Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,965
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Abdi dostumuzun, bacanağı Erol beyin yeni aldığı VW T4 karavanını, görmeye gittim.

Haldun arkadaşımız da oradaydı. Karavan muhaabbetinden yine zamanın nasıl geçtiğini anlamadık

Reimo üçgen açılan bir tavanı ve gerekli donanımlarıyla, hem araç hemde karavan olarak çok güzel.

Hayırlı olması dileklerimle,sağlıklı ve mutlu gezilerde kullansınlar.

Etiketler

Arkadaşlar,

Eltesan firması Waeco/Dometic ürünlerini ülkemize getiren firma.

Ancak kompresörlü buzdolaplarını stoklu çalışırken, 3 sistem (12-220-lpg) dolapları sipariş usulü getiriyorlar.

Örnek olması için firmanın bana verdiği fiyatı yazayım.

RM 4210 buzdolabı için fiyat: 688 Euro + KDV

rm4210.jpg

Fiyat bana ciddi yüksek geldi. Bu ay başında bir tanıdığım 1900 TLye Waeco CR80 satın aldı.

cr-50_1.jpg

Kıyaslama yaptığımda, lpg li çalıştırma ciddi bir avantaj sağlasa da, enerji sorununu çözersem CR serisine yönelecek gibi görünüyorum.

Eğer hesaplı ve cidden verimli bir 3 sistem buzdolabı bulursam, elbet tercihim ondan yana olur.

Not: Beni en çok düşündüren şu eğimde çalışmama olayı... :-\

resimdeki RM4210 buzdolabı için istenen rakkamı ben yüksek bulmadım :DBaksanıza kapağı kapattığınızda domates suyu sıkacağı olarak ta işlev görüyor :D

Alıntı.....Not: Beni en çok düşündüren şu eğimde çalışmama olayı...

Yolda giderken rampalar ve inişler kısa süreli olduğu için sakınca yaratmıyor.
Dolabınızın normal çalışabilmesi için gerekli olan eğim en çok 6 derece.Bu derecede zaten karavanda uyuyamaz, dolap kapakları ve kapılar normal çalışamaz ve rahat hareket edemezsiniz.
Bir kampa ya da konaklayacağınız bir yerde uzun süreli kalacaksanız zaten karavanınızı takozlarla dengeliyorsunuz.
Böylelikle pratikte eğim açısı bir sakınca doğurmuyor.
Enverdede nin söylediği de doğru.Reklam fotoğrafını bayağı abartmışlar.Hiç bir dolap bu kadar doldurulmaz, doldurulsada içeriden bir şey almak zor olur ve de beklenildiği kadar soğutma yapamaz.
Selamlar,

enverdede' Alıntı:
resimdeki RM4210 buzdolabı için istenen rakkamı ben yüksek bulmadım :DBaksanıza kapağı kapattığınızda domates suyu sıkacağı olarak ta işlev görüyor :D
Harika yakalamışsınız. :D :D :D

Keşke bir de kapağı kapatıp, yeniden açınca da bir fotoğrafını cekselerdi. ;D ;D

Yarın ( cumartesi günü ) Emeksan firması ile görüşmeye Çorlu 'ya gideceğim .
İlk hedefim uygun (bütçeme göre )bir motokaravan sahibi olabililecekmiyim şayet olamayacaksam ruhsat gerektirmeyecek şekilde hangi çekme karavana sahip olabilirim bunu öğrenmek.
emeksan firması ile daha evvel görüşmüş yada bilgisi olan arkadaşalr varsa verecekleri her türlü bilgiye ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkürler

enverdede' Alıntı:
kapıdaki şişelerin üst arasına ,ters konulmak üzere üç adet maden suyu konulabilir. :D

alpino' Alıntı:
Yarın ( cumartesi günü ) Emeksan firması ile görüşmeye Çorlu 'ya gideceğim .
İlk hedefim uygun (bütçeme göre )bir motokaravan sahibi olabililecekmiyim şayet olamayacaksam ruhsat gerektirmeyecek şekilde hangi çekme karavana sahip olabilirim bunu öğrenmek.emeksan firması ile daha evvel görüşmüş yada bilgisi olan arkadaşalr varsa verecekleri her türlü bilgiye ihtiyacım var.Şimdiden teşekkürler

Alp bey hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.

Merhabalar;

Fransa Karavancılar Derneği 2012 yılında Paris-Pekin-İstanbul rotasını içeren 3 aylık bir geziye başlıyor. 2010 yılında Paris-PekinParis yapılmıştı. Bizim federasyonun haberi varmıdır bilemiyorum ama Gürcistan girişinden veya İstanbul'da bir organizasyon yapılacaktır diye düşünüyorum. Türk karavancılar olarak yurtdışındaki karavan tutkunları ile buluşma fırsatı doğacak.

http://www.ffcc-paris-pekin-camping-car.com/index2012.php

Sevgiler

zentoz' Alıntı:
Merhabalar;

Fransa Karavancılar Derneği 2012 yılında Paris-Pekin-İstanbul rotasını içeren 3 aylık bir geziye başlıyor. 2010 yılında Paris-PekinParis yapılmıştı. Bizim federasyonun haberi varmıdır bilemiyorum ama Gürcistan girişinden veya İstanbul'da bir organizasyon yapılacaktır diye düşünüyorum. Türk karavancılar olarak yurtdışındaki karavan tutkunları ile buluşma fırsatı doğacak.

Sevgiler

Dünya kenti İstanbul,2010 kültür başkenti İstanbul,Parisli karavancıların programına aldıkları İstanbul.Bizim Fedrasyonun haberi olsada ,İstanbul'da karavan kampı yok.

Sayın ilgili ve yetkililerimiz,geçici iftar çadırı benzeri büyükçe bir çadır kurup,etrafına dizerler herhalde misafir karavanları,panayır misali....

zentoz' Alıntı:
Merhabalar;

Sevgiler
Erdal Bey Sapanca'da bu geziden bahsetmişti. :smiley:

Bu gezinin benzerini 2010 yılında da yapmışlar. Detayları ve katılanlar aşağıdaki bağıntıda.

http://www.ffcc-paris-pekin-camping-car.com/index2010.php

Gerçekten çok güzel bir gezi rotası. :smiley:

Bu seneki rotalarının dönüşünde İstanbul'a geliyorlar.

Yapım aşamalarını izlemek keyifli...

http://www.youtube.com/watch?v=c8gYeCvUuAw&feature=player_embedded

http://www.you tube.com/watch?v=c8gYeCvUuAw&feature=player_embedded

taiga' Alıntı:
Yapım aşamalarını izlemek keyifli...

http://www.youtube.com/watch?v=c8gYeCvUuAw&feature=player_embedded
videoyu izleyince karavan yapım isteğim dibe vurdu .kendime gelebilmem için uzun uzun sahibinden.com da dolaşmam lazım. ;)

http://www.movera.com/no_cache/downloads/action/open-download/download/movera-zubehoerkatalog-2011-englische-version//element/13075.html

Movera kataloğu...

Kamp-karavan için pek çok ürünü topluca inceleyebilirsiniz...

www.movera.com

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR