Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 601,814

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

Sayın (fishman)Yalçın Gönül ; (afagan) Serdar; ve (Rallici cj5) RALLY_52 aramıza hoşgeldiniz. İyi paylaşımlar dileriz.

Jeep34' Alıntı:
Sayın (fishman)Yalçın Gönül ; (afagan) Serdar; ve (Rallici cj5) RALLY_52 aramıza hoşgeldiniz. İyi paylaşımlar dileriz.

Sayın (Jeep34) Uğur bey, hoşbulduk iyi dilekleriniz için şahsım adına teşekkür eder, paylaşımlarımızın daim olmasını dilerim...

Ailemize yeni katılan tüm arkadaşlar hoşgeldiz.güzel bir gezimizde görüşmek üzere.saygılarımla

.

58.jpg

ugur resmi büyüterek izledim. neredeyse tüm liderleri çizmişler. dini yada ruhani liderler hatta sinema sanatçıları ve bazı bilim adamlarıda var.
genelde olaylara değişik bakarım. öyleki mesela karga Qsu diğer hayvanlara göre yüksek bir hayvandır. maymununkinden bile. hayvanların dilinden hikaye anlatım tarzına fabl denir. La Fonte bize fablında ağaçtaki kargaya sesinin güzel olduğunu söyleyip kandıran tilkinin kurnazlığını anlatır. ben ise aslında akıllı olarak tilkiden kurnaz olan karganın bilerek peyniri verdiğini bunun için yalan söylemene gerek yok mesajını verdiğine inanmışımdır.
bu resimde bizden ne bilim adamı ne sinema sanatçısı nede siyasi bir lider görememin aymazlığı ile soruyorum. şimdilerde 80 milyonluk bir türkiye akılda kalacak hiçmi bir insan çıkaramadı ki dünya bunun farkında değil? kendimize göremi büyük peki ozaman sportif başarılarımız? yada sanatçılarımız?

Aslında Behiç Bülent Bey; .çizilmemesi de isabet olmuş sanırım. Zira dini liderlerimizden herhangi birisini buraya çizdiklerini düşünüyorum da.. Vay anam vay.. Zaten gündem değişikliğinin ekmek su gibi arandığı ülkemizde cıkabilecek provakasyonları düşünsenize.. Alimallah..

Arkadaşlar ve sayın moderatörlerimiz.. Behiç Bülent Bey' in bu tarz bir yazı yazması benim aslında iştahımı kabarttı..Grubumuz içerinde o kadar farklı kültürlerden ve tarzlardan arkadaşlarımız ve abilerimiz var ki.. Diyorum ki.. Mesela ortaya bir tartışma konusu atılsa.. Bu dönem dönem değişse..Veya aynı anda birden fazla konunun olması bile çok güzel olur.. Aynı gezi konuları gibi herkes de acabilir bu tartışma konularını.. Zaten araclarımızı ve off road tartıstıgımız bolumler mevcut.. Baska konular olsa..Turkiyenin gundemi ile ilgili olabilir.. Bilimsel olabilir.. Utopyalar bile olabılır hanı.. Düşünsenize burada oluşabilecek bilgi dağarcğını.. Sadece off road bolumu degıl; gezenbilir in diger aktivitelerınde faal olan arkadaslarımız dahı katılabılır.. Cok farklı konular ve cok farklı tartısmalar cıkabılecektır bununla ilgili.. Bununla ilgili sizlerden fikirilerinizi bekliyorum.. Saygılar..

Buradaki arkadaşların üye olmasının 1. nedeni bu sitenin ''Doğa Sporları ve Gezi Kültürü Forumu'' olmasıdır.

Forum kurallarına aykırı olmadığı sürece ilgili konu başlığı altında konu açabilir ve tartışılabilir.

VitaEsMorte' Alıntı:
- Siyasal ve dini konuların konuşulmasına Gezenbilir.com yönetimi sıcak bakmamaktadır. Bu tür konular, çok ciddi fikir çatışmalarına ve tatsızlıklara açık konular oldukları için üyeler arasında büyük gerginlikler oluşturmaktadır. Bu nedenle bu konular, tansiyon yükselmeden forum moderatörleri tarafından silinecektir.

Saygılarımızla

Gezenbilir.com Yönetim

Jeep34' Alıntı:
Buradaki arkadaşların üye olmasının 1. nedeni bu sitenin ''Doğa Sporları ve Gezi Kültürü Forumu'' olmasıdır.

Forum kurallarına aykırı olmadığı sürece ilgili konu başlığı altında konu açabilir ve tartışılabilir.

Doğa Sporları ve Gezi Kültürü Forumu olmasına tabi ki sözüm yok. Sonuçta herkesin urada olmasının ilk sebebi bu haklısınız. Ancak yukarıda konulan fotonun bununla alakalı olmamasından sebep böyle bir fikir geldi aklıma.. Hem tartışılacak konu illa ki siyasi ve dini olmak zorunda değil ki.. Mesela sigara paketleri neden köşeli de silindirik değil; neden torosların jant bağlantıları 3 bijon herkese inat eder gibi; neden bütün pet şişe kapakları birbirine uyar gibi konular bile olabilir.. Herkesin fikir katabileceği şeyler bunlar...

Yukarıdaki fotoyu sabahın 03.42 sinde çakır keyifken Şile'de arkadaşım Tuncay'a ''siteye nasıl fotoğraf konuyuluru'' anlatırken (onun PC den) tesadüfen pc den seçilen bir resimdir. Resimi ilk kez gördüm ve içeriğini Bülent' in mesajından anlamaya çalışrım :D

"Genel Konular" bölümünde, siyasal ve dini konular haricinde konu sınırlaması yok.
Sigara paketlerinin formu bile tartışılabilir... Örnek; "Ah Şu Çinliler", "Kene", vb. gibi başlıklar...

orhan bey aslında uğur beyle daha önceki etkinlikte tanışmamız ve ortamın müsait olması münasebetiyle biraz hasbihal etme fırsatımız oldu. aslen amacım siyasi yada dini bir tartışma yapmak değildi. zaten sizde bu doğrultuda yazmamışsınız. o yüzden tartışıyor olmak durumunda kalmak benide üzer.
ben hasbelkader ilgimi çeken konularda araştırma yapmayı seviyorum. bazı konularda da biraz bilgi sahibiyim. içgüdüsel olarak olarak herhangi bir konuda bilgi sahibi olmadan konuşmamayıda düstür edindim.
bizlerin gerçek diye bildiği bir çok konu bilmemiz istenildiği kadarıyla bize anlatılıyor. düşünsenize kendi tarihimizi bile yanlış kaynaklardan öğreniyoruz. padişah maiyeti ile savaşa gidiyor ulufe alan bir memur vasfındaki yazman da yazdıkları tetkik edildiği için mağlup olunan savaşı yazıya dökerken aslanlar gibi cenk etti yiğitlerimiz diyor.
yada defalarca önünden geçtiğimiz yerlerin ki biz gezenbilir mensuplarıyız ne kadarının tarihi kimliğini biliyoruz.
aklıma gelen bir örneği vereyim. Muhakkak ki İstanbul'da yaşayan arkadaşlarımızın yolu Eyüp Sultan Camiine düşmüştür. Feshane yönünden giderken Zal mahmut Paşa camiinin yanındaki yoldan giderken sağda Gazenfer ağa mescidini görürsünüz. (ayasofya camiinin yanındaki Gazenfer Ağa mescidi ayrıdır) işte bu ağa Kanuni Sultan Süleyman'nın silahtarlarındandır. Kanuni son seferi olan Zigetvarda öldüğünde seferde olan askerlere durumu açıklayamıyacakları için sadrazamın icazeti ile Gazenfer ağa 3 ay yazışmaları yapmış. yazısı Kanuni'ninkine benziyor diye.
ben gezenbilirde ara sanat bölümünde de yazmaya çalışıyor bilgilerimi paylaşıyorum. sevdiğim eski bir çin atasözü derki; ikimizde birer yumurta olsa birbirimize versek ikimizinde birer yumurtası olur. ikimizde birer bilgi olsa birbirimize versek ikimizinde ikişer bilgisi olur.
eğer yorumlarımdan rahatsız olmaz iseniz sizin bölümdede paylaşımlarda bulunabiliriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,626
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.