Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,707
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

http://www.sahibinden.com/83_bin_km_de_alman_yapimi_pelikan_motorkaravan_turuma_boiler_ak-68WQQaXQQ13196631WQQpXQQdisplayitem
Arayanlara duyurulur.

Etiketler

Abiler gece uykum kaçtı kalktım oturdum bilgisayara forumda dolaşırken bir fotoğraf gördüm aklıma geldi şimdi bazı karavancı dostların abilerin özellikle alkovenli karavanı olanların 2.bir arabası var karavanı yaz kullanım haricinde parka çekiyorlar bi dahaki yaz'a kadar forumdaki bir video da sanatcımız sayın Volkan Konak beyfendinin karavanını izledik çok güzel,karavanı seviyor ve sevdirmeğe çalışıyor.Mesela katıldığı tv.programına bile karavanı ile gitmiş.bizlerde bu karavanı insanlara sevdirmek için mümkün mertebe günlük işlerimizde olmasada trafik göz önünde bulundurularak tabi,eş dost ziyaretinde ve ufak tefek işlerde bu karavanları kullansak birazda insanlara sevdirecek şekilde süslesek dolaşsak İstanbul sokaklarında. sonuçda insanlar gördüğü güzeli ister ve pazarlamada en etkili silah reklamdır sürekli çevrelerinde karavan gören kişiler buna dikkat edecekler ve nedir bu karavan ve karavancılık diye araştıracak ve araştırdıkca sevecek mesela ben bu sevdaya şans eseri aldığım saate türkçe kullanım klavuzu ararken arama motoruna yazdım markayı GEZENBİLİR çıktı karşıma nedir bu gezenbilir diye bakınırken KARAVAN bölümünü gördüm ve birkaçtane karavan ve tatil sırasındaki çekilmiş fotolar içime ateş düşürdü o gün bu gündür iflah olmadım :D kalın sağlıcakla Yusuf AYBEK.

Sevgili Yusuf, güzel bir konuya parmak basmışsınız. Mesela Camperi olanlar Pazar sabahı erkenden salacak sahiline sıra sıra park edip karavanın önünde poğoçalarını yiyip karavanında demlediği çayı ince belli bardağında içebilir. Görenlerin karavan hakkında bir fikri olur. Özellikle westfalia T2 - T3 ler çok dikkat çeker.

mebus' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/83_bin_km_de_alman_yapimi_pelikan_motorkaravan_turuma_boiler_ak-68WQQaXQQ13196631WQQpXQQdisplayitem
Arayanlara duyurulur.

İnsel bey,

Sahibinden.com da akşam görünce ilanı arayıp sahibiyle konuştum...

Söylediğine göre şu 89-90 da karavan ithal eden firma 10 adet pelikan, 10 adet sizinki gibi alkovanlı ve 30 adette hymer getirmiş...
1994 de iflas edince Y.K. bankası 98 e kadar karavanları otoparkında tutmuş ve 98 de ihaleyle satmış...

Eğer bu bilgiler doğruysa sonuçta toplam 50 adet karavan ülkemizde sürekli el değiştiriyor ve alternatifsizlikten dolayı Almanya da 3500 euro olan 90 model Hymerler ülkemizde 45-50 bin TL (20-22 bin euro) ya satılıyor...

Eğer bu firma gibi cengaver bir girişimci :D daha bulursak bize yetişmese bile bari çocuklarımıza alabilecekleri 2. el karavan piyasası bırakırız... ;)

Karavana gelince... MB100 leri bilen sizsiniz, ancak söylediğine göre aracın içi orjinalmiş...Arkaya motor taşıma aparatı ve üstede masa sandalye vb için aluminyumdan sandık türü bir kutu yapmış...

Ben aracı beğendim, İstanbulda olsam mutlaka gider bakardım...

Alkovanlı tür bana uymadığından zorunlu bu tarz yüksek tavan yada yükselir tavanlı bir araç araştırmaktayım...

Ben de bundan 5 - 6 ay önce sahininden.com da otomobil ilanı ararken vitrindeki ilanlarda 5000TL ye çekme bir karavan görmüştüm. detaylarını inceleyince bayağı hoşuma gitti. Sonra diğer ilanları okumaya başladım. Bir karavan ilanında 3 sistem buzdolabı var, LPG ile çalışır diyordu. Şaşırdım, o güne kadar hiç duymamışım. Bunu google de araştırayım dedim karşıma UKK Federasyonunun forumu ve GEZENBİLİR çıktı. O günden beri GEZENBİLİR'ciyim. Sadece karavan bölümününü değil, doğa sporları ve trekking bölümlerini de ilgiyle takip ediyorum.

aslanahmet' Alıntı:
Haldun Bey Eltesan sıfır Hymer'leri getiriyor. Siz yeterki paradan haber verin :smiley:

Demek ki cengaver alıcılarda bulmak gerekiyor... :D
Aslında karavanda 2. el olayına izin verseler ihya olacağız...
Tekne sahipleri olayı ABD bayrağıyla (Delaware) ile çözüyor, karavanda da böyle bir "kısa yol" olsa fena olmazdı...
Maliye böyle yaparak daha mı çok vergi topluyor acaba... :mad:

Devlet bence bu konularda haklı. 2. el karavan ithalatını kolaylaştırsalar bizim insanımız alır onu, bir yolunu bulur minibüse panelvana kamyonete çevirir iş için kullanır. Ondan sonra ortalık ucuz hurdalarla dolar.

Dediklerinin hepsinde hakli mb 100 sahibi. Bir farkla pelikan degil flamingo bu modellerin adi. Ayrica yapi kredi degil, iktisat bankasi. Iktisat Bankasi el koyup batiyor sonra hepsini biri aliyor. O kisi ile tanistim. Biraz derleyip toplayip tek tek hepsini satiyor.
Yurtdisinda 90 model hymerlarin 3500 yuro olmasi gercekten ilginc. Bir linki var mi? Eger oyleyse yurtdisindan ithal araba getirenlerle konusulabilinilir. Az fark degil gercekten.
Bence bu alkovanli motokaravanlarin ederi tas catlasin 35 bin lira. Bunun ustu gercekten cok temizse dusunulebilinilir.
Benim karavandan cok daha temizlerini gordum. Daha 120 binde olanlari var. 4 yillik bir araçtan ne farki var. Bir karavanci amcamiz alkovanli karavanlarin yasinin 5 yilda attigini soylemisti. Ilk gunden beri motokaravansa tabii. Cunku 5 yilda anca bir arabanin kaybettigi km ve amortismani kaybediyor bunlar. Bana da 20 yasindaki, ilk gununden beri yapili bir alkovanli motokaravanin, "tum kis yattigi icin sadece 4 yillik bir aractir" dusuncesi cok mantikli geliyor.

Evet ulastim konustuk. Benimkinden. O da mi satiyor yoksa?

Yok hayır... Sadece Yalova bize yakın ve Mb100 sahibi deneyimli bir karavancı büyüğümüz olduğundan kendisini ailemle bir ziyaret eder, tanışır iki satır sohbet ederiz diye düşünürdüm...

taiga' Alıntı:

Sevgili Taiga burasi acik arttirma sitesi. Almak istediginize pey veriyorsunuz. Gittigidiyor.com gibi. 1 liradan acilan araba ilanlari bile vardi birara gittigidiyorda. Gizli bir sınır var. O sınırı satici belirliyor. Eger peyler o sınırı gecmezse satış olmuyor. Velhasil bu fiyatlar o arabalarin degerlerini gostermiyor. Siz 3500 yuro verdiginizde bir digeri 4000 uro verecektir.
http://www.truckscout24.com/search/eng/detail.asp?vehicletype_id=10&vehicle_id=11794153&make=0&mid=14&page=1&language=eng&AllowNext=1
O kadar olmasa da hakikaten ucuz. Bu sitede sadece 500 tane ikinci el karavan ilani var. Dusunsenize karavan bollugunu.

taiga' Alıntı:
Yok hayır... Sadece Yalova bize yakın ve Mb100 sahibi deneyimli bir karavancı büyüğümüz olduğundan kendisini ailemle bir ziyaret eder, tanışır iki satır sohbet ederiz diye düşünürdüm...
Gec de olsa emaillerine bakiyor. Size donecektir.

Ben bu işte en ucuz ve mantıklı çözümün yurt dışından tanıdığınız,tanımadığınız farketmez birisi ile anlaşıp ,campır-alkovan isteğinize göre, 2.el aracı Türkiyeye getirerek mümkün olduğunu düşünüyorum. İşinize yarar herşeyi söktüreceksiniz vidasına kadar(sonuçta içiboş yanlızca dışı dahi gitse sorun yok)hatta eğer elinizde alkovanlı araç varsa o araca göre getirtin kasaları da değiştirirsiniz aynı mantıkla campır içinde bu fikir uygundur diye düşünüyorum,aracı getiren arkadaş kendi ülkesine dödüğünde o şekilde ne isterse yapsın zaten campır olursa fazla zarar edilmez sonuçta elinde panelvan olur alkovana gelince dediğiniz kadar fark varsa zaten kardasınız,geriye hurdacıya bile verseler zarar olmaz.Tanıdığınız varsa bu çok daha ucuz halolur.Orada hurdacıya bile satsa parayı bile geri alırsınız.

Karavancı dostların bu hafta sonu toplu gezi vb. programı var mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.