Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 912,994
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Hurriyet gazetesinde basoglu karavan ile ilgili yazi. Yazida dikkatimi ceken caretta karavanlar ile ilgili konusulurken alkovenli karavan fotografi konulmus. :smiley:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25002186.asp

Etiketler

Öncelikle S.a. adım Kutay Uçaroğlu gezen bilir ailesinde yeniyim. 18 yaşındayım Uşakta yaşıyorum, şuan okumuyorum, çalışmıyorum. Sporcuyum kickbox ve muay thai sporları ile profesyonel olarak ilgilenmekteyim. Ayrıca karavan aşığı bir insanım karavan aşığından kastım sadece doğayla iç içe olmak , campinglere katılmak veya gezilip görülmesi gereken yerleri gezip görmek değil.. Benim asıl hayalim abiler; Devasa boyutlarda eski bir bmc 220 17 alıp onu modern ve orta derecede lüx bir karavana çevirmek , sevgilim ve köpeğimle hayatımı karavanımızda sürdürmek. Ben çok özgür bi insanım. Gelirimide aynı şekilde karavandan kazanmak istiyorum, plajlarda ki beach barları hepiniz bilirsiniz. Aynen onlar gibi bir bar\büfe karavan tasarlatmak ve Türkiyenin tutulan sahillerindeki otellerin herhangi bir tanesiyle anlaşıp kendi mini plaj barımı işletmek istiyorum. Kışında uludağ vb. tatil merkezlerinde hayatımı kazanabilirim. Kendim hakkında anlatabileceklerim bu kadar, kendini tanıtan anlatan arkadaşlara çok teşekkürler herkese sevgi ve selamlar Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15.13030#ixzz2jHlRofY4

579613_111621335700631_542925315_n.jpeg

Levent bey sanırım silinen mesajlardan birisi benimki ben sadece herkesin cebi bir değil herkes 100 milyar civarında karavan alamaz demek istemiştim bunda ne varda mesajı sildiniz yine karavan bölümünde bir arkadaş başka bir arkadaşa işi konusunda kendine güveniyorsan şu işi şöyle yap tarzında sesleniyor bu hakaret olmuyorda cep meselesi herkesin bir değil demekmi mesajı silme nedeni oluyor eğer böyle oluyorsa taraf tutuyorsunuz anlamına geliyor iyi günler.

Çevrimdışı marmariscj7
marmariscj7
Kamp III

Teşekkür: 2
Teşekkür Et
View Gallery
Profili Görüntüle E-Posta Kişisel İleti Gönder (Çevrimdışı)

Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım
« Yanıtla #3 : Dün, 22:05:58 »
Herkes kullandığını övüyor kimisi motokaravan diyor kimisi çekme karavan diyor kimiside 4 çekerle gidemeyeceğim yeer yok diyor acaba kaç kişide 4 çeker araç var bir tanr 4 çeker kaç lira bunu herkes alabilirmi herkesin cebi aynımı bunu hiç düşünen varmı benim bir arkadaşım her zaman şöyle derdi herkezin arbası kendine güzeldir derdi ne dersiniz

Share Post | Moderatöre rapor et Bu ileti sebebiyle uyarı gönder 88.244.127.151 (?)

Çevrimiçi melihbozkurt
Melih Bozkurt
Zirve

Teşekkür: 39
Teşekkür Et
View Gallery
Profili Görüntüle E-Posta Kişisel İleti Gönder (Çevrimiçi)

« Yanıtla #4 : Bugün, 01:30:40 »
Arkadaslar bu tartismalar cok oncedende yapildi. Kisinin gezme ve konaklama zevklerine gore kullanacagi arac elbette degisir. Kimisi genis mekanda ve guvenli bir yerde konaklamayi tercih eder. Kimisi sehrin merkezine kadar girebilmeyi. Bunlar hep kisisel tercihler ve arac seciminizde kisisel tercihlerinize gore sekillenir. Bende ornegin Insel bey gibi durdugum yerde aninda konaklayabilmek isternim ve sehirlerinde iclerine kadar girmek. Biz sadece iki kisi oldugumuz ve cogugumuzda olmadigi icin araci iyice kucuktebiliyoruz. Gecen sene 6 ulkeyi kapsayan avrupa turumda Nissan NV200 araci kiralayarak kullandim. Yaklasik 5m3 hacimli mini bir arac ve cok memnun kaldim. Bir arabanin sigabildigi her yere sigdim. Yolda giderken uykumun geldigi yerde benzin istasyonlarinda uyudum. Baska bir konu basligi acmistim bu konuyla ilgili bu arac Turkiye'ye gelmiyor. Gelseydi kamp araci tercihim kesinlikle o olurdu.

Sonuc itibari ile hepsi kisisel tercih ve bunlari tartismak icin uygun baslik burasi degil. Biz burada satilik sitelerinde ki karavanlari tartisiyoruz. Cekme karavan vs. Campervan seklinde forumda bir kac baslik mevcut kendine ihtiyaclarina gore arac belirlemek isteyen daha yeni arkadaslar zaten o basliklara bakarak bilgi edinebilirler.
Share Post | Moderatöre rapor et Bu ileti sebebiyle uyarı gönder 91.125.86.105 (?)
Ayaga Kalk! Uyumak icin onumuzde sonsuzluk var.
Omer Hayyam

Çevrimiçi mustafayetim
Zirve

Teşekkür: 45
Teşekkür Et
View Gallery
Profili Görüntüle E-Posta Kişisel İleti Gönder (Çevrimiçi)

« Yanıtla #5 : Bugün, 09:02:49 »
Alıntı yapılan: marmariscj7 - Dün, 22:05:58
Herkes kullandığını övüyor kimisi motokaravan diyor kimisi çekme karavan diyor kimiside 4 çekerle gidemeyeceğim yeer yok diyor acaba kaç kişide 4 çeker araç var bir tanr 4 çeker kaç lira bunu herkes alabilirmi herkesin cebi aynımı bunu hiç düşünen varmı benim bir arkadaşım her zaman şöyle derdi herkezin arbası kendine güzeldir derdi ne dersiniz
Beyefendi sapla samanı karıştırmayalım çok sevdiğimiz arkaşımız İnsel bey çekme karavan karavan ile yaylalara çıkamazsınız deyince bizde cevap olarak motokaravan ile sizde çıkamazsınız aracınızın dört çeker olması gerekir gerekir ortalamasında bir cevap verdik.Bizim de yaylalara çıktığımız yok.
Sevgili Melih bey :çok haklı olarak bu konuyu tartışma yeri burası değil .Herkesin tercihlerine saygı duyuyoruz.İki kişi olarak tuvalet ve banyodan ve iç mekandan fedakarlık yaptıktan yemeğide dışarıda hallettikten sonra benim aracın koltuklarını yatırdığınızda engelsiz düz bir zemin oluyor .Gece ısınmak içinde sulu ebercpacherim'de var.İşte size mini bir camper bütün ara sokaklara girecek ve otel arama derdinden kurtaracak bir araç.Yanlız çok önemli bir sorunumuz var eşim ve ben prediabet hastasıyız gece en az bir iki kez tuvalete çıkıyoruz.Gece şehir içinde bizim araba ile sokakta kaldığımızda mini camperimizde bu ihtiyacımızı nasıl gidereceğiz.
Bu konuyu ilgisi olmayan bu bölümde uzattığımız için herkesten özür diliyor kalbini kırdığım bir arkadaşımız var ise hakkını helal etsin diyor bu konuda son sözümü söylüyorum herkese selamlar .
Share Post | Moderatöre rapor et Bu ileti sebebiyle uyarı gönder 85.108.241.99 (?)
http://www.sakaryadental.com/

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=88050.0#ixzz2kMPULydx

Çok gereksiz bir tartışmanın tarafı olduğunuzun farkındasınız, başlığa uygun konuları tartışalım lütfen.

Taraf tuttuğum çok iddalı bir söylem olmadımı :D

güngör' Alıntı:
konu dışına çıkmış 3 mesajı sildim, mesaj yazan arkadaşların daha dikkatle konuları takip etmelerini rica ediyorum.

Levent Bey,

Yazıda, hakaret, ayrımcılık , tehtit gibi unsurlar olmadıkca ,
silinmesine karşıyım.

Sonra, bu tutum önü alınamaz şekilde gelişir.
Özümüze uymaz

Sohbet konusu sadece buna has değil, bazen laf lafı , soru soruyu açıyor. Konu bazen sapıyor.
Ama, buda normal zaten.

Bilgilerinize

Bülent

Biraz fren yapmakta yarar var Bülent bey, konular içinden çıkılmaz hale geliyor.

Malum ansiklopedik bilgi ile doluyuz diyoruzya eskinin tabiriyle çet odası muhabbeti ile dolunca acemiler için sıkılabilecekleri
dikkatin dağılması endişesini hepimiz taşımalıyız.
Aslında bu türden sohbetler alıntı yapılarak ''serbest muhabbet '' başlığında cevaplandırılsa konu başlıkları çok daha verimli
olacaktır.

Selamlar

Levent bey 1985 yılından 2005 yılına kendimize ait olan feribotla Marmaris-Rodos arasında hem yolcu hemde araba karavan taşımacılığı yaptık ayrıca rahmetli amcama ait olan Boncuk Kampingde 1990 yılından beri işletmeciyiz benim gözlemlediğim genelde motokaravanların daha fazla oluşudur dahada fazla polemiğe girmek istemiyorum .

bulent kocoglu' Alıntı:
Levent Bey,

Yazıda, hakaret, ayrımcılık , tehtit gibi unsurlar olmadıkca ,
silinmesine karşıyım.

Sonra, bu tutum önü alınamaz şekilde gelişir.
Özümüze uymaz

Sohbet konusu sadece buna has değil, bazen laf lafı , soru soruyu açıyor. Konu bazen sapıyor.
Ama, buda normal zaten.

Bilgilerinize

Bülent

+1

Forumları da bloglarda ayıran temel nitelik konuların tartışılarak olgunluğa eriştirilmesi.......Nacizane tavsiyem konunun dağıldığı yerde moderatör veya tartışmacılardan biri tarafından serbest muhabbet topiğine kaydırılmak suretiyle kimsenin kırılmadan görüşlerini paylaşmaya devam etmesi olur....Herzaman belirtildiği gibi duyguların ve mimiklerin zenginlik sağlamadığı sanal ortamda her türlü yalın söz veya cümle mevzuları kolaylıkla farklı mecralara çekebiliyor.

Kalın sağlıcakla

marmariscj7' Alıntı:
Levent bey sanırım silinen mesajlardan birisi benimki ben sadece herkesin cebi bir değil herkes 100 milyar civarında karavan alamaz demek istemiştim bunda ne varda mesajı sildiniz yine karavan bölümünde bir arkadaş başka bir arkadaşa işi konusunda kendine güveniyorsan şu işi şöyle yap tarzında sesleniyor bu hakaret olmuyorda cep meselesi herkesin bir değil demekmi mesajı silme nedeni oluyor eğer böyle oluyorsa taraf tutuyorsunuz anlamına geliyor iyi günler.
+1

Kendi önerimi yine ben uyguladım, serbest muhabbet başlığında devam.

Sildiğim mesajlarıda sayfa içinde kopyalayarak yayınladım,moderatörlerinde yetkileri sınırlı olduğundan geri getiremeyeceğim
alanlarda var malesef. Teknik Adminden rica ederim mesajlar en kısa zamanda yerine eklenir.

+ 1 ve benzeri mesajların Forum Kuralında hoş görülmediğini zira herkesin kendi düşüncesini belirtmesinin yararlarını sanırım
yadsımazsınız.

Sevgi ve selamlar

Konuyu biraz değiştirmek istiyorum

Alkovenli araçlarda alkovenin köşeli yapısının aerodinamiğe etkisi , yakıt tüketimine etkisi bunun yanında o bölümdeki yatağın yüksekliği vs konularda kullanıcıların yorumlarını merak ediyorum . Bursa misi kamp açılışında Rüzgar beyin karavanının alkoven kısmının estetiğine hayran oldum. Gerçi o semi integraldi heralde.

Nevzat iki alkovanlı kullandım biliyorsun. Ne sevdim ne nefret ettim. Ne avantajini ne dezavantajini gordum. Ama alkovanın yol ruzgar tuttugu gibi konuları bilimsel bulmuyorum. Benim T2yi bilirsin. İnanilmaz ruzgar tutardı. Serit degistirdigimi bilirim. Megerse on takimlar sıkıntılymıs. Bilmesem T2ler sıkıntılı derdim. Muhtemelen yol tutusu sıkıntılı olan karavanların gunahı alkovanlara cikartiliyor. Benim yol tutuşum mukemmel. yakitimda 8 ila 11,5 arası degisiyor. Koca karavan için cok iyi bir deger. Semi integral yaptirmaya kalksan 100 bin lira. Ben benimkini 40 aldım. 5 bin lira harcamısımdır belki. bilmiyorum. Kusursuz ve masrafsız bir karavanım var. Arada 55 bin lira oynuyor. Ruzgar tutsa noolur? :smiley: (ki tutmuyor birara gel kullan benimkini)

Alkovende İnsel kadar tecrübeliyim demem zira bir alkoven kullandım, rüzgar tutarmı ağır vasıtalarla geçişte evet tutuyor ancak
alkovenin hızı ve sürücünün tecrübe ve dikkati oranında etkileniliyor.

Çekme tecrübem daha çok olduğundan kıyasladığımda çekme kullanmak daha fazla konsantrasyon gerektiriyor. Semi entegreler
2 kişi için daha kullanışlı olarak görüyorum,maliyet konusunda İnsel gibi düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR