Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 919,805
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Bülent arkadaşım,
Yerin müsaitse 48 lt. buzluk çok isabetli olurdu. Ama o büyüklükte bir buzluk için gerçekten en az 18 tane buz aküsü gerekir. Ben 26 lt. için 8 tane kullanıyorum ve bir kaç tane daha almayı düşünüyorum.
48 lt olduktan sonra şu avantajın var: Kalıp buz kullanmak.. Yarım kalıp buz alıp parçaladıktan sonra zemine yayıyorsun..Yiyeceklerini de üzerine diziyorsun...En az 4 gün idare eder. Denizde yatlarda hep bu sistem kullanılır..Ancak bu tür buzluklarda altta eriyen buzların su tahliyesi için delik olmalı. Su tahliye edilmezse buzlar çabuk erir. Bunun için de her 10-12 saatte suyu boşaltacaksın ya da alta ne yapıp edip tahliye için tapalı bir delik açacaksın.
Kalıp buz limanı olan her kasabada-köyde bulunur.( Hem balıkçılık için, hem turistik yatçılık için) Şehirlerde de balık hallerinde bulabilirsin. Böylece uzun gezilerde de sıkıntı çekmezsin.
Yerim müsait olsaydı ben de igloo nun o büyük buzluklarından alıp altına tahliye musluğu açmayı düşünüyordum. Çok mantıklı. Kesinlikle tavsiye ederim.

Etiketler

İnsel hocam geçmiş olsun...
Başka etkinliklerde görüşürüz ailecek...
Bende birazdan yola çıkıyorum...
Akşama orada olacak karavancı dostlarla görüşmek üzere...

Modern dürümcü :smiley:)))
http://cid-c10b2416547fd193.skydrive.live.com/browse.aspx/Pino%20D%c3%bcr%c3%bcm%20Karavan

İnsel bey geçmiş olsun
Cem almak istediğim o 48lt buzlukta musluk var yazıyordu bende anlam verememiştim.Ozaman döndüğümde hemen onu alayım ama bu yayla şenliğinde ne yapacam bilemiyorum izmite gidip sanırım senin aldığından vardı realde onu alayım,en azından haftasonlarında onu kullanırım.
Hala akşama düzcede olma planları yapıyorum birşeyler oraya gittiğimde eksik olacak sanırım.Ne yardan ne serden et yiyeceğim diye nelere katlanıyorum.üst brandayı tutturduğum brandayı şimdi deleceğim.... olmadı yarın sabah en kötü erkenden çıkarım..

Herkese tesekkurler. Cok istiyordum. Ama gitmeyince farkettim ki, bir gece icin git gel 440 km de beni biraz yoruyormus. Oglum su anda iyi. Bugun ates cikmadi. Gece de cikmazsa atlatmisiz demektir. Bunun sebebi sanirim Gecen hafta karyattaki cocuklarla yaptigi su tabancasi savasiydi. Bir oglanda insafsiz bir su tufegi varmis. Kasla goz arasinda bizim oglani bastan asagi sulamis. Ben farkettigimde uzerinden sular damliyordu. Bizimkinin ufacik su tabancasi cocuga islemiyordu bile. Neyse bizimki simdi daha hazirlikli. Baba hadi karyata gidelim o karavan gene gelir bakarsin diyip duruyor. Evde bizde bacagim kadar bir su tufegi var. Onu tamir ettirdi zorla bana. Tam iki gece icindeki kirik parcasinin aynisi yaptim. Valla cocugu umarim bulmaz. Heehehe. Hic sansi yok.
Haaa. Bu arada sakin Omerin yaninda su savasi yapmayin. Arkadas bos gezmiyor. Korumaları tencereye su doldurup saldiriyor. Ben de nasibimi aldim anlayacaginiz. :D

İnsel hocam bizim yeğendede dev gibi birşey var ben gelebilirsem karyat a unutmazsam getireyim belki sizinki bozulur yedek olur :smiley:
Oğuz hocam teşekkürler ben eksiklerimiı anca bu akşam bitirebildim yarın sabah 4-5 arası çıkacağız festivale.
Cem ben bugün senin aldığın igloo marka buzdolabını aldım denemek için yolda gelirken çalıştırdım baya ısındı dediğin gibi ,başımıza iş çıkarmaz umarım.Yanıma sigorta filanda almadım.İçine buzluk koyup deneyeceğim.osak gelince onun sisteme bakayım nasıl yapmış beliki tarz değiştirir fonksiyonel hala getşiririz.

Dostlar iyi aksamlar
Katılmayı cok istediğim festivale malesef gidemiyorum. Sabah 4-5 gibi yola cıkacaktım. Ancak malum kriz maduru olarak yarın oglene doğru bir iş görüşmem var. ona gitmem gerekiyor. Gercekten cok keyfim kacdı ama yapacak birşey yok. Bu daha önemli. Köfte olmadan doğa olmuyor malum.
Giden arkadaşlara iyi tatil ve iyi eğlenceler. Gercekten çok üzgünüm :((((((

değerli dostlar
festivale bende katılamıyorum pazartesi bir açılışa yetiştirmem gereken siparişlerim var malum bütün kış oturduk çalışmak gerek ama birşeyi hiç bu kadar istememiştim aracımın bütün ekipmanlarını almış hatta dün yerleştirmeyi düşünüyodum neyse daha yazın başı başka bir etkinlikte buluşuruz inşallah

Babalar günü münasebetiyle benim de işlerim yoğun olduğundan katılamadım. Çok üzülmüştüm. Şimdi Bülent arkadaşımız yalnız kaldı ona daha çok üzüldüm. Neyse en azından ona yakın bir mevki.
Önümüzdeki hafta için planı olan varsa Bursa'ya çok uzak olmamak kaydıyla katılabiliriz.
Ayrıca, tüm babaların babalar gününü kutlar, evlatları ile nice mutlu yıllar dilerim.

Ben döndüm arkadaşlar 2 saat önce ilk festivalimidi,eşimin ilk konaklamalı kampı ve dört dörtlüktü bizim için artık detay ve fotolar sonra veririz.eşim şuanda amele yanığıma merhem gibi birşeyler sürüyor.Festivalde levent bey,aslanahmet bey, fsirin bey ile tanışma fırsatı buldum buda ayrıca bir güzellikti.

Festivalden biraz önce döndüm. Herşey çok güzeldi.Gezenbilirden tanıyıpta şahsen tanışamadığım arkadaşlarla tanışma olanağı buldum. Yerleşim planı çok güzeldi. Karavancıların yeri ,çadırcıların yeri,of-roadciların yerleri ayrı ayarı düşünülmüştü.Aktiviteler ne çok yoğun nede sıkıcıydı .Tam tadında programlanmıştı.Kamp alanı çok geniş olduğundan sıkışık bir durumda yaşanmadı. Benim de katıldığım doğa yürüyüşleri gündüz ve gece tekrarlandı çok keyif aldım.Festivali düzenleyenlere emeklerinden ,çalışmalşarından dolayı çok çok teşekkür ediyorum.

Sevgili doğasever dostlar.Öncelikle babalar gününüzü kutlar,herşeyin gönlünüzce olmasını sağlıklı bir şekildedilerim.Gezenbilir festivali nasıl geçti çok merak ediyorum.Deneyimli dostların foto ları ile bizlerle paylaşmalarını rica ederim.Çok güzel geçmiştir umarım.Daha niceleri ile birlikte olursunuz.İzmirden katılım nasıldı?Aktiviteler nasıldı?Ortam nasıldı ?Haberlerinizi Bekliyoruz .SEVGİLER SAYGILAR.

Cem sizde güzel bir kampingle başlayın ilk gezinize,ilginizede teşekkür ederim, sizinle sınıfdaş(mikro karavan) olduğumuz düşünülürse ortak alanımız daha fazla.Sizlerde oralarda olabilseydiniz keyif dahada artardı inanıyorum.Benim mutluluğum eşimin bu işten keyif alması bu küçük aletlede keyif aldıysa ve üstüne üstlük çadırcıları gördükten sonra çadırlada gelebilirmişiz demesi karada ölüm olmadığını gösterdi.İlerde onada ağustosböceği adıyla bir nick alırız herhalde :smiley: fotodan da nekadar keyifli olduğumuz belli oluyor zaten.Sabah erkenden vardık tam aracı kurduk masaları kahvaltılıkları çıkardık çay demledim ferhat beylerin yanına gittik 20 dk sonra yürüyüş var dediler çayı dahi içmeden yola çıktık işte ozaman amele yanığımında alt yapısını yapmaya başladım.Levent bey in boşver birşey olmaz demesi gaz verdiysede dönüşte yolda koluma güneş gelmesin diye nereye saklayacağımı şaşırdım.Levent bey in eşinin hazırladığı sarmalardan bahsetsem bir daha ki sefere buluştuğumuzda nasibimi azaltmış olacağım,bu yüzden kısa kesiyorum sarmayı.Göl kıyısında harika bir yer ayırmışlar biz karavancılara (bi geziden sonra hemen karavancı olduk)yoksa Cem in demesi gibi karavanacımı.[attachment=1]
Hemen kamp anlarında eksikler konusunda liste yapmaya başladık.En önemliside kapıdan faydalanmak ön taraftan rahat malzeme almak için kafamı aracın önüne doğru vermiştim geceleyin kurbanlık koyun gibi 1 bacağım titriyordu hangisi hatırlamıyorum,gerinme ihtiyacımın camla engellenmesi :smiley: hoşuma gitmedi.. listede 4-5 tane önemli madde var tuvalet ve duş için dik yüksek çadırlar var onlardan almak.Ahmet bey onun otomatiğinden bahsetti.Adresini bekliyorum Ahmet beyden.
Cem ayrıntılı yazıyorum belki sanada faydası olur diye.Diğer önemli madde ise kendim yapmayı düşündüğüm port bagajın zorunluluğu.o olsaydı çok kolaylaşırdı işim.Daha düzgün bir tente ,masa ve sandlyeleri değiştirirken güneşle dans ediyorduk(benim için sorun eşimin işine geliyordu-aracın yanı kadar geniş yapabildim)aracın arkasına zaten yapmayı düşündüğüm ama araç değiştirebilirim diye ertelediğim küçük tenteyi yapmak ,yemek yaparken ne pişerim ne ıslanırım.
Arkadaşlar şaşırdığım şey o aracın arkasına yaptığım çekmeceli ünitenin herşeyi alması ,sığmaz diye bırakaktığım ürünler aklıma geldiğinde çok sevindim ilersi için.lavaboyu yapıp yapmama konusunda çekincelerim vardı levent beyin aracında klasik pompalı su bidonun görünce yapmamaya karar verdim.
Kısaca yada uzunca bu festival izlenimlerimiz bu.Çok emek vermişler beklediğimizden çok daha kaliteli geçti.Hiç eksiklik görmedim,iyimser olduğum için mi bilmiyorum ,diğer arkadaşlarda anlatırsa durum daha iyi anlaşılır sanırım.

IMG_1217.jpg

Bu gün festival sayfasında fotografları görünce kendi kendime kahrettim. niye ben orada olamadım diye. göründüğüne ve yazılardan anlaşıldığına göre herşey dört dörtlük olmuş. Kanımca bir ben eksikmişim :smiley:)))))
Emeği gecenleri tekrar kutlamak gerekir.
mayıstosböce sizede bir önerim var. Araca sabit çadırdan kacının. Görüntü belki hoş oluyor ama güneşle köşe kapmaca oynamak zorunda kalıyorsunuz. Benimki gibi 40 saniyede kurulan yaklaşık 1 dk da ambalıjına giren bir tente alırsanız güneşe göre onu oynatarak oturma mekanınızı sabit gölge durumunda tutabiliyorsunuz. ederi 100-200 tl arası

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR