Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 917,820
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Ataköydeki çiroz karavan kampı kapanmadan önce, karavanını satan bir aile ile tanıştım, aile eskişehirli idi, kızları istanbulda üniversiteyi kazanınca, zaten varolan karavanlarını kampinge getirmişler ve tam 4 sene kızın okulu bitinceye kadar kalmışlar, karavanı artık geri götürmek istemiyorlardı satıp gitmek istiyorlardı, bende karavana talipdim ama çekme bir karavan 4 yıl gibi bir zaman 3 kişinin sürekli yaşamasıyla karavanlıkdan biraz çıkmıştı, oldukça yıpranmıştı, içinde sürekli yaşandığının izlerini belli ediyordu, bende almakdan vazgeçtim...Demekki karavanda uzun yıllar yaşanabiliyormuş ilk önce bu öğrendim, sonrada karavanın çok yıprandığını öğrendim...

Etiketler

atiladi' Alıntı:
Ataköydeki çiroz karavan kampı kapanmadan önce, karavanını satan bir aile ile tanıştım, aile eskişehirli idi, kızları istanbulda üniversiteyi kazanınca, zaten varolan karavanlarını kampinge getirmişler ve tam 4 sene kızın okulu bitinceye kadar kalmışlar, karavanı artık geri götürmek istemiyorlardı satıp gitmek istiyorlardı, bende karavana talipdim ama çekme bir karavan 4 yıl gibi bir zaman 3 kişinin sürekli yaşamasıyla karavanlıkdan biraz çıkmıştı, oldukça yıpranmıştı, içinde sürekli yaşandığının izlerini belli ediyordu, bende almakdan vazgeçtim...Demekki karavanda uzun yıllar yaşanabiliyormuş ilk önce bu öğrendim, sonrada karavanın çok yıprandığını öğrendim...

Çok ilginç...Maddi durumları kötü bir aile olsa karavanları olmazdı sanırım.İyi olsa karavanda o kadar yıl kalınması garip geldi bana 3 kişi olarak.Bir tamam,iki tamam da 3 fazla.Üstelik 3. kişi üniversite çağında.Çok koruyucu kollayıcı bir aileymiş anladığım kadarıyla.Çocukları üniversite ortamına alışıncaya kadar bikaç ay ya da en fazla bir yıl kalsa neyse ama 4 yıl :eek: :eek: Benim ailemle biraz ahbablık ettirmek lazımmış bu aileyi :p :p Ben ünivrsiteyi kazandığımda bir tek kayda götürmüştü babam.Yurda kaydolurken de benden biraz büyük bir arkadaşımla ablasında Antalya'da tatil yapmıştık,okula başlamadan önce.Yurd çıkmıştı bana,o da benimle yaşayacağım ile gelip eşlik etmişti.Yeni dünyaya adımlarımı böyle atmıştım ben....Kendim fazla karışılmadan büyüdüğümden midir nedir çocukları kendi ayakları üstünde bırakmak gerektiğine inanıyorum.Tabi ben aileme o güveni vermiştim,ayrıca güçlü bir bireydim.Şurası da var ki onlar durmadan üzerime düşseler güçlü bir birey olabilir miydim acaba?Güzel tarafları olduğu gibi insan bazen özenedebiliyo üstüne düşülenlere.Korunup kollanmak,değerli olduğunu hissetmek!Yapılan o davranışlar bir gösterge oluyo değerli olduğunu hissettiren.Her durumun avantajları olduğu gibi dezavantajları da var işte.Neyse bu konu uzar.Ama kısaca gene de bu aile yanlış yapmış diye düşünüyorum.Eğer çocuklarının bir rahatsızlığı falan yoksa......Konudan uzaklaştım belki ama değinmeden edemedim. :smiley:

Atilla abi normal bir araba bile hiç kullanılmasa 4 yılda hurda olur.
Araçlar durduğu yerde oksitleniyor ve sürekli hava sirkülasyonu gerekli diye biliyorum.
O karavanda hareket olsaydı belli aralıklarla muhtemelen bayağı diri kalacaktı.

Aşağıda linkte verdiğim filmde söylenen parçanın orjinal kaydını yıllardır ararım...

Lakin başarılı olamadım... :-\

Anladığım kadarıyla başkaları da ararmış...

Söyleyenin Zeki Müren olduğunu sanıyorum... (İlk gençlik yılları)

Daha sonraki yıllardan bir kaydı da var kendisinin (sanırım 80 ler) lakin filmdeki halini çok daha şahane buluyorum... (Elbette kişisel kanaatim)

Neyse, dediğim gibi yıllardır ararım bu parçanın orjinal kaydını, hani belki bilen duyan sahip olan vardır diye buraya da yazayım dedim...

Öhm, bu şarkıyı bir de karavanda dinlemek enfes olur diyerek mesajımı topiğe de uyumlu hale getireyim... :D

http://www.youtube.com/watch?v=Om6NLziYmHU

http://www.youtu be.com/watch?v=Om6NLziYmHU

Zeki Mürenin diğer kaydı ise şudur:

http://www.youtube.com/watch?v=jkauBRnwFK4

http://www.youtu be.com/watch?v=jkauBRnwFK4

lizz' Alıntı:
fotoğraf mı var görünmüyo,link de açılmıyo....

Youtube için PC nizde gerekli düzenlemeleri ;) yapmadıysanız , videoları izleyemezsiniz, ondan görmüyorsunuzdur...

Link için site adresinin tamamını kopyalayıp aradaki boşluğu silmeniz gerekir... (youtu be.com daki boşluğu)

Tesekkurler paylasim icin. Bu sarkiyi tamamen unutmusum... :D
Ben de pazar dedikodusu yapayim. :D
Kamperimi koydugum kapali garajimin acik kisminda uzun zamandir inanilmaz bir alman plakali karavan duruyor.
http://www.hymer.com/cms/en/motorhomes/Integrated/s-class.html
Hymer olmasa bile tipi aynen boyle. Uzerinde klima ve tv yarim kure anten var. Dun sordum kimin bu diye. Volkan Konak'inmis.

insel' Alıntı:
Tesekkurler paylasim icin. Bu sarkiyi tamamen unutmusum... :D
Ben de pazar dedikodusu yapayim. :D
Kamperimi koydugum kapali garajimin acik kisminda uzun zamandir inanilmaz bir alman plakali karavan duruyor.
http://www.hymer.com/cms/en/motorhomes/Integrated/s-class.html
Hymer olmasa bile tipi aynen boyle. Uzerinde klima ve tv yarim kure anten var. Dun sordum kimin bu diye. Volkan Konak'inmis.
Süper görünüyo,içi de öledir sanırım.Adam altın çağını yaşıyor tabi şimdi :smiley: Eskilerde bir zamanlar ona kızan bir kesim vardı,tarzını eleştiren bir kesim.Sanırım artık sesleri çıkmıyo.Magazin ve müzik camiasını artık takip edemiyorum,hatta gündemi bile.Gündemi takibetmek psikolojime çok iyi de gelmiyo zaten.Dün google da gündem yazdım ve gelen ilk linke girdim.TSK vahşeti gibi bişeydi başlık.Yazılanları şaşkınlıkla okudum,moralim bozuldu.Gündem deyince aklıma geldi de şimdi ???

Çoğunluğumuz pek farkında deyil ama, avrupada karavanlar, amaca uygun üretiliyor, yazlığı var kışlığı var, uzun geziler için olanı var, yakın mesafeler için tasarlanmışı var, asvalt yol gezileri için olanı var extrem arazi için olanı var, hafifliğin öne çıkanı var, ağır ve konforlu olanı var, biz bunların hepsi karavan olduğu için sadece kaç metre oldulklarına göre sınıflandırıyoruz, bu yanlış tabiki, yılda yaklaşık 30 gün kullanılacak 3000 km yol yapılacak yazlık bir karavanda, 12 ay yaşamayı düşünürsek tabiki karavan buna dayanamayacak, en önemlisi, karavan sahibinin elinden bakım onarın işinin gelmesi birinci şart bence...

Arkadaşlar karavanda ısınma için webasto ya da çorum kaloriferi kullanılıyor genelde.Yoldayken de motor sıcaklığı yeterli oluyordur.

Peki serinleme için? Arazi aracı kullanan arkadaşlarla yaptığımız konuşmalarda havalandırmalar yeterli oluyor ancak dururken yeterli gelmez muhtemelen.

Serinletme için, Portatif mobil klima kullanabilirsiniz, yaşam akülerinden 2000watt bir inverter aracılığı ile 220v elde ederek, yolculuk sırasında sürekli olarak kullanabilirsiniz, zaten seyir esnasında aküler sürekli şarz olduğundan hiç bir sorun çıkmaz, Park durumundada sıcağın durumuna göre arada bir çalıştırarak serinleyebilirsiniz, yaşam aküleriniz 300-400 amp ise ,araç park durumundayken bile rahat rahat klimayı kullanbabilirsiniz..Zaten klimalar sürekli çalışmıyor, termostat ayarı mantıklı bir dereceye ayarlanırsa devreye bir girip bir çıkıyor, sürekli enerji harcamıyor...Karavanda mobil klima kullanılmış test edilmiştir bir sorun yaşanmamıştır..Son cümleyi, birileri denemedikleri şeye olmaz diye yazmaya başlamasınlar diye, özellikle yazdım..

Klima.jpg

Gaziemir Metro'da sözünü ettiğiniz klimaya baktım bir gün önce.Bunu karavanda kullanabilirmiyiz diye de aklımdan geçirdim.Bilgilenmiş olduk,teşekkürler Atilla Bey.

Mobil klimalar çekme karavanlarda genelde akü tesisatı olmadığı için, kampinglerde 220v enerji alarak kullanılsada, motokaravanlarda varolan yaşam aküsü sistemine bir akü daha ilave edilerek çok rahat kullanılıyor..

Teşekkürler en uygun çözüm bu gibi duruyor. Fotoğrafta da gayet kibar çıkmış.Aslında acemi bir karavancı adayı olarak kamp alanları bana hoş gelmiyor.Dediğiniz gibi +1 aküyle baya idare edilebilir.

Ya Ahmet uçan kaçan heryere ne kadar güzel gidiyorsun,bu mükemmel kampa nasıl gitmezsin şaşırdım gerçekten.Ben gidemiyorum ve kahroluyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
kileri

SON MESAJLAR

SON KONULAR