Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,260
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Aracın maksimum yüklü ağırlığı 9- 10 ton civarında ise bunu da ruhsatına işletmişlerse bir sorun olmaz. 5 tonluk midibüsten, 15 tonluk kamyondan karavan yapanlar var. Mühim olan aracın gerçek yüklü ağırlığı teknik verilerindeki azami yük kapasitesini geçmesin ve bu azami yük verileri doğru olarak ruhsata işlenmiş olsun.

Etiketler

Ne anliyorsunuz bu ilandan?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-bu-fiyata-bu-karavana-eyvallah-86304316/detay

karavanda yok yok---her ay farkli resimler fiyatlariylan birlikte yüklenecektir

Sanırım son cümleden anlaşılacağı gibi yerli imalatın pahalılığından ve protesto olarak yurtdışı satış ilanlarını yükleyecek.
Farklı bir protesto yöntemi.

berkcantp' Alıntı:
Çok sinirlenmiş olacak ki,
Kendince protesto yöntemi,
Olsa da sebeplensek.

Aslında arkadaş gerçekten haklı sinirlenmekte... Benim aklıma gelen o arkadaşında aklına gelmiş olmalı... Ve eminim buradaki pek çok insanda düşünmüştür bunu...Ama neden kimse yapmadı yada yapan varda benim mi haberim yok...

Şimdi Türkiyeden Bir kamyonet alıp 5 yaş üstü Almanya ya gitsek Hymer a veya başka birine yaptırıp gelsek başımıza neler gelir ? Deneyen yada araştıran var mı ?

güngör' Alıntı:
karavanda yok yok---her ay farkli resimler fiyatlariylan birlikte yüklenecektir

Sanırım son cümleden anlaşılacağı gibi yerli imalatın pahalılığından ve protesto olarak yurtdışı satış ilanlarını yükleyecek.
Farklı bir protesto yöntemi.

Yerli imalatın pahalı olmasını açıklamaya çalışıyorum ama açıklayamıyorum... Ürünler yurt dışından geliyor gelsin bende pek çok ürünü getirtiyorum Almanya ile fiyat farkım asla % 15 leri geçmiyor... Hatta adetli aldığım ürünlerde Almanya ile ayni fiyatları bile yakalayabiliyorum...Taşımaya rağmen... Almanyada da KDV var biliyorsunuz bizde de var... Bizde adetler yüksek değil bence bu savunma olamaz Almanyada zaten yüksek adetli yapılıyor bu parçalar ... Mesela bir ithal karavan camını Hymer diyelimki araç üstüne 200 € ya takıyor alışı 150 € bizdede bu camın maksimum fiyatı 230 - 250 € olması gerekir... Bir yerlerde bir şeyleri atlıyorum yada ben ticaretten anlamıyorum...

Güzel bir protesto yöntemi.

bir süredir karavan aramaktayım en sinir olduğum laf 30 yaşındaki karavanın neden pahalı olduğunu anlatırken ısıtıcısı şukadar , buzdolabı bukadar tentesi şukadar wc si bukadar denmesi. iyide kardeşim sen onları 30 senedir kullandın yahu yenisinin fiyatlarıyla hangi mantıkla kıyaslama yapıyorsun? çalışması yeterli bir gösterge sanki , tuttuğun yer elinde kalacak aletler 30 yıllık. bunu düşünen yok. meydan boş, tutan tuttuğunu öpme derdinde. üreticiler ayrı bir alem zaten. forumda en çok ziyaret edilen topikler karavanını kendi yapan arkadaşların açtığı topikler. neden acaba?

Dediginizi kamyonet olarak degil ama kapali kasa panelvan ile yapan oldu. VW transporteri ile Almanya'ya gidip Reimo sistemini aracina atip (gecici montajla) Turkiye'ye getirmisti. Burada bir karavan firmasinada geri kapan yalitim ic kaplamalar gibi kisilari yaptirarak mobilyalari tamamen monte ettirdi. Nevraz beyin actigi basliga buradan ulasabilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=75510.0

Bu isin riski Turkiye'ye girdiginizde araci moto karavana donusturmeden yolda polisa yakalanmamaniz lazim. Bunun disinda bence bir risk yok. Hatta Nevraz beyin yaptiginin tersine eger aracin ic yalitim ve kaplamalarini onceden yaptirip giderseniz orada mobilyalari kalici monte ettirirsiniz. Zaten fiyatlari genelde montaj dahil. Turkiye'ye girdiginizde ilk buldugunuz TUV e girer ruhsat degisikligini yaptirirsiniz. Yanliz bu panelvanda gecerli. Kamyanette bu is biraz daha zor olur bence.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-bu-fiyata-super-karavan-86387158/detay
merhaba arkadaslar.ilandaki yapim asamasi tamamlanamamis karavani gidip gormedim henuz 150 km uzakta once sizinle bir fikirlesyim degermi degmezmi diye.
arac sahibi naci amca eli sıkıstıgı icin tamamlayamadigini soyledigi araci icin.lastiklerinin yeni oldugunu araci iveco yetkili servisine gotur ne masrafi varsa cikarsa bana ait seklinde arabasina kefil oldugunu,ici icinse straforla izalazyon yaptiklerini ustunu goruldugu gibi halifleks kapladiklarini,arka kisminda 180 cm civarinda bir yatak oldugunu,banyo bolmesini icini musamba diye tabir ettigi bir malzemeyle kapladigini,icinde mevcut herhangi bir su tesisatin olmadigi (su deposu atik depo vb yok).mobilya malzemesi kontraplak degil tabi agirlik acisindan
naci amca 11500 dedi ama 10 bine arabayi birakabilir bi hali var darlanmis iyice bu yorede bole derler :smiley:
elbette gezenbilirde yapilan her deteyi dusunulmus bir karavan adayi degil tabi ama panelvan fiyatina bazi isleri bitirilmis bir araba almak acisindan degerledndirsem sonradan sitemizdeki guzel motokaravanlardaki hale getirmek icin degisiklikler uygulamaya cailssam karavan yapmaktan daha zor bir ise mi girismis olurum
naci amca kayar kapida cam olmadigini soyledi yazmayi unuttum

Arac fiyati uygun gorunuyor ama eger elektrik ve su tesisati yoksa yeniden yapmak icin muhtemelen herseyi sokup yapmak gerekecektir. Bence bir seyi sokup yapmasi yenisini yapmaktan daha zordur.

Ikincisi icinin yapim kalitesi ve aracin ic sekli size uyacak mi?

Aracin toplam agirligi ne kadar?

Eger arac 3500 un altindaysa, ic duzen bana uygun veben ugrasirim yaparim derseniz bakabilirsiniz.

melihbozkurt' Alıntı:
Arac fiyati uygun gorunuyor ama eger elektrik ve su tesisati yoksa yeniden yapmak icin muhtemelen herseyi sokup yapmak gerekecektir. Bence bir seyi sokup yapmasi yenisini yapmaktan daha zordur.

Elektrik tesisati için evet. Ama su tesisatını zaten en sona monte etmek öneriliyor ki herhangi bir sorun halinde borular görünür ve kolay ulaşılır yerde olsun.

Aracın kendisi iyi durumdaysa bence değer gibi görünüyor. Zaten fazla uzakta da değil. Hiç değilse gidip bir görün. Trabzon'a gitmişken Amiral'e (İsmail bey) de uğrayıp aracına bakın. O da bir ara satmayı düşünüyordu.

TA2RX' Alıntı:
Elektrik tesisati için evet. Ama su tesisatını zaten en sona monte etmek öneriliyor ki herhangi bir sorun halinde borular görünür ve kolay ulaşılır yerde olsun.

Aracın kendisi iyi durumdaysa bence değer gibi görünüyor. Zaten fazla uzakta da değil. Hiç değilse gidip bir görün. Trabzon'a gitmişken Amiral'e (İsmail bey) de uğrayıp aracına bakın. O da bir ara satmayı düşünüyordu.
elekritk tesisati cekili kablo uclari tavanda belli oluyor zaten su tesisati hazir degil ilk firsatta gidip gormeyi dusunuyorum bende karavan hayatina ilk adimimda fazla para harcamadan baslamak icin fena degil gibi duruyor gidersem sonucu sizlerle mutlaka paylasirim

iyiye benziyor..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-temiz-karavan-86422291/detay

mdr' Alıntı:
Ankaradan arkadaşımız abolgi ve Hikmet kardeşim (raptor) Ahmet beye almak için gidip araca baktılar. Görünüşü resimlerde oldukça temiz. Camlarının oldukça alçak olması ve toyota olması sanırım vazgeçirmişti. Düşünen olur ise Hikmet veya Ahmet beyle irtibata geçebilir bizzat görüp incelediler çünki.

derkan34' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-bu-fiyata-super-karavan-86387158/detay
merhaba arkadaslar.ilandaki yapim asamasi tamamlanamamis karavani gidip gormedim henuz 150 km uzakta once sizinle bir fikirlesyim degermi degmezmi diye........

naci amca 11500 dedi ama 10 bine arabayi birakabilir bi hali var darlanmis iyice bu yorede bole derler :smiley:
guzel motokaravanlardaki hale getirmek icin degisiklikler uygulamaya cailssam karavan yapmaktan daha zor bir ise mi girismis olurum
naci amca kayar kapida cam olmadigini soyledi yazmayi unuttum

Ben aynı aracın 1998 modelini 9 cıvarında boş panelvan olarak almıştım üstelik folyo kaplı idi ve sökmek bayağı bir yorup üzmüştü bizi.
Fiyat uygun bence araç 2001 ve garanti veriyor diyorsunuz. Gösterirsinizde. Kayar kapıya cam açılır problem değil.
Benim İVECO motokaravan projemede bakabilirsiniz isterseniz. Kısayolu aşağıdadır. Herşeyin gönlünüzce olması dileği ile hoşçakalın.
http://212.101.124.54/index.php?topic=57619.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR