Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,038
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 924,305
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Merhaba,

2. Geleneksel Gezebbilir Doğa Sporları Festivali (19-21 Haziran 2009) ile ilgili olarak http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=34699.0;topicseen başlığı açılmış. Ayrıca "serbest muhabbet" bölümünde de yazılar ve fotolar görünmeye başladı, Bülent Beyin (mayıstosböce) yazısı gibi...Yalnız bu etkinliğe katılan karavancı arkadaşların olası yazı ve fotoğraflarının "kaynama" olasılığı var. "Yurtiçi karavanlı gezilerimiz"de ayrı bir başlık açılabilirse, bu durum kanımca önlenir.

Cavid Sezen

Etiketler

Sayın Osak gelemeyeceğinizi bilmediğim için- konumum gelen araçları çok rahat görüyordu -gözüm sizin aracı aradı.İstanbuldan şu saatte çıksalar şu zamanda burda olabilirler diyede düşündüm.Tente konusuna gelince benim yanlızca tuvalet ve duş için araca sabit olmayan hemen yanında kamp alanlarında kullanmak üzere bir çadır alacam aslında çadırda değil bir insanı ayakta duracak kadar alan bırakan bir çadır.tente konusunu kafamda çözdüm gibi,bir görüşmeler yapayım sizelere de danışacağım.Ama kabaca tentenin yan tarafına ilave edilecek gerekirse aşşağı kadar inebilen-yağmurda da kullanmak için-bir tente,hatta bunu şimdiki tentemede uyarlayabilirim.aracıma şimdilik sabit çadır düşünmüyorum.Toplanmam 15 dk sürdü çok pratik bir yayılma izlemediğimiz halde kısa sürdü.
Sayın Osak sizin tente nasıldı foto yollayabilirmisiniz,çünkü aklıma şimdi birşey geldi.

gezmen' Alıntı:
Merhaba,

2. Geleneksel Gezebbilir Doğa Sporları Festivali (19-21 Haziran 2009) ile ilgili olarak http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=34699.0;topicseen başlığı açılmış. Ayrıca "serbest muhabbet" bölümünde de yazılar ve fotolar görünmeye başladı, Bülent Beyin (mayıstosböce) yazısı gibi...Yalnız bu etkinliğe katılan karavancı arkadaşların olası yazı ve fotoğraflarının "kaynama" olasılığı var. "Yurtiçi karavanlı gezilerimiz"de ayrı bir başlık açılabilirse, bu durum kanımca önlenir.

Cavid Sezen

Sayın Gezmen haklısınız, ben bizim bölümümüze ayrıntılı yazıyorum,serbest yazdığım için :smiley: burası uygun gibi geldi.

mayıstosböce' Alıntı:
Sayın Osak sizin tente nasıldı foto yollayabilirmisiniz,çünkü aklıma şimdi birşey geldi.
http://www.indexorg.com/kuheylan/previewpages/previewpage57.htm

mayıstosböce' Alıntı:
..... tuvalet ve duş için araca sabit olmayan hemen yanında kamp alanlarında kullanmak üzere bir çadır alacam aslında çadırda değil bir insanı ayakta duracak kadar alan bırakan bir çadır....
sizin istediğin bu sanırım
http://www.enkolay.com.tr/index.php?productID=798

Sayın Osak yanımıza bunun aynısından kurdular 2 tane sonra birleştirdiler,tanıtım standı olarak kullandılar.ben yer kaplar diye düşündüm bu sistem,hatta yanda klasik Türkler gibi dikildim elim arkada bir laf atmadığım kalmıştı.Benim aklıma gelen demin ki yazınızdan sonra,şöyle bir sistemdi.
Ben güneşe göre yer değiştiriyorum ya brandanın hareketli olduğunu farz etsek nasıl olur.Onuda şu şekilde düşündüm,ben port bagaj yapacağım ya bunu aluminyum borudan düşünüyorum 185-190 cm uzunluğunda.Bu boru aluminyum korkuluktan olacak dirsekle dönecek 20-30 cm yükekliğinde klasik köy minibüs bagajı, sonra bunun içini malzeme koyacak ve yatacak şekilde düzenleyeceğim.Ben o 5 cm çapında 2-3 mm kalınlığındaki aluminyum malzemeyi 1-2 mm genişliğinde bütün olarak arabann 2 yanı ve arkasını kapsayacak şekilde kessem,brandayıda korniş mantığı ile geçirsem o yarıklardan içeri.bu kornişe geçen ve brandaya bağlayacağımız aparatların metalden yada sağlam bir malzemeden olsa.ben keyfime göre gezdirsem ,büyük branda olsa istemediğimi açmasam yada parçalı olsa istediğim kadarını taksam yada 3 yanıda branda yapsam hatta hatta arabanın 4 tarafını branda altına alsam :smiley: görmemişin brandası olmuş.Ham bir düşünce teknik boyutunu dahada geliştireyim-lim.
Bu branda sistemi ile ilgili 1-2 düşüncem var onlardan birini uygulayacağım.

osak' Alıntı:
sizin istediğin bu sanırım
http://www.enkolay.com.tr/index.php?productID=798

Evet Sayın Osak bu ama Aslanahmet bunun otomatik kurulanından bahsetti ahmet bey adres verirse hemen almayı düşünüyorum.

Bülent bey soylediğiniz hepsi yapılabilir.ancak mahsurları sunlar.
Arac yuksekliği fazla olmadığı için başınız hep tenteye carpacaktır. Ayrıca tenteyi biraz eğimli gereceğiniz için ondeki kısım aracın en üst noktasından daha aşağıda olacağı için sürekli kafanızın takılmazı ve çarpması söz konusu. ayrıca gittiğiniz yerde eşinizi ve eşyalarınızı bırakıp aşağıdaki köyden ekmek almaya gitmeye kalktığınızda :smiley:))) eşinizi tentesiz bırakmak zorunda kalacaksınız :smiley:)))

Sayın Osak o güneş gelmesin tente başıma çarpsın hiç önemli değil,olmadı 5cm çapındaki kalın boruya paralel bir tane daha 20 cm üstüne koyarım ,normalde ince koyacaktım tenteyide ona bağlarım 20 cm tin 20 cm dir. :smiley:

mayıstosböce' Alıntı:
Sayın Osak o güneş gelmesin tente başıma çarpsın hiç önemli değil,olmadı 5cm çapındaki kalın boruya paralel bir tane daha 20 cm üstüne koyarım ,normalde ince koyacaktım tenteyide ona bağlarım 20 cm tin 20 cm dir. :smiley:
Ne diyeyim hayırlı olsun güle güle kullanın :smiley:)))

mayıstosböce' Alıntı:
Cem sizde güzel bir kampingle başlayın ilk gezinize,ilginizede teşekkür ederim, sizinle sınıfdaş(mikro karavan) olduğumuz düşünülürse ortak alanımız daha fazla.Sizlerde oralarda olabilseydiniz keyif dahada artardı inanıyorum.Benim mutluluğum eşimin bu işten keyif alması bu küçük aletlede keyif aldıysa ve üstüne üstlük çadırcıları gördükten sonra çadırlada gelebilirmişiz demesi karada ölüm olmadığını gösterdi.İlerde onada ağustosböceği adıyla bir nick alırız herhalde :smiley: fotodan da nekadar keyifli olduğumuz belli oluyor zaten.Sabah erkenden vardık tam aracı kurduk masaları kahvaltılıkları çıkardık çay demledim ferhat beylerin yanına gittik 20 dk sonra yürüyüş var dediler çayı dahi içmeden yola çıktık işte ozaman amele yanığımında alt yapısını yapmaya başladım.Levent bey in boşver birşey olmaz demesi gaz verdiysede dönüşte yolda koluma güneş gelmesin diye nereye saklayacağımı şaşırdım.Levent bey in eşinin hazırladığı sarmalardan bahsetsem bir daha ki sefere buluştuğumuzda nasibimi azaltmış olacağım,bu yüzden kısa kesiyorum sarmayı.Göl kıyısında harika bir yer ayırmışlar biz karavancılara (bi geziden sonra hemen karavancı olduk)yoksa Cem in demesi gibi karavanacımı.[attachment=1]
Hemen kamp anlarında eksikler konusunda liste yapmaya başladık.En önemliside kapıdan faydalanmak ön taraftan rahat malzeme almak için kafamı aracın önüne doğru vermiştim geceleyin kurbanlık koyun gibi 1 bacağım titriyordu hangisi hatırlamıyorum,gerinme ihtiyacımın camla engellenmesi :smiley: hoşuma gitmedi.. listede 4-5 tane önemli madde var tuvalet ve duş için dik yüksek çadırlar var onlardan almak.Ahmet bey onun otomatiğinden bahsetti.Adresini bekliyorum Ahmet beyden.
Cem ayrıntılı yazıyorum belki sanada faydası olur diye.Diğer önemli madde ise kendim yapmayı düşündüğüm port bagajın zorunluluğu.o olsaydı çok kolaylaşırdı işim.Daha düzgün bir tente ,masa ve sandlyeleri değiştirirken güneşle dans ediyorduk(benim için sorun eşimin işine geliyordu-aracın yanı kadar geniş yapabildim)aracın arkasına zaten yapmayı düşündüğüm ama araç değiştirebilirim diye ertelediğim küçük tenteyi yapmak ,yemek yaparken ne pişerim ne ıslanırım.
Arkadaşlar şaşırdığım şey o aracın arkasına yaptığım çekmeceli ünitenin herşeyi alması ,sığmaz diye bırakaktığım ürünler aklıma geldiğinde çok sevindim ilersi için.lavaboyu yapıp yapmama konusunda çekincelerim vardı levent beyin aracında klasik pompalı su bidonun görünce yapmamaya karar verdim.
Kısaca yada uzunca bu festival izlenimlerimiz bu.Çok emek vermişler beklediğimizden çok daha kaliteli geçti.Hiç eksiklik görmedim,iyimser olduğum için mi bilmiyorum ,diğer arkadaşlarda anlatırsa durum daha iyi anlaşılır sanırım.
Sn. Bülent Bey geçirdiğiniz kamptan bu kadar memnun ve güzel izlenimler ile dönmeniz ne kadar güzel bir duygu. Sizleri böyle mutlu görünce insan kendisi oralarda olmuş kadar seviniyor, bende 3 karavan çıkacağımız Tokat-Ankara-Afyon- Fethiye-Marmaris-Datça ve sonrasında kimbilir nerelerin olacağı gezimize çıkacağımız günü heyecanla bekliyorum. Mutlu ve güzel kamplar dileğiyle.

Herkese selamlar. Festival çok güzel oldu. Ben ortamı, doğayı ve görevli arkadaşların ilgisini çok beğendim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gerçekten süperdi.

Sevgili Yusuf ben cumartesi akşamı gittiğim için çoğunu kaçırdım ama pek çok etkinlik olmuş. Ben sadece cumartesi akşamı olan gece trekkingi bölümüne katılabildim. Pazar günü kaya tırmanışı vardı kısmen onu seyrettim. Kano ile gezenlere baktım. En önemlisi forumdan tanıyıp yüzyüze tanışamadığım pekçok arkadaşla tanışma ve uzun uzun sohbet etme imkanı buldum. Böyle gezilerde çok güzel arkadaşlıklar ediniyor insan. Evimde komşulara yapmadığım ziyarteleri orada arkadaşların karavanı önünde yaptım. Herkes çay vs ikram etmek için birbirleriyle yarışıyor. Ha unutmadan bir de cumartesi 24:00 den sonra Ferhat Beyin öncülük ettiği teleskopla gökyüzünü gözlemleme etkinliğine katıldım. Ferhat Bey ve Astronomi grubundan arkadşaları çok güzel bilgiler verdi. Hayatımda ilk kez teleskopla gökyüzüne baktım. Gezegen ve yıldız takımalarını seyrettim. Benim seyredemediğim offroad, motosiklet, bisiklet, kano, koşu, GPS ile kutu bulma yarışları olmuş. Seyredemedim ama sağlık olsun. Gördüklerim bile yetti. Bülent Bey(mayıstostosböceği), Cenk Bey(cengo65), Kenan Akça, Levent Bey(güngör), Vosdost, Murat Bey (sahibinden.com da satılık T3 karavanı olan arkadaş), Cartoptent, Zerrin Hanım (Ceranus) gibi arkadaşlarla tanışma imkanı buldum. Daha önce Kazdağlarında tanıştığım Ferhat Bey, Ercan Bey, Murat Bey (Tezzmertek), Mihriban Hanım ile tekrar karşılaşma, sohbet etme imkanı buldum.

Bülent bey bahsettiğim otomatik duş kabini bu;
[attachment=1]

ilgili link;
http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=41&alt_kat_id=261&id=5595#sekme

-1410006219.jpg

mayıstosböce' Alıntı:
Cem sizde güzel bir kampingle başlayın ilk gezinize,ilginizede teşekkür ederim, sizinle sınıfdaş(mikro karavan) olduğumuz düşünülürse ortak alanımız daha fazla.Sizlerde oralarda olabilseydiniz keyif dahada artardı inanıyorum.Benim mutluluğum eşimin bu işten keyif alması bu küçük aletlede keyif aldıysa ve üstüne üstlük çadırcıları gördükten sonra çadırlada gelebilirmişiz demesi karada ölüm olmadığını gösterdi.İlerde onada ağustosböceği adıyla bir nick alırız herhalde :smiley: fotodan da nekadar keyifli olduğumuz belli oluyor zaten.Sabah erkenden vardık tam aracı kurduk masaları kahvaltılıkları çıkardık çay demledim ferhat beylerin yanına gittik 20 dk sonra yürüyüş var dediler çayı dahi içmeden yola çıktık işte ozaman amele yanığımında alt yapısını yapmaya başladım.Levent bey in boşver birşey olmaz demesi gaz verdiysede dönüşte yolda koluma güneş gelmesin diye nereye saklayacağımı şaşırdım.Levent bey in eşinin hazırladığı sarmalardan bahsetsem bir daha ki sefere buluştuğumuzda nasibimi azaltmış olacağım,bu yüzden kısa kesiyorum sarmayı.Göl kıyısında harika bir yer ayırmışlar biz karavancılara (bi geziden sonra hemen karavancı olduk)yoksa Cem in demesi gibi karavanacımı.[attachment=1]
Hemen kamp anlarında eksikler konusunda liste yapmaya başladık.En önemliside kapıdan faydalanmak ön taraftan rahat malzeme almak için kafamı aracın önüne doğru vermiştim geceleyin kurbanlık koyun gibi 1 bacağım titriyordu hangisi hatırlamıyorum,gerinme ihtiyacımın camla engellenmesi :smiley: hoşuma gitmedi.. listede 4-5 tane önemli madde var tuvalet ve duş için dik yüksek çadırlar var onlardan almak.Ahmet bey onun otomatiğinden bahsetti.Adresini bekliyorum Ahmet beyden.
Cem ayrıntılı yazıyorum belki sanada faydası olur diye.Diğer önemli madde ise kendim yapmayı düşündüğüm port bagajın zorunluluğu.o olsaydı çok kolaylaşırdı işim.Daha düzgün bir tente ,masa ve sandlyeleri değiştirirken güneşle dans ediyorduk(benim için sorun eşimin işine geliyordu-aracın yanı kadar geniş yapabildim)aracın arkasına zaten yapmayı düşündüğüm ama araç değiştirebilirim diye ertelediğim küçük tenteyi yapmak ,yemek yaparken ne pişerim ne ıslanırım.
Arkadaşlar şaşırdığım şey o aracın arkasına yaptığım çekmeceli ünitenin herşeyi alması ,sığmaz diye bırakaktığım ürünler aklıma geldiğinde çok sevindim ilersi için.lavaboyu yapıp yapmama konusunda çekincelerim vardı levent beyin aracında klasik pompalı su bidonun görünce yapmamaya karar verdim.
Kısaca yada uzunca bu festival izlenimlerimiz bu.Çok emek vermişler beklediğimizden çok daha kaliteli geçti.Hiç eksiklik görmedim,iyimser olduğum için mi bilmiyorum ,diğer arkadaşlarda anlatırsa durum daha iyi anlaşılır sanırım.
Ne güzel siz de açılışı yapmış oldunuz. Yalnız anlayamadığım konu sizin gergin 8) görünen pozunuza karşılık eşinizin çok daha mutlu görünüyor olması :D ???
Güneş yanıkları sebebiyle olsa gerek tente işini epey ciddiye alıyorsunuz. Biz de ilk soğuk gecemizden sonra uyku tulumlarına takmıştık kafayı. Biz soğuktan, siz güneşten muzdarip oldunuz. Merak ettiğim konu, gece araç içi çok sıcak oldu mu? Havalandırmayı nasıl sağladınız?

Ahmet abi teşekkürler açıklama için heyecanınız ve mutluluğunuz yazınızdanda anlaşılıyor çok beğendiğiniz belli,gönül isterdiki bizlerde orada olalım ama şartlar müsait değildi olsun sizlerin sayesinde oralarda olmuş kadar bilgilendik paylaşım için teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Bu konuya bir cevap yazın...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,651
Kaydolan Son Üyemiz
pradosuz

Çevrimiçi üyeler