Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,269
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

merhaba herkese ben biraz arşiv yapmıştım http://www.sahibinden.com/ dan isteyen arkadaş olursa bilgi paylaşımı yapabilirim ( satılmış silinmiş ilanlar ) vs

Etiketler

Forumda bulunan arkadaşlara öncelikle merhaba diyorum.
Gezenbilirin off road kısmı ile daha çok haşır neşir oluyorum. Kamplarda çadır hususunu geliştirmek için önçe çekme karavan düşündüm.
Satılık ilanlarını inçelerken aşağıdaki aracın linkine rastladım.
Araç hakkındaki görüşlerinize ihtiyaçım var. Görüş belirten arkadaşlara şimdiden teşekkürler ediyorum.
Kenan YAMA
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-2004-boxer-6-kisilik-motokaravan-43573281/detay/

Kenan bey,
Karavanın aksesuar olarak eksikleri var yada muadil malzeme kullanılmış,buda fiyata yansımış zaten. Karavanda en önemli
konu projedir. TSE den onaylanmış projesine bakın araç ile aynıysa sorun yok demektir.
Alkoven karavanda iskeleti oluşturan profiller görünmediğinden yorum yapmak yanlış olur. Selamlar.

aracı yapan firmayı biliyorum isim vermek pek iyi olmaz ama merak eden olursa özelden cevap verebiilirim.bu firmanın çekme karavanlarına falan bakıyordum fiyat olarak uygun 8-9 bin tl ama çok dandik yapılmış özelliklede dış kısımları karavana yaslansanız kırılcak gibi duruyor dış yüzeyine yavaşça atılan bir yumruk bile çok büyük hasar oluşturur.alkovenli boxere bakarsanız bile anlarsınız aracın iskeleti yamuk duruyor benim görüşüm olumsuz

güngör' Alıntı:
Kenan bey,
Karavanın aksesuar olarak eksikleri var yada muadil malzeme kullanılmış,buda fiyata yansımış zaten. Karavanda en önemli
konu projedir. TSE den onaylanmış projesine bakın araç ile aynıysa sorun yok demektir.
Alkoven karavanda iskeleti oluşturan profiller görünmediğinden yorum yapmak yanlış olur. Selamlar.

Fiyatı 62.000TL yazılsaydı yorum değişirmiydi acaba?

Yorum yapan güngör, vwcaravelle ve berkcantp arkadaşlarım yorumlarınız için teşekkür ederim. 1990 model bir araça 38000 tl vermektense 2004 model bir karavana 30000 tl vermeyi daha akıllıca buluyrum. Motor kısmının yedek parça durumundan dolayı. Karavan kısmını bu işe yeni başladığım için zamanla tadilat ile güncelleyebileceğimi tahmin ediyorum. Bu araç ilk tecrübe olacak.

kenanyama' Alıntı:
Yorum yapan güngör, vwcaravelle ve berkcantp arkadaşlarım yorumlarınız için teşekkür ederim. 1990 model bir araça 38000 tl vermektense 2004 model bir karavana 30000 tl vermeyi daha akıllıca buluyrum. Motor kısmının yedek parça durumundan dolayı. Karavan kısmını bu işe yeni başladığım için zamanla tadilat ile güncelleyebileceğimi tahmin ediyorum. Bu araç ilk tecrübe olacak.

Karavan kismi yeterince ozenli yapilmamissa ne yaparsaniz yapin duzeltememe ihtimalinizde var. Yani saglamlik ve su gecirmezlik en onemli noktalar. Karavanin guvenligide onemli bir unsur. Sonucta en kotuyude dusunmeniz gerekir. Eger gercekten bir yumrukta ciddi hasar verebiliyorsaniz, Allah korusun otobanda karisacaginiz bir kazada sonuclar cok kotu olabilir. Bence alkovenli ve cekme karavanlarda kesinlikle guvenlik on planda tutulmali. Yoksa ici, aksamlari vs. zamanla degisir. Kolay degistiremeyeceginiz tek sey dis iskelettir.

Melih Bozkurt bey yorumunuz için teşekkürler.
Aracın ruhsatında kamyonet yazıyor. Açıklamalar kısmına MOTORLU KARAVAN olarak yazılmış. Olağan olan bu şekildemidir? Camper veya Alkovenli olduğu ruhsatta nasıl anlaşılıyor?

Benim bu konuda sitede okuduklarimdan bildigim aslinda yazmasi gereken ozel amacli tasit, motokaravan. Ama sayin polis memurlarimiz ozel amacli tasiti isaretleyip alt kategorilerine bakmayi hic dusunmediklerinden kamyonet olarak kaydedip aciklama yerine motokaravan yaziyorlarmis. Sanirim alkovenli yada kamper farketmiyor. Ruhsatin bu sekli polis cevirmesinde yada TUV de sizi etkilemez. Ama sigortada fark edebiliyor sanirim.

Melih Bey alacağım aracın ruhsatını gördükten sonra bende şöyle bir kanı oluştu.
Alkovanlı araçların projelendirilip imalatı Türkiyede çoğu vilayette yasak.
Camper bir aracı alıp arka kasayı kesip kupa haline getirdikten sonra arkasına bir alkovanlı karavan konulsa ruhsatında motorlu karavan yazdığından bunu yolda veya tüvde kim kontrol edebilir. MESELA

kenanyama' Alıntı:
Melih Bey alacağım aracın ruhsatını gördükten sonra bende şöyle bir kanı oluştu.
Alkovanlı araçların projelendirilip imalatı Türkiyede çoğu vilayette yasak.
Camper bir aracı alıp arka kasayı kesip kupa haline getirdikten sonra arkasına bir alkovanlı karavan konulsa ruhsatında motorlu karavan yazdığından bunu yolda veya tüvde kim kontrol edebilir. MESELA

şimdilik ikinci muayenelerde proje istenmiyor ama bir nedenden dolayı istedikleri zaman da yanarsınız, geçmiş zaman ruhsat değiştirme esnasında bendeki jumper'in sonradan ilave edilen koltuk projesinin onaylı aslını memur arkadaşlar görmek istemişlerdi

kenanyama' Alıntı:
1990 model bir araça 38000 tl vermektense 2004 model bir karavana 30000 tl vermeyi daha akıllıca buluyrum. Motor kısmının yedek parça durumundan dolayı. Karavan kısmını bu işe yeni başladığım için zamanla tadilat ile güncelleyebileceğimi tahmin ediyorum. Bu araç ilk tecrübe olacak.

Bu cümlenin doğrusu şu şekilde olmalıydı:

"1990 model bir karavana 38000 tl vermektense 2004 model bir araca 30000 tl vermeyi daha akıllıca buluyrum." :smiley:

Tercih meselesi tabi... 1990'lı yılların karavanlarına istenen fiyatların çok normal olduğunu söylemiyorum. En önemli çekince de parça sıkıntısı gerçekten. Parça sıkıntısı olmayıp sorunsuzca yürütülebilecek olsalardı fiyatlar konusundaki yorumum (karavan bölümünün kondüsyonuna ve aksesuarlara bağlı olarak bellllki?...) değişebilirdi.

Ama yukarıdaki cümleyi yine düzeltme gereği duyardım.

orsaalabanda' Alıntı:
Bu cümlenin doğrusu şu şekilde olmalıydı:

"1990 model bir karavana 38000 tl vermektense 2004 model bir araca 30000 tl vermeyi daha akıllıca buluyrum." :smiley:

Tercih meselesi tabi... 1990'lı yılların karavanlarına istenen fiyatların çok normal olduğunu söylemiyorum. En önemli çekince de parça sıkıntısı gerçekten. Parça sıkıntısı olmayıp sorunsuzca yürütülebilecek olsalardı fiyatlar konusundaki yorumum (karavan bölümünün kondüsyonuna ve aksesuarlara bağlı olarak bellllki?...) değişebilirdi.

Ama yukarıdaki cümleyi yine düzeltme gereği duyardım.

Cem Bey
Doğru söze ne denir. Kesinlikle size katılıyorum. 1990 model karavandaki donanım 2004 araçta yok gerçekten ama yinede 2004 model aracı 1990 model araca yedek parça yönünden terçih etmek gerekir. Hele 1990 model aracın seceresini bilmiyorsanız.

merhaba arkadaşlar westfalia james cook mercedes camper ilanı gözüme çarptı hoşumada gitmedi değil fiyatta fena değil içi falanda temiz duruyor tabiki masraf çıkacaktır ama çok fazla masraf çıkartırmı motor falan ne durumdadır ?aracı tavsiye edermisiniz ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-orijinal-karavan-54276330/detay/#

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR