction

Waterproof Pigskin Leather Upper

GORE-TEX® XCR® Fabric Lining

Breathable Defense Mesh Panels

Breathable Padded Tongue

Injection Molded TPU External Counter

Injection Molded TPU Instep Stability Arm

Protective Molded Rubber Rand

Protective Molded Rubber Toe Bumper

4.5mm Anatomical Footbed

Nylon 6.6 Injection Molded Arch Shank

In-Board™ Compression Molded EVA Footframe with Grade 2 Tapered Nylon Insole Molded to Bottom

Q-Form® Triple Density Compression Molded EVA Footframe (women)

Air Cushion Midsole

4mm Sole Lug Depth

Vibram® Chameleon Sport™ Sole/TC5+ Rubber

Men's Weight: 2 lbs. 2 ozs.
Women's Weight: 1 lb. 12 ozs.

043M0105GREYGoretex.jpg

jargondeath' Alıntı:

Ben bunu Trekking botundan çok Oryantiring ayakkabısına benzettim ama tecrübelilerden yorum alalım?

Nedenlerim de;
Kısa (koşmak için ideal)
Goretex (suya basacağız)
İnce taban (Sürekli kullanılmayacak)
Çivili gibi taban (Düz değil, toprağa tutunmak için)

Dediğim gibi bana Oryantiring için ideal gibi geldi. O yüzden ben oyumu trekking için 1 numara için kullanıyorum. (Ama 2 numara trekking için hayallerimi süslemeye başladı bile :D :D :D )

Yanlız işin ilginci Avrupadaki Avro üzerinden yapılan satış fiyatları Türkiyedeki fiyatından iskontolu yükseğe geliyo . Avrupadan istetseniz şu an için daha palalı :smiley:

İkisinide denedim. 2 numara sanki özel bir ilgiyle ayakları sarıp sarmalıyor. 1 numarada Ayağımdaki sorundan dolayı bir rahatsızlık hissettim üst kısımda aşılabilir geldi. Birde trekinge gitmeden normal zaman kullan vurup vurmadığını belirle dediler mantıklı geldi uzun mesafelerde yapıcak bizr çözüm bulunmaz ama kısa mesafede önlem alınabilirmi . :smiley:

Aşınma mutlaka olacak, zira biraz da sanki ayakkabı parçalamak için çabalıyoruz. Malum insanların gitmediği yerlerden gidiyoruz. (Tabi normal insanların ;D ) Ayağınızdaki soruna ne etkisi olur bilmiyorum ama zorlu yürüyüşlerde 2 numara sorun çıkarabilir gibi geldi bana. Ancak tecrübelilerin yorumları anlamlı olacaktır.

Selamlar...

aslında bende doğru karar verdiğinizi düşünüyorum.beğendiğiniz modelin bileğinizi koruması bence önemli. ben günlükte de bu tür bir bot kullanyorum. tek farkı doğada daha çok şehirde kullanmadığım için çarşak bantları yok. goratex olması tercih sebebiniz olmalı.

ben İstanbul'da olduğum için buradaki fiatları biliyorum. Goratexleri her mevsim kullanmak mümkün ben başka bir amaçla gitmiştim Kadıköy'e ama tesadüf mağazanın önünden geçerken indirimi fark ettim. Lafuma ve yaklaşık 80 ytlye aldım. şaka gibiydi. kaçırmadım.

İşe gitmek için izninizle ben ayrılıyorum. Herkese iyi akşamlar diliyorum. :smiley:

Banada bir şaka yapan mağaza olsa keşke :smiley: Bende affetmiycemde. :smiley: zamanda ayırdım fakat fiyat /Özellik olarak ulaşabildiğim tek bot diye bilirm diğerleri hep ütopik kaldılar. Sadece 2 şikayet vardı görebildiğim onlarda bu seri hakkındamıydıbilmiyorum. Bu seride yani cahemelon serisi hakkında yorumlar iyiydi.

Hayırlı işler olsun. İlginize Alakanıza teşekkür ederim.

behicefe' Alıntı:
yaz başında titanyum giysiler aldım. iyiki almışım. neredeyse sıfır terlemeyle traking yapabiliyorum.

Bu konu hakkında detaylı bir bilgi yada link varmıdır. Paylaşırsanız sevinirim. İnternette sadece titanyum olarak dalış kıyafeti bulabildim .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.