Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,250
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

bu konuyla ilgili güncel bir duyumum var,yakın zamanda transporter kamp aracımı sattım ve nissan patrol marka bir arazi aracı aldım(yakında fotoğrafları paylaşacağım)
araca tedaş ta kullanılırken 2500 tdi ford motoru takılmış ve ruhsata işlenmiş,ancak bu 5 yıl önce tedaş tarafından yapılan birşey
nissan patrolu aldığım usta antalyada bu tür araçları ihaleden alıp modifiye edip satan tanınmış bir usta
ustaya bu konuyu sordum,şu anki yasal mevzuatın benzinli araca dizel motor takılmasına izin vermediğini söyledi
melih beyin araştırmasına teşekkürler ama iki bilgi birbiriyle çelişiyor,aslında bence reha beyin son durum hakkında kesin bilgisi vardır,sormak lazım

Etiketler

Araç konusunda hiç fikir yürütmeyeceğim konudur benzinliden dizel motora geçiş ve bu konu toplumda tabu
gibi hiç irdelenmez,tartışılmaz ve kabullenilir,sanayide birçok ustanın kesin ve net tavırları birçoğumuzada geri adım
attırır. Bu konu benim içinde ne yazıkki kulakdan dolma bilgiyle yaşam akıp gitmededir. Bu işlemi yapanlara hep
uzaydan gelmiş :D gibi baktık/baktım içten içede kıskanmadım değil.
Ancak Aralık ayından beri bu forumda Araçlar bölümünde bir arkadaşımız M.M.Odasından tüm prosedürü
mevzuatı bizlerle paylaşıyor ve bende ilgiyle okuyorum. Şu anda harekete geçen varmı? işlem yapanlar cesaret edenler
kimlerdir bilmiyorum ancak artık bu konu tabu olmaktan çıkmalı ve bilgileri paylaşmalı,bunuda kırıp dökmeden bilgi
paylaşımı ve tecrübeleri aktararak yapmalıyız. Menfi/müsbet yorum yazan konuya derinlik katan tüm arkadaşlara
teşekkür ederim, bundan sonra uygulamada kararlı olan arkadaşlarımızada başarılar diliyorum.

Konunun tartışıldığı link; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=82120.0

Arkadaslar bu konuda inatlasmak yada ondan bundan ustadan duyma bilgilerle ilerlemek imkansiz. Acikcasi ben su anda arac motoru degistirmek istesem ilk basta gider Trafik ilce mudurluklerinden ve TSE yasa ve mevzuatlarin tam metnini alir okurum. Ne yazikki ulkemizde bir akilli cikar bu is olmaz der ondan sonra herkes kulaktan dolma bilgiler ile olmuyormus der gecer. Halbuki yasa ve mevzuatlarca belkide olabilirligi vardir.

Bence motor donusumu yapmak isteyen arkadaslar makina muhendisleri odasina ugrarlar ise yada dedigim gibi TSE ve Trafik il yada ilce mudurluklerinden ilgili yasa ve mevzuatlari alarak incelerler ise gercek ortaya cikar. Inanin ki ulasabilsem oturup sizin icin ben okuycam ama TSE nin sitesinden mevzuata ulasilmiyor. :smiley:

Ayrica suda unutulmamalidir ki haklarinizi bilmek ve savunmak icin her insanin yasalari bilmesi gereklidir. En azindan bir yerlere bir isinizi yaptirmaya giderken o is ile ilgili yasalari bilerek gitmek her zaman icin isinizi kolaylastirir ve sizi kanunlari bilmeyen memurlar ile gereksiz yere kavga etmekten kurtarir.

Levent bey bilgilendirme için çok teşekkürler.
Öyle güzel hitap etmişsinizki ve öyle güzel katagori etmişsinizki hayran olmamak elde değil.
Bazen şahsen ben imrenmiyor değilim siz ve sizin gibi nazik insanlara,
Ama işte bazen :smiley:

Ayrıca,
Melih bey,çok takdir ediyorum sizin alakanızı inanın.!
Samimiyetiniz,bir şeyler yapma isteğiniz takdire şayan,
Çok teşekkürler...

Forumu inceledim,kafamda da canlandırdım.
Şimdi benim makinanın motorunu dizel yapayım desem en az ıvırı zıvırı 7-8bin gider bu maddi yönü,
Birde uğraşması varki ben hiç gelemem zaten aracı toplarken neredeyse yakıcaktım ucundan döndü.
Ki tamam yapılıyor gibi ama çıkıpta ben yaptım diyen birisi henüz yok.
Kıssacassı bizim kocaoğlan yine çok içecek az gidecek yapacak bir şey yok

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-emsalsiz-kelimesi-gercek-anlami-ile-ilk-defa-kullaniliyor-84581425/detay Aracın motoru 8 litre diezel araç ağırlığı 9000 Kg ruhsat 1+1 Husisi kullanım karavan... Ve Kullanılacak ehliyet B sınıfı !!! Bu nasıl mümkün oluyor arkadaşlar B sınıfı ehliyet 9000 Kg lık aracı kullana biliyor mu ruhsatı 1+1 husisi kullanım karavan yazdığı için ?

2011 yılı Trafik ceza kitapcığından....Azami ağırlığı aşmanın, bedeli....

marlon' Alıntı:
Aracın bos ağırlık degerini nereden gördünüz ben ilanda göremedim de

Aracın sahibini tanıyor sanırım yada araca bakmış tarttırmış olabilir. Yinede net bilgiyi TUNCO'dan öğrenebileceğiz.

Araç sahibine telefonla sordum her iki aracıda... Birisi 9000 Kg dedi diğeri de 4250 Kg dedi... Benim en çok takıldığım konu bunların B ehliyet ile nasıl kullanıla bildiği konusu... Zaten 3500 kg mı geçen için yapılacak hiç bir şey yok trafik kuralı net tadil edilmek zorunda... Kamyon sınıfına ek dingil yapılırken ne yazıkki Türkiye de Kamyonet sınıfı için Ek dingil uygulaması da yasak...

9 ton oldugunu sızın gozunuz kesıyormu? Benimki kesmiyor. Söyle bir 9 tonluk kontroplak grühunu düşünün bir????

marlon' Alıntı:
9 ton oldugunu sızın gozunuz kesıyormu? Benimki kesmiyor. Söyle bir 9 tonluk kontroplak grühunu düşünün bir? ???
yaklaşık 650 kg/m3

marlon' Alıntı:
araç ağirligini yaklaşık 2 ton kabul edersek yaklaşık 10,5 m3 lük bir yük demektir bu.

8 litrelik F350 ' ton :smiley:))))) Yanlış bilmiyorsam uzun şasi bir F 350 6500 lbs civarında yani yaklaşık 3000 kg tabi boş olarak.. Eğer kasa bizdeki bazı örnekleri gibi metalden yapılma ise ( Profil örgü + Al ) bu büyüklük ki sanırım 7 metre civarı bir karavan boş kasası bile 3000 kg ın üstündedir... mobilya ve diğer aksamda 2500-3000 kg arası olsa bence satıcı yanlış söylememişdir 8-9 ton aralığındadır bu araç...

E zaten bu aracı, normalde de; 3500 kg sınırı göz önüne alındığınde, kulanmak sorunlu o zaman anladığım kadarı ile..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR