Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,669
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

orsaalabanda' Alıntı:
Selamlar,

Reimo kamp karavan market.Türkçe dil destekli, YTL bazında fiyat da vermişler.Kapıda kredi kartıyla ödeme yapılabilir açıklaması var.Pek inanasım gelmedi Türkiye'den sipariş verilebileceğine ama içim bir hoş oldu doğrusu :smiley: Eğer doğruysa yaşadık.Online alışveriş sitesi.

http://shop.imajkaravan.com/catalog/product_info.php?products_id=4358&osCsid=3b4205cc4a6b6d72eb06cb9e2c1343ee
Genel olarak ülkemizde bulamadığımız birçok ürün var. Hoşuma gitti. Ben de birşeyler sipariş verebilirim.
Ancak bazı ürünler pahalı gibi. Gaz alarm için 153 avro isteniyor. Belki çok kaliteli bir cihaz olabilir bilmiyorum, ama ben 12V'a modifiye ettiğim gaz alarm cihazını 50TL'ye mal edebiliyorum. İsteyen arkadaşa da yaparım.

Etiketler

Bu hafta sonu gezen yok galiba...

Poyrazlar gezisinden beridir uyuyan Küheylanı artık uyandırdım. Sabah erkenden oyumuzu kullanıp Beykoz, Anadolu Kavağı - Yaros Kalesi, Anadolu Feneri ve Riva gezisi yaptım. Güneşli hava öğleden sonra bulutluya döndü ama özlemişiz bu bahar havalarını. Yaros kalesinde boğaza karşı Nermin'in daha önceden yaptığı börekleri de afiyetle yedik. Gariban Küheylanın uyumaktan aküsü de tükenmiş, bir yerde fotoğraf çekmek için durduğumda marşa dokununca gıv dedi kaldı. Omuzlamak zorunda kaldık. Yaros kalesinde gerilmini ölçtüm neyse şarj yapıyordu. Sonra ne olur ne olmaz diyerek hep rampaya parkettim ama neyse başka da naz yapmadı. Herhalde biraz yol yapınca kendine geldi. Kavak yolunda karşı yönden gelen 3-5 motokaravan'a da rastladım.

Sahibinden.com a yeni bir karavan düşmüş. Benim çok hoşuma gitti. Resimlerine iç geçirerek baktım. Tam benlik bir araç. Ama şu an sadece resimlerine bakmak ve hayal etmekle idare ediyorum.:smiley:

http://www.sahibinden.com/1996_model_128_000_km_1_900_cc_turbo_dizel_alman_carthago-03WQQaXQQ13310772WQQpXQQdisplayitem

hem 1.9 hem yüksek tavan hem de 1996 model karavan özellikleri haricinde 10 000 ytl ye alanın elinde kalan bir araç 1.9 motor hem 2.5 tdı lardan fazla yakıyor hemde çabuk motor istior

Bir de buna bakin. :D
http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=277881

http://www.karadenizbranda.com.tr/karavan.html
Bu yerli tente hakkinda bilgisi olan var midir acaba?

Ferhat bey,
modifiye ettiğiniz gaz alarm cihazı sadece l2 volt.mu çalışıyor yoksa 220 volt AC + l2 volt DC mi çalışıyor.merakımı mazur görün.saygılar ve de iyi gezmeler.

orsaalabanda' Alıntı:
Selamlar,

Reimo kamp karavan market.Türkçe dil destekli, YTL bazında fiyat da vermişler.Kapıda kredi kartıyla ödeme yapılabilir açıklaması var.Pek inanasım gelmedi Türkiye'den sipariş verilebileceğine ama içim bir hoş oldu doğrusu :smiley: Eğer doğruysa yaşadık.Online alışveriş sitesi.

http://shop.imajkaravan.com/catalog/product_info.php?products_id=4358&osCsid=3b4205cc4a6b6d72eb06cb9e2c1343ee

Bildiğim kadarayla bu site Bursa'da ki İmaj Karavan'a ait. http://imajkaravan.com/

Merhabalar: karavan ile ilgili bazı ürünler. özelikle Avrupa dan ithal edilince bir de bir kaç tane getirdiğimizde malesef fiyatlar yüksek oluyor .Bu cihaz biraz farklı sadece gaz değil kombi alarm nargoz gaz a da duyarlıı olduğundan yüksek olabilir .özelikle bu ürünü isteyen müşterilerimiz olduğu için ithal etmiştik . karavan ile ilgili binlerce ceşit olunca hangi konuda üretim yapalım bizde bilemiyoruz.Bizde sorunsuz ve ekonomik ürünleri araştırıyoruz .Bu ürüne alternatif ve uygun ürün bulduk. malesef çin malı ne kadar güvenilir bilemiyorum.fiyatı uygun 80 tl orijinal 12-220 karavan lar için üretilmiş bir ürün.
Karavancı dostlarımızın tecrübe ve önerilerine açığız memnuniyet duyarız . Aydın

Sayın Aydın bey,

Birçok karavan üreticisi bu tür ürünleri stoklarında bulundurmaktan çekiniyor.Girişimci çabanızı takdirle karşılıyor,emeklerinizin parasal olarak da karşılığını alabilmenizi temenni ediyorum.Zaten forumu takip ediyorsanız kendim de dahil olmak üzere birçok potansiyel müşteri bulacaksınız.Bu tür bir market bizler için çok büyük bir ihtiyaçtı.Sunduğunuz hizmetin elbette bir bedeli olacaktır.Gönül ister ki talep bol olsun, siz de her parçadan yüzlerce getirip daha uygun fiyatlarla satabilin.Başkaları ne düşünür bilemem.Kendi adıma konuşacağım.İhtiyacım olan malzemeleri biraz pahalı da olsa sizden almayı düşünürüm.Yurtdışında eşten dosttan rica minnet sipariş edip sırtlarına angarya iş yüklemenin bedeli daha ucuz değil inanın.
Bahsi geçen gaz alarmı kombine bir cihazsa fiyatı makul olabilir.Zehirlenmelerin çoğu kokusu duyulabilen lpg türü gazlardan değil, kokusuz gazlar olan CO ve CO2 sebebiyle yaşanmakta.Ferhat bey bildiğim kadarıyla sizin buzdolabının egzosu da aracın içine veriliyor.Küçük bir alev belki ama dikkatli olmakta fayda var.

Bir de sorum olacak:

Daha fazla beklemek yerine, kangoo aracımı mini-camper olarak idareten kullanma fikri oluştu.Araç tavanına açılan havalandırma ya da sürgülü cam tipi uygulamalar için araç tadilat projesi gerekir mi? Bilgisi olan var mı?

Sayın kyaz75 bu tür araçların karavan kısmı işçilikleri para ediyor zaten. Ona bakacak olsanız 50.000 TL ye satılan Hymerlerin karavan kısmını sökseniz geri kalan 1990 model Citroen araçları 5000 TL ye bile zor satılır.

aslanahmet' Alıntı:
Sayın kyaz75 bu tür araçların karavan kısmı işçilikleri para ediyor zaten. Ona bakacak olsanız 50.000 TL ye satılan Hymerlerin karavan kısmını sökseniz geri kalan 1990 model Citroen araçları 5000 TL ye bile zor satılır.

Hocam,

Doğru dersiniz de, Hymer de alkovan kısmı da önemli olduğundan (sorunsuz, su geçirmez vb) para ediyor diye bliyorum ben...
Bu araçta kasa yapımı yok ki, sadece içindeki aksesuar var... :-[
Gene sahibinden com daki yüksek tavan VW 2006 model ege karavan yapımı olana bu fiyat verilebilir belki, ama bu 96 model ciddi pahalı gibi...

Yeni düştüğü için öyledir. Zamanla fiyatını makul seviyelere çeker. Satmak isterse tabii ki :smiley:

Sayın imaj-k, imaj karavan'ın yaptığı gibi karavan malzemesi satış yerleri Türk karavancılığını ileriye götürecektir. 5-10 yıl öncesinden hatırlıyorum ülkemizde gaz alarmı üreticisi pek yoktu. İmalatını yapalım diye malzeme araştırdık. Sensörünü bulduk ancak oldukça pahalıydı. Mamul ürün haliine getirince satış şansı olmayacağını düşündük. Derken Çin'den hazır gaz alarm cihazları gelmeye başladı ve benim bulduğum sensörden daha ucuzdu. Gerçi artık sensörü de Çin'liler yaptığından fiyatları oldukça düşük. Bu nedenle maliyet unsurları çok değişken olabiliyor. Bu arada internet sayfanızda patlayıcı gaz dışındakiler için duyarlı olduğu belirtilmemiş.

Sn. Züğürt Gezençi benimki 220V ile çalışan modeldi, 220V kısmını iptal edip, sadece 12V ile çalışan hale getirdim. Bir de titreşime karşı malzemelerin desteklenmesini sağladım.

Cem Bey, güzel bir ekzos çıkış deliği bulup biraz vakit ayırabilirsem buzdolabı ekzosunu da dışarı atacağım. Şimdilik, 2 yıldır böyle kullanıyorum, uyarınız için teşekkürler. Tavan havalandırması için sanırım bir proje gerekmiyor. Karavan dönüşümünden önce servise sormuştum. Yine de güncel durum için, "Sun roof" takalır diyen bir yerle görüşebilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR