Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,325
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Süreyya bey düşünceniz için teşekkürler eviniz Beylikdüzü civarında olsaydı bende düşünürdüm,aracın bozulup içindekilerin kullanımı pek uygun olmaz diye düşünüyorum çünkü yapılan mobilya sadece bu aracın içine has yapıldı hatta aynı kasa bir araca bile uygulayamazsınız bunu Levent abi yaşadı aracın içini yapıp sonra parçaları söküp şerit zımparadan geçirdikten sonra yerine parçaları oturtamadı bazı parçalarda revizyon yaptı,hal böyle olunca alkovenliye uygulamak dahada zor olur hatta olmaz tüm mobilyaları atıp yenisini yapmalısınız ve içindeki tüm malzemelerde bu mobilyaya göre ölçülendirilip alındı ve montajı yapıldı,aracın zemininden tavanına kadar tek parça sunta yada mdf kullanılmadı tezgah hariç,tüm parçalar pattex pl600 yapıştırıcı ile yapıştırılıp vidalandı sökülmesi mümkün değil ben yapım aşamasında birkaç parçayı değişmek için geri sökmek istediğimde parçalandı değişmek zorunda kaldım şu an arabada bozuk yola girdiğimde sadece iki gözlü gazlı ocağın kafalarının sesini duyuyorum başka tek bir ses gelmiyor sağlamlık konusunda imkan dahilinde hiçbirşeyden kaçınmadım tabi beğenmeyenler çıkacaktır ama estetik bulmayanlar olacaktır ama unutulmamalıdırki birçok arkadaş eski karavanları alıp ufak tefek tadilatla binerken ve bazı arkadaşlarda kendi çapında bir cityvan minibüsü alıp içine portatif dolap ve malzemelerle kamp yapmaya çalışırken biz cahil cesareti hiç bir tecrübemiz yokken giriştik bu işe,forumdaki arkadaşların abilerin destek ve yönlendirmeleriyle ev yapımı camper yolunu açtık,bizden sonra çokca arkadaş benzer projeler yaptı yaklaşık aynı donanım bir aracı firmaya 2 katı fiyatına yaptıracakken yarı fiyatına kendi karavanına binen arkadaşların sayısı arttı birileri için belki basit olabilir ama benim aracım benim için kıymetli,belki imalatcı firmaların yaptığı gibi olmayabilir yada illa Avrupa karavan olsun 80 li 90 lı yıllarda olsa olur demedik hem şehir içinde hem arazide hem dinamik hem kullanışlı asgari 3 kişinin tüm ihtiyaçlarını karşılayan yola çıktınızmı gitmek istediğinizde de bastınızmı gaza 130-140km hıza çıkabilen bir araç oldu bence bu aracı bu şekliyle kullanmak isteyen birinin alması uygun olur yoksa 2 masraf olacak gereksiz israf olur.
Ha aracın bazı eksikleri var onlarda keyfekeder eksikler kullanıma engel değil inanın zamansızlıktan yapamadım zaman bulduğumdada dinleneyim bakarız sonra bir hal çaresine dedik kaldı,bunun sebebide buradaki çokca arkadaşın bildiği gibi kendi aracım bitti sonra tatil yaptık ve döndükten sonra yavaş yavaş içini yapmaya çalışırken Yaşar abi nin indigoyu aldık 4 ay kar,kış,yağmur demeden onun içinde çalıştık ama 2 çivi ancak çakabildik sonrasında Ömer abi nin ducato'suna yardım ettim o arada Ahmet abi(Yasiko)nun jeep'inin teknik işlerinde yardımcı oldum ayrıca yıllık iznimdede 35 gün anadoluda TRT'ye program çektik aradada şirkette çalıştım vaktim kadığı kadarda uyudum,tam rahata erdik artık keyfekeder araçla uğraşır biraz eksikleri varsa hallederiz derken ekonomistler ev alabiliyorsanız alın dediler bizimde çoktandır hayalimizdi ama hiç bu kadar yaklaşmamıştık elimizdede birikim olarak sadece karavan var üzerinide kredi ile tamamlar bir şekil yaparız dedik ve satlığa çıkardık şimdi olurda bir doğasever çıkar anlaşırsak ev işi bittikten sonra tekrar kaldığımız yerden başlarız inşallah.

Etiketler

yaybek' Alıntı:
Haldun hocam tesbitiniz tabiki deneyimlerinizden olabilir ama benimki inanın gerçekten ev almak için yoksa kesinlikle satmayı düşünmüyorum aslında yıllardır ev düşünüyordum ama hiçbir zaman bu kadar kolay olmamıştı hem ev fiyatları eskiye nazaran düşük hem bolca satılık ev var hemde bankaların kredilendirmese çok uygun kiminle konuşuyorsam tam zamanı diyor hele bizim ekonomist profesör bankalar için neredeyse maliyetine kredi veriyorlar imkanın varsa hiç durma al diyor,ama bir abimiz çıkar al sana uzun vadeli borç para evini al karavanınada binmeye devam et eline geçerse borcunu yavaş yavaş ödersin dese ;D :-* satmam ;)

Yusuf,

Senin ev için satacağını biliyorum...

Ancak bu durum doğmasaydı da 2 yıl içinde karavanını satıp, yeni bir araç alarak bugüne kadar hem kendi hemde arkadaşların karavanlarını hazırlarken edindiğin deneyimle kendine çok daha muhteşem karavan yapmak için girişimde bulunacağını düşünüyordum... :D Çünkü ciddi deneyim elde ettin ve bir şekilde yeni bir karavan dürtüsü seni esir alacaktı... ;D

Ev konusuna gelirsem...

Şunu çevremden biliyorum, elinde az da olsa nakit bulunduran tanıdıklarım inanılmaz uygun evlere kavuştular...(en son 2 gün önce bacanağım ev satın aldı ki, ben onun hayat boyu bir ev alabileceğine inanmayanlarındandım, parasını aşırı savuran biridir çünkü :D )

Umarım gönlüne yatan eve kavuşursun ve karavanında değerini bilip kullanacak birine gider...

taiga' Alıntı:
Ama şunu da anladım ki, karavan alan yada yapanların büyük çoğunluğu eninde sonunda (ki genelde max. 2 sene) içinde aracını satıyor...
Ya bırakıyor karavancılığı yada başka araç peşine düşüyor...

Haldun tespitin cuk oturdu denecek kadar doğru tek istisna sensin. Bu tespitim yaklaşık 3.5 yıldır birbirimizi tanıyor olmamız sayesindedir.
Araştırma,sabır ve tecrübeleri analiz etmen sayesinde hedefe adım adım yaklaşıyorsun. Keşke hepimiz senin kadar sabırlı olabilsek.
2006 yılında bir hata yapıyordumki şansım varmış iş direkten döndü,yoksa hala borç ödüyor olabilirdim. Bu sevdaya gönül veren tüm
dostlara ihtiyaçlarını doğru analiz edebilmelerini öneriyorum.
Yusuf vermiş olduğun kararda senin için hayırlı olmasını diliyorum.Kolay gelsin.
Levent

güngör' Alıntı:
Araştırma,sabır ve tecrübeleri analiz etmen sayesinde hedefe adım adım yaklaşıyorsun. Keşke hepimiz senin kadar sabırlı olabilsek.

Sabreden derviş için, "muradına ermiş"in dışında birşey daha diyorlar da dilim varmıyor.. :D Doğal olarak bu söz, önce kendime, sonra da başkalarına. Armudun sapı, üzümün çöpü derken, yaşam akıp gidiyor...

Cavid Sezen

5 yas ve ustü bir panelvanı motokaravana dönüştürmek istersek her hengi bir vergi ödenmesi gerekmediği konusunda bir duyum aldım dogrulugu hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim..

alpino' Alıntı:
5 yas ve ustü bir panelvanı motokaravana dönüştürmek istersek her hengi bir vergi ödenmesi gerekmediği konusunda bir duyum aldım dogrulugu hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim..

Alp bey 5 yaşının üstündeki panelvanları yolcu sayısını artırmadan karavana çevirebilirsiniz.

yusuf bey bilgi için tesekkurler

5+1 yarı camlı panelvan(camlıvan) lar içinde aynı sey gecerlimi?

Alp bey daha önce bu konular çokca yazıldı ama yazdığımız başlığı bulamadım burada yazacaklarım sizi yanıltabilir bunlar çok detaylı işler,size en doğru bilgiyi Cevdet bey verir kendisi makina mühendisi ve karavancıdır bizden birçok arkadaşın karavan projelerini kendisi çizdi ve onaylattı şimdiye kadar onaylatamadığı hiç proje olmadı mevzuatı çok iyi biliyor gündüz cep numarasından ararsanız size en net bilgiyi verir 05323216485

yusuf bey cok tesekkurler

dediğiniz gibi bu konuda cevdet beyle irtibata gececeğim

iyi aksamlar

alp

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54885.0

İlgili topikte bütün cevaplar var.

alpino' Alıntı:

doğru

alpino' Alıntı:
yusuf bey bilgi için tesekkurler

5+1 yarı camlı panelvan(camlıvan) lar içinde aynı sey gecerlimi?

geçerli, fakat arabanın içinde kişi sayısı kadar yatak olması gerekiyor yani 6 kişilik yatak göstermeniz lazım, bu da mümkün olmadığı için ideal sayı 2+1

aslanahmet' Alıntı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54885.0

İlgili topikte bütün cevaplar var.

tesekkürler
sorularımın cevabını buldum,nedense bu topiği görememişim,daha dikkatli olmak gerekliymiş

levent bey ayrıca sizinde verdiğiniz bilgilere ve ilginize tesekkür ederim

alp

10 gün olmuş, bu topiğe yeni mesaj yazılıp karavan ilanı sorulmamış... :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR