Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,840
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

atiladi' Alıntı:
Serinletme için, Portatif mobil klima kullanabilirsiniz, yaşam akülerinden 2000watt bir inverter aracılığı ile 220v elde ederek, yolculuk sırasında sürekli olarak kullanabilirsiniz, zaten seyir esnasında aküler sürekli şarz olduğundan hiç bir sorun çıkmaz, Park durumundada sıcağın durumuna göre arada bir çalıştırarak serinleyebilirsiniz, yaşam aküleriniz 300-400 amp ise ,araç park durumundayken bile rahat rahat klimayı kullanbabilirsiniz..Zaten klimalar sürekli çalışmıyor, termostat ayarı mantıklı bir dereceye ayarlanırsa devreye bir girip bir çıkıyor, sürekli enerji harcamıyor...Karavanda mobil klima kullanılmış test edilmiştir bir sorun yaşanmamıştır..Son cümleyi, birileri denemedikleri şeye olmaz diye yazmaya başlamasınlar diye, özellikle yazdım..
Mobil klima benimde aklımdan geçiyordu deneyip menun kalmış olmanız çok güzel Atilla bey. Çok güzel deneyimler aktarıyorsunuz grubumuza, kendi adıma teşekkür ediyorum.
Merak ettiğim birşey mobil klimanın evaporatörü(gazın soğuduğu kısmı nerede acaba) klima arkasından ufak bir havalandırma penceresimi açtınız aksi halde iç ortama tekrar ısı vermiyormu. Malum klimalarda gaz genleşme bölümünde genleşirken ortamdan ısı alıp dış ünütede de bu ısıyı dış ortama bırakırlar bir nevi araçlardaki radyatör görevi gibi.

Etiketler

Hakan Bey,

Ben katılıyorum. Gelirseniz sevinirim. Gördüğüm kadarıyla karavan gurubundan katılan az olacak gibi.

Doğru söylüyorsunuz, ben karavanlarımda, mobil klimanın arkasından çıkan sıcak egzostu, 10 cm çapında pimaş boru ile tavandan dışarı attım, aşağıdanda atılabilir fakat yer topraksa toz kaldırabileceği için ben hep tavanı terscih ettim, borunun ucunada yağmur girmesin diye bir şapka takıyordum..

Klima seçerken karavanda koyulabilecek yere göre seçim yapmak lazım, bazı klimalar soğuk havayı önden üflüyor, bazıları üstten, bazılarının otomatik yön değiştirici sallaması var bazıları sabit üflüyor, bunun için karavanda koyulacağı yere göre hada geniş bir alana üfleyebilecek tipin seçilmesi akıllıca olur..Birde sadece soğutucu klimaları öneririm, sıcak-soğuk olan mobil klimalarda ısıtma head pomp deyil rezistanslı ısıtma olduğundan kaçınmakda fayda var, zaten sıcak-soğuk olanlar gereksiz yere büyük...

Ctesi sabah 7 de yola çıkıyorum...
Lakin 15 günlük tatile... :D
Festivale katılan tüm arkadaşlara keyifli bir hafta sonu dilerim...

Güzelmiş hocam... :smiley: Görüşemezsek güle güle gidin... 6 ya da 7 Temmuz gibi yola çıkabilirsek uğrayabiliriz belki yanınıza.

mayıstosböce' Alıntı:
Ya Ahmet uçan kaçan heryere ne kadar güzel gidiyorsun,bu mükemmel kampa nasıl gitmezsin şaşırdım gerçekten.Ben gidemiyorum ve kahroluyorum.

2. festivalde kızım İrem sıkılmıştı. Kalabalık kamplarda herkes ikişer üçer ayrı ayrı gruplaşıyor. 15-20 kişilik kamplarda yakınlaşma ve eğlence daha güzel oluyor. Bu yüzden İrem gelmiyor. Karavan grubundan tanıdık da fazla gelmiyor. Ben de kararsız kaldım. Katılımcılar ve etkinlikler de off-road ağırlıklı. Benim fazla ilgi alanıma girmiyor.
kenan akca' Alıntı:
Hakan Bey,

Ben katılıyorum. Gelirseniz sevinirim. Gördüğüm kadarıyla karavan gurubundan katılan az olacak gibi.
Kenan Bey gelirsem görüşürüz. Şimdiden iyi kamplar dilerim.

MYWAY' Alıntı:
Bende cumadan çıkmayı düşünüyorum. Ama şu an için kesin değil.
İyi eğlenceler Cenk. Gelirsem görüşürüz.

Karavan gurubu, Şenlikle ilgili haberleşme aşağıdaki linkte.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57950.0

Gezenbilir genel link

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58408

Ben sanırım cumadan gideceğim. :smiley:

Belki ilginizi çeker... ( Karavancıları kışkırtabilir... ;) :smiley:)
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58403.0

Cavid Sezen

Cavit Hocam, ilgi çekmek ne kelime;bayıldım. Ama doğruyu söylemek gerekirse herkesin de harcı değil diye düşünüyorum.

derindeniz1' Alıntı:
Cavit Hocam, ilgi çekmek ne kelime;bayıldım. Ama doğruyu söylemek gerekirse herkesin de harcı değil diye düşünüyorum.

Birebir aynısı olmamakla birlikte (olamaz, çünkü araçlar ayrı), eşimden yana bir sıkıntı yaşamazsam, benzer bir geçeği düşünüyordum zaten; bakalım gün ola harman ola...

Cavid Sezen

Arkadaşlar Mehmet abi ile (orbay74) telefonda uzun uzun konuştuk aracın dış polyester işi bitmiş macununa geçmiş boyaya az kalmış ama bayağıda yorulmuş,
kendi bilgisayarında problem olduğu için siteye bu aralar yoğunluktanda giremiyormuş,bana tüm arkadaşlara selamımı ilet dedi bende iletiyorum kalın sağlıcakla.

gezmen' Alıntı:
Belki ilginizi çeker... ( Karavancıları kışkırtabilir... ;) :smiley:)
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58403.0

Cavid Sezen
cavit hocam
harika, paylaşım için teşekkürler

taiga' Alıntı:
Ctesi sabah 7 de yola çıkıyorum...
Lakin 15 günlük tatile... :D
Festivale katılan tüm arkadaşlara keyifli bir hafta sonu dilerim...
orsaalabanda' Alıntı:
Güzelmiş hocam... :smiley: Görüşemezsek güle güle gidin... 6 ya da 7 Temmuz gibi yola çıkabilirsek uğrayabiliriz belki yanınıza.

İyi tatiller arkadaşlar, iyi tatiller ,gidin bakalım, gidin :-[

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,545
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR