Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 591,961
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

tabiki donanımlı bir araç eşliğinde olabilir 2araçla gitmekte yarar var en basit geçişler bile bazen kabusa döne biliyor dün başıma gelen bir iki heycandan sonra bunu daha iyi anladım ve tabiyatı hafife almamak gerektiği gerçeğiyle yüzleştim ki ben son derece dikkatli ve hazırlıklı biri olduğumu düşünürüm. tek araç giden arkadaşlarım da var hatta resimdeki mavi araç muhammet abi kafası eser ögle yemeklerini bile o zirvede yer gelir öyle delidirde o kestirme ve sert zeminli mıcırlı kısa zorlu bir çamur yol ile varıyor çok zevkli olmuyor gerci gün içi kısa bir heycan yaşıyor bölge yabancıları için dediğim gibi ben yanlız yolculuğu hele bilmediğiniz bir yere yolculuğu tavsiye etmem. Grup hareketini önemserim en az 2 araç derim birde rotanın motor hacmi ve 4 cekerin iyi olmasıyla buyuk bir artı olarak görülebilir çok güçlü araçlar da zaman zaman inanılmayacak şekillerde mahsur kalabilirler hemde daha az donanım daha az güç teki araçlar tarafından yanlarından geçip giderken tabiyat bu kimini sever bağrına basar kucaklar bırakmaz :smiley:

Etiketler

Jeep34' Alıntı:
Aralık ayında 18 gezi paylaşımımız var. Vallahi bravo ..Tebrik ediyorum.. Nerden nereye.. :smiley:

çok haklısın uğur abi sadece bizim ekip aralık ayında 4 gezi yaptı...

çığ gibi büyüyoruz...

ortam güzel virüste faydalı olunca herkes kolay kapıyor bu hastalığı ...

4 L' Alıntı:
tampon güzel olmuş yakışmış da ancak fotodan öyle görünüyor da olabilir, emeğine saygısızlık etmeyelim ama sanki usta görmeden kafasına göre ölçülendirip imalata girmiş. Haliyle trim ve montaj aşamalarında hatalara yol açmış bu durum.Boşver güle güle kullan, çamur her hatayı örter.
tamponun aslında güzel olmasına gerek yok o tampon kim bilir daha nerelre çarpacak eğilecek mükülecek düzeltmesi kolay olsun die böyle yapıldı iş görüntü ise bi arb sipariş verilir takılırdı vinci de gizli vinç yapacağımız için tamponun vinçe göre yapılmasına gerek yok sırada vin spoiler sisler var bakalım yorumlar için herkeze teşekkürler dün arabayı bayağı zorladık 3 saat felan kesintisiz gazladık gezilere akşam başlık açacağım dünden dönüşte çektiğim 2 foto karın yüksekliği kimi yerderde 60 cm felandı
28122008286.jpg

28122008287.jpg

Kar mı dediniz Ankara karlar altında bembeyaz her yer, dün karlar altında ve sürekli yağan karda yaptığımız offroad etkinliğimiz süper geçti doyumsuz manzaralar gördük ve görüntüledik, hepside siteye yüklenecekler, konu başlığını vereyim de yüklenmiş olanların bir kısmını görme şansınız olsun, devamınıda izlersiniz mutlaka gerçek manzaralar henüz yüklenmedi daha, bir de videolar gelecek tabii :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=22104.0

4 L' Alıntı:
tampon güzel olmuş yakışmış da ancak fotodan öyle görünüyor da olabilir, emeğine saygısızlık etmeyelim ama sanki usta görmeden kafasına göre ölçülendirip imalata girmiş. Haliyle trim ve montaj aşamalarında hatalara yol açmış bu durum.Boşver güle güle kullan, çamur her hatayı örter.

çamur siyasetine karşıyız, çamur hiç bir şeyi örtmez ıslanınca çıvır akar gider ayıp ortada kalır :smiley: Tampon yapımıda eğer eskisi yerine yeni bir tasarım uydurmaksa amaç zor bir iştir ince elemek sık dokumak bin kere ölçüp bir kere kesmek lazım doğru bende mesleki bakış acımla konuşursam sol taraf sağdan düşük derim yanlız önemli olan işlev boyutlar değil. Tampon güzel olmuş daha öncede söyledim geç olmuştu yapılmış takılmıştı tasarımı daha carpıcı yapılabilirdi buda jeep yada defenderin bir ön tampon anlayışı farklı yaklaşımları vardır bazı markalarda bu zayıf kalmış olabilir sadece a markayı bilen usta diğerlerinin de ilerleyişinii takip etmiyorsa musterisini şartlara uygun ancak elindeki olanaklar kadar yönlendirir aynı şey müşteri içinde gecerli. birazdaha çalışma ve aceleye getirmemek bu işi net çözerdi bir 4x4 için (jeep değil jeep kendi başına marka ) yeterli bir tampon olmuş.

batuhan gittin video çekmeden geldiysen aşkolsun derim şimdi senin bu araba ile oralara gidite videosuz dönersen çok üzülürüz haberin olsun en kısa zamanda videolar isterim!!! : )

memduhk' Alıntı:
bende normal bi 2.8 var temiz ve 4 cekeride ii durumda. ama daha ekstra bişey yapamadım. bunlada da girilebilri heralde öyle bir araziye. ne dersiniz

memduhk kardeşim,fosilbulent yazdıklarında haklı sakın olaki tek tabanca falan girme o tip yollara muhakkak bir donanımlı araç refakatinde dene

bir de lastik olayı var kesinlikle MT lastiksiz girişme böyle bir şeye :smiley:

fosilbülent kardeşim gezin güzel olmuştur eminim..
bakıyorum yeni vinci takmışsın,diğerini arkaya monte ettin mi?
muhammed abiye selam

e.postacı' Alıntı:
fosilbülent kardeşim gezin güzel olmuştur eminim..
bakıyorum yeni vinci takmışsın,diğerini arkaya monte ettin mi?
muhammed abiye selam

evet sinan 12000 t max öne 9500 ü arkaya taktım gezi güzel oldu. keşif gibi

pazar günü vinç in önemini daha bi iyi anladım.şilede dedeman otelinin arkasındaki plajda benim d-max ın göbegini oturttum.ugraş ugraş çıkmaz.işte orda bi vincim olsa anında kurtulurdum.ama olsun hem jandarmayla tanışmış oldum.hem köy halkıyla ;Dbirde issof un radio yazan vitarası sagolsun beni bekledi... :D gezenbiliri takip ediyorsa burdanda teşekkür ederim..

valla techizat önemli tabi araç standartları var yapmak istediğin şeye göre donanımı yukseltmek lazım d,c,b,a diye gidiyor hatta bir topik var sitede bakarsanız iyi olur ve sadece araçın motoru gücü torku yetmiyor zemin şartlar ummadık oyunlar oynuyor mutlak dışardan yardım almak gerekiyor bunun için zorlu olabilecek yere 2 araç gitmekte yarar var. iyi eğlenceler geçmiş olsun. En güzeli zaten zorda kalınca sizin gibi bu işe gönül verenlerin seferber olmasıdır :smiley:

Arkadaşlar İsoff un düzenlediği geleneksl iğne ada gezimizi bu haftasonu gerçekleştirdik.Off-road ile ilgili yaşanabilecek herşey gerçekleştirdik.Dere geçişleri,sahil,bataklık,kanallar,batmalar,çekmeler,kar,tipi,yola devrilen ağaçlar,çıkışı olmayan kapanmış yollar,kısaca daha neler neler.Fotoğraflar enkısa zamanda İsoffun sayfasına yüklenecek.Bu arada gezenbilir olarak bizde muhakkak gitmeliyiz.Ama araçlar full+full olmalı etaplar muhteşem çünkü.

tuncaaayy' Alıntı:
pazar günü vinç in önemini daha bi iyi anladım.şilede dedeman otelinin arkasındaki plajda benim d-max ın göbegini oturttum.ugraş ugraş çıkmaz.işte orda bi vincim olsa anında kurtulurdum.ama olsun hem jandarmayla tanışmış oldum.hem köy halkıyla ;Dbirde issof un radio yazan vitarası sagolsun beni bekledi... :D gezenbiliri takip ediyorsa burdanda teşekkür ederim..
Tuncay merhabalar. Çok geçmiş olsun...
Orada seni öyle bırakmak istemedim, traktör gelmeseydi seni vinçleyip bir şekilde kurtaracaktım :smiley: baktım traktör geliyor, çeki halatı u-bolt kilit vinç.. vs. birşey lazım olur diye bekledim, allahtan hemen kurtuldu aracın. Görüşmek üzere. Hakan

işte bu dayanışma set kaba spor yapıyormuş gibi görünen biz koca admların nasıl insalcıl nasıl duyarlı iyilik sever ve kendisi gibi olanları sahiplenen bir grup bilincinde olduğunu gösteriyor. Hakan ırıklıya kendim zorda kalmışta beni kurtarmak için beklemiş gibi hissderek teşekkur ederim, tuncayada paylaşımı için teşekkur ederim bu tip örnekler bu aktivitelere olan güven ve samimiyetimi yanında sevgimi yükseltiyor. her nekadat treking haiking camping ve orta şartlarda 4x4 le doğa gezisi yapıp çok zor şartlarda araçları hırpalamak taraftarı olmasamda off road la ilgileniyorum ilgilenenleride gıptayla seyrediyorum her fırsattada programım uyduğunca aktivitelere katılmaya çalışıyorum. Kazasız belasız günler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,716
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR