Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)
Hosbuldum. Aslinda bu gezi biraz is gezisi idi. Anadolu Universitesi'nde bir sempozyumda konferansim vardi. Bunu vesile ederek gittim.
Eger vakit bulup yazamazsam diye simdiden bir iki not duseyim gideceklere.
Muhakkak Eskisehir gorulmesi gereken bir yer. Gercekten insan Buyukersen'e hayran kaliyor. Tabii ayni zamanda baskanın Roma, Venedik, Amsterdam'da gordugu heykelleri, tekneleri, modellerin aynisini ama aynisinı yapmasi da insanı gulduruyor. Hele gondol cok komikti. Duyduguma gore gondolu gorup "bende istiyorum" diyor ve oturup gondol yaptiriyor atelyelerinde. Fakat gondol devamli devriliyor. Sonunda basariyorlar. Arkasina kurek ceken bir adam koyuyorlar ama bu sefer adam bir turlu beceremiyor bu isi. Zaten basarmakta zor oluyor belki de gondolun yapisindan. Ersen sonunda bunun dipine bir motor takin diyor. Simdi rivayete gore kurek cekiyormus gibi yapan adam ayni zamanda motoru da idare ediyormus. Velhasil tipik Turk isi bir cografya burasi. Kendi geleneklerimizle bir cografya, bir mekan olusturamayip batidan gorulenlere olusturulan bir kucuk avrupa sehri. Uzuluyor insan.
Bunun haricinde buyuk zorluklarla Tcdd muzesini ve lokomotif fabrikasindaki DEVRİM arabasini gezdim. Hele muzeyi actirana kadar canim cikti. Degdide. Cok guzeldi.
Kampus icinde Abidin Dino sergisi ise muhtesemdi. Eskisehir'den varsa gezenbilirde kalkin bu sergiyi gidip gorun. Bu kadar buyuk bir Dino sergisi gormemistim. Guzin Dino 99 yasinda kalkip Paris'ten acilisa geldi. Yasar Kemal'de ona eslik etmis. Gece onlarla birlikte yedigim yemegi hayatim boyunca unutamayacagim.
Kutahya'yi cok anlatamayacagim. İlk firsatta tekrar gitmem gerekiyor.
Karavanimdan cok memnun kaldim. Cogu zaman fakultenin onunde kaldim. İyiki televizyon almisim. Kanallar gayet iyi cekti 1 liralik antenle. Gece saat 8den sonra rakimi alip kitap okumak, muzik dinleyip, tv seyretmek sonra cikip bos kampuste turlamak cok ama cok keyifliydi. Aksamlari akademisyen arkadaslarimla karavandaki kahve ve raki seanslarimiz ise en unutulmazlar arasindaydi. Evsahibi onlarken misafirin evsahibi olmasi akillarini birhayli karistirdi.
Maalesef karavan en buyuk kelegi su pompasinda yapti. Su pompasi bozuldu. Nerede yaptirilir bu alet bilgisi olan var mi? Yinede bu keyfimi hic bir sey gibi pompa da bozamadi.
Sonrasinda Poyrazlar Golu'nde dostlarimi bulmam oyle iyi geldi ki dedim ya bu gezi cok ama cok guzeldi.