Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,443
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

İlhan bey benimde yardımcı pilotun annesi orada bana kalsa karadeniz diyordum ama kartlar açıldı önce annem dedi.Karadenize kaçmak için o tarafıda aradan çıkarayım dedim.

Etiketler

carpediem69' Alıntı:
Keyfiniz daim olsun.....Yalnız bu aralar sıcaklığın oralarda da 2 derecelere düştüğünden şikayet ediliyor.....Çevlikten Deniz sitesi denen mevkiye gelirken( sahil yolundan) Dervişan veya Truva 'da balık ziyafeti süper olur:smiley: Muhtemelen emsallerine göre Türkiye'nin en ucuz ziyafetlerinden birini çekersiniz.....
Çevlik'e 20.30 da sahile yerleştim, yandaki mısırcı bacıya "Balık nerede bulurum" dedim, birazdan birini göndereceğini söyledi, aradan 40 dakika geçmeden bir bayan geldi "Size balık mı lazım" dedi ve elinde oltayla gitti, ben bir anlam veremedim. Aradan 40 dakika geçdi yada geçmedi elinde dört balık 750 gr dan 1.5 kğ kadar. Bana bir tane lazım yengen balıktan hoşlanmıyor, bir tane yeter diyerek birini aldım. Balıkçı hanım orada diğer mısırcı gibi mısır patlatıyormuş, akşamlarıda ek iş olarak karı-koca oltayla kefal avlıyorlarmış.
Bu serilik garibime ve hoşuma gitmişti.

Avlandığı yer sağ tarafta limanın arkası kayalık yerde.

20121018_132827.jpg

Ahmet bey, yaveri kandıra bilirsem, şimdi karadeniz zamanı, geçen yıl bu mevsimde oradaydım, şansıma Kalkan ve Mersin balığı (şıvışka) ve diğer çeşitler denk gelmişti.

DSCF6596.JPG

:D :D
İlhan Abi, Çevlik'deki bayan markete gider gibi balık avlamaya gitmiş. I-ııh canım kefal istemedi, palamut yokmu? deseydiniz ne yapardı acaba. ;) ;D

fsirin' Alıntı:
:D :D
İlhan Abi, Çevlik'deki bayan markete gider gibi balık avlamaya gitmiş. I-ııh canım kefal istemedi, palamut yokmu? deseydiniz ne yapardı acaba. ;) ;D
Buraların kefali meşhur deyince, bende arabada ancak sebzeli kefali yaparsam, yaverden fırça yemiyeceğim aklıma geldi.
Kim demiş karavancılık özgürlüktür diye, ancak 2 yaver taşırsan belki olur.

İlhan bey çogunlukla kendi balığımıda kendim tutarım.Karataşa gidince çupra ile levreğe giderim.Arada kefalde olur. Kalkanda güzel görünüyor.Karataş balıkçı yeri.Dil balığı hepsinden harikada denk gelirse.

seyyah54' Alıntı:
İlhan bey çogunlukla kendi balığımıda kendim tutarım.Karataşa gidince çupra ile levreğe giderim.Arada kefalde olur. Kalkanda güzel görünüyor.Karataş balıkçı yeri.Dil balığı hepsinden harikada denk gelirse.
Balık yeme hastasına bunlar şimdi yazılacak notlarmı, yalnızım karavanda yaşıyorum, hava soğuk kapalı yerde balık yapma imkanım yok....
daha nasıl iç çekiyim, sizlere afiyet olsun diyecem.

seyyah54' Alıntı:
Notlarım arasına alacağım.Birde akıl suyu varsa tadına doyulmaz.Benim evde onun tam karşısında Karataş burnu.Süleyman bey Sakaryadanmısınız.

Aslen Hataylıyım son 1,5yıldır Sakarya da yaşıyorum....o bölgede balıkların gözyaşına kıyamazlar o yüzden akıl suyu da ateş suyu da bulunur.....
Kalın sağlıcakla

Ozaman ustanın sözünü dinlemede fayda var.Gidersem oraya uğrıyacağım.

Oooo saza gec kalmışız
İlhan abi o kalkan nası yendi acaba.. ( Yapma İlhan abi İlhan abinin canı balık ve yerli işbirlikcisi Akıl suyu isticek,de yapmıcak )
Ahmet abi senin,ki daha bi harika olur bide oltanı atıpda ufakdan ufakdan akıl suyuda alınırsaaaaa değme keyfine...

Aracım 15 metre küp ısıtıcı taktırmak istiyorum fakat Mardinde imkanlar kısıtlı ekonomaik olarak ne tavsiye edersiniz.
Webastonun 3900 modeli araç için fazlamı olur

TUGAY58' Alıntı:
Oooo saza gec kalmışız
İlhan abi o kalkan nası yendi acaba.. ( Yapma İlhan abi İlhan abinin canı balık ve yerli işbirlikcisi Akıl suyu isticek,de yapmıcak )
Ahmet abi senin,ki daha bi harika olur bide oltanı atıpda ufakdan ufakdan akıl suyuda alınırsaaaaa değme keyfine...
Tugay-Tunay kardeşim, yemeyide beceremedim desem yeridir, kuyruğu, kafası ve yanındaki kefaller, sebzeli olarak bana, kalan bölgeler dondurulup yaverin benden daha çok kıymet verdiği torunu ve oğulcuğuna haftalar sonra Bursa'ya getirdi. Havalarında garezine uğradım, bozulacak diye çok bekledim ama nafile..

vehbi42' Alıntı:
Aracım 15 metre küp ısıtıcı taktırmak istiyorum fakat Mardinde imkanlar kısıtlı ekonomaik olarak ne tavsiye edersiniz.
Webastonun 3900 modeli araç için fazlamı olur
Sevgili kardeşim, bende 3900 çok diyordum, son 4 gündür iyiki takdırmışım dedim. Yatak bölgesi zor ısındı, Boru ile arkaya üflettim. Kışın kamp yapmazsan D2 yeter derim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR