Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,109
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Erden bey'i uzun zamandır ben de görmüyorum forumda.Bence Beklemeyelim.Oğuz abi sesimizi duysun ve açıversin başlığı. Tabi herkes fikri benimserse.

Etiketler

sn orsaalabandanın fıkrı oldukca hosuma gıttı. ıddaalı olup cok ıyı fotograflar cekebılecegımden degıl.
amacım mutlaka cok guzel yerlerın ve objelerın resımlerını gorebılecegım dır.
tesekkurler.

Gezenbilirin zaten bir fotoğraf arşivi var ama karavanseverler arasında ufak bir yarışma niteliği de taşıyan nitelikli bir fotoğraf portföyü oluşturabiliriz.İnsanları fotoğraf çekmeye, paylaşmaya ve hatta daha fazla gezmeye teşvik edeceğini düşünüyorum.Aslında karavan bölümüyle kısıtlamak pek doğru değil.Sonuçta burası gezmeyi keşfetmeyi sevenlerin adresi.Karavan bölümü dışından da dileyenler aday olabileceğini düşündükleri gezi fotoğraflarını yayınlayabilirler.Fikir benimsenirse gezenbilirin ana başlıklarından biri olmasını da isteyebiliriz.

Sn Yusuf ve Cem arkadaşlar bir yere gitmedim,buradayım.
Bir ara ev tadilat işlerim vardı. Fakat ara ara foruma girip tüm gezmeyi ve karavan yaşantısını seven dostların yazılarını zevkle ve heyecanla izliyor ve takip ediyorum. Hatta daha önce de belirttim. Yusuf arkadaşın karavanına ruhsat işini halletmesine çok ama çok sevindim.

Fotoğraf konusunda Sn. Oğuz beyin(teos) un da öneri ve destekleriyle gezmeyi ve karavan yaşantısını seven dostların ,gezdikleri ve bizlerle paylaşmak istedikleri yerlerde çekmiş oldukları fotoğraların olduğu ayrı bir bölüm güzel ve faydalı olur sanırım.
Ayrı bir başlıkta oluşturalıcak ,hem karavan yaşantısı hemde değişik yörelerin ilginç ve güzel karelerinden oluşan bir fotoğraf köşesi, foruma ayrı ve güzel bir renk katar kanısındayım.

Sayın Erdenbay özlettiniz kendinizi nasıl tadilat işlerinizi bitirebildinizmi,zordur tadilat işleri bilirim Cem arkadaşımızın açtığı konu çok güzel biz sadece karavan bölümü olarak.Adı fotoğraflarla karavanda yaşam olabilir birazda artistlik fotolar olursa (nisbet nitelikli) ki ben bu şekilde düştüm bu sevdaya gerçi serde vardı kampcılık ama bu aşamaya gelebileceğim aklımın ucundan geçmezdi aldığım saate kullanım klavuzu aramak için nette gezerken buldum bu forumu başlıklar dikkatimi çekti karavan başlığını açınca gördüğüm fotolar beni etkiledi tatilden dönen dostların yüklediği fotolar benim bir çıra gibi yanmama sebep oldu ;D
Bu vesile ile bizde üç beş kişinin yanmasına vesile oluruz belki :D gerçi benim bulunduğum her ortamda mutlaka karavan konuşuluyor mesleğim icabı reklamı ve önemin iyi bilirim çok kişinin içine koru düşürdüm hele bu karavan bitsin ben bilirim yapacağımı.Kalın sağlıcakla.

Bölümümüzde karavan ve gezi fotoğraflarının olması sayfalarımızı renklendirir.Gazetelerde sayfalara fotoğraf serpiştirlmesi bu yüzdendir.Sırf yazı okumak çok kişiyi sıkabilir.Aralarda fotoğraf olması okuyucunun nefes almasını sağlar.Hatta önce fotoğrafdan etkilenip haberi okurlar
Eklenen fotoğraflar sayesinde arkadaşlarımızın kendilerini,karavanlarını,ailelerini tanımış oluruz.Tabi bunun yanında arkadaşlarımızın gezdiği gördüğü yerleri görsel olarak tanıma fırsatımızda olmuş olur.
Eskiler ne demiş,''bir görmek bin dinlemekten evladır.'' Bizlerde baktığımız fotoğraflarda göreceğimiz güzellikler sayesinde,belki gezi rotalarımızı düzenleyebiliriz.Belki gördüğümüz fotoğraflarda başkasının dikkatini çekmeyecek küçük detaylardan esinlenerek karavanlarımızda tadilatlar yapabilir veya eksiklerimiz için çözümler üretebiliriz.
Bence yarışma yerine,tüm ustalar ve amatörler çektikleri fotoğrafları bölüme koysunlar.Fotoğrafın kötüsü olmaz bence.Çünki en kötü fotoğraf bile anı ölümsüzleştirmiştir.Yıllar sonra da olsa bakan kişiye o anı anlatır.Bölümü yarışma havasını sokarsak,amatör arkadaşlarımız ustaların fotoğraflarının yanında kendilerinin çektiği fotoğrafların hiç şansının olmadığını düşünerek katılımda bulunmazlar.Bu da sadece ustaların fotoğraflarının yayınlandığı bir sergi havasına dönüşür bence.Yarışma havasında olmaması daha çok katılımın olmasını sağlar ki buda çok renkliliği getirir.
Burada hedef herkesi kucaklamak olduğunda göre,amatörde olsa herkesin çektiği fotoğrafları bölümde görmek bu hedefede uygun olur.
Neyse yine lafı uzattım galiba.Netice olarak sadece karavan bölümümüze ait bir fototğraf arşivimimiz olması çok güzel olur.Böyle bir eksikliğimizi yakalayan ve öneride bulunan Cem arkadaşımıza teşekkürler. Saygı ve sevgilerimle.. Abdi Uçar

Fotoğraf koyma konusunda daha kolay bir yöntem uygulanamazmı. Gezenbilirin buna el atması gerekir diye düşünüyorum.-fotoğraf ekle- diye bir yöntemle yönlendirmek suretiyle bu iş çözülemezmi. Kolaylaştırmak lazım değilmi.

Kenan bey fotoğraf eklemek zaten kolay. Mesajı yazdıktan sonra önizlemeye basın. Çıkan sayfada kolayca resim ekleyebiliyorsunuz.

bizde hızlı trenle katılabilir miyiz? kalacak yer olursa tabi

23 nisan sabahı İstanbula gelip 26 nisan akşamı dönüyorum...

Aslında 22 nisan akşamından itibaren bizim niva grubuyla Kazdağları turuna katılacaktım, ancak bir kurs durumu hasıl olunca bu şahane doğaya kaçma eylemini gerçekleştiremiyorum... :'(

Açık ki bu tatil, karavanla, çadırla her türlü doğaya gitmek için ideal bir zaman...

Sizler çuma calismiyor musunuz? Bilmedigim bir birlestirme mi oldu yoksa? Herkes yollarda.

İçin rahat olsun İnsel dostum, ben hem cuma hem de cumartesi çalışıyorum :smiley:

Ve "nerde o eski günler" diyorum. Çünkü öğrenciliğimden beri bir işe girerken ilk sorduğum şey "cumartesileri çalışılıyor mu?" olurdu. Şimdi ise "pazar da çalışıyoruz" deseler, hayır demem :smiley: Herkese iyi yolculuklar, iyi kamplar diliyorum. Fırsatı yakalayan kaçırmasın derim...

kyaz75' Alıntı:
bizde hızlı trenle katılabilir miyiz? kalacak yer olursa tabi
Bir otopark veya park edebilecek müsait bir yere yerleşmeyi düşünüyorum. ::smiley:
Bugün olası yerler konusunda bir çalışma yapacağım. Uygun yer bilen arkadaşlar varsa, önerilere ihtiyacım var.
mebus' Alıntı:
Sizler çuma calismiyor musunuz? Bilmedigim bir birlestirme mi oldu yoksa? Herkes yollarda.
Teorik olarak çalışıyoruz ama ara sıra kaytarma hakkımızı kullanalım değilmi ama.. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR

Geri