Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,102
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

hayir, uzerindeki klima degil, ambulans sireni. bunlarin tavani polyester ve cift kat arasi izolasyonlu.

Etiketler

Diyelim Almanyada akrabanız var ve adına 2. el bir Hymer karavan aldı...

Türkiye de siz o aracı kullanabilir misiniz?

6 ayda bir çıkış giriş yapma gibi bir takım bürokratik olayları mevcut sanıyorum...

Peki ülkemizde akrabanızın adına kayıtlı bir Alman plakalı karavanla gezmenin pratikte ne gibi sorunları/zorlukları olabilir?

Haldun bey,

Aynı şeyi bende düşünmüştüm ama sadece yurtdışı için. Türkiye de aracın başkası tarafından kullanılması yasak.Ancak aracın üzerine kayıtlı olan kişi ile beraber iken bir başkası da kullanabiliyor diye biliyorum.Bu konuda sitemizde http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11697.0 da geniş bilgi var.

Benim düşündüğüm 3-5 bin € ya uygun bir camper-karavan alıp Avrupa'da gezmek ve sonra yakın bir Yunan adasına bırakarak Türkiyeye dönmek.AB ülkesi olduğu için mümkün gibi görünüyor.Ama;

1. sorun adadaki park ücreti
2. sorun araç eski olacağı için TÜV bitince nasıl yenileyeceğiz

Yıllık vergisi 180-250 € arasında

Benim asıl uçuk fikrim birkaç arkadaş ortak orada bir karavan almak ve TÜV süresi boyunca (galiba 2-3 yıl) sırayla gezmak. 10-12 bin € ya çok iyi karavanlar var. Detaylerı aramızda konuşarak neticelendirebiliriz diye düşünüyorum. Yeniden TÜV alabilirsek süreyi uzatabiliriz. Bunu araştırıyorum. Tabi park ücreti hep sorun

yasiko' Alıntı:
Hanımı götür gece kapıyı açıp allah selamet versin ;D

Ahmet Bey,

Unutmayın ki bu forumda kadınlar da var. ;D ;D
Bu durumda eşim beni böyle bir karavana götürmek istese hayatta adım atmam. ;) Ya da gece gözüme uyku girmez :D

Ahmet hocam,

Aracı bırakacak yer bulunur...

Yunanistan zor görünse de Bulgaristanda olasılık yüksek...

Park parasına da gerek kalmaz...

Ülkemizde 45-50 bin TL istenen 90 model Hymer lar Almanyada 3500-4000 euro.

Kendi adıma emeklilikte Almanya yada başka bir Avrupa ülkesinden 10 bin euro civarında bir karavan alıp gezmeyi ve akabinde ya orada bırakıp uçak/trenle dönmeyi yada kimi uygun zamanlarda da ülkeye sokup 6 ay burada dolaşmayı düşünüyorum.

Eğer dediğiniz gibi 2-3 arkadaş almayı gündeminize alırsanız da haberimiz olsun, hayata geçirilebilir bir proje gibi görünüyor...

Ahmet Bey,
Ben son gezimde, Makedonya'dan Yunanistan'a girerken, pasaportuma aracın plakasını ve mıodelini kayıt almışlardı. Alman plakalı bir araçta ne yaparlan bilmem.

İşte onu bir bilsek Ferhat bey iş karavanı seçmeye kalacak :smiley: Tabi kriz dilipte geçmezse :'(

Özden hanım,

Sizin içinde tersi geçerli. Karavanı sevmeyene allah selamet versin ;D ;D

peki avrupadan eski bir karavan alıp türkiyedeki aynı marka bir araca içindeki özellikleri aktarmak(koltuklar tavan klima webasto v.s.) nasıl olurdu acaba
http://cgi.ebay.de/VW-T4-California-original-Westfalia-Hochdach-Wohnmobil_W0QQitemZ110362681093QQcmdZViewItemQQptZDE_Auto_Motorrad_Fahrzeuge_Wohnmobile_wagen?hash=item110362681093&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318 aynı araç türkiyede boşken 10 000 camper olduğunda 25000 ytl

yasiko' Alıntı:
Özden hanım,

Sizin içinde tersi geçerli. Karavanı sevmeyene allah selamet versin ;D ;D

Aaa bakın bu iyi fikir ;D Nerde bu karavan? Adresi alabilir miyim lütfen 8)

Sayın Kyaz75 güzel fikir. Gösterdiğiniz sitedeki 1555 euro luk araç türkiyede 25.000 TL. Ama bir sorun var. İçini boşalttığın aracı tekrar yurt dışına çıkartmak sorun olmazmı? Ya da aracı dağdan aşağı yuvarlıyacan kaza yaptım diyecen :smiley:

kyaz75' Alıntı:
peki avrupadan eski bir karavan alıp türkiyedeki aynı marka bir araca içindeki özellikleri aktarmak(koltuklar tavan klima webasto v.s.) nasıl olurdu acaba
http://cgi.ebay.de/VW-T4-California-original-Westfalia-Hochdach-Wohnmobil_W0QQitemZ110362681093QQcmdZViewItemQQptZDE_Auto_Motorrad_Fahrzeuge_Wohnmobile_wagen?hash=item110362681093&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318 aynı araç türkiyede boşken 10 000 camper olduğunda 25000 ytl

Bunu yapan Turk iscileri var. Adama aldiriyorsunuz tam donanimli minibusu. Giriyor iceri. 6 ayiniz var. Herseyini sokup kendi karavaniniza takiyorsunuz. Sonra adam ayni minibusle yurtdisina cikiyor. Bulgaristanda biryerde atiyor minibusu. Sigortadan da parasini aliyor. Nasil ama?

özellikle tavanı için düşünmüştüm tabi gümrüğe teslimde bakıyorlar dimi
dağdan yuvarlamak da çözüm tabi
o zaman aracınla yurtdışına gidip parçaları aktarmak da çözüm olabilir mi?

Karavan mı, tekne mi ? Karar veremeyenler. İşte sizin çözümünüz ;D

karavan-tekne.jpg

Baktım sizde hayır yok :smiley: Bu gün küheylan ile şöyyyle bir uzandık karşı yakalara
http://www.indexorg.com/090320rumelifeneri/default.htm

Ömer bey güzel bir gezi yapmışsın ama bu geziyi istersen yurt içi gezi notlarına taşı yoksa burada satır arasında kaybolur gider, selamlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR