Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,544
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Evet buradada bu araç konuşulmuştu. Sahibi ögretim görevlisi idi. Bölgesel bazı noktalarda pas haricinde bir sıkıntısı yok demişti.
Fakat o dönemde İstanbul dışında oldugum için aracı göremedim açıkçası.
Ve aracta 3-4 gün içerisinde satıldı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-orijinal-karavan-54276330/pasif-ilan/

Etiketler

Ben buracin eski ilanini gorunce tanidim. Arac sanirim komple boyanmis. O zamanlar burda tartisilirken bence cok iyi bir fiyat oldugunu belirtmistim ama Atilla abi cok yakacagini, yavas ve hantal olacagini belirtmisti. Bende onemli olan gezmek ise benim icin hizin ve seriligin cok onemli olmadigini soylemistim.

Buyrun bu aracin tartismasi 70. sayfadan basliyor.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17256.1380

Aslında tarzın bu aracı sana çok ucuz yada çok pahalı gösterebilir çok gezen birisi isen,aslında bu konuyu açmak gerekirse bir yere gitmek için habire misal 500 km üstü git, haftasonu geri dön 2 gün için 500-1000 km yap evet pahalı ama arkadaşlar bu tatile çıktığımda yakıt yalnızca uzun mesafe yi aştıktan sonra sorun olmaktan çıkıyor ,artık kamp yapa yapa gezme aşamasına geldi mi sorun kalmıyor.1 günde 700-1000 km sonra 10 günde 300-500 km.Yani anlatmak istediğim bu,kısaca tarzınız bu aracın pahalı yada ucuz olduğunu belirleyecek.
Bu araç sürekli yollarda uzun mesafeler gitmiyorsan çok ama çok uygun(10500 tl için),bundan ucuz ne olur bu kaliteye billmiyorum,istediği kadar boyanmış olsun ana kriterler uygunsa bana göre hiçbir sorun yok.
Melih dikkatin içinde sağol.

Piyasada o kadar az sayida arac varki artik ezberlemeye basladim. :smiley: Ozellikle bu kadar dikkat cekici derecede ise yarar ve ucuz oldugundan aklimda yer etmis sanirim. O zamanda demistim eger mekanik bir sorunu yoksa bence bu arac eski fiyati ile kacirilmiyacak bir firsatti. Yeni sahibide komple boya yatirmis ki maksimum 1000-1500 TL harcamistir 18.000 TL istiyor.

Bülent bey çok dogru söylemişsiniz. Biz İstanbulda herseyi hızlı yasamak zorundayız.
Sonucta sene de bir iki sefer kullanmak için karavan daha mantıklı geliyor. Motokaravan alacaksam eger min ayda 1 sefer yakınlarda bir yere kaçabilmeliyim.
Ama zamanımız bol olur dediğiniz gibi yavas yavas gezmeye de alkovanlı araçlar daha rahat ettirir sanki.

insel' Alıntı:

Bu araca zamanında gidip bakmıştım. Eski Sahibi Kadirhas Üniversitesinde öğretim görevlisi bir Avukattı.(yanlış hatırlamıyorsam)

Karavanda kafama takılanlar;

Uzun süredir muanesinin olmadığı..
500 bin kmde olduğu.
Etek altlarında çürümeler olduğu(şimdi boyanmış)
İçindeki sistemlerin hiçbirinin çalışmadığı.( var ama çalıştığını kendiside bilmediği)sadece çalışır dediği.
Aracı kullandığımda frenlerinin zor tuttuğu.
içinin çok bakımsız olduğu.

Bu konulardan dolayı bana pek mantıklı gelmedi. Bende almadım.

Çünkü uğraşacak para ve zaman lazım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-mobil-yazlik-60174015/detay/?favorite=1

Bu karavanın sahibiyle Akyaka orman kampında tanıştık. Karavanı yakınen gördüm.
Sahibi özenerek kendi yaptırmış.

Arkada büyük bir yatağı var (140x180). 3 kişi yatabilir. Tek çocuklu bir aile için kullanışlı. Mobilyaları güzel ve çok dolabı var.
Şöför kabininden arkaya geçişi var. WC ve duş var. Büyük bir buzdolabı var
Sahibi genelde kampinglerde sabit kullandığından bütün sistemini 220 V olarak düşünmüş.
Bir yaşam aküsü alınarak eksiği giderilir. Araç orjinal ve çok diri.

Düşünen arkadaşlara görmelerini tavsiye ederim.

erdenbay' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-mobil-yazlik-60174015/detay/?favorite=1

Bu karavanın sahibiyle Akyaka orman kampında tanıştık. Karavanı yakınen gördüm.
Sahibi özenerek kendi yaptırmış.

Arkada büyük bir yatağı var (140x180). 3 kişi yatabilir. Tek çocuklu bir aile için kullanışlı. Mobilyaları güzel ve çok dolabı var.
Şöför kabininden arkaya geçişi var. WC ve duş var. Büyük bir buzdolabı var
Sahibi genelde kampinglerde sabit kullandığından bütün sistemini 220 V olarak düşünmüş.
Bir yaşam aküsü alınarak eksiği giderilir. Araç orjinal ve çok diri.

Düşünen arkadaşlara görmelerini tavsiye ederim.

Bence bu arac simdiki sahibinin yaptigi sekilde surekli kamping konaklamali olarak verilmli kullanilabilir. Cunku icerisinde sirtinizi yaslayip oturabileceginiz bir koltuk yok ve tamamen camli. Sirt dayamali bir koltuk olmadigi icin uzun sure aracta oturulamayacagini dusunuyorum. Yani kamp disi konaklamali kamplar ve ozellikle kis kamplari icin uygun bir arac degil.

melihbozkurt' Alıntı:
Bence bu arac simdiki sahibinin yaptigi sekilde surekli kamping konaklamali olarak verilmli kullanilabilir. Cunku icerisinde sirtinizi yaslayip oturabileceginiz bir koltuk yok ve tamamen camli. Sirt dayamali bir koltuk olmadigi icin uzun sure aracta oturulamayacagini dusunuyorum. Yani kamp disi konaklamali kamplar ve ozellikle kis kamplari icin uygun bir arac degil.

Piyasadaki 40 ,50 bin lira istenen karavanlara göre iç mobilyası ve karavan ruhsatlı araç olarak, pazarlık edilerek,makul fiyata kullanılacak bir karavan olur. .

Arkadaşlar merhaba aşağıdakı araçlar hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-mercedes-vito-karavan-cok-ozel-54879134/detay/
nedir ne değildir bileniniz varmı
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-doktordan-piril-piril-53167497/detay/
buda ikincisi niyetin 4x4 camper tarzı ama bulmak imkansız gibi bir şey bütcem 25.000-30.000 tl aralığı mercedes uygun gibi ama parça ve servis problem olurmu yada ruhsatı karavanmı geçer yoksa kamp aracımı AVANTAJI DEJ AVANTAJI nedir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

güngör' Alıntı:
Sn.nasah, araçta karavanda olması gerekli olan sadece tente yok onunda omnistor 2000 3mt lik olanı yurtiçi 750-900 euro arasıdır
güncel fiyatları kesin söyleyemem.

Erdal Oto döşeme Ankara firması ve Reimo nun ürünlerini montajlıyarak satış yapar,gurubumuzda yüksek tavan benzer araç kullanan dostumuzda var.
İşçilik kalitesi ve ekipman kalitesi çok iyi ancak araç nasıl kullanılmış baktırmak gerekir.

2.5 TDİ motor transporterde çok iyiydir,benzerini ben kullanıyorum bakımlı ve iyi kullanılırsa 450-500.000 km ömürlü motordur.
İyi bir pazarlıkla uygun fiyata alınırsa zarar ettirmeyecektir.

Selamlar.

Sn. simurg2, aynı araca Temmuz ayında yorum yazmıştım,benim favorim VW yanlız benim yorumumdan sonra fiyat yükseldi tekrar aşağı geldi
çok metiyeler yazılınca etiketlerin kulağı var sanırım fiyatlara birşeyler oluyor :D aman dikkat

Levent bey cevabınız için teşekkürler wv fiyatı yüksek mercedesinki uygun gibi ama mercedesin koltuğu yatak olmuyor heralde

Erkan bey koltuğun altında mekanizmanın kolu var yatar koltuk oluyor yerdede koltuğu ileri almak için kanal
görüyorum,sanırım 3'e katlanan ileri geri hareketli koltuk yatak oluyor.

Teşekkürler bahsettiğiniz gibi geçmiş konulara baktım aracın içi kötü durumda imiş ama bence motor ve kaportası iyi ise düşünülebilir resimlerde temizde görünüyor ama fotolar yanıltıcı olabiliyor.(karavan grubunun seyahatlerine kendi aracımla katılıp çadır kamplamaya devam edip bu konularda iyice bilgilenip bir araç alacagız artık )

Hakkınızda hayırlısı diyelim,beklentilerinie uygun aracı bulmanız temenisiyle.

İki yeni ilan dikkatimi çeti, ilki oldukça tanıdık bir araç; yenilenme aşamasını hep birlikte takip edip oldukça beğenmiştik.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-satilik-motokaravan-61769785/detay/
Diğer ilan da uzun zamandır aralıklarla gündeme gelmekte ama ilk kez alınabilir rakama yaklaşmış durumda. Sürekli karavan yaşamı düşünen, gittiği yerde uzun süre konaklamak isteyen, dağ bayır fark etmez diyen alıcıların değerlendirmesini öneririm,
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-mercedes-kamyon-karavan-61746287/detay/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR