Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)
Dun bir beyle tanistim. Taiga'nin gonderdigi linktekinin aynisini almis. İnanilmaz temizlikte sanki fabrikadan yeni cekmis gibi bir karavan, gittim gordum. Bu modellere Flamingo deniyor.
Bahsettigim bey daha oncedende benimki gibi alkovenli euramobil mb100e sahip olup uzun yillar kullanmis ve uc kere yurtdisi yollar katetmis. Iki tanede 90larin hymerini degistirerek sahip olmus. Mercedes'ten cok memnun kaldigindan ve yalniz yasadigindan mb100'un daha ufagina gecmek icin bu modeli yine arayip bulmus.
Onunla da konustugumuz uzre, mb100'lerin parca problemi hic yok. Ve cok ucuz. Yurur ve motorla ilgili parcalara kolaylikla ulasilabiliniyor. Ayrica kaportasi cok kalin ve saglam. Internetten arastirdigim ve aldigim duyumlara gore ruzgar tiribunlerinde test edilerek piyasaya sunulmus bir karavan bu. Gercekten yolda ip gibi gidiyor. Ne yalan soyleyeyim aldigimda ayni celiskiler bende de vardi. Ama simdi icim rahat.
Su anda googlegroups'da tum mb100 sahiplerini toplamaya calisarak bir e grub kurdum. Kimsenin parca ile ilgili bir problemi olmadigini oradan da size aktariyorum. Bir agabeyimiz catlak olan farini Aksaray'dan sifirini alarak degistirdi bile. Hemde gayet makul fiyata. Bunun yani sira yan sanayii urunleri de Alman Mali. Ornegin bir rotil Mercedes orjinali 150 lira iken Alman Febe markalisi 23 lira. Aksaraydaki firmalardan ogrendigim uzre bu parcalari Rusya ve Misir'a satiyorlarmis. Dolayisiyla Aksaray bir alem.
Yeni ogrendim..
Velhasil ozelden de bir cok arkadasimiz bana mail atarakMB100u dusunduklerini ama cesaret edemediklerini belirterek sorular soruyor. Burada da boyle bir konu gecince yazma ihtiyaci duydum.
Linkteki panel mb100u yakindan incelemedim ama dun gordugume gore farklari var. Dun gordugum o iyi Flamingo'nun orjinal cift camlari bunda yok. Ayrica tentesi de yok. Fakat dunku gibi olmasi zaten imkansiz. Dedim ya o cok temizdi...
Baska sorularinizi yine ister buradan ister ozelden sorabilirsiniz. Seve seve cevaplandiririm.
Sevgiler
Insel
Not Sevgili Ahmet sayin Mebus yerine Insel'i tercih ederim.