Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 917,952
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Arkadaşlar 08-11 Nisan arası CNR fuar İstanbul merkezinde dalış,su sporları & av,doğa sporları fuarı var ilgilenen arkadaşlar için bilgi linki aşağıda.

http://www.medexistanbul.com/

Etiketler

Selamlar doğa severler ve karavancı dostlar,
Baharla birlikte hepimizde hareketlenme başlıyor. Gezi programlarını duymak ve paylaşımlarınızı izlemek bile insanı olaya katılmış gibi heyecanlandırıyor. Motokaravan almaya karar verdiğim için 2 ayak ve çadırımdan 4 tekerlekli ev gezisi hayallerime terfi etmiş bulunmaktayım (gerçi onların yeri de bir başka). Bunda sizlerin payı büyük,teşekkür ederim. Internet sitelerini dolaşıp bilgi edinmekten, telefonla gorusmeler ve arastırmalar yapmaktan forumlardaki sohbetlere ancak pasif bir izleyici olarak katılabildim. Bu yüzden kusura bakmayın. Fırsat buldukça sizlerin yorumlarını bilgilendirmelerini ve sohbetlerini okuyarak bir çok şey öğrendim sağolun. Şimdilik aramalarım devam ediyor. Umarım aradığım araç çok uzaklarda değildir.
Biraz geç olsa da Cem bey, yeni aracınız çok güzel görünüyor. Bol gezili gunlerde güle güle kullanmanızı dilerim.
Tüm arkadaşlara selam ve sevgiler.
Uğur Tandoğan

drares' Alıntı:
Bülent bey 1000'ler kulübüne hoş geldiniz...

1000. msj mı bu sayfaya attım, Nezaketiniz için ayrıca teşekkür ederim. Hoşbulduk

kuru kalabalık yapmamak için iki mesajı birleştirdim ; İngilizlerin açgözlülüğü ve diğer milletlerim meteryalist hep benci davranışlarını bende şiddetle kınıyorum, ister bir canlıya ister bir arabaya davranışlarında ruh kalmamış. Zaten var olan aramızdayken yenisini almanın bir faydası yok boğazına hakim olamıyan beşeriyet yetinmeyen hep daha fazlasını uman bekleyen aldıkça iştahlanan faniler yüzünden hem madde hem canlı mezarlığı sayısı her gün artıyor.

http://picasaweb.google.com/moreheaddesignlab/Build#
Buraya uye olursaniz her ek yapilandan haberiniz olur. Yuzlerce camper tasarimi. Buyrunuz.

Gezenbilir.com'un bugün canlı yayın ile evlerimize konuk olduğu Kanal B de yayınlanan Biz Bize'nin yapımcısı Mesude Aksungur ile sunucu Ayşen Hanımın
proğramından canlı yayından karavancıların görüntüleri ve birbirinden değerli Gezenbilirli arkadaşlarımız ilginç pozları izlemek isteyenler için ilgili link ;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54296.20

Faruk bey'e karavancıları en güzel bir şekilde anlatması ve isim vermeden kendi karavanını yapan,başkalarınada örnek olan yapım aşamalarını yükleyerek diğer insanlar ile paylaşmasını (yaybek'i) anlatması çok manalı oldu.Ayrıca yine Faruk bey isim vermeden gece,gündüz yayınlamaya çalıştığım gezi resim ve notlarımı canlı yayında ima ederek anlattı ve geziyi yayınlamam esnasında zaman zaman foruma gelerek güzel yorumları ile beni yanlız bırakmayarak destek oluşu ayrı bir vefa örneği...
Bu canlı yayına katılan değerli Gezenbilirli arkadaşlarımıza buradan tekrar teşekkürler ediyorum.
saygılarımla

arkadaslar aranızda bir cok karavan sahibi var ve sahip oldukları karavanların artısı ve eksisi neyse biliyorsunuzdur bana motokaravan yapmaya özelliklede camper tipi önerebileceğiniz marka ve model varmıdır .
malum yaz gelmeden once bir heyecenla faaliyete gecmeye calısıyorum yardımlarınızı bekliyorum.

Alp bey merhaba,ben kendimce bildiklerimi yazayım şimdi herkesinde bildiği üzere gerek yurt dışında gerekse memleketimizde en çok karavana dönüştürülen araç PSA gurubu yani Ducato,Boxer ve Jumper'dir az sayıda İveco ve Ford var,gerek servis ağının çokluğu gerek parça bolluğu ve ucuzluğu gerekse yapı itibari ile yani iç hacim genişliği ve rahat mobilya uygulanırlılığı sebebiyle tercih ediliyorlar,araç yapımı konusunda bu sene 2005 ve öncesi modellere teknik tadilata müsade var ötv açısından,ama şuda varki 2012 senesinde ötv'den muaf olacak yeni kasa psa gurubu araçlar fiziki yapısı sebebiyle camper yapımına en uygun araç hem 60 cm daha uzun hem 8 cm daha geniş hemde kayar orta kapı aracın ortasında değil ön kapıya doğru kaydırılmış ve çokca kullanılan model olan kapıya denk gelen mutfak tezgahını rahatlatmış oluyor ve kapıdan giriş çıkışı kolaylaştırmış oluyor eğer niyetiniz varsa yaz kapıda acele edin ;) şimdiden kolaylıklar diliyorum size.

Arkadaşlar hayırlı olsun dün akşam eve girerken sezonun ilk bülbül ünün sesini duydum doğada olma şansını bulanlar bu tabiat üstü canlının sesini kaçırmasın,geceleri pencereden kafanızı çıkartın belki duyabilirsiniz,yada kamplara katılın,Ferhat ın gözlemi gibi büllbül dinleme akşamları yaparız.

Bugün aldığım haber neticesinde vehbi42 arkadaşımız da kamper yapılmak üzere Ducato aracına kavuşmuştur. Sevincini paylaşıyorum, kendisine kolaylıklar diliyorum...

Bu güzel dileklere katılmamak mümkün mü arkadaşlar,bir arkadaşımız daha uygun bir araç sahibi olarak bir adım öne çıkmış oluyor.Güle güle iyi günlerde kullansın, gönlünce olsun.

Kısa zamanda Karavana dönüşmesi dileğiyle hayırlı olsun diyor,Bu dileklerin bize yapılacağı günleri sabırla bekliyoruz.

enverdede' Alıntı:
Kısa zamanda Karavana dönüşmesi dileğiyle hayırlı olsun diyor,Bu dileklerin bize yapılacağı günleri sabırla bekliyoruz.
Enver abi inşallah sizde en kısa sürede araç alıp karavana döndürürsünüz :D :D :D

yayiyayayu' Alıntı:
Enver abi inşallah sizde en kısa sürede araç alıp karavana döndürürsünüz :D :D :D
Bu kadar seri yanıtı ancak gezenbilir de alabilirdim.Sağol Yaşar kardeşim . Başladımı zımpara... Akü işi ne oldu ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR