Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 592,678
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

Recep bey iyi bir off-road çu olduğunu, yardımseverliği ilede belletti....Grupta yardım etmediği kimse kalmadı....(benim vinçimi tam actırıp sardı mesela...sağolsun)

Etiketler

Benim için talihsiz biten bu son geziden sonra benim biraz kafam karıştı.Off-road kavramı konusunda kim neyi doğru yapıyor,aslında nasıl olmalı sorularının cevaplarını bulmam gerekiyor.Ukalalık etmiş olmak istemem ama ilk kez ve araçsız katıldığım Hacıllı gezisi bence çok daha güzeldi.Çok güzel bir manzarada tahminimce daha önce araç girmemiş kimi zor kimi kolay ama hep doğal yollarda ilerlerken "ben de bunu yapmalıyım" demiştim.Şile gezimizde,kumluk alana gelir gelmez sanki birileri "show time" anonsu yapmış gibi etrafımda vızır vızır,sağa-sola koşturan,hangisine bakacağımı şaşırdığım birsürü araç hünerlerini sergilemeye başladı...Acaba OFF-ROAD heyecanı tam olarak böyle mi yaşanır,ben mi hissedemiyorum diye düşünmeden edemedim.Bu konuda tecrübeli arkadaşların görüşleriyle doğru yolu bulmak isterim...

bende ilk gezimde pek keyif alamamıştım
aracımı ve neler yapabileceğimi bilmediğimden pasif kalmıştım
ama zaman geçtikçe aracı tanıdıkça sınırları zorladıkça bu işin keyfi çıkmaya başladı
bu yüzden önce kendine zaman ver
en azından ben böyle yaptım yoksa hala gezilere katılıyor olmazdım
tabi bu konuda benden desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen her zaman yanımda olduklarını bildiğim değerli GEZENBİLİR ailesinin payı çok büyük
bu vesileyle Gezenbilir ailesinin değerli üyelerine takrar tekrar teşekkür ediyor
saygılarımı sunuyorum

Nadir abi; Sevtapın aracında def. kilidi yok. Bununla ilgili benim tahmin ettiğim arıza; hatta biraz da emin olduğum şey şu: bu aracın direksiyon hidrolik power' i arızalı. Yani direksiyon çalışmıyor. Kremayerli sistemden çok daha kötü. Direksiyon mili; çalışmayan bir hidrolik havuzuna giriyor, çıkıyor ve direk ön salıncağa; tamamen konvansiyonel. BBu durumda direksiyona haklimiyet tamamen bilek gücü. Lastik dişleri de yol satıhındaki bozuklukları tutunca ve bilek gücünün eksik kaldığı yerlerde aracın sağa sola atması gayet normal...

hanımefendinin aracı yabancı bir araç değil sanırım .aracın arızalı olduğu kesin.corehuun nun dediği çok doğru.aracın eski sahibi bu konuda en iyi yardımcı olacak kişi sanırım.off road konusu ise tamamen kişisel istekler doğrultusunda bir aktivite .bir çok arkadaş orman gezisini severken bir diğer arkadaş engel aşma ve kaya tırmanışını sevebilir herkes aynı şeyi yapmak zorunda değil .sahile gittiğinizde araçla kuma girmedende off road olabilir.bu tamen kişisel.

Konuya ilgi gösteren arkadaşlarım,ben başıma gelenleri ilk olarak aracın eski sahibine anlattım.Kendisi de konuyla ilgili gerekeni yapıyor zaten.Ben bunları sitede sizlerle paylaşırken amacım tecrübeli arkadaşlarımızın (Mustafa abinin işaret ettiği gibi) gezide aksayan noktaları,bilmediğim belkide başkalarınında yanlış bildiği kuralların tesbitiydi.Ama bunu yaparken aracın eski sahibinin yanlış anlaşılmasını istemem.Kendisi hem gezide hem sonrasında desteğini hiç esirgemedi.Hatta pekçok arkadaşım gezi resimlerine daha çok ilgi gösterirken Yüksel beni birçok kez aradı,kendisine buradan da teşekkür etmek isterim.Yani o meselenin mekanik kısmı tamamdır diyebilirim.
Off-road için karışan düşüncelerimi aktarırken de şunu söylemeye çalışıyordum: sanki zorlu yolları geçmek için sevdiğiniz aracınızla mücadele ederken sonunda bir amaç olmalı gibi geliyor bana...Bu da sanırım KEŞFETMEK...
Acemi biri olarak gereğinden çok sizleri meşgul ettiysem özür dilerim...
Tüm uğraşım, her ne yapıyorsam farkında olarak yapmak istediğim için...
Sevgiler , saygılar

suavi' Alıntı:
ben tekim.. bana eşlik edebilirsin..
tabiki teşekkürler arkadaşlar bir süre altınolukta tatildeydim sizlerden uzak kaldım yazılarınıza cevap veremedim talihsiz birşekilde aracımla kaza geçirdim bir bayan sürücü nissan navarayla tam göbekten vurdu neyseki bizde birşey yok

14.500€ olana Ankara'dan kabin gelecek ruhsatı arazi taşıtı... acilen ruhsat işini halletmek için o kabin yapıldı :smiley: yakın arkadaşımın... epey uğraştı... 300 5 silindir komple sıfır turbo dizel makine koydu, öne 12.000 hidrolik warn koydu arkada zaten kendi winch i var... bir sürüdü extrası var..hep orjinal malzeme kullandı en son sıfır mercedes kamyon hidrolik direksiyon pompası koydu sıfır....kıyamet para...
Nadir Bey'lerin bahsettiği bu olabilir;

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4581429&keyword=unimog

Doğrudur , benim bahsettiğim Orkun'un linkini verdiği unimog.
Diğerine gelince verdiği yedek malzeme listesine bakarsan aslında fazla bir fiyat değil.
Bir de Gökhan bey en güzelini yapıp , unimog motor değişimlerinde ideal olan 5 silindirli 300S modelini kullanmış.
Bir diğeri de yine 5 sil 250S 'dir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,721
Kayıtlı Üye Sayımız
166,552
Kaydolan Son Üyemiz
TA3OF

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR