Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,403
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Araç 1979 model, bu aracın ilk imalatı 1972, 3-5 senede tasarım yılı ilave edilirse, demekki aracın yürür ve motor teknolojisi 1965, gel karar ver bu araçla keyifli tatiller yapılabilirmi..

Etiketler

evet biraz kafam karışmadı değil ama içi 79 gibi değil daha temiz duruyor tabi yakında bakmadıkça bişey diyemeyiz yorumlarınızı dikkate alacağım teşekkürler

Karavanın içinin çok güzel olması bir yere kadar, istanbul-asos 425km, bu araç koru dağlarını ve küçükkuyu rampalarını nasıl geçecek, sarozda, adrasanda dik yamaçlı nefis koylara nasıl inip çıkacak, kısıtlı hafta sonlarında sonbahar ve kışınn istanbuldan 200 km nasıl uzaklaşacak, soğuk kış günlerinde araç sabah çalışacakmı yoksa köye traktörmü bakmaya gidilecek, önemli olan karavan konforundan ziyade yol konforu olmalı veya şöyle söyliyelim bu tip araçlar ruhunda tamircilik melekesi olan karavan severler için fiyatı bakımından ideal olabilir, ama aracın sadece yağına bakıp cam suyu koyan kullanıcı tipi için zor bir araç..

Yanliz Atilla abi burda birde su nokta var ki bu araclarin teknolojisi geregi herseyleri makaniktir. Bir cok tamiratlari bisiklet tamir etmek kadar kolaydir. Yani elinde torna vida tutan insanlar aracin bir cok tamiratini yapabilirler. Bakimlari kolay ve ucuzdur. Az bakimla daha cok yol goturur. Eski dizel motorlar, evet teknoloji geregi yavastirlar, rampalarda bayilabilirler ama bir cogu bakimlari tam olduktan sonra tek seferde mars alir kolay kolay yolda kalmaz ve ekonomiktir. Motorda ne nerde bellidir. Zaten bir yag haznesi, yag filtresi, dizel filtresi, radyator ve su haznesi disinda motorda birsey yoktur. Bence bu tarz araclar moturuna baktirilip alindiginda ufak bir bakimdan gecirilerek kolayca kullanilabilir.

Ne güzel yazmışsın Melih, dedenle yürüyüşe çıkmak gibi bir şey deyilmi..Balta burun ford'lar vardır, bunların ön takımını gezmiyecek şekilde bakımını yapıp kullanabilen varmı acaba, bu mümkün deyil, arabanın teknolojisi yetmiyor buna, ne yapılsın, bu araçlar üzerine yapılmış karavanlarında yanından hızlı bir otobüs geçtiğinde aracı yolda tutmaya tecrübe gerekir..bir şeyi tekrarlayacağım, bu tip araçlar bu tip araçları kullanmaya yetenekli insanlar için keyifli olabilir, diğerleri için sadece maliyeti düşük eziyettir...

Aracın (Ford değil) Mercedes olması nedeniyle bakmaya değer gibi duruyor. Motordan anlayan bir usta ile gidip bakmakta fayda var. Aracın kilometresinin yazılmamış olması ve muayenesinin yenilenmemiş olması Atila bey'in endişelerini haklı çıkarabilir. Anlayan biri ile bakmadan ne kadar masraf çıkaracağını kestirmek mümkün değil. Bence uygun fiyatı nedeniyle her halükarda bakmaya değer görünüyor.

Araç 1979 model 2400c benzinli, 100 km'de 17 litre süper benzin, km'de 736 kr benzin yakıyor, güle güle gezmeler....

Bir arkadaşım hurda denebilecek kadar eski bir VW aracı campervana çevirmiş, bu arada motorunu da çok hesaplı bir fiyata (yanlış hatırlamıyorsan 3-4 bin TL gibi bir rakama) yenilemişti (ruhsat değişimi dahil). Her zaman düşünülebilecek bir opsiyon. Yeter ki diğer taraflarında ciddi sorunlar olmasın.

Bu araç için "Dışı seni içi beni yakar" diyebiliriz. Bu araçları kullanmak için cidden sevmek gerekiyor.
Ve aceleninizin olmaması. Haftasonu kaçamak yapayım diyenler için menzil epey kısa ve yorucu olacaktır.

Atilla abi bu aracin yakit tuketimi dedigin gibi ise gezmek zor. Ama ben dedesi ile gezmeyi sevenlerdenim. :smiley: Ben hep mekanik araclari sevdim. Aracla ilgilenmeyi severim. Gercekten motoru acmadan binilen aractan zevk almiyorum. Bir arac surekli arza yapiyorsa veya ayni arzayi durup durup yapiyorsa biraz kabak tadi veriyor. Bu yonden sanada hak veriyorum. Sanirim biraz zaman meselesi. Zamani bol isten anliyan icin iyi bir firsat. Zamani dar olup arac ile ilgilenmeyecek insanlar icin zor.

Nasah hocam bence gezmek icin alinan aracin hizli olmasi gerekmez. Cunku yuksek hizlarda cevreyi gormezsiniz. Yani aslinda gezmis olmaz sadece bir yerden bir yere ulasmis olursunuz.

Tabii ki size katildigim su yon var ki ha bozuldu ha bozulacak korkusu ile kampervan kullanilmaz. Bu araci alan arkadasin ilk basta motoru guzelce bakima sokmasi sonrada basit islerini, kontrollerini kendisi yapacak kadar, acil durumlarda mudahele edecek kadar motordan anlamasi sart. Kisacasi araci arac olarak bir yerden bir yere gitmek icin kullananlarin degilde, gercekten icinde arac ve mekanik sevgisi olan insanlarin araci olabilir.

melihbozkurt' Alıntı:
Nasah hocam bence gezmek icin alinan aracin hizli olmasi gerekmez. Cunku yuksek hizlarda cevreyi gormezsiniz. Yani aslinda gezmis olmaz sadece bir yerden bir yere ulasmis olursunuz.

Melih biz çalışanlar için ve İstanbul'da yaşayanlar için hızlı olması şart :smiley:, bizler çoğunlukla haftasonunu değerlendirdiğimiz için varacağımız yere mümkün olduğunca hızlı gitmeli ve dönmeliyiz, İstanbul'dan hangi yöne gitmek istesek minumum 60km zaten şehiriçi yolculuk edeceğiz, çevre bizim için gittiğimiz nokta,
bu araç emekliler için ideal bence, zaman sorunu olmamalı, arıza yaptı mecburi konaklamaya dönmeli gezi, arkasınada motosiklet şart, bir aksilik durumunda bir yerlere ulaşmak için,
selamlar :smiley:

Levent abi ben yollarda olmayi sevenlerdenim. Gidecegim nokta degil yollarda olmak onemli benim icin. Benim icin araba, otobus, tren, bisiklet fark etmez, yeterki yollarda oluyum. Bazen cok uzaklara gidemedigimde, arkadaslar ile bisikletlerimize atlayip 30-40 km lik bisiklet gezintileri yapiyoruz. Yola cikis belli, donus yeri ayni, varilacak bir nokta yok. Onemli olan yolda olmak. :smiley:

Senin dedigin gibi emekliler icin yada benim kafamdaki insanlar icin uygun. Baskasinin bunyesi kaldirmaz bu araclari. En sevdigim arabalar nelerdir biliyormusunuz? VW tosbaga, Bus, T3 ve benzeri eski, hizla isi olmayan, tarihi ve basit motorlu araclar. Belkide yanlis zamanda dogmusum. :smiley:

Melih bey;
hız derken Levent Bey açıklamış zaten h.sonu kaçamak yapacaklara agır düser. Mesal ben yaz aylarında Saroz - Mecidiye / Gokcetepe gitmeyi çok severim. Evimle burası arası yaklasık olarak 270 km . Su an trafik durumuna baglı olarak bu araç 6 saatten önce buraya gidemez. 6 saatte dönüş toplam 12 saat. Yorgunluguda bonusu olur.
Ama Levent Hocamın dediği gibi emekli bir çifte daha uygun olur ; aheste aheste gezmek. Ama normalınden daha da yoracagı kesin.
Ben kendi özel aracımla 2,5- 3 saatte gidiyorum aynı yolu. Trafige takılmazsam 5'te çıkıp 7,5 -8'de akşam yemeğini orada yiyebiliyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-doktordan-piril-piril-53167497/detay/

Peki arkadaslar bu araç nasıl ?

Iste bende tam bundan bahsediyorum. Siz ornegin 5 de cikip aksam yemegini orada yemek istiyorsunuz. Benim icin ise onemli olan yolda olmak, araba kullanmak. Yolda ne kadar uzun zaman gecirirsem, ne kadar cok ve uzun araba kullanirsam o kadar iyi. Benimkini herkes sevmez, yapamazsa. Kisisel tercih meselesi. Sizin gibi varacagi yere cabuk ulasip orda konaklamayi uzun tutanlara bu arac olmaz tabiiki. Ama benim gibi onemli olan yolda olmaktir diyeler icin yada emekliler icin uygun bir arac olur. Ayrica bu aracta aheste gitse bile 80 km yi cok rahat yapar. Zaten en son model aracinizda olsa 80-90 km hiz limiti heryerde. :smiley:

nasah' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-doktordan-piril-piril-53167497/detay/

Peki arkadaslar bu araç nasıl ?

Sizcede biraz tuzlu degil mi? Cunku arac neredeyse 12 yasinda. Ici 10 yasinda. Ne kadar temizde olsa 10 yildir kullanilan ahsaplar, dolap, evye. Arkadas sadece reimo tevam 10.000 eder yazmis ama sonucta bunu sifir almiyorsunuz. 10 yillik bir tavan ikinci elde ne kadarsa 2000 model transporterin satis fiyati ustune koyabilecegi o kadardir. 2000 model bir tranporter 15-20 bin lira iken sizce icindeki 10 yasindaki donanim 14 bin lira eder mi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR