Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 919,690
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

orsaalabanda' Alıntı:
Yaa! kardeşim. Nedir bu sucuk mevzuundan çektiğim? Bir kere daha olmuştu. Forumda görüp gece saat 3 de sucuk pişirmiştim :D Biliyorsunuz gece 12'den sonra giriyorum foruma. Yapmayın lütfen böyle de olmaz ki :D Nöbetçi kasap aratacaksınız bana.
Katılım olacaksa ben tüm şartlarımı zorlarım. Ama organizasyon yönü güçlü birilerinin çıkıp ''şuraya gidiyoruz bitmiştir'' demesi gerek sanırım.

Kelebek etkisi oldu Cem bende şimdi gaza geldim akşama sucuk yapacağım,inşallah kimse iftara çağırmaz.Hatta fırının yanından geçerken pide hamuru alayım da yanına baharatlı soslu,bol sucuklu ,bol malzemeli bir pizza yapayım.

Etiketler

evet arkadaşlar şöyle bir nerde ah o eski istanbul'u özleyenlere görsel hatırlatmalar

image001.jpg

Adı Ölüm virajı olan Zeytinburnu'nda araçların sık sık denize uçtuğu yerlerden biri... (İlk gangster Orhan Elmas Zeytinburnu Is Bankasini
soymus, otosuyla Camlıca’dan ileriye kacamamisti.)

image002.jpg

1974 mayısının Salacak sahilleri... Koyunları güden bir çoban ve 007 James Bond, Sean Connery...

image003.jpg

1975 yılının Kadıköy Örnektepe'sinde mahalleli bir kova su için saç saça baş başa birbirine girdi.

image004.jpg

İstanbul dericiliğinin merkezi ve bugün bile hala o korkunç kokusuyla hatırlanan bir zamanların "Tabakhaneler semti" Kazlıçeşme'den bir fotoğraf...

image005.jpg

1986'daki aylar süren yıkım ve yapılan çalışmaların ardından ortaya bugünkü Tarlabaşı Bulvarı çıktı. O günlerin Tarlabaşı Caddesi...

image006.jpg

1975 kışında Kadıköy'den Karaköy'e geçen yolcular işyerlerine ulaşmaya çalışıyor.

image007.jpg

Halin kıyısı sanki sebze tarlası.. Yıl 1975 Eminönü – Unkapanı arası...

image008.jpg

Bu fotoğraf 1979'da çekildi. Bir zamanların balık deposu "altın boynuz"un Haliç'in kirlenme sürecinde can çekişip ağladığı yıllar...

image009.jpg

Yıl: 1985; sur dibine kurulan işporta tezgahları Sultanhamam'ı aratmıyor. Anadolu'dan ve Trakya'dan gelen gelip gidenlerin ilk ve son durağının altın yılları.

image010.jpg

1970'lerin İstanbul'unun Taksim Meydanı

image011.jpg

Fotoğrafta 1974'te inşa edilen Aksaray üst geçidi ve civarı görülüyor.

image012.jpg

1976 yılının İstanbul'unda Beyazıt'taki trafik çilesi...

image013.jpg

Fotoğrafta 1975 yılındaki Perşembe Pazarı görülüyor...

image014.jpg

Fotoğrafta İstanbulluların 1979 yılında Haydarpaşa önlerinde Yunan Bandıralı gemiyle çarpışan Independenta tankerinin yanışını seyretmesi görülüyor...

image015.jpg

Fotoğrafta Unkapanı'nın eski görüntüsü yer alıyor...

image016.jpg

Fotoğrafta 1983 yılında aniden bastıran yağmurun fotoğrafı yer alıyor...

image017.jpg

Fotoğrafta bugün çok katlı binaların, metro istasyonunun yer aldığı Şirinevler'in karşısındaki Ataköy 7. ve 8. kısımların bulunduğu 1985 yılında çekilmiş fotoğraf görülüyor... Bir kurban pazari...

image018.jpg

Fotoğrafta Haliç Köprüsü'nü Boğaziçi Köprüsü'ne bağlayan Mecidiköy-Gayrettepe arasında 1974 yılındaki inşaat çalışmaları görülüyor.

image019.jpg

1978 yılının Kadıköy'ünde ünlü Salı pazarı objektiflere işte böyle yansımış.

Emeklerinize saglik. Cok keyif aldim. Saolun varolun.

Gördüm! Gördüm! Oarada Tarlabaşı bulvarı fotoğrafında bir çekme karavan var. Levent abi boşuna uğraşma biz serbest muhabbeti beceremiyoruz. :D
Çok güzel bir derleme olmuş emeğinize sağlık.

ben teşekkür ederim, radyonuzu bugün kargota verdim(mng)yarın elinizde olur kısmetse :smiley:
orsaalabanda' Alıntı:
Gördüm! Gördüm! Oarada Tarlabaşı bulvarı fotoğrafında bir çekme karavan var. Levent abi boşuna uğraşma biz serbest muhabbeti beceremiyoruz. :D
Çok güzel bir derleme olmuş emeğinize sağlık.
herhalde inşaat firmasının yazıhanesidir ;D ;D ;D, teşekkür ederim

Paylaşım için teşekkürler Levent Bey. O fotoğraflara bakarken kimbilir kimler nerelere gitti?...

Cavid Sezen

Bize nostaljiyi yaşattığınız için teşekkürler Levent bey... Ahh nerde o eski İstanbul dedirtmeyecek fotoğraflar.. hepsi birbirinden güzel ve anlamlı görüntüler, devamını bekliyoruz.. iyi günler..

İstanbu'u yaşattığınız için teşekkürler.1974-80 arası üniversite yıllarımdı. O yıllara götürdünüz.

Cavit Sezen Bey,
Karavan konusunda bir karara vardınızmı. Yenisinimi alacaksınız, Yoksa L300 e devammı?

kenan akca' Alıntı:
Cavit Sezen Bey,
Karavan konusunda bir karara vardınızmı. Yenisinimi alacaksınız, Yoksa L300 e devammı?

Şu an daha net bir durum yok. Çok büyük olasılık, çok temiz 2005 L300-H100, bulamazsam kendi 2000 L300'ümü dönüştürmeyi düşünüyorum. Bu dönüşüm, çok büyük maliyetlerle gerçekleşsin düşüncem de yok..
Şu an kullandığım araçla ilgili olarak "Benim karavanım/Cavid Sezen" diye bir başlık açılmasına da gerek yoktu ama açtılar zamanında. Sonuçta benimkisi, en iyimser deyimle bir "gipsie caravan"... :D (Evye-ikili ocak, 185x120 bir yatak, portatif tuvalet ve biraz da kamp malzemesi... Buna karavan/camper deniyorsa, ne denli kolaymış bu iş....)

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR