Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 595,619
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

Korhan elbette öyle olacak.Biz de köyün delisini başımız koymayacağız herhalde.
Bu arada senin basamaklar köfte olmadı ama , takas için MisKöfteye götürdüğümde '' karşılığında ancak bir piyaz yiyebilirsiniz'' dediler , o da yumurtasız.Ben de vazgeçtim. ;D
Basamaklar çiftlikte , istediğin zaman alabilirsin.

Etiketler

basamak bahane abi; ben seni özledim; bana özelden cep numaranı verirsen çiftliğe ziyarete gelmek isterim...

Toplu yapılan off-road sürüşleri "konvoy" halinde olur. Tüm topluluklarda olduğu gibi konvoy'un da kuralları vardır.
Bu kuralların belkide en önemlisi, "arkandaki aracı kontrol et"dir. Konvoydaki tüm araçlar ancak bu şekilde güvende olur.
Eğer birinci derecede önemli olan güvenlik ise... Bir zincirin halkaları gibi...
Telsiz denetimi olmayan ve "arkandaki aracı kontrol et" kuralına uymayan konvoylarda, sürpriz etaplarda, özellikle orman yollarında, gece sürüşlerinde, yol sapaklarında vb. süpürücünün kaybolan araçlar için yapabileceği hiçbir şey yoktur.
"sıfır numara" ve "süpürücü", yarışlarda olur. Bir etaba önce sıfır numara girer, sonra yarış araçları ve en sonra da süpürücü

Konvoy kurallarını burada konusu geçince farkedip okudum...

Sürekli lider vurgusu yapmasının getirdiği iticilik dışında öz olarak çok doğru buluyorum...

Bugüne kadar yaşadığım tüm çok araçlı gezilerde bu veya buna benzer kurallara uyulmadığından yaşanan pekçok tatsızlıklar/keyifsizlikler ve kazalar gördüm...

Görsel olarak çok tatmin edici bulsamda konvoy tarzı gezileri, gene de dar kapsamlı arkadaş içerikli max. 4 araçlık geziler tercihimdir...

Kısaca kuralları doğru buluyorum , ancak o kadar geniş bir kitlenin gönül rahatlığıyla benimseyebileceği "lider" kişileri bulmanın ise son derece zor olduğunu düşünüyorum...

Kolay gelsin...

Bu "lider" olgusu neden bu kadar olması gerektiğinden daha önemseniyor anlayamadım.
Acaba bir lider içeren organizasyonda katılımcılar ile lider arasında bir tür alfa-beta emir komut zinciri falan oluşacağı mı sanılıyor?Lider(kelime anlamıyla özgürlük kısıtlayıcı bir anlam ifade ediyorsa öncü,bekçi,akıncı vs gibi isimler de seçilebilir pek tabii) sadece konvoyda veya organizasyonda olası bir sorun olduğunda direkt irtibata geçilecek kişi olması için seçilir ve seçilecektir.

taiga' Alıntı:
Kısaca kuralları doğru buluyorum , ancak o kadar geniş bir kitlenin gönül rahatlığıyla benimseyebileceği "lider" kişileri bulmanın ise son derece zor olduğunu düşünüyorum...

Kolay gelsin...

Bence tam tersi...Herkes bu gezi için sen ol ,sen ol der...O kişide valla beni rahat bırakın falanca olsun der..Bu alçak gönüllülükle alakalı bir şey...Sadece o yapılacak gezi için seçilen bir arkadaşı hazmedemeyenin psikolojik sorunu vardır...Zaten gelmesin...Kimse böyleleri ile uğraşmak istemez..3_4 kişi bir araya gelip zaten geziliyor..Bu kural kalabalık gruplar için sorunsuz olsun diye geçerli..

Can en doğrusunu sen yazdın..Evet iticimi geliyor anlamadım..Elinize sağlık ne güzel emek verilmiş deneceği yerde...ver yansın...bu ne ya...valla anlamadım...Cümbür cemaat ..salla pati gezmek dahamı iyi bilmem..????

Genelde hiç ses çıkarmadan mesajları okurum ama bu sefer yazacağım tuttu niyeyse...
Neden gergin bir hava var anlayamadım ama, ben gezenbilir gezilerine hiç katılmadım uzakta olduğum için...
O cümlemi gezenbiliri kastederek değil, genelde offroad kulüplerini baz alarak sarfetmiştim...
Herhalde düşüncemi aksettiremedim, kusura kalmayın...
Herkese iyi forumlar ve keyifli geziler...

Liderlik denilen olguya kimse itiraz etmiyor ki; taiga nın da ettiğini zannetmiyorum. Sadece bu konunun kişisel ego tatmin isteği sonucu diretmek isteyen insanlar tarafından değil; bu görevi layığı ile yapabilecek olan; ve psikolojik sorunları olup da hazmederek geziye gönül rahatlığı ile gelmek isteyenlerin de rahatlıkla geziye gelebilmeleri için konuşuluyor bunlar. Aslında her şey çok açık... Bu kadar zor mu anlamak bunu da ben anlamadım...

Nadir abi valla çok iyi dedin bi lider getirelim dışardan, para toplarız aramızda şöyle adı duyulmuş, ünlü birini lider yaparız başka türlü olmaz, internetten lider mi çıkarmış canım kanlı canlı bişey olsun yahu :smiley: Kadir İnanır'a rica edelim kimse itiraz edemez, kurallar da harfiyen uygulanır ;D ;D

Sayın gezenbilir üyeleri sevgili abilerim lafıma öncelikle beni affetmenizi rica ederek başlamak istiyorum fakat anlayamıyorum bu sitedeki kişiler aynı şeyden zevk aldıkları için bir arada değillermi yoksa insanları kırarak azarlayarak benim borum öter diyerek kompleksleri yüzündenmi bu sitedeler guruplaşmaları ve tartışmaları anlayamıyorum olay stres atmaksa Gezilerimize bide gezen bilir boks turnuvası ekleyelim derdi olanlar birbirlerini dövsün rahatlasın. Bu kadar gerildikten insanlar birbirini kırdıktan sonra nasıl yüzyüze bakılacak bir araya gelinmiyecek mi karşılaşılmayacakmı offroad aynızamanda zordayken birbirine yardım etmek dayanışma değilmidir biri çamura batınca öbürü gebersin deyip kafasınımı cevirecek neolur yapmayın ... Bu bölünme sonunda ahmetçiler mehmetçiler olucak ne düzen kalıcak neden bu işin zevki ! Lütfen bana kırılmayın ama bence birbiriyle problemi olan kişiler bunları aşmalı olmazsa bi dostluk barış günü yapalım ...

Bu düşüncelerim kimseyle ilgili değildir lütfen yanlış anlaşılmasın ben sadece rahatsızlığımı dile getirmek istedim kimseyi üzmek , kızdırmak yada rencide etmek için değil dir hepiniz benim abilerimsiniz ... Saygılarımla ...

mogzilla' Alıntı:
Olmazsa dışarıdan profosyonel bir '' lider '' getiririz.Böylece kimse itiraz edemez. ;D
evet abi bence tekrar kemal derviş'i getirelim olsun bitsin ;D ;Dsevelim sevilelim gülelim güldürelim.bizlere liderlik yol göstericilik yapacak bu değerli abilerimiz varken bu tartışma beyhude.ben derimki enaz 3 dil bilsin.

ergin61' Alıntı:
teşekkürler alper bey aracınızın modifiyesi ne kadara mal oldu yakıt sarfiyatı nedir ben vitara düşünüyordum ama jimny artık daha cazip geliyor adam birinin dediği gibi ufak mufak idare edecez ;D ;D ;D bu arada offroad oyunlarına geliyosunuz değilmi cumartesi gece etabı pazar günü bitecek yarışa katılmak için başvurunun son saatleri iki saat önce selahattin abi ile görüştüm.

Ergin Bey,
Cumartesi sabah Ercüve yaylasında olacağım, orada görüşürüz.

Selamlar,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

SON MESAJLAR

SON KONULAR