Ayni fikirdeyim. Bir farkla. Alkovanli karavanlar yurdisinda once mobilyalar koyularak yapiliyor. Mobilyalar konstruksiyon gorevi de goruyor. Paneller ise en son takiliyor. Yani mobilyalari cikarip kendi karavaniniza takmaniz gelendeki etkiyi yaratmayacaktir. Ama kamperler icin daha oncede yazmistim. t3de uygulayanlari duymustum. Orjinal westfalya mobilyalarini ve tavani almak icin bu uygulanmis.mayıstosböce' Alıntı:Ben bu işte en ucuz ve mantıklı çözümün yurt dışından tanıdığınız,tanımadığınız farketmez birisi ile anlaşıp ,campır-alkovan isteğinize göre, 2.el aracı Türkiyeye getirerek mümkün olduğunu düşünüyorum. İşinize yarar herşeyi söktüreceksiniz vidasına kadar(sonuçta içiboş yanlızca dışı dahi gitse sorun yok)hatta eğer elinizde alkovanlı araç varsa o araca göre getirtin kasaları da değiştirirsiniz aynı mantıkla campır içinde bu fikir uygundur diye düşünüyorum,aracı getiren arkadaş kendi ülkesine dödüğünde o şekilde ne isterse yapsın zaten campır olursa fazla zarar edilmez sonuçta elinde panelvan olur alkovana gelince dediğiniz kadar fark varsa zaten kardasınız,geriye hurdacıya bile verseler zarar olmaz.Tanıdığınız varsa bu çok daha ucuz halolur.Orada hurdacıya bile satsa parayı bile geri alırsınız.
Bak bu çok doğru, T3 de demlenen çay çok tatlı oluyoraslanahmet' Alıntı:Sevgili Yusuf, güzel bir konuya parmak basmışsınız. Mesela Camperi olanlar Pazar sabahı erkenden salacak sahiline sıra sıra park edip karavanın önünde poğoçalarını yiyip karavanında demlediği çayı ince belli bardağında içebilir. Görenlerin karavan hakkında bir fikri olur. Özellikle westfalia T2 - T3 ler çok dikkat çeker.
2008 Eylül sonundan beri T3 ile istanbul trafiğindeyim. Küçük araba almadım ve hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. Akşam yemeğinden, sinemaya, alışveriş merkezinden ,bara akraba ziyaretinden cenazeye kadar hep onu kullanıyorum. Acemi bir söferdiğilseniz alışmanız çok kolay. Bagzen arabada iç orta ayna varmı diye unutuyorum.Zira iki dikiz aynası her şeyiçözüyor. Birtek koşeleri dönerken biraz acıkdan almanızda faydavarorsaalabanda' Alıntı:Bir süredir kafamı kurcalayan bir soru var.Çok da önemli olduğunu düşünmediğim için ayrı başlık açmadım.Buradan sorayım:
Motokaravan-camper türü araçların kullanımında karşılaşılabilecek zorluklar nelerdir? Daha önce böyle cüsseli araçlardan kullanmadım.Boyutlarına belki zamanla alışılır ancak manevraları otomobile göre oldukça farklı olmalı.İçiniz rahat olarak sıkışık şehiriçi trafiğe çıkabiliyor musunuz mesela? 20 yıllık B sınıfı ehliyet sahibiyim. Tecrübeli ve dikkatli bir sürücüyümdür ama mesela seyir halinde iç dikiz aynası ile arkayı göremeden araç kullanma fikri kabus gibi geliyor.Yan aynalar yeterli oluyor mu? mutlaka kör noktaları vardır. Aynı durum geri manevralar için de geçerli. Yanımızda muavin taşıyamayacağımıza göre?...Geri görüş kameraları falan var biliyorum ama sonuçta maliyet meselesi. Nedir bu işin incelikleri?