Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,548
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Karavan yapmak için linkteki araç hakkındaki degerli görüşlerinizi rica edebilirmiyim.Enjektör degişikliği kafama takıldı kolay kolay degişmeyen bir parca olsa gerek ne dersiniz?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-orjinal-klimali-15-m3-panelvan-60565231/detay/

Etiketler

Enjektör arızaları genelde kötü yakıt kullanmakdan kaynaklanan arızalardır,
1***euro diesel yerine kırsal dizel kullanılmış olabilir,
2***sulu yakıt kullanılmış olabilir,
3***yakıtın içine çoğaltmak için başka kimyasallar katılmış olabilir,
4***satıcının pis depolarından tortu gelmiş olabilir..
ilanda enjektör revizyonu deniyor, bu kelime benim anladığım kadarı ile "enjektör temizliği " işlemidir, bu işlemde 250-300-500 TL 'lik bir operasyondur, yeni kasa 2007 ve sonrası PSA'ların enjektörünün yenisi 420TL dir, 4 enjektörü de değiştirseniz 2080 TL tutar, ilanda enjektör revizyonuna 3000 TL ödendiği yazılı, bu nasıl bir iş yaptırmakdır anlayamadım, arkadaş hacı ağa galiba, tamircide yakalayınca öpmüş, revizyonmu-temizlikmi anlaşılmıyor, yada bizim bilmedğmiz başka şey var..Temizlikse çok mesele yok, bu olabilir bir şey, değiştirme ise bu hale gelmesine sebep kullanım koşullarına bakmak lazım...

Baskı balat...250 TL
Baskı motor volanı..458 TL...Debriyaja 2000 TL niye varmişler anlamadım..
Fren sistemine 1500 TL'yi hiç anlıyamıyorum....
Bu araç kafadan dağıldı galiba....

2007'lerin çoğu 30000'de baskı balata bozuyordu, galiba bu onun revizyonu
2008'den sonra düzeltmişler

Doğrudur Levent, PSA'da yeni kasa girişi 2007 ile başlıyor, yeni kasa girişlerinde bütün araçlarda bir takım aksaklıklar hep olur bunlar diğer senelerde düzeltilir, bu işe yeni kasalarla girmek isteyen arkadaşları etkilememek için, parçacılar ve tamircilerle bu araçlar hakkındaki konuşmalarımızı buraya aktarmakdan kaçınıyoruz, çünkü içinde şans faktörüde bulunan ve iyi kullanılmış hiç bir sorunu olmayan araçlarda olduğu için, kurunun yanında yaşlarıda yakmış olmak istemiyoruz..çünkü eğilim yeni kasa ve olursa en büyüğü olsun yönünde ve gerçek olan bir şey yeni kasaların eski kasalara göre biraz daha masraflı oldukları bir gerçek...

arkadaşlar burada bir konuyada dikkat çekmek istiyorum, işi olmayan hangi esnafa giderseniz gidin(sektör farketmez) işi kaçırmamak adına ''ben yaparım'' der, hiçbir tecrübesi olmamasına rağmen bu işe soyunur, ya eline yüzüne bulaştırır anca bu kadar oluyor der çıkar, yada yarı yolda bırakıp kaçar, bu yüzden işinizi sağlama alın arkadaşlar, ustanız iş hayatı boyunca en az bir kere karavan için bir şeyler yapmış olmalı, karavan sektöründeki imalatlar farklıdır bu püf noktalarını bilmeyen bir ustaya çatarsanız rezil olursunuz

benim bulduğum usta daha önce hiç karavan yapmamış,kendisine gezenbilirden bahsettim,buradaki yapım aşamalarını okumazsak işin sonunda keşke okusaydık deriz dedim,oda hepsini okumak fotoğrafları ve yapım aşamalarını incelemek istedi işe başlamadan,burada yapılan tüm karavanların yapım aşamalarını ustayla beraber okuyacağız,usta dediysek öyle aşırı kendine güvenen,benim onların fikirlerine ihtiyacım yok diyen biri değil,bilakis çok istekli ve meraklı
Birde belki abilerimizden bana kızan olabilir ama bu izolasyon olayı biraz fazla abartılıyor gibi geldi bana,bende eskiden güney çekme karavan vardı,izolasyon falan pek yoktu,vebastoyu açınca -11 derecede bile fırın gibi otururduk,yazın da öyle fazla sıcak olmazdı içi,ses geçirgenliği gibi bir şikayetimizde hiç olmadı,ben straforla izolasyon yapılmış bir ofis karavanı campere dönüştüreceğim,öyle aşırı izolasyon,gereksiz ve ağır birsürü ayrıntıdan uzak duracağım,pis su deposu koymayacağım,sonra çok ağır bir camperla bol mazot yakarak ve hantal bir araçla gezmekten kurtulmuş olurum diye düşünüyorum.

Izolasyonun asil amaci bildigim kadari sicak soguk gecirmekten ziyade aracin ici ile kaportanin ic yuzeyi arasindaki isi alisverisini azaltmak ve boylelikle ilerki asamalarda olusacak curumeleri onlemektir. Kisin siplak sac bir aracta nefes bile alsaniz heryer nem olur damla damla damlar. Bu tarz yogusmalar zamanla sacta curumelere yol acar. Izolasyon iyi olur ve kontraplaklar ile sac arasi mastik tarzi yapistiricilar ile donulurse isi alisverisi engellendigi icin yogusma olmaz. Sac yillarca korunur. Ayrica Atilla abi bir kac mesaj once yine belirttti. Strafor ile cam yununun en onemli farki cam yununun yanmamasi. Allah korusun ufak tefek bile olsa bir kaza yaparsaniz straforla izole ettiginiz aracta butun mobilyalari, duvarlar sokup sonrada yalitimlari cikartmalisiniz ki hasarli yer tamir edilebilsin. Cam yunu yanmadigi icinbuna gerek kalmadan arac disardan tamir gorebilir.

Atik su deposuna gelince. Aracta atik su deposu yoksa, tuvalet banyoda olmayacaktir sanirim. Bence bu buyuklukte bir aracta, tuvalet banyo olmazsa olmazlardan. Atik su deponuzu sik sik bosaltirsaniz size cok bir agirlik yaratmaz, mazot yakimindada cok fark etmez. 100 litre su 100kg ve mazottada en fazla aracta iri yari bir kisi fazla tasimak kadar mazor tuketimini arttirir ki oda cok cok az miktarlardadir. Bu araclar orjinalinde zaten yuk tasimak icin yapildiklarindan ufak tefek agirliklar cok fark etmez tuketimde.

Bence bir karavan yaparken acele etmemelisiniz. Iyice dusunup hesaplamak lazim.

Murat bey,
İzalosyon mutlaka yapın hatta taş yünü tavsiye ederim. Isıtıcınız çalıştığında soğukta sadece havadaki su zerreciklerini buharlaştırabilir
siz ortamın ısındığını sanırsınız oysaki ısıtıcı sürekli çalışacaktır. Sacın soğukluğunun yaşam alanına girmesini engellerseniz homojen bir
sıcaklık sağlarsınız cihazda ısı kayıpları azalınca daha az devreye girecektir.

Atık su deposu ve temiz su deposunu tasarlayarak imalata başlarsanız daha sonra fikir değiştirdiğinizde telafisi için uğraşmazsınız.
Kolay gelsin.

Yanılmıyorsam moderatörümüz Levent Güngör beyin eski karavanı satılığa çıkmış, ben aracın ilk halini bilip ilk sahibini tanıyorum, iki kişi için uygun yapılmış bir camperdi, ama son hali hakkında bilgim yok...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-satilik-turbo-dizel-ducado-karavan-32918457/detay/?source=promotion_chva

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-temiz-ve-kullanisli-63668091/detay/#

bu araç hakknıda görüşlerinizi alabilirmiyim benim çok hoşuma gitti fiyat ve özellikler bakımından uygun geldi

vwcaravelle' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-temiz-ve-kullanisli-63668091/detay/#

bu araç hakknıda görüşlerinizi alabilirmiyim benim çok hoşuma gitti fiyat ve özellikler bakımından uygun geldi

Celal abinin (Yalçın) eski aracı...

PM ile ondan bilgi isteyebilirsiniz...

İçi westy tarzı yapılsa nasıl olur dersiniz...

Kilitli diferansiyelde var...

Makul fiyata alınabilirse çok şık bir camper potansiyeli taşıyor bence...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-trasporter-dublex-karavan-64521316/detay/

taiga' Alıntı:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-trasporter-dublex-karavan-64521316/detay/
bunu bende düşünmüştüm ama,hesaplı olmuyor,içindekiler pek işe yaramaz,westy döşemeyi erdal oto döşeme 6-7 bine yapacağını söyledi,bunun yerine yüksek tavan bir transporter panelvana karar verdim,2005 modelini 21500 e alacağım,bu araçsa 1998 model

taiga' Alıntı:

Daha iyisi yapılana/bulunana değin, rakibi yok bu araçlar için bence.

Cavid Sezen

taiga' Alıntı:

fiyatı uçuk... 30 a indi daha inmesi lazım

Üst açılır mekanizma+ kilitli diferansiyel+karavan camları+ ruhsata karavan işli olması bu aracın + ları. 25 bine alınıp 5 bine içi yapılabilirse belki avantajlı bir iş yapılmış olur. Tabi aracın genel ( motor kaporta yürüyen vs) durumunun sorunsuz olduğunu kabul edersek. Arkadaş 33 binden buraya indi. Ömer abinin dediği gibi daha inmesi gerek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
anadolulucahil

SON KONULAR

Geri