Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,322
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

bu aracı kaça alacaksın, içine dışına ne kadar masraf edeceksin :(

Etiketler

mercedes araçlar sağlam olarak bilinsede bu araca neyapsan nafile.benim gibi yaşlıya makyaj yapmaya benzer ;D

rtulun' Alıntı:
mercedes araçlar sağlam olarak bilinsede bu araca neyapsan nafile.benim gibi yaşlıya makyaj yapmaya benzer ;D
[/quote

Fotoğraflarını gördüğümüz o araç arkadaşımız Semih(impesa) tarafından alınmış.Böyle bir aracı ancak Semih Kardeşimiz şekillendirebilir. Emekyoğun çalışan,hurdaları diriltmeyi seven ve bunu çok büyük ölçüde başaran bir arkadaşımızdır.Ağır çalışır (bu da onun titiz ve detaycı çalışmasından kaynaklanır)fakat eski model araçlara sabırla ve iğne oyası işler gibi uzun zaman periyodunda olumlu işlere imza atmaya çalışır.Büyük ölçüde de bu konuda başarılıdır.Bir Unimog'u sanki yeniden şekillendirir gibi onarmış ve ortaya koymuştur.Bunun yanısıra eski model araba restorasyonu da yapan ve çok uzun soluklu zaman periyotlarında iyi işler çıkaran bir arkadaştır.Bugün kendisini atölyesinde ziyaret ettiğmde gördüm ki bu aracı da o almış.Araç fotoğraflarda göründüğünden daha da çok bakıma ihtiyaç gösteren bir araç.Fakat Semih Kardeşimiz bence bu işi başaracak ve neredeyse küllerinden doğacak bu aracı şekillendirecektir.Başaracağına kanaatim tamdır.Fakat ne kadar zamanda böyle bir araç diriltilebilir bilemem.Fakat bunu başaracağına dediğim gibi inanıyorum.Süreç biraz bence uzun gözükse de(bunu Semih Kardeşe biraz ivme verebilme adına söylüyorum.)başaracaktır.Kendisine uzun bir gayret gerektiren bu işte başarılar diliyorum.

oğuz bey YAPACAĞIM dedikten sonra yapılamayacak iş yoktur
semih bey e çalışmalarında yürekten başarılar diliyorum.

Rifat bey ben de zaten onu demek istedim.İnsan bir şeye azmetti mi sonrası kolay.Fark eden şey biraz daha çaba, biraz daha gayret,biraz daha zaman kaybı vs. vs. Fakat sonuca ulaşınca yorgunluk ortadan kalkar.Haaa , yapılan işi bu kadar emeğe, çabaya, değer mi,gerek finans gerek,giderler açısından bu iş kendini gösterir ya da kurtarır mı? o elbette kişinin tercihi.Ben şahsen bir enkazı canlandırmaya taraftar değilim.Fakat daha önceki yazımda söylediğim şekliyle Semih arkadaş gibi çalışma stili olan bir kişi yada kişiler bu işi götürebilir.Sabırla,zaman harcayıp emekyoğun çalışarak....Şundan biliyorum.Atölyesinde senelerdir bir antika arabanın en ufak paslı nikelajını olağanüstü emek,sabır ve zaman kaybıyla parlatan bu arkadaş kesinlikle bu karavan işini kotaracaktır.Fakat ne olur;biraz daha para,biraz daha emek ,biraz daha zaman ve sabır,uzun soluk gerektiren iş olur.Bu anlamda yeniden Semih'e başarılar diliyorum.Bu gibi araçlar ancak bu şekilde hayat bulurlar.Yoksa gümrük sundurmalarında yeteri kadar çürüyen ve zamana zemine yenilen bu araçları kazanmak da büyük maharet,beceri,sabır,emek ister.Semih'e iyi çalışmalar,iyi neticeler dileklerimle....Kendisi benim alkovenli camper aracımın çelik konstrüksiyon ve alkoven kısmını özgün bir şekilde(biraz yavaş da olsa :smiley: :smiley: :smiley: ;D :smiley: :smiley: ::smiley: :smiley: :smiley:)başarıyla imal eden kişdir.Zaman kaybını saymazsak yapılan iş hem orijinal,hem emek dolu, hem de şartlar ölçüsünde fonksiyonel bir imalattır.Artısıyla eksisiyle değerlendirildiğinde ortaya çıkan ürün olumludur.Çabaları her eleştirime rağmen yine olumlu olmuştur.Alkovenli camperin en olumlu,en sağlam ve en emek dolu çalışmaları Semih Usta(kendisine usta denilmesinden pek hoşlanmasa da) tarafından imal edilmiştir.Kendisi ile ilgili her türlü takdir,eleştiri (olumlu ya da olumsuz) alkovenli camper yapımı ile ilgili topicte izlenebilir.O zaman orada emekyoğun,zamana karşı ollan bu çalışma görülebilir.Kanımca alkovenli camperin en verimli,enönemli imalat aşamalrı da bu aşamalr olmuştur.Bu nedenle çalışmasını,stilini çok iyi bildiğim Semih USTA bu işi de bir şekilde olumlu olarak neticelendirecektir.Ben de kendisinin izniyle bu çalışmalarını safha safha buradan nakletmeye çalışacağımı taahüt ederim.Ne de olsa alkovenli camperimde emeği, alın teri olan bir arkadaşımızdır.Onu burada bu yönleriyle teşvik etmek ve yüreklendirmek görevim olduğunu hissettiiğmden bu taahütte bulundum.Sanırım o da bu yazıları en kısa zamanda okur ve bu ivmeyle ve destekle zorlu olan bu karavan macerasını neticeye doğru emin,hızlı bir şekilde yönlendirir.Dedim ya bu iş ya Semih'lik ya da Semih'lik.Kolay gelsin.....

oğuz bey, karavanını kendisi yapmaya yeltenen biri olarak bu yazdıklarınız cesaret veriyor.

Merhaba
Gerçek manada bir karavan sahibi olmayı düşünen birisi olarak,burayı takip etmem gerekiyor :smiley:

rtulun' Alıntı:
oğuz bey, karavanını kendisi yapmaya yeltenen biri olarak bu yazdıklarınız cesaret veriyor.

Rifat Bey elbette karavan imal etmek bir cesaret ve uzun soluklu süreç işi.Doğru malzeme , doğru adres vs. vs. vs. çok önemli.Çünkü bu iş kotarılırken binbir çeşit sekrörden mal ve hizmet alacaksınız.Doğrusu zor iş .Fakat doğruları bulduktan sonra zorluklar bir nebze de olsa aşılır.Ben bu imalat aşamasında edindiğim deneyimleri ve bilebildiğim doğru adresleri paylaşabilirim.Değerli karavanseverlerin dayanışması burada had safhadadır.Fakat yine de doğru adresleri iyi bulmak ve seçmek çok önemlidir.Bu anlamda başarılar ve kolayllıklar dilerim.

:smiley: uzun bir aradan sonra herkese yeniden merhaba.
öncelikle aracı alırken benimde gömzüm korkmuştu; içi toz toprak içinde, motorun durumu nedir bilinmiyor. herneyse , gözümüzü kapatıp girdik bahtımıza ne çıkarsa.
gümrükten alınan araçların dezavantajı ,motor ve yüriyen aksamları hiçbir şekilde deneme şansı yok.
araç satın alındıktan sonra hızlı bir biçimde işe koyulduk. şu anda aracın kaporta tamiratı başlamış durumda, motor bakımı yapıldı,taban kaplamaları sökülerek taban sacı icerden boyandıktan sonra,su kontrası ile yeniden döşenecek.
bu arada otomotiv sektörünün içinde olmayan bir kişiyede böyle kapsamlı bir işe girişmesini pek de önermem. malum, kaportacı, boyacı,döşemeci, mekaniker ve elektirikci ile ayrı ayrı uğraşmak oldukça zor.
ilgisinden ve desteğinden dolayı oğuz beye ve aracı satın almadan önce bana haber verme inceliğinde bulunan sami beye teşekkürlerimi buradan iletmek isterim.
selamlar

karavan1' Alıntı:
Rifat Bey elbette karavan imal etmek bir cesaret ve uzun soluklu süreç işi.Doğru malzeme , doğru adres vs. vs. vs. çok önemli.Çünkü bu iş kotarılırken binbir çeşit sekrörden mal ve hizmet alacaksınız.Doğrusu zor iş .Fakat doğruları bulduktan sonra zorluklar bir nebze de olsa aşılır.Ben bu imalat aşamasında edindiğim deneyimleri ve bilebildiğim doğru adresleri paylaşabilirim.Değerli karavanseverlerin dayanışması burada had safhadadır.Fakat yine de doğru adresleri iyi bulmak ve seçmek çok önemlidir.Bu anlamda başarılar ve kolayllıklar dilerim.
tecrübeli arkadaşların bilgi ve deneyimlerinden yararlanacağımı bilmek beni dahada cesaretlendiriyor.

Semih abi merhaba nasılsınız evet çok uzun zaman oldu sizleri tekrar burada görmek çok güzel hoş grldiniz tecrübelerinizden yararlanmak isteriz,yeni aldığınız araç hayırlı olsun yeni bir sayfa açarak aracı tanıtıp yaptığınız işleri paylaşırsanız seviniriz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-cok-temiz-ve-bakimli-bir-camper-31625242/detay

Araç aslında ilginçmiş...
Yolum düşerse gidip bakacağım bu araca, belki forumdan birilerine uyabilir...
Lakin portbagajı anlamadım neden öyle pazar tezgahı gibi...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-2006-orjinal-ozel-yapim-karavan-28863176/detay

Bu araç İstanbulda VIP araç yapan bir firmaya yaptırılmış...
Fotolardan görüntüsü derli toplu...
Sanırım yapan firma elektrik aksamını becerememiş, karavandan anlayan bir usta yapmış diye biliyorum...
Forumdan bu aracı giden gören inceleyen oldu mu?
Ben sadece sahibiyle telefonda görüştüm...
Fiyatının ciddi yüksekliği dışında karavan olarak yeterli gibi duruyor...

Eyyyyyy 'Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım' bölümü sakinleri,müdavimleri hepiniz öksüz kaldınız,Taiga nın artık bir karavanı var kimseyi aramayacak, araçları sormayacak,çünkü biz tiryakiliğini iyi bildiğimizden yönetim olarak bu bölüme girme hakkınıda elinden aldık.Öyle boş boş bakacaksınız artık bu sayfalara.

Alışkanlıklar kolay kolay bırakılmıyor. Belli olmaz yine de :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR