Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 595,640
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

discovery-V8' Alıntı:
;D ;D Abi sen CJ deki 4.2 ye güçlü diyorsan bir v8 koltuğuna otur yine konuşalım, hem ses hem görüntü ;D

Ayrıca ön camı yatırma işi CJ ye özgü değil, Defender dahil birçok aracın tavanı sökülüp ön camı yatabilir, 1993 haziran ayında Suzuki samurai nin tavanı söktük , camı yatırdık ,öyle ön cam yatık vaziyette gezerken boynuma bir arı saplandı, görünmez kaza iste kurşun girse daha iyi hissederdim ;D ;D ;D cam yatıkken amman dikkat .

Ufuğun CJ bir başka ne 5 ne 7 ile kıyaslanmaz, uzunluğu Def 110 le aynı.
Bizim karşılaştırmamız cj-deffender abicim... :smiley:

V8 gelinceCJ ler bile V8 geçiyor... :D

V8 lerde land cruiser olsun zj olsun deneme fırsatım oldu ama CJ deki motor homurtusunun tadı gerçekten yok kendine özgü bir sesi var cj lerin... ;)

Cj yi biryandan seçme amacım ön camı yatar olması...Motorsiklet tutkusu olunca insanda.. :smiley:

Ufuk abininki CJ-6 evet farklı bir cj... ;)

Etiketler

Bir saniye hoop.... Bugün Yunus la konuştum. Kaydetmesin diye sabahın köründe aradım ;D Daha önce Tokat gezilerimizde bir defender denk gelmiş bütün projelerimi onun başarısızlığı üzerine inşaa etmiştim. ;D

Son günlerde o kadar farklı arazi araçları ile muhatap oldum ki. Arkadaşımıza 2 haftadır araç arıyoruz. Sonunda defender aldık. Tabi ben kefil oldum. 5500 e CJ alamadığımız için ;D ;D

Aracı ilk arkadaşımız Gökhan denedi. Hemen satış yapılan parkın üst tarafında kayalık bir tepe vardı. Belli bir yere kadar ben arka koltukta kafamı tavana vura vura çıkarken Gökhan yeter mi dedi. Bende geç kenara daha düz yoldaydık. Anlatılanlara göre bunun tepeyi bulması gerekir dedim. Sonra o bilindik ön yargı ile direksiyona geçtim. Ama beni şaşırttı. Acımadan gaz kesmeden tepeyi buldum. Biraz korku saldım ortama ama sınıfı geçti defender. Bu arada ön şaft mafsalını kırmışız aşağı inerken ses geldi o ayrı. CJ den alışık olduğum için bu araba iş yapar dedim ve aldık ;D

Bugün gün boyu sanayideydik. Buji, filtreler , yağlar platin pitman filan değişti. Parçaları önce yunus a sordum. Sonra bizim sanayide askeriyeye parça tedariği yapan bir firmada bulduk. Gerçekten çok ucuz CJ nin yarısı ya da üçte biri diyebilirim.

Dikkat ederseniz objektif olmaya çalışıyorum. İnşallah Cj kardeşlerimi husrana uğratmam ;D Yarın ilk gezimizi düzenliyoruz. Defenderların birisi de gelecek. Kullanan arkadaş yeni. Lastikler kötü. Fazla fikir veremeyebilir ama deneyeceğiz.

Gün boyu defenderla uğraşmaktan benim cj ile fazla ilgilenemedim. Durduğu yerde egsoz takozunu kopardı. Çok kıskandı çoook.. Sonra bindim sesini duydum. Egsozcu amcaya gittik. Yaptırdık. Biraz konuştuk. Durumun bildiği gibi olmadığını anlattım ona ;D Biraz da benzin alınca barıştık. Sonra hafif bir avans ayarı ile eve kadar uçurdu beni. CJ benim için ayrı. Ama sırf offroad için araç alacaklar. Fazla da imkanı olmayanlara defender önerebilirim sanırım artık. Samurai vitara niva filan baktık. Çok fark var ya. Çook.. Biz kırmaya oynuyoruz. En zor kırılacak sanırım CJ defender ikilisi diye düşünüyorum.

hasanfb' Alıntı:
Yunus abi dizeller öle sarı kare idi deffenderde lambası... Isıtma bujilerini beklicen dizel motor zaten geç ısınır hemen soğur... :D
Bu arada km nekadar yakıoyr dizel deffender.... ???
ful arazide en fazla 350krş otoyolda 250krş :smiley:

Aldığımız iki araç..

[attachment=1][attachment=2]

sddfsd.jpg

sdsd.jpg

jeep' Alıntı:
Aldığımız iki araç..

[attachment=1][attachment=2]
Tekrar hayırlı olsun ama o lastikler iş yapmaz bunu sende biliyorsun hatta sert oldukları için konforuda çok etkiler
eğer dediğin gibi arkada otururken çok zıplıyorsa arka amortisörler patlaktır tam fiyatını hatırlamıyorum ama 45 tl tanesi ama daha pahalısıda var
ve amortisorlerin patlak olmöası arazi performansınıda çok etkilr
araçlar çok temize benziyor
aman diyim kaportasını vurmayında başka ne yaparsan yap bişey olmaz kaporta çok pahalı

Ğoktuğ Bugün mafsaldan bahsederken ben aks mafsalı zannettim bu parçada çok ucuz değil 350civarı ama onunda ucuzu var yerli aynı işi görür 190 civarı

aks.jpg

yunus bager' Alıntı:
Hayırlı olsun Göktuğ ,
eee sana ne zaman defender alıyoruz ;D ;D
Hasan duy duy eldevar birrrrr ;D ;D ;D
Direksiyona gelince yapacak pek bişey yok :smiley: bugünekadarki direksiyon nasıl tutuluyor unutmak , yeniden öğrenmek gerekiyor :smiley: (hızlandırılmış defender direksiyonu nasıl tutulur ders verebilirim ) :smiley: :smiley:
Yada hidrolik direksiyon ,küçük direksiyon simidi herşeyi çözer ;) ;)

Benim bünyede defender biraz zor barınır. Şöyle bir baktım. Modifiye edecek şekilde değil gibi geldi ya da biz alışmamışız. O değilde şu sıralar 70 model bir scout peşindeyim. Olursa bir dev yaratacağım.

Direksiyonun konumu gerçekten ders alacak kadar var. Gökhana defalarca dedim. Parmaklarını içine sokma diye. Kıracak diye korkuyorum..

ufukozkan' Alıntı:
Yunus bu sayfayi bastirip cerceveletir odaya asarsin Kesin :D :D :D

Ufuk abi dur hemen havlu atmadık. Bu defendercı abilerimiz gizli saklı geziyorlar. Sonra burada yorum yapıyorlardı. Şimdi devir değişecek. Herkes artık defender izleyecek ;D Bana nasip olur elbet arada bir defender çekmek ;D

Mesaj çok gizli. İzlemeye devam edin..

yunus bager' Alıntı:
;D ;D ;D
Astım bile
sen birde telde görüşürken dursaydın sanki Göktuğ bana defenderi met ediyor ;D ;D

beğendim şimdi yalan mı söyleyeyim. Keçi gibi hoplaya zıplaya tırmandı. Ama test devam edecek. Bakalım nereye kadar gidecek bu olumlu izlenimlerim.

yunus bager' Alıntı:
Abi uykudan uyandırdı beni aklıma hiç gelmedi yoksa burda cümle aleme dinletirdim ;D ;D ;D

eee dikkatli olacan işte su uyur ........ ;D

hasanfb' Alıntı:
Göktuğ abi deffenderde CJ motoru olmasın okadar iyimi tırmandı .... :D

Yunus abi askerde deffender kullandım kontak anahatrı ters yerde harbiden var bir gariplik... :smiley:

motor 2.5 85 hp galiba. Kokusu çıkacak gibi geliyor ama dur bakalım.

kontak hem ters tarafta hemde ters yönde çalışıyor. Kapatırken motoru garjjj diye marş dinamosundan hep ses geliyor. Gökhan hemen pardon abi ters taraf alışamadım hala diyor. ;D

discovery-V8' Alıntı:
ahahahahahaha ya ölücem gülmekten , Biri Göktuğun hesabının hack lemiş olmasın , Göktuğ değildir o inanmayın ;D ;D ;D

Yavuz abi sen çözüm yolunu buldun. Çok pişman olursam dediklerime, biri hesabıma girmiş der işin içinden çıkarım. ;D

hasanfb' Alıntı:
Bizim karşılaştırmamız cj-deffender abicim... :smiley:

V8 gelinceCJ ler bile V8 geçiyor... :D

V8 lerde land cruiser olsun zj olsun deneme fırsatım oldu ama CJ deki motor homurtusunun tadı gerçekten yok kendine özgü bir sesi var cj lerin... ;)

Cj yi biryandan seçme amacım ön camı yatar olması...Motorsiklet tutkusu olunca insanda.. :smiley:

Ufuk abininki CJ-6 evet farklı bir cj... ;)

Az kaldı, yakında 360 inc3 V8 li bir scout ile 40 lastik. Ön dana44 arka dana60. Proje hazır aracı buldum, motoru buldum. Amerikanın kralını yapıp beygir sorununa son vereceğim ;D ;D ;D

jeep' Alıntı:
Ufuk abi dur hemen havlu atmadık. Bu defendercı abilerimiz gizli saklı geziyorlar. Sonra burada yorum yapıyorlardı. Şimdi devir değişecek. Herkes artık defender izleyecek ;D Bana nasip olur elbet arada bir defender çekmek ;D

Defendercilar in hic cakilip kaldigi fotolari videolari gormuyoruz Biz nerde batsak cakilsak heryere atiyoruz videolari fotolari
Bolca defender cekicegine gore :smiley: Bolca atarsin artik siteye :smiley: :smiley:
Gercekler ortaya cikacak :D :D

Yunus burda degil dimi :smiley: :smiley:

Bu gun muhabbeti oldu arkadasimda defender almak istiyormus Neden diye sordum Hic batmiyor dedi Nerden cikardin dedim Sitede oyle foto gormemis
Bende millet batmis cakilmis fotolari atmiyolar Herkes bizmi dedim Caydirdim defendirdan :D :D :D simdide capona takildi :D :D suzuki filan diyo Allah Allahhhhhh :D :D

jeep' Alıntı:
Benim bünyede defender biraz zor barınır. Şöyle bir baktım. Modifiye edecek şekilde değil gibi geldi ya da biz alışmamışız.
Aganda şuraya yazıyorum yakında ama sana 2,5 az gelir 3,5 v8 aramaya başlamassan bende cj ciyim ;D ;D

yunus bager' Alıntı:
Neyse gene çok vermişsiniz mafsal 13 tl

Urfa da normaldir abi..

ufukozkan' Alıntı:
Defendercilar in hic cakilip kaldigi fotolari videolari gormuyoruz Biz nerde batsak cakilsak heryere atiyoruz videolari fotolari
Bolca defender cekicegine gore :smiley: Bolca atarsin artik siteye :smiley: :smiley:
Gercekler ortaya cikacak :D :D

Bu gun muhabbeti oldu arkadasimda defender almak istiyormus Neden diye sordum Hic batmiyor dedi Nerden cikardin dedim Sitede oyle foto gormemis
Bende millet batmis cakilmis fotolari atmiyolar Herkes bizmi dedim Caydirdim defendirdan :D :D :D simdide capona takildi :D :D suzuki filan diyo Allah Allahhhhhh :D :D

Tam da demek istediğimi yazmışsın. 3 senedir buradayım. Bir tane suya dalmış defender hatırlıyorum. Ya çamura girmiyorlar. Ya gezilerinde foto yasak ;D ya da gerçekten batmıyorlar ;D

yunus bager' Alıntı:
Aganda şuraya yazıyorum yakında ama sana 2,5 az gelir 3,5 v8 aramaya başlamassan bende cj ciyim ;D ;D

başlamayayım şimdi yine. Bugün kaportacı çağırdık. Bir iki ezik filan vardı. Adam baktı baktııı.. Abi buna çekiç olmaz, ısıtsak genişler dedi. Dedim ne yapacaksın ? Ben anlamam abi dedi gitti ;D

ufukozkan' Alıntı:
Bu arada Yunuscumu cok severim Bunu belirtmek istedim :smiley: :smiley: :smiley: Yanlis anlasilmasin :smiley:
;) bir mukabele
ufukozkan' Alıntı:

Sen onu benle bı konuştursana ;D ;D
defender neden alınır
1 sağlam
2 ucuz bulma ihtimali çok
3 parça sorunu hiç yok
4 9 avcı 9 köpek ve bütün yolcuların kamp mazemelerini taşıyabilir ;D ;D
5 helede td300-puma yada v8 olunca dadından yenmez :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,574
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR