Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım
Rifat bey ben de zaten onu demek istedim.İnsan bir şeye azmetti mi sonrası kolay.Fark eden şey biraz daha çaba, biraz daha gayret,biraz daha zaman kaybı vs. vs. Fakat sonuca ulaşınca yorgunluk ortadan kalkar.Haaa , yapılan işi bu kadar emeğe, çabaya, değer mi,gerek finans gerek,giderler açısından bu iş kendini gösterir ya da kurtarır mı? o elbette kişinin tercihi.Ben şahsen bir enkazı canlandırmaya taraftar değilim.Fakat daha önceki yazımda söylediğim şekliyle Semih arkadaş gibi çalışma stili olan bir kişi yada kişiler bu işi götürebilir.Sabırla,zaman harcayıp emekyoğun çalışarak....Şundan biliyorum.Atölyesinde senelerdir bir antika arabanın en ufak paslı nikelajını olağanüstü emek,sabır ve zaman kaybıyla parlatan bu arkadaş kesinlikle bu karavan işini kotaracaktır.Fakat ne olur;biraz daha para,biraz daha emek ,biraz daha zaman ve sabır,uzun soluk gerektiren iş olur.Bu anlamda yeniden Semih'e başarılar diliyorum.Bu gibi araçlar ancak bu şekilde hayat bulurlar.Yoksa gümrük sundurmalarında yeteri kadar çürüyen ve zamana zemine yenilen bu araçları kazanmak da büyük maharet,beceri,sabır,emek ister.Semih'e iyi çalışmalar,iyi neticeler dileklerimle....Kendisi benim alkovenli camper aracımın çelik konstrüksiyon ve alkoven kısmını özgün bir şekilde(biraz yavaş da olsa
;D
:
)başarıyla imal eden kişdir.Zaman kaybını saymazsak yapılan iş hem orijinal,hem emek dolu, hem de şartlar ölçüsünde fonksiyonel bir imalattır.Artısıyla eksisiyle değerlendirildiğinde ortaya çıkan ürün olumludur.Çabaları her eleştirime rağmen yine olumlu olmuştur.Alkovenli camperin en olumlu,en sağlam ve en emek dolu çalışmaları Semih Usta(kendisine usta denilmesinden pek hoşlanmasa da) tarafından imal edilmiştir.Kendisi ile ilgili her türlü takdir,eleştiri (olumlu ya da olumsuz) alkovenli camper yapımı ile ilgili topicte izlenebilir.O zaman orada emekyoğun,zamana karşı ollan bu çalışma görülebilir.Kanımca alkovenli camperin en verimli,enönemli imalat aşamalrı da bu aşamalr olmuştur.Bu nedenle çalışmasını,stilini çok iyi bildiğim Semih USTA bu işi de bir şekilde olumlu olarak neticelendirecektir.Ben de kendisinin izniyle bu çalışmalarını safha safha buradan nakletmeye çalışacağımı taahüt ederim.Ne de olsa alkovenli camperimde emeği, alın teri olan bir arkadaşımızdır.Onu burada bu yönleriyle teşvik etmek ve yüreklendirmek görevim olduğunu hissettiiğmden bu taahütte bulundum.Sanırım o da bu yazıları en kısa zamanda okur ve bu ivmeyle ve destekle zorlu olan bu karavan macerasını neticeye doğru emin,hızlı bir şekilde yönlendirir.Dedim ya bu iş ya Semih'lik ya da Semih'lik.Kolay gelsin.....