Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 595,572

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

hasanfb' Alıntı:
Göktuğ abi deffenderde CJ motoru olmasın okadar iyimi tırmandı .... :D

Yunus abi askerde deffender kullandım kontak anahatrı ters yerde harbiden var bir gariplik... :smiley:
Hasan sen hiç Murat 124 kullanmadınmı onlarda aynı :smiley:
defender anavatanı sağ direksiyon olduğu için hatta sağ direksiyon olanların alttan daha geniştir

yunus bager' Alıntı:
;D ;D ;D
Astım bile
sen birde telde görüşürken dursaydın sanki Göktuğ bana defenderi met ediyor ;D ;D

ahahahahahaha ya ölücem gülmekten , Biri Göktuğun hesabının hack lemiş olmasın , Göktuğ değildir o inanmayın ;D ;D ;D

yunus bager' Alıntı:
Hasan sen hiç Murat 124 kullanmadınmı onlarda aynı :smiley:
defender anavatanı sağ direksiyon olduğu için hatta sağ direksiyon olanların alttan daha geniştir

Okadar dikkat etmedim abi...Doğrudur...

Göktuğ abiye ulaşan varmı ... :D

Antepe hermarka offroad aracını topladı valla... Yakında birde tır alır heryere taşır offroad sevdalılarını... :smiley:

hasanfb' Alıntı:
........ kontak anahatrı ters yerde harbiden var bir gariplik... :smiley:

Hasan öyle işe yarıyor o ters kontak anlatamam , benzinliler soğukta jiklesiz çalışmaz (v8 hariç) bizdekilerden birinde jikle teli kopuk geldi, tek başına arabayı çalıştıracaksın, bir elinle hava girişini kapatman gerekiyor, aynı andada marşa basacaksın, bir el kontakta bir el hava girişinde olması gerekiyor ;D ;D ;D

Defender de hiç sorun değil , başka bir araçta bu nasıl yapılır bilmem ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
ahahahahahaha ya ölücem gülmekten , Biri Göktuğun hesabının hack lemiş olmasın , Göktuğ değildir o inanmayın ;D ;D ;D
Valla ben bilmem Antep şivesiyle konuşan biriyle konuştum ;D ;D yoksa başkasıylamı konuştum banada inandırıcı gelmedi ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
Hasan öyle işe yarıyor o ters kontak anlatamam , benzinliler soğukta jiklesiz çalışmaz (v8 hariç) bizdekilerden birinde jikle teli kopuk geldi, tek başına arabayı çalıştıracaksın, bir elinle hava girişini kapatman gerekiyor, aynı andada marşa basacaksın, bir el kontakta bir el hava girişinde olması gerekiyor ;D ;D ;D

Defender de hiç sorun değil , başka bir araçta bu nasıl yapılır bilmem ;D ;D

Abi CJ lerde hangi modelden sonra bilmiyorum ama otomatik jikle var... :smiley: Benimkide otomatik... ;)

hasanfb' Alıntı:
Deffendere azda olsa teknoloji katmak lazım... ;)

Teknolji delikanlıyı bozar ;D

herşeyi ittirmeli kaktırmalı olacak, aşınan parçaları gözle göreceksin, seslerinden hissedeceksin, klima yerine 2 flap varki önde camın altında dünyaya bedel yazın terleyip zatürre olmak için ideal ;D her parça böyle ittir kaktırla çalışıyor, işte buyüzden hala çok seviliyor, hala arızasız yürüyebiliyor ;D ;D

yunus bager' Alıntı:
Sevtap abladaki 90" defenderde galiba otomatik jikle

Yok oda manuel jikleli, ama ateşlemesi elektronik, suya daha dayanıklı, saat gibi çalışıyor maşallah diyeyim nazar değmesin.

discovery-V8' Alıntı:
Yok oda manuel jikleli, ama ateşlemesi elektronik, suya daha dayanıklı, saat gibi çalışıyor maşallah diyeyim nazar değmesin.
Amin

Yavv jiklede neyin nesi :smiley: ben anlamam öyle :smiley: kontak anahtarını bir çeviriyorsun 7saniye sonra marşa basıyorsun o kadar ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
Teknolji delikanlıyı bozar ;D

herşeyi ittirmeli kaktırmalı olacak, aşınan parçaları gözle göreceksin, seslerinden hissedeceksin, klima yerine 2 flap varki önde camın altında dünyaya bedel yazın terleyip zatürre olmak için ideal ;D her parça böyle ittir kaktırla çalışıyor, işte buyüzden hala çok seviliyor, hala arızasız yürüyebiliyor ;D ;D

Aynen CJ leri açıklamışsın abi.. 2 flap bizi bozar hemen camı yatırıyorsun CJ oluyor bir ATV rüzgarı hissetmek gerekir... Motor seside racing motoru olur ya 6 silindir beraber 4.2 cc gücü tüm duyu organlarında hissetmiyormusun bambaşka tavsiye ederim... :D Abi sen bir ara sanki ufuk abinin CJ yide kullanmıştın çokta yakışmıştı hani.. :smiley:

yunus bager' Alıntı:
Amin

Yavv jiklede neyin nesi :smiley: ben anlamam öyle :smiley: kontak anahtarını bir çeviriyorsun 7saniye sonra marşa basıyorsun o kadar ;D ;D

Yunus abi dizeller öle sarı kare idi deffenderde lambası... Isıtma bujilerini beklicen dizel motor zaten geç ısınır hemen soğur... :D
Bu arada km nekadar yakıoyr dizel deffender.... ???

hasanfb' Alıntı:
Aynen CJ leri açıklamışsın abi.. 2 flap bizi bozar hemen camı yatırıyorsun CJ oluyor bir ATV rüzgarı hissetmek gerekir... Motor seside racing motoru olur ya 6 silindir beraber 4.2 cc gücü tüm duyu organlarında hissetmiyormusun bambaşka tavsiye ederim... :D Abi sen bir ara sanki ufuk abinin CJ yide kullanmıştın çokta yakışmıştı hani.. :smiley:

;D ;D Abi sen CJ deki 4.2 ye güçlü diyorsan bir v8 koltuğuna otur yine konuşalım, hem ses hem görüntü ;D

Ayrıca ön camı yatırma işi CJ ye özgü değil, Defender dahil birçok aracın tavanı sökülüp ön camı yatabilir, 1993 haziran ayında Suzuki samurai nin tavanı söktük , camı yatırdık ,öyle ön cam yatık vaziyette gezerken boynuma bir arı saplandı, görünmez kaza iste kurşun girse daha iyi hissederdim ;D ;D ;D cam yatıkken amman dikkat .

Ufuğun CJ bir başka ne 5 ne 7 ile kıyaslanmaz, uzunluğu Def 110 le aynı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR