Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 592,670

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

Öncelikle geçmiş olsun diyorum size
Kum etabına aslında eğlence için pek girilmez, kuma batmak gerçekten faciadır, etrafta ağaç ta olmadığı için vinç te para etmez, sizi çekecek araç ta batacağı için kumla oyun bütün gece sürecek bir kaosa dönüşebilir. Örneklerini çok gördük, Gümüşdere kumulunda çok kişi sabahlamıştır, aks kıranlar, debriyaj yakanlar vs. vs. Destek noktası kalmadıysa aracı kurtarmanın tek yolu hijack lift ile kaldırıp kum paleti üzerine koymak. Ya da kuma hiç bulaşmamak, ben bulaşmamayı tercih ederim, eğer illa girilecekse yüksek viteslerde düz geçmek gerek. Yine offroad ta oyun şekli sizin tercihinizdir, ama asıl offroad bence sizin de bahsettiğiniz gibi yeni yerler keşfederseniz anlam kazanır.
Parkurda aracınızı kıracaksınız diye bir şart yok, tam gaz çamura dalacaksınız diye bir şart yok, ben bunları geçtiğimiz sezon yaptım, 2 motor yedik, defalarca şarj dinamosu bozuldu, halen arabayı toparlamak için para harcamaktayım. O yüzden aracınızı kırmadan da offroad yapmak mümkün, keşfetme odaklı olursunuz, sakin gider gerekirse alternatif yolları kullanırsınız, batarsanız da sorun yok vinç var, ekip var illa ki çıkarsınız ordan :smiley: Offroad araç parçalamak değildir gözünüz korkmasın :smiley:

SDC' Alıntı:
Konuya ilgi gösteren arkadaşlarım,ben başıma gelenleri ilk olarak aracın eski sahibine anlattım.Kendisi de konuyla ilgili gerekeni yapıyor zaten.Ben bunları sitede sizlerle paylaşırken amacım tecrübeli arkadaşlarımızın (Mustafa abinin işaret ettiği gibi) gezide aksayan noktaları,bilmediğim belkide başkalarınında yanlış bildiği kuralların tesbitiydi.Ama bunu yaparken aracın eski sahibinin yanlış anlaşılmasını istemem.Kendisi hem gezide hem sonrasında desteğini hiç esirgemedi.Hatta pekçok arkadaşım gezi resimlerine daha çok ilgi gösterirken Yüksel beni birçok kez aradı,kendisine buradan da teşekkür etmek isterim.Yani o meselenin mekanik kısmı tamamdır diyebilirim.
Off-road için karışan düşüncelerimi aktarırken de şunu söylemeye çalışıyordum: sanki zorlu yolları geçmek için sevdiğiniz aracınızla mücadele ederken sonunda bir amaç olmalı gibi geliyor bana...Bu da sanırım KEŞFETMEK...
Acemi biri olarak gereğinden çok sizleri meşgul ettiysem özür dilerim...
Tüm uğraşım, her ne yapıyorsam farkında olarak yapmak istediğim için...
Sevgiler , saygılar

Sağolun,mesajınız beni çok rahatlattı...Ne olduğunu bilmeden bu işe kalkışmakla çok mu acele karar werdim diye üzülüyordum.Konuyla ilgili sorularıma kimse cewap wermeyince heralde benim hoşuma giden şey offroad değil diye düşünmüştüm.Aynı doğrultuda düşünen arkadaşların olduğunu bilmek beni çok mutlu etti...

Sevtap merhaba
ben de Mert'in söylediklerine tamamen katılıyorum hatta bu konuyu Mustafa abi ve Hakan'la hacıllı kampında konuşmuştuk
Aslında belli bir rotayı bitirebilmenin engelleri aşabilmenin keyfi gidip piknik yaotıktan sonra oyun oynamaya göre çok çok daha güzel
Fakat kalabalık ve yetersiz araçların oldugu gezilerde bunu yapmak mümkün diil sende hatırlarsan bu yüzden hacıllıda bazı araçlar kamp alanında iken diğerleri bir tur atmaya çıkmıştı
keşif ve belli bir rotayı bitirme amaçlı gezileri yeterince hazır olan araçlarla küçük bir ekip olarak ara ara gerçekleştireceğimizi umuyorum bende :smiley:
bu arada kimsenin cevap vermemesi diye bişey oldugunu sanmıyorum ben kendi adıma bu hafta işlerden dolayı hiç bir şeye cevap veremedim hatta hiç uyuyamadım bile :(

herkese selamlar
artık gezenbilir off-road grubunda 5,2 lakaplı ve corehun kod adlı abimiz yok.
işi gereği kazakistana taşınmasından dolayı ortamımızda artık olamayacak.Kendisiyle dün akşam ufak çapta bir veda yemeği yedik aniden oldu. Kendisine buradan tekrar saygılarımı ve sevgilerimi sunuyor. İleriki yaşantısında sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum.
Seniçok özlüyeceğiz korhan abi...5,2 yi değil seni sevdik......!!!!!!!!!!

Unutulmuşlukları doldurup bohçama,
Sarınıp havanın ayazına...
Ağzımda bir çiğnem anı..
Alır başımı giderim....

Yitirdiklerim yıldız başımda,
Gün doğar elbet ardımda
Cigaranın yanan ataşında..
Sevdiklerimi sarıp bağrıma..
Alır başımı giderim...

corehun abime ithafen.............

Behemahal burada olmasa bile, forumumuzda olacağından eminim. Borat bile giriyordu ordan internete değil mi ya ?. ;D ;D

DOSTLAR; MALUM YOLCULUK VAKTİ GELDİ ÇATTI... AZ SONRA ANKARA' YA YOLA ÇIKIYORUM. 20 GÜN KADAR ORADAYIM FİZİBİLİTELER İÇİN. SONRASINDA KAZAKİSTAN... ŞU KISACIK SÜREYE ÇOK ŞEY SIĞDIRDIK HEP BERABERCE... GÜZEL GEZİLER, GÜZEL ARAÇLAR, İYİ VEYA KÖTÜ BİR ÇOK DA ANI... AMA EN DOLU DOLU OLANI HARİKA ARKADAŞLIKLAR VE DE ÇOK AZ BULUNABİLEN DOSTLUKLAR... BAKMAYIN KOCA GÖVDEME, BAKMAYIN BORU SESİME, BEN BİRAZ FAZLACA DUYGUSAL BİR İNSANIM... BU SEBEPDEN SERDARIMIN DEDİĞİ ÇOK DOĞRU... SİTEYE GİRMEK İSTEMİYORUM, ZİRA SİZLERİN YAŞAYACAĞI GÜZELLİKLERİN BİLFİİL İÇERİSİNDE BULUNAMAYACAĞIM İÇİN ÇOK ÜZÜLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM. AMA BUNUN YANIDA ŞÖYLE BİR GÖZ ATMADAN DURUP DURAMAYACAĞIMDAN DA EMİN DEĞİLİM. BURADA TANIŞTIĞIM HERKESİ ÇOK SEVİYORUM. HEPİNİZ HARİKA İNSANLARSINIZ. GEZENBİLİR DE BU KADAR GÜZEL İNSANIN TOPLANABİLECEĞİ ÇOK GÜZEL BİR YER. LÜTFEN KAZANDIĞINIZ DEĞERLERE SAHİP ÇIKIN. BİRBİRİNİZE DAHA SIKI SARILIN; ZİRA BU DEVİRDE BÖYLE ARKADAŞLIKLAR HELE BÖYLR MÜKEMMEL BİR AKTİVİTENİN POTASINDA BİR DAHA ZOR TOPLANIR. HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM. GİDECEĞİM YERLERDE TURKCELL ROAMING VAR SANIRIM; CEBİM 0 532 382 67 30. ARAYACAK OLANA DA ARAMAYACAK OLANA DA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM. 5,2 Yİ VE BENİ UNUTMAYIN DOSTLAR; UMARIM BİR GÜN BİR YERDE... KALIN SAĞLICAKLA...

korahan abı . senı çok sevdık allaha emanet ol. dev govdelı seker adam bızlerı unutma

bırakıp gıttıgın kalbnse eger bırgun mutlaka doneceksın!!!!!!!!!

Sevtap hanım tekrar geçmiş olsun...Dün aracınızıda gördüm....
Bu arada Mert'in dediğine ben fazla fazla katılıyorum....Off_road illaki araç parçalamak tabiiki değil..
Bir yerlere gezmeye orman etaplarından giderken aldığım keyfi bende hiç bir şeye değişmem. Ama gittiğimiz yerdede de, diyelim ki kamplı çadır yapmaya karar verdik. Sabah çadırından çıkan kimisi etrafı aracıya tırıs tırıs keşfeder, kimiside hoplar zıplar zorlu akrobasi hareketleri yapar...bu KİŞİNİN ÖZEL TERCİHİDİR...

O gün kumda bende oradaydım biliyorsunuz..2 saatlik bir deniz molası olduğu için kimi denize girdi kimi kumda oynadı..(Oynamaya çalıştı)
Ben daha kuma girmeden araçtan inip hemen hemen 1km kadar olan bölümde batmayacağım güzergahı kafamda çizdim ve gidenlerede sordum..Bunun ayıbı yok ki..amacım batmamak...kumu bende sevmem..
Ama siz pata küte daldınız....çünki herkes bir tarafa dağılmış bir şeyler yapıyor...Bu ararkadaşların tercihi..orada batan kimse orada kalmaz...kalabalığız herkes kurtulu..Nitekim sarı cj ler hep battı...Çünki en çok onlar hopladı zıpladı...Buda onların tercihi...ben tırıs tırıs gittim..denizime girdim ..yine tırıs tırıs 2-3 kişiyide vinçleyerek çıktım...ve keyif aldım...Hoş batsaydıkta ne olurdu,hiç mi kumda barmadık ..o değil SİZ OFF_ROAD U NASIL YAŞAMAK İSTİYORSANIZ ÖYLE YAŞAYIN....Bu nu yapmak için farklı biri oılmaya gerek yok...bizlerle gezerkende bu yapılır...Ben dünyanın parasını verdiğim sıfır aracımı sırf kırmak için almadım...Ama off_road orası ..başına her şeyde gelebilir...asfaltta olduğu gibi olmaz...

Kendimce size bir şeyler izah etmeye çalıştım...Sakın soğumayım....En güzel güzergah burası :smiley: Eşim bile off_road u sevebildikten sonra...........

Korhan..Dostum yolun açık olsun...Dün gözlerindeki nemi gördükten sonra bu,bu arkadaşlık dostluk bitmez dedim...Mutlaka ama mutlaka yine görüşeceğiz..Hem aracını satmayabileceğinide söyledin...Sakla mutlaka lazım olur :smiley: Öpüldün....

Korhan aga sanki uzak deniz kaptanı gibi bi gidip 1sene gelmicekmiş gibi konuştun...
Yahu her gidişin bir dönüşü vardır, ne kadar uzak kalacaksın ki..gelicen ennihayetinde 5.2inle buluşmaya...hem sen gelince buralara su düşer her yer çamur olur ozaman daha bir zevkle dalarız ormanlara, çamurlara...
henüz tanışmadık ama sanki nicedir görüşüyormuş gibi alışmıştım sana...
Yazı çok ağır olmuş, ankaraya gidiyorsun madem orada ankaralı üyelerle de buluşma imkanı yaratsana be abicim..kopmamış olursun siteden..
sen gir yine de kazakistandan sesini duyalım yazını okuyalım yeter...
hatta sana bir misyon verelim oradaki değişik arazi araçlarının bize bilgilerini fotolarını ver, burada şurasını gezin burasını gezin de...
ama siteden bizlerden kopma yani...
Korhan Kazakistan'dan bildiriyor de her akşam saat 20.15'te aynı reha muhtarın senelerce atina'dan bildirmesi gibi..
oradan bize gördüklerini, yediklerini aktar...
Yolun açık ola abicim...
dönünce senin için ayrıca bir mis köfte yaparız :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,721
Kayıtlı Üye Sayımız
166,552
Kaydolan Son Üyemiz
TA3OF

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR