Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,538
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Onlar üretici. Projesini onaylatır, imalatını yapar. Belki ruhsatını çıkarmaya da yardımcı olur. Ama vergi işleri mal sahibinin sorumluluğudur. Ama aracı işin başında satın alıp (yani önce mal sahibi olup) karavana dönüştüren firmanın kendisi ise o zaman vergi yükümlülüğü de onun olur.

Etiketler

TA2RX' Alıntı:
Melih bey,

Türkiye'de bürokrasi maalesef yurtdışındaki gibi işlemiyor. Ruhsat işlemleri emniyet tarafından yürütülüyor. Vergi işleri ise maliye (defterdarlık) tarafından. Bir tanesindeki işlemlerin yapılmış olması diğer taraftakilerin yapılmış olmasını gerektirmiyor.

Bekir bey yurt disindada isleyen bir burokrasi yok. Hatta bazi isler inanin burda daha zor. Ama kravan konusunda burda ne OTV var, ne KDV var, nede ruhsat. Zaten hic bir aracin ruhsati yok sadece sahibi oldugunuzu gosteren bir A4 sayfasi kagit. O kadar dolayisi ile bir araca ufak tefek tadilat yapip camper olarak kullanirsiniz. Eger mutfak, wc, banyo yapip tam bir karavan yapmis ve bunun aracin sahibi oldugunuzu gosteren kagitta gozukmesini isterseniz o zamanda bir mektupla durumu aciklarsiniz, aracin belgelerini gonderirsiniz. 2-3 hafta icinde yeni belgeler posta ile gelir. Neyse burayi gecip Turkiye'ye donersek;

Ben butun bunlarin kurumlar arasindaki iletisim bozuklugundan kaynaklandigini dusunuyorum. Yani bir araci karavana donusturuyorsaniz emliyet arac sahibine onceden maliyeye %84 vergini yatir makbuz getir ruhsatini oyle al demiyor mu? Aracin karavan oldugu belli oldugu halde camli van ruhsati nasil veriliyor? Karavan uretici bir firmada tadilat gormus arac karavandan baska ne olabilir ki ruhsata camli van yazilabiliyor.

Neyse biz bosuna cenemizi, beynimizi hatta klavyemizi yoruyoruz. Zaten karavan ruhsatli olsa aramizdan kac kisi bu araci alabilecekti ki.

Ben butun bunlarin kurumlar arasindaki iletisim bozuklugundan kaynaklandigini dusunuyorum. Yani bir araci karavana donusturuyorsaniz emliyet arac sahibine onceden maliyeye %84 vergini yatir makbuz getir ruhsatini oyle al demiyor mu? Aracin karavan oldugu belli oldugu halde camli van ruhsati nasil veriliyor? Karavan uretici bir firmada tadilat gormus arac karavandan baska ne olabilir ki ruhsata camli van yazilabiliyor.

Muhtemelen önce camlı van dönüşümünü yapıp ruhsata işletmişlerdir. Karavan dönüşümü ikinci aşamada yapılmıştır.

Neyse biz bosuna cenemizi, beynimizi hatta klavyemizi yoruyoruz. Zaten karavan ruhsatli olsa aramizdan kac kisi bu araci alabilecekti ki.

:D :D :D Doğru söze ne denir?

aranıza katılmaya aday birisiyim.. sizden rica etsem bu karavanı benim ici yorumlarmısınız.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-bayer-marka-alman-mali-full-esyali-satilik-karavan-4-50-metre-56986150/detay/?

ayrıca karavanın tesisatı 220 volta göre ben bunu dağda kullanacağım icin elektirik tertibatını 12 volta göre değiştireceğim masrafım ne olur

banyo ve tuvaleti seyyar dışarıda sanırım kışıın zorlugu cok olurmu.

2000 yapımıymış..

nerelerie dikkat etmeliyim... tecrübeleriizden faydalanmak istiyorum... teşekkurler

Karavanın modeli yazılmamış ama 1980-81 model olduğunu tahmin ediyorum, bu modellerin çoğunda olduğu gibi, wc yoktur, büyükce bir lavabo vardır, portatif wc'yi idareten kullandıklarını sanıyorum, sahiplerininde karavancıdan çok tatilci oldukları karavanın görüntüsünden anlaşılıyor, bir çok görünmeyen problemlerinin olduğunu tahmin ediyorum...12v için bir kaç tane led lamba alınıp aydınlatma sorunu çözülür asıl önemli olan 12v buzdolabı, bu pahalı bir iş 1500-2000 TL+(200amp akü+360watt güneş paneli lazım )=4000 TL..aracın elektrik düzenine hiç dokunmadan 200amp bir akü+2000watt bir inverter ve 2x180watt solar panel takarak elektrik ihtiyacı karşılanabilir.(3000TL)...en doğrusu ise, kamping dışı aracın arkasına takıp gezmek için bu karavanın iyi bir seçenek olmadığıdır..sabit kullanıma daha uygun bir karavan bu...

bir bilene sor dedikleri bu olsa gerek.. bilgileriniz icin cok teşekkürler..
ben bu karavanı dağlarda kullanacağım.. muhtamelen de 3 ayda bir yer değiştirecektir.. ortalama olarakta ayda 10 gün civarında kalacağım..... ihtiyacım olan ısı yalıtımı olan bir karavan ve bir budolabı ve tv calıştıracak bir sistem.. tabiki duşu banyosuda olmazsa olmaz.... çeki demiri olan 4000 motor bir aracım var. bu yüzde cekme karavan tercihim olacaktır....... kullanımıma göre istediğim orta halli bir karavanın bana maliyeti e olur.... istediğim karavan cekme karavan olmalıdır

Yuksek tavan T4 arayanlara. Sanirim engelli ekipmani yuzunden biraz fiyat yuksek geldi bana. Bu ekipmanin aractan sokulup ne kadara satilacagi arastirilabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-engelli-ekipmanli-93-model-yuksek-tavan-t4-56729547/detay/?

9750 olmasın sanki başa bi rakam yanlışlıkla koymuşlar

Evet arac 93 model ve 287 bin kilometrede. Fiyat biraz fazla ama deminde dedigin gibi belki ekipman pahalidir. Bilmedigim icin birsey diyemedim.

Geçen gün aynısının 96 modeli 11.000TL'den satışdaydı, satıldı, pazarlığınıda düşünsek muhtemelen 10.000'e gitti....

melihbozkurt' Alıntı:
Evet arac 93 model ve 287 bin kilometrede. Fiyat biraz fazla ama deminde dedigin gibi belki ekipman pahalidir. Bilmedigim icin birsey diyemedim.
ekipmanın o kadar tutacağını sanmam benzer bir araç http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-1998-model-ambulans-transporter-yuksek-tavanli-ozel-bir-arac-50877171/detay/?
bence bu bile çok

http://yanasipotomotiv.sahibinden.com/

lt 59000 km de güzel karavan olur. 4x4 araçlarda güzel

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-mercedes-vito-karavan-cok-ozel-54879134/detay/

aynı aracın diyer ilanı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-mercedes-benz-emsalsiz-full-yapili-54623101/detay/

ilandaki aracı merak ediyorum ancak Mersin çok uzak bana .Ben Bursadayım. Bilen gören varmı nasıl bir aractır?

Bu araci bir kac sayfa once tartismistik. Yorumlarini 71 ve 72. sayfada bulabilirsiniz. Buyrun;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17256.1400

Hatta mersine gidip araca bakan Gokhan beyin boyle bir yorumu vardi.

mansurvw' Alıntı:
Mersin'e gidip bu araca bakmıştım.
Karavan ruhsatı yok.
tekerler bitik.
tente yırtık
içi leş
koltuklar yırtık.
bunları görünce motor ve kaportaya gidip baktırmadım bile.
Daha önceki galeri Telefonda fiyat olarakta 23000 bırakmışlardı

Bilginize..

tatar' Alıntı:
http://yanasipotomotiv.sahibinden.com/

lt 59000 km de güzel karavan olur. 4x4 araçlarda güzel

Mercedesi beğendim lakin tüm araçlar gibi o da aşırı tuzlu... :mad:

değişik ve güzel bir kompset

332291_2183164031982_1633427869_2181635_3102238_o.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR