Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,913
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Enterasan... :D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-motokaravan-250000bin-tl-satilik-satildigi-yer-van-32236875/detay

Etiketler

Azönce bu ilanı ben de gördüm. Çok şaşırdım,bence bir yanlışlık var gibi.

Birisi bence kesinlikle dalga gecmis. Van'a satilik karavan diyerek. :smiley:

Bu Land Rover 24.000 TL den satışa çıktı sonra 18500 e kadar düştü ama elde kaldı...
Şimdi aynı araca istenen rakam 36500...
Bu karavan üreticileri nasıl bir camiadır ben çözebilmiş değilim...
18500 e satılmayan araca eklenen sadece uydu sistemi ve arka dış taraftaki dolap... (Ki onun da projede olduğunu sanmıyorum)
Alana da satana da hayırlı olsun...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-land-rower-full-donanimli-motorkaravan-32387770/detay/

Yakında ''karavanlarını satan satıcılar birliği'' sana bir karavan hediye edecekler,yeter ki bu siteleri incelemeyi bırak diye.

taiga' Alıntı:
Bu Land Rover 24.000 TL den satışa çıktı sonra 18500 e kadar düştü ama elde kaldı...
Şimdi aynı araca istenen rakam 36500...
Bu karavan üreticileri nasıl bir camiadır ben çözebilmiş değilim...
18500 e satılmayan araca eklenen sadece uydu sistemi ve arka dış taraftaki dolap... (Ki onun da projede olduğunu sanmıyorum)
Alana da satana da hayırlı olsun...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-land-rower-full-donanimli-motorkaravan-32387770/detay/
bu fazer karavan birçok defa forumlarda tartışılmıştı hatta büyük harfli tartışmalara neden olmuştu hem de bu topiğin altında

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-hastasina-keyfi-arac-32525007/detay

Hayır tanıyabilsek aracı hasta olacağız ama... :D
En azından çok düzgün olduğunu biliyoruz...

Pardus satışda mazot parasından korkmayanlar için.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-mercedes-kamp-tasiti-dort-ceker-32558182/detay

Birde benim anlamadığım şu arkadaşlar.Çekme karavan bakıyoruz abime ... markası modeli belli 2 el karavanlar şu anda fabrika fiyatlarının aynısı veya daha fazla fiyatla satılıyor olması....Bu karavan sahipleri ya şu andaki sıfır fiyatlarını bilmiyorlar yada malları çok kıymetli....Anlaşılmaz bir ikilem var.Böylece aynı karavanlar çokkkkkkk uzun bir süre Sahibinden.com sayfalarını süslemeye :smiley: (işgal etmeye) devam ediyorlar.

serkanguranc' Alıntı:
Birde benim anlamadığım şu arkadaşlar.Çekme karavan bakıyoruz abime ... markası modeli belli 2 el karavanlar şu anda fabrika fiyatlarının aynısı veya daha fazla fiyatla satılıyor olması....Bu karavan sahipleri ya şu andaki sıfır fiyatlarını bilmiyorlar yada malları çok kıymetli....Anlaşılmaz bir ikilem var.Böylece aynı karavanlar çokkkkkkk uzun bir süre Sahibinden.com sayfalarını süslemeye :smiley: (işgal etmeye) devam ediyorlar.

Fabrika fiyatları ile aynı ya da daha fazla karavanlar olabilir.Elbette onlar ilan sitelerini süsler.Her anlamda mantıklı ve makul fiyatlar olmalıdır.Fakat bunun yanı sıra çoğu alıcılar da yok pahasına ,öldüm fiyata fırsat ürünleri arar .Bu da işin başka bir cephesidir.Her iiki tarafın da normal p,iyasa koşullarında makul neyse o düzeyde bir alışveriş düzeyi tutturması lazım.Fakat kimi uçar,kimi de piyasayı bilmeden anlamsız komik ve sinir bozucu fiyat teklifleri sunar.sgari müşterekleri ve makul ölçüleri bilmek çok önemli.Örneğin ben 2009 model 3.25 Sly karavan ıilan koyduğumda makul ve eder fiyatı olan bir rakam söyledim.Gerçekten makul olan ve tolerans payı olan bu rakama karşı öyle komik vede anlamsız 3000-4000 vs. gibi rakamlar vermeyi teklif edenler var ki insaf yani.Kimse ikinci el satarken de ölmüş eşek falan piyasaya sunmuyor.Bunun için gerçek alıcı ve gerçek satıcı bu marjları iyi bilmeli ve değerlendirmeli derim.Her iki taraf da insaf ölçülerini iyi bilmelidir.Sonra alıcı ve satıcı mukayeswe yaparak ve piyasa koşullarını iyi ve insaflıca değerlendirmelidir.Böylelikle ilanlar süs olmaktan ve de alıcı da ürün alamamaktan yakınmaz.(gerçek alıcı ve gerçek satıcıysa tabi.)

Ticarette iki şey vardır; almak ve satmak..
Alma; acil ihtiyaçdan, bulunsun diye, ticaret yapmak için...
Satma; başka hedeflerden dolayı, kredi borcu ödeme ihtiyacından, yenisini alacağından, bıkmış kurtulmak için...
Durum böyle olunca, karşı karşıya gelen alıcı ve satıcının fiyat konusundaki farklılıkları doğal karşılamak lazım..Fiyatları belirleyen yukarıdaki hangi sebeplerin karşı karşıya geldiği..
Birde sitelerde şöyle ilanlar var, benimde karavanımın resmi internette olsun, arasıra açar bakarım mutlu olurum, hem herkes benim karavanımıda görür, astronomik bir fiyat yazayım, böylece fazla rahatsız edende olmaz, fiyatı kabul eden olursada satar yenisini alırım, sapıkları...

Ticari sapıklığın ve sapkınlığın haddi hududu mu olur...Bir mal ve hizmeti sunarken şirin görünüp,malını şirin gösterip pazarlamaya çalışandan tutun da gerçek fiyatını ederini turtarını dürüstçe yazanına kadar her yelpazeden insan ya da tacir ve talep edenin bulunduğu piyasada gerçekten piyasa koşullarını takip etmek zahmetli bir iş.Fakat her ürün yada hizmet ederini,tutarını,ve değerini mutlaka bulmallıdır.Arz ve talep dengelerinin kesişim noktasıı mutlaka bir dengede ve etik değerleri ve ticari ahlakı çiğnemeden yapılmalıdır.Hele bu güzel paylaşımların yapıldığı amatör ruhların birbiriyle destekleştiği bu platforma ,bu foruma ticari zihniyet hiç uğramamalı,Ticari sitelerde yer alan ve alması gereken mali konular yine orada kalmalıdır.Kaldı ki bu forumun bu konulara hizmet veren bir ilan köşesi bile vardır.Her çaba gerek ticari olarak ,gerek hobi ve paylaşım olarak forumlarda ve sitelerde kendi kategori ve kulvarları içinde kalmalıdır.O zaman her türlü güzel duygu ve alışveriş yerini bulur.Böylelikle sapkınlık,sapıklık,ve aşırılıklar da önlenmiş olur.Buradaki amatör ve gerçek karavancılık ruhu da ön planda yerini alır....Zaten karavancılık güzel paylaışmları gerektiri.Burada da bu paylaşımlar değerli üyeler tarafından yapılmaktadır.Ticari kaygu,alım- satım gibi işler bu forumun asıl maksadı olmayıp yalnızca fikir teatisi bazında yapılan tartışmalar da bir yere kadar makul sayılır.İş ticarete döküldü mü bunun için onlarca site ,platform vardır.Orada herkes mal,hizmet ve ürününe yer bulur ve yine orada bulmalıdır....

herkese tekrar merhaba.

http://www.sahibinden.com/search.php?b[search]=motokaravan&c=93089 ilanı hakkındakı yorumlarınızı beklıyorum.

bu aracta uzun surelı yasamak mumkun mudur? yada bu aracı bılen var mı?

uzun surelı yasamak ıcın ne kadar masraf etmem gerekır?

ilginiz için tekrar tesekkur ederım :smiley:

link i yanlıs verdım :smiley:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-satilik-motokaravan-28658827/detay bu aracın dızaynı tam ıstedıgım gıbı. ama ıcınde yasamak nasıl olur acaba

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-biniciden-motokaravan-ruhsatli-cok-temiz-iveco-dally-30283553/detay buda guzel ama karsılıklı oturma yerlerı olsaydı daha ıyı olurdu

bu aracları tanıyanın ız bılenınız var mı acaba?

Sayın Dinçer , bu araçta kaç kişilik bir personel kapasitesiyle yaşayacağınız önemli.Yaşayabilmek deyiminden sırf kendinizi kastedmişseniz yeterli.Eşiniz ya da arkadaşınızı da illave edersek yine yeterli.Fakat yakın akrabadan konuk etmek isteyeceğiniz bir personel kapasitesi varsa düşünmeniz gerekli.Darlık ve genişilik kişiye özgü izafi kavramlardır.Gönlünüz ve gözünüz kanaat getiriyorsa darlıık söz kınusu olmaz.Demek ,stediğm bu sizin anlayış ve değerlendirmenize bağlı.Saygılarımla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR