Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,211

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

atiladi' Alıntı:
Emekli olduğunuz güne, sıfır sakat, hiç borçsuz, karavan tam teşekküllü eksiksiz hazır vaziyette girebilirseniz, aldığınız maaşla gezebilirsiniz...Karavan almayı veya yapmayı, emekli oldukdan sonraya bırakırsanız, geçmiş olsun, yeriniz halka açık belediye parkları...

Herşey hazır dostum 2010 kasımı bekliyorum,aracın içi tamam birde uzun geziler için çekme yapıyorum (sıkılıp vazgeçmezsem) sonra dağlara
:smiley:

Sıkılmayın da,vazgeçmeyin de.İşin içinde doğanın, tabiatın herşeyi varken ve herşeyini paylaşmaya her zaman hazırken,bir doğasever olarak neden vazgeçeceksiniz ki.Selamlar, kolaylıklar diliyorum.

Dünyanın son günü

Açık söyleyeyim bana internet üzerinden elektronik posta ile geldi aşağıdaki yazı. Bir yerlerde çıktı mı bilmiyorum. Bana gönderen Beyazıt Zencirci isimli bir doktor okurum. Bir yerlerde yayınlandıysa bile mahzuru yok, okumamış olanlar için çok güzel çünkü:

“Amerika’da bir üniversitede, profesör derse şöyle başlamış:

- Düşünün ki bugün dünyanın son günü. Yarın bu saatte her şey bitecek. Kurtuluş şansınız yok. Bugün ne yapardınız?

Öğrenciler tek tek yazmaya başlamışlar..

- İbadet eder, Tanrı’dan günahlarımı affetmesini dilerdim.

- Tüm sevdiklerimle vedalaşırdım.

- Ailemle vakit geçirirdim.

- Anneme veya babama giderdim.

- Arkadaşlarımla yarım saat eski günlerdeki gibi basket oynardım.

- Barbekü partisi yapardım.

- Sevgilimle son ana kadar sevişirdim.

- Tüm sevdiğim yemekleri yerdim.

- Yatar uyurdum.

- Ormanda son defa dolaşırdım.

- Güneşin doğuşunu ve batışını son defa seyrederdim.

- Akşam yıldızları seyrederdim.

- En sevdiğim yemeği hazırlar, tüm sevdiklerimi akşam yemeğe davet ederdim.

- Piknik yapardım.

- Hayatta en çok gitmek istediğim yere gider, orada ölümü beklerdim.

- Üzdüklerimi arar, özür dilerdim.

Hoca bütün hepsini tahtaya yazmış. Sonra gülerek sınıfa dönmüş ve demiş ki:

- Bunları yapmak için dünyanın son günü olması şart mı?..”

*********************************************************************************************************
Vatan'dan bir alıntı, Can Ataklı'dan..
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=312042

Cavid Sezen

Sebiha hanım doğum gününüz kutlu olsun :smiley:, nice senelere sağlıkla mutlulukla

merhaba dostlar...

ben karavan almak ve karavanda yasamak ıstıyorum bana ne gibi onerileriniz olur acaba?
26 yasındayım tek basıma kalıcam...

karavanda kalmak ısteme nedenım bosuna ev kırası vermemek ıcın. soyle anlatayım...

tıp fakultesını yenı bıtırdım. uzmanlık dalı ıcın cerrahı bır bolum ıstıyorum. cerrahı asıstanlıgında ılk 1.5- 2 yıl neredeyse hastahaneden cıkamıyacagım. ayda en az 12-14 nobetim olucak. yanı sabah 5.30-6 gıbı hastahaneye gırıp ertesı gun aksamı 7-8 gıbı cıkıcam dolayısıyla evımden cok hastahanede kalıcam.

fikrim soyle karavanı hastahane otoparkına cekerim nobetim bitince karavanımda yatarım. atık su ve temız su ıhtıyacı ıcın haftada bır bır kampıng yerıne gıder orda ıhtıyaclarımı karsılarım. zaten zamanım cogu hastahanede gececegı ıcın sanırım temız su bana 1 haftalıgına yetecektır.

karavanı kredıyle alımayı dusunuyorum. 30000-40000 civarı para ayırabılırım sanırım.
2 sene falan kullanıp nobet sayım azalınca babamlara vermeyı dusunuyorum

boylece bosu bosuna ev kırası vermektense bır karavanım olmus olur ne dersınız?

drdincer' Alıntı:
merhaba dostlar...

ben karavan almak ve karavanda yasamak ıstıyorum bana ne gibi onerileriniz olur acaba?
26 yasındayım tek basıma kalıcam...

karavanda kalmak ısteme nedenım bosuna ev kırası vermemek ıcın. soyle anlatayım...

tıp fakultesını yenı bıtırdım. uzmanlık dalı ıcın cerrahı bır bolum ıstıyorum. cerrahı asıstanlıgında ılk 1.5- 2 yıl neredeyse hastahaneden cıkamıyacagım. ayda en az 12-14 nobetim olucak. yanı sabah 5.30-6 gıbı hastahaneye gırıp ertesı gun aksamı 7-8 gıbı cıkıcam dolayısıyla evımden cok hastahanede kalıcam.

fikrim soyle karavanı hastahane otoparkına cekerim nobetim bitince karavanımda yatarım. atık su ve temız su ıhtıyacı ıcın haftada bır bır kampıng yerıne gıder orda ıhtıyaclarımı karsılarım. zaten zamanım cogu hastahanede gececegı ıcın sanırım temız su bana 1 haftalıgına yetecektır.

karavanı kredıyle alımayı dusunuyorum. 30000-40000 civarı para ayırabılırım sanırım.
2 sene falan kullanıp nobet sayım azalınca babamlara vermeyı dusunuyorum

boylece bosu bosuna ev kırası vermektense bır karavanım olmus olur ne dersınız?

Karavancılıktan anlamam ama ekonomiden anlarım :smiley: Kira ödermiş gibi çektiğiniz krediyi ödeyeceksiniz ve dışından bir karavan sahibi olacaksınız.Tabi ben 7-10 yıllık bir ödeme planını düşünerek söyledim bunu.Bu kadar uzun süreli ödemeleri şahsen çok can sıkıcı buluyorum ama başka türlü de ev araba sahibi olunamıyo.Ayrıca ulaşım sorunundan kurtulacak olmanız en büyük artı olacak.Zamandan tasarruf ile daha çok dinlenip uyuyabileceksiniz.Yalnız kalabalık misafir ağırlıyamıyacaksınız.Asıl aklıma takılan ise ısınma sorunu ne olacak.Bir de bu kadar uzun süre çamaşır kurutma olayında şahsen kendimi düşündüm, sıkıcı olabilirdi....

Cok guzel olur. Bir elektrik kablosu ayarlayabilirseniz pencerenin birinden isinma sorununuz hallolur. Ayrica arada bir hortumla depoyu da doldurabilirsiniz. Tuvalet dert degil. Elinizde bidonla tuvalete kadar yuruyebilir ve bidonu temizleyebilirsiniz. Bu tip yasayanlara az degil bir hayli cok var.
Ben de davetli oldugum universitelere son zamanlarda hep karavanimla gidiyorum. Kampuste ayni yukarida dediklerimi yapip kaliyorum.
Cok da eglenceli oluyor. Geleni gideni bol oluyor.
En ufak bir sıkıntı yasamadim. Tavsiye ederim.

Bence karavan zevk duyulması ,keyif alınması gereken bir olay, yaşam tarzı uygun insanlar için bile zamanla sıkıcı hale gelebilir.

insel' Alıntı:
Cok guzel olur. Bir elektrik kablosu ayarlayabilirseniz pencerenin birinden isinma sorununuz hallolur. Ayrica arada bir hortumla depoyu da doldurabilirsiniz. Tuvalet dert degil. Elinizde bidonla tuvalete kadar yuruyebilir ve bidonu temizleyebilirsiniz. Bu tip yasayanlara az degil bir hayli cok var.
Ben de davetli oldugum universitelere son zamanlarda hep karavanimla gidiyorum. Kampuste ayni yukarida dediklerimi yapip kaliyorum.
Cok da eglenceli oluyor. Geleni gideni bol oluyor.
En ufak bir sıkıntı yasamadim. Tavsiye ederim.

Karavanlarda tuvaletlerin kullanımı nasıldır bilmiyorum ama,günlük sıvı tüketiminin çoğunu iş saatinde yapmak daha akıllıca olur diye düşünüyorum. :smiley: Bence banyo daha önemli bir sorun.Şöyle bol suyla ve geniş bir ortamda banyo yapmak varken :smiley: Ama sanırım hastanede duş alabilme imkanı olur.Değilse iki yıl zor :s Benim kuzenim de doktor İstanbul'da.Hastane yemeğinden bıktığı için bazen tabildottan yemeyip hastanede menemen falan gibi basit yemekler yaptığını söylemişti.Hastanede duş alma imkanınız da varsa karavanda yaşamak daha kolay olur sizin için.Çamaşır yıkama konusunu merakettim ben asıl.Çamaşır yıkama salonlarını falan mı kullanıcaksınız,karavanda böyle bir imkan var mı?Ama sanıyorum ki siz bu sorunu ailenizin evine gittikçe kirli çamaşırları götürerek yıkamayı planlıyorsunuz :smiley: Türkiye'de bekar erkeklerin çoğu böyle yapıyor :smiley: O zaman çok sıkıcı olacağını düşündüğüm kurutma sorunu da ortadan kalkmış olur :smiley:

Olur olur bal gibi olur.30 000-40 000.tl ye alınacak karavanda sıcak sulu banyo ve ısınmak için vebasto falan da vardır.İçinde 2 sene yaşadıktan sonra Babanıza verebileceğinizide hiç zannetmiyorum. ;D

Ben inşaat mühendisi olduğumdan geçmiş zamanlarda şehir dışı şantiyelerinde çalışırken karavanlardan daha az donanımlı konteynerlerde yaşadım. İnsanoğlu hertürlü şartlara alışıyor. Hatta bazen bundan zevk bile alıyor. Herşeyin bir pratik çözümü bulunuyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR