Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 595,619
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

ergin61' Alıntı:
merhaba alper bey anlattıklarınıza göre mavi jimny sizin galiba (kumbaba goodyear) araç güzel duruyordu ama mt lastiklerle resmen kışkırtır bu araçlarda kilit standartda yokmu %25 olsa toplamda yerden yüksekliği nekadar oldu
Merhaba Ergin bey,
Diff. kilidi standartta yok.
MT tercih etmedim zira binek olarak da yoğun kullanıyorum. MT'ler ile özellikle ıslak asfalt çok tehlikeli.
2,5 inch kit ve lastiklerle; Kupa açıklığı 30 cm, şase yaklaşık 25 cm oldu,
Arazide aracın en büyük avantajı yaklaşma, uzaklaşma ve karın açılarının yüksekliği ve dar oluşu.

Selamlar,

Alper Z.

Etiketler

teşekkürler alper bey aracınızın modifiyesi ne kadara mal oldu yakıt sarfiyatı nedir ben vitara düşünüyordum ama jimny artık daha cazip geliyor adam birinin dediği gibi ufak mufak idare edecez ;D ;D ;D bu arada offroad oyunlarına geliyosunuz değilmi cumartesi gece etabı pazar günü bitecek yarışa katılmak için başvurunun son saatleri iki saat önce selahattin abi ile görüştüm.

bull' Alıntı:
alper merhaba
galiba kafa geçiyorsun!!! en son girdiğimiz orman etabından sonra bırak italyanı nasa pasta cilası olsa
bir işe yaramaz . dalların çizdiği çiziklerin onda birini arabamda görsem eskiden boya bile yaptırırdım
şimdi yalama oldu ne yapalım alışıcaz artık.bu arada foruma hoşgeldin akşama görüşürüz
slm lar ugur abının arabasında kı cızılmez kaporta fılmının 50*150cm ebatı nı ben tanesi 30 ytl ye modacardan aldım (6 tane)ve kendım aracıma uyguladım cok ta memnunum sizlerede tavsiye ederım kendınız uygulayamazsanız yucel abının cam fılmcısıde uyguluyor tavsıye ederım

ARAÇ SINIFLANDIRMASI ve KONVOY KURALLARI HAKKINDA:
kimsenin emeğine saygısızlık etmeyi istemem ama site genelinde herkesin fikri alınsaydı daha iyi olurdu .örneğin süpürücü atlanmış.eğer atlanmasaydı her araçta telsiz sınıflamasına gitmek ve yavaş aracı konvoy hızı yapmak gerekmeyebilirdi.onları en arkadan rotayı bilen bi arkadaş süpürür gerektiğinde yardım ister gerekmiyorsa kampa getirirdi.bu sayede kampı kurmadaki becerimiz artar gecenin bir yarısı kamp yeri,su,odun yemek işleriyle uğraşmazdık.konvoyun başı ve sonu olur gerisi daha az önemlidir saygılarımla...

amonratr' Alıntı:
slm lar ugur abının arabasında kı cızılmez kaporta fılmının 50*150cm ebatı nı ben tanesi 30 ytl ye modacardan aldım (6 tane)ve kendım aracıma uyguladım cok ta memnunum sizlerede tavsiye ederım kendınız uygulayamazsanız yucel abının cam fılmcısıde uyguluyor tavsıye ederım
yucel abinin filmcisi nerede? autocar nerede ve faydasını gordun mu ? cızılıp cızılmedıgı hakkında denemen oldu mu ?
tesekkurler.

Cüneyt bu kurallar tartışma ve dialoglar sonucunda çıkmıştır...Zaten en geriden gelen herkesi mecburen kontrol eder.Yavaş aracın hızına uymak ise esastır...Yoksa adı konvoy olmaz..ve en emniyetli şekilde kopmadan bu şekilde gidilir...Özel durumlar için; mesela önden keşif v.s. ... bunu zaten o gezi için belirlenen lider uygulayabilir..Konvoy için duruma göre ne gerekiyorsa o an lider ile ekipteki arkadaşlar konuşurlar...
Ama bunlar ana başlıkları ile uygulanmalı...

peki, ya sisin içinde giderken dağınık giden araçlardan biri hendeğe uçsa ve süpürücü araç onu farketmeden kamp yerine gelse, uçan aracın telsizi de yok, telefon da çekmiyor, nasıl bulacaklar o aracı? Her ihtimali düşünmek gerek, bu kurallar da yılların tecrübesiyle meydana getirilmiş, benim tecrübemle değil bunun altını çizmek isterim, yoksa yıllardır bu işin içindeki abilerimin yanında ahkam kesmek bana düşmez.
Bu kurallar İsoff gibi yıllardır bu işi yapan guruplar örnek alınarak oluşturulmuştur, herkesin fikrine saygılıyız ancak yüzlerce kişinin tartışmasıyla da karar süresi oldukça uzar diye düşünüyorum.
Kuralların uygulanması için gezilerde liderlik görevi üstlenecek arkadaşlara da lütfen yardımcı olalım ki tüm geziler kazasız belasız keyif içinde geçsin.

duman' Alıntı:
ARAÇ SINIFLANDIRMASI ve KONVOY KURALLARI HAKKINDA:
kimsenin emeğine saygısızlık etmeyi istemem ama site genelinde herkesin fikri alınsaydı daha iyi olurdu .örneğin süpürücü atlanmış.eğer atlanmasaydı her araçta telsiz sınıflamasına gitmek ve yavaş aracı konvoy hızı yapmak gerekmeyebilirdi.onları en arkadan rotayı bilen bi arkadaş süpürür gerektiğinde yardım ister gerekmiyorsa kampa getirirdi.bu sayede kampı kurmadaki becerimiz artar gecenin bir yarısı kamp yeri,su,odun yemek işleriyle uğraşmazdık.konvoyun başı ve sonu olur gerisi daha az önemlidir saygılarımla...

birde kalabalık gezılerde numara sticker ları yaptırılıp aracların ön ve arka camlarına yapıstırmakda fayda var.

Mert ya hendeğe düşen aracın telsizi arıza yapsa.neyse ben konulan kuralların herkesin sağlığı açısından yararsız olduğu kanısında değilim.yalnız yıllardır bu işle uğraşan ben ve benim gibi birkaç arkadaşın neden derneğe üye olmadığı ufuk açıcı olabilirdi.arazi her zaman doğal dengeleyicidir.kişilik özelliklerini bilmediğim olaylar karşısında nasıl tepki vereceğini kestiremediğim tecrübesi nedir bilemediğim, internet sitesinden haberleşerek katıldığım bir gezide kusura bakmayın ama kimseye lider diyemem.yolu biliyorsa rehber olur bilmiyorsa o da sorun değil

sen dağınık gidilsin diyorsun ben ise konvoy halinde gidilirse sorun olmaz demeye çalışıyorum, telsiz arıza yapsa ne olur ki? arkadan gelecek araç zaten hendeğe düşen aracı farkedecek değil mi? ama senin sisteminde telsiz de arıza yaptımı tam bir kaos olacak uçan araç için
Cüneyt, dernekler neden kural koyarlar sence? 3-4 araç arkadaş arasında geziye gidilir sorun olmaz ancak 20 araç bir araya gelince nasıl dağılmadan gezilir? Biz denedik gezemedik, dağıldık, asfaltta dağıldık, arazide dağılsak hayati bi durum olacaktı belki de, kurallar sizi sıkboğaz etmek için değil can güvenliğiniz içindir. Malesef bu internet gurubunun düzenleyeceği gezilere katılmak istiyorsan internetten çıkacak lidere de uymak durumundasın veya senin bildiğin bir parkura senin liderliğinde de gidilebilir ama bu yine internetten karara bağlanacak yani lider yine internetten çıkmış olacak :smiley:

duman' Alıntı:
Mert ya hendeğe düşen aracın telsizi arıza yapsa.neyse ben konulan kuralların herkesin sağlığı açısından yararsız olduğu kanısında değilim.yalnız yıllardır bu işle uğraşan ben ve benim gibi birkaç arkadaşın neden derneğe üye olmadığı ufuk açıcı olabilirdi.arazi her zaman doğal dengeleyicidir.kişilik özelliklerini bilmediğim olaylar karşısında nasıl tepki vereceğini kestiremediğim tecrübesi nedir bilemediğim, internet sitesinden haberleşerek katıldığım bir gezide kusura bakmayın ama kimseye lider diyemem.yolu biliyorsa rehber olur bilmiyorsa o da sorun değil

Met; nice liderler gördük peşinde saatlerce asfaltda gidildi; ya da gereksiz yere ve tamamen kendi maddi veya manevi imkanlarını düşünerek peşine taktığı bir sürü araca ve araçX2-3 kişi topluluğunu sıkıntıdan patlattı, küsmelere yol açtı. Senin yıllardır off road yapmandan doğan tecrübelerine sonuna kadar inanıyorum kesinlikle; ancak askeri düzene geçişte birazcık da olsa düşünceler dinlenmeli fdiye düşünüyorum ne dersin? Hem şimdiye kadar askerde iken içtimaya girmekten ve senkronize hareketler yapmaktan mutlu olmuş bir allahın kulunu göster lütfen. Arada da şöyle bir anektot anlatayım : Ben Zonguldaklıyım; Yeniçağ dan Zonguldağa gidrken Dorukhan Tüneli vardır. Yıllar yıllar önc bu tünel daha yokken; yani yol dağı dolaşırken; babam anlatır : sis çok çok yoğun. Hani Arabanın burnunu göremeyecek kadar neredeyse. Babam anlatır. Araçlar gidemez halde. O sırada yılların Kanberoğlu otobüs firmasının bir otobüsü seğirtir yanlarından. Adam yolları çok iyi tanıyor tabi. Önden gidiyor. Arka stoplarını takip edrk bütün arabalar konvoy halinde peşinden gitmeye başlıyor. Babam da peşinden. Kısa bir süre sonra aniden önündeki arabanın stoplarının kaybolduğunu görüyor. Ve asılıyor frenlere. Olduğu yerde mıh... Arkaasındaki arabalara da gitmemeleri için uyarıyor. 3-5 saat sonra sis kalktığında görülen manzara şu : 20-30 metre önlerinde sağa viraj; yolun kenarındaki bariyerler parçalanmış. Uçurumun dibine kaadr gelince görülen manzara şu : bir otobüs; birkaç kamyon, ve bir sürü araba 50 - 60 metre dipte ve hepsi paramparça. Yananlar... Neyse; iç sıkmayayım. Şunu soruyorum kendime :yolu çok iyi tanıyan ve her gün ybu yolu kullanan otobüs şoförü de bu konvoyun liderimiydi? Babam konvoyu bozarak kötü mü etti? Eğer konvoy kurallarına riayet etseydi babam, yanındaki annem ve daha çocuk olan ablam şu anda hayatta olacaklarmıydı?

Cüneyt senin bu agresif davranışın veya kızgınlığın niye..Konvoyda herkesin lider seçtiği herhangi birisine sende uymak zorundasın..Kaldı ki Lider deyince ne anlıyorsun merak ettim..MAFYA BABASI seçmiyoruz..gezide Öncü seçiyoruz...Bu kadar büyütülürse uzar gider..Onun için bu konuyu burada değil Off_road yönetim bölümünde tartıştık...ve devam edecek..
saygılarımla..

Korhan bahsettiğin örnekle malesef bizim offroad konvoyları arasında bir bağlantı yok. Orada otobüs sollamaya çıkmış diğer dikkatsiz sürücüler de peşinden gitmiş. Lütfen konvoy kurallarını tekrar oku, lider sollamaya çıktı siz de takip edin mi diyor? Lider uçurumdan uçtu siz de peşinden gidin mi diyor? :smiley: Koyun muyuz biz? Merak etme kamp yerinde iştima almayız, ayrıca arazi olmak da serbest bizim gezilerde :smiley:
Sen düzenliliğe karşı çıkıyorsun, ama düzensizlik içinde kurallar olmadan gezi yapmak cinayet gibi bunu anlamak istemiyorsun. Ben de uğraşmak istemem bunlarla, ne yani para mı kazanıyorum? aksine hatta cebimden para harcıyorum, amatör bir site bu, her hafta 4-5 kişi seçilsin sadece onlar offroad yapsın biz de kural falan koymayalım hiç uğraşmayalım bunlarla, biraz da emeğe saygı duymak gerek, amatör ruhla bişeyler yapmaya çalışıyoruz. Herkes kendi keyfine göre araziye çıkabilir bu site ile sınırlı değilsiniz. Kimse özgürlüğünüzü kısıtlamıyor.

corehunn' Alıntı:
Met; nice liderler gördük peşinde saatlerce asfaltda gidildi; ya da gereksiz yere ve tamamen kendi maddi veya manevi imkanlarını düşünerek peşine taktığı bir sürü araca ve araçX2-3 kişi topluluğunu sıkıntıdan patlattı, küsmelere yol açtı. Senin yıllardır off road yapmandan doğan tecrübelerine sonuna kadar inanıyorum kesinlikle; ancak askeri düzene geçişte birazcık da olsa düşünceler dinlenmeli fdiye düşünüyorum ne dersin? Hem şimdiye kadar askerde iken içtimaya girmekten ve senkronize hareketler yapmaktan mutlu olmuş bir allahın kulunu göster lütfen. Arada da şöyle bir anektot anlatayım : Ben Zonguldaklıyım; Yeniçağ dan Zonguldağa gidrken Dorukhan Tüneli vardır. Yıllar yıllar önc bu tünel daha yokken; yani yol dağı dolaşırken; babam anlatır : sis çok çok yoğun. Hani Arabanın burnunu göremeyecek kadar neredeyse. Babam anlatır. Araçlar gidemez halde. O sırada yılların Kanberoğlu otobüs firmasının bir otobüsü seğirtir yanlarından. Adam yolları çok iyi tanıyor tabi. Önden gidiyor. Arka stoplarını takip edrk bütün arabalar konvoy halinde peşinden gitmeye başlıyor. Babam da peşinden. Kısa bir süre sonra aniden önündeki arabanın stoplarının kaybolduğunu görüyor. Ve asılıyor frenlere. Olduğu yerde mıh... Arkaasındaki arabalara da gitmemeleri için uyarıyor. 3-5 saat sonra sis kalktığında görülen manzara şu : 20-30 metre önlerinde sağa viraj; yolun kenarındaki bariyerler parçalanmış. Uçurumun dibine kaadr gelince görülen manzara şu : bir otobüs; birkaç kamyon, ve bir sürü araba 50 - 60 metre dipte ve hepsi paramparça. Yananlar... Neyse; iç sıkmayayım. Şunu soruyorum kendime :yolu çok iyi tanıyan ve her gün ybu yolu kullanan otobüs şoförü de bu konvoyun liderimiydi? Babam konvoyu bozarak kötü mü etti? Eğer konvoy kurallarına riayet etseydi babam, yanındaki annem ve daha çocuk olan ablam şu anda hayatta olacaklarmıydı?

Mertcim; Nadir Abi; benim düzene itiraz ettiğim falan yok. Bilakis; bilen ve tecrübeli insanlar tarafından kurulduğu ve de sadece bu insanlar tarafından lanse edildiği zaman bu düzene uymak benim de hoşuma gider. Ama dediğim gibi; sadece güvenilen, sözüne riayet edilen ve herkes tarafından kabul görmüş kişiler tarafından... Gerisi dikte olur... Bu arada Nadir Abi; benim basamaklar hala köfte olmadı değil mi ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

SON MESAJLAR

SON KONULAR