Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,109
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Emsalleri minibüs olarak 5000-6000 TL olan araçlara 18000 TL isterlerse satamazlar tabii. 8000 TL ye sıfır karavan donanımı yapıyorlar zaten. Burada üstü açılır westfalia ları ayrı tutuyorum. Zaten o tavan sadece 9000 TL :smiley:

Etiketler

Tabii bu üstü yükselir tavanlarda da yıpranma payını fiyatta düşmek lazım. Yani bence standart ile üstü yükselir karavan arasında 3-4 bin lira fark olabilir.

Tüplü (LPG) oluşu avntaj mı dezavantaj mı? Daha az yakmaz mı?
Çoğu VW ler LPG ye çevrilmiş çünki.

Tuplu olmasinin bir sakincasi yok. t3 lerde benzinliyi bir cok kisi tercih ediyor. Daha seri diye belkide bilemiyorum. Gazli cok az yakiyor malum. Baska bir iyisi kotusu yok.
Yukselir tavan kadar basit ve pratik birsey yok. Yipranma payindan kastettigini anlamadim. Brandanin kalitelisi olmasi halinde soguktan da korudugu bir gercek. Ruzgar ve yagmur almamasi gerekiyor. Sonradan yenilenen brandalarda maalesef kimi zaman kalitesiz bezler kullaniliyor.

http://avd.org.tr/forum/index.php?topic=1387.0;topicseen
Ilgilenenler icin otomatik vites t3.

Yıpranma payından şunu kastediyorum; Sıfır fiyatı 9000 TL olan bir sistemin kullanılmış bir araçta yılına göre fiyatının değer kaybetmesi. mesela 4000 TL ye düşmesi gibi. Yani şunu demek istiyorum Yükselir tavanı olmayan bir westfalia camper 10.000 TL ise benzer bir araç Yükselir tavanı varsa 19000 TL olmamalı diyorum. Olsa olsa en fazla 13 -14.000 TL olmalı diyorum.

http://www.sahibinden.com/1992_otoyol_54_nm_23_otobus_citir_hasarli-01WQQaXQQ12594662WQQpXQQdisplayitem bu nasıl?

Ben o örneği de 18000 TL lik bir J9 için vermiştim. 2006 dan beri satılık. O aracın benzeri minibüs olarak 5000 TL ye alınabilir. O iç dizaynı da 7-8000 TL ye yapılır hem de iç donanımı sıfır olmuş olur. Bu yüzden bu tür araçlar uzun zamandır satılamıyor dedim.

Bu örneği verirken de yükselir tavanlı araçları da ayrı tuttum. Yani bu örneğe dahil etmedim.

foruma yazan birkaç kişi kaldık farkındamısınız bahar geldi herkes gezmeye mi gitti acaba

Karavan bölümünde de yazanlar bizim gibi karavanı olmayıp evinde kös kös oturanlar herhalde :smiley: :D

valla ben çok sıkıldım gezmem geldi ama çıkamıyorum biyere malum kriz

[attachment=1]
Bu aracın gümrükte alınan parçaları piyasada bulunabilirmi acaba?
Güzel 4x4 bir karavan olabilir.

http://www.sahibinden.com/syncro_4x4_olmasi_icin_saft_difransiyel_ve_aks_kollari_lazimWQQaXQQ13034246WQQpXQQdisplayitem

T3 syncro.jpg

erdenbay' Alıntı:
Tüplü (LPG) oluşu avntaj mı dezavantaj mı? Daha az yakmaz mı?
Çoğu VW ler LPG ye çevrilmiş çünki.
Bilmiyorum bu benim sadece kşisel görşüm ve tüplü araçlara sıcak bakmıyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR

Geri