Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,519
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Sn. BORABORA, sesizliğinizi bozmanıza sevindik hoşgeldiniz.

Linkini verdiğiniz araç bagaj kapağı açılarak arka kısım mutfak olarak düzenlemesi yapılmış,ilginç ve farklı bir tasarım.
Ancak olumlu tarafı 3 sistem Elektrolüx buzdolabı ve ocağı yeterli dolabı var,çalışıyorsa 2.60 mt sanırım tentesi var
ancak lastik takılmış tentenin kilit plastiği kırık olabilir. Bu aksesuarlarla iyi denebilir.

Ancak 2.5 TDİ motorlarda 3 seçenek var yanılmıyorsam 88hp,102hp,135hp bu araç Caravelle olmadığına göre 135hp
olamaz motor 2.5 TDİ ise km'si sorun değil yeterki iyi kullanılmış olsun.
Profesyonel biri ile incelenip masrafı nedir sorularına olumlu cevaplar buluyorsanız neden olmasın.

Selamlar.

Etiketler

Detaylı açıklamalarınız için çok teşekkürler Bekir Bey. Haklısınız çıplak olarak aracın fiyatı pahalı görünüyor, içinde neler var, ne durumdalar bu önemli. Samimi mesajınız için çok teşekkür ederim Levent Bey. Buzdolabı ve mutfak ne durumda acaba, bunların dışında nasıl bir aksesuvarları var (ısıtma vs) bunları öğrenmeliyim Öncelikle araç sahibi ile görüşmekte ve diğer bilgileri de öğrenmekte yarar olacak.

Bugün ekteki Mercedes Vito'nun fiyatı düşmüş. Vito'nun şanı pek iyi değildir ama fiyatı etkileyici geldi bana...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-mercedes-vito-karavan-cok-ozel-54879134/detay/

Araştırmaya ve öğrenmeye devam...

Saygılarımla,

Abdullah Yıldırım

barok6' Alıntı:
30 senedir karavan alım satımı yapıyorum,bu fiyata bana yaramaz ama kullanacak kişi alırsa bu fiyat ,piyasadaki diğer hurdalara göre çok iyi,1000 lira daha indirilerek 15000 e alınır.Tavan ve iç donanım İndigo olduğu için ben kullanıcı olsam hemen alırım.Türkiyede bulunan karavanların %90 nını tanırım ve en ince detayına kadar incelediğim karavanlar hakkında da detaylı bilgi sahibiyim.

Ahmet Bey, satıcı teklifinizi değerlendirmiş ve fiyatı 15.000 TL'ye çekmiş :smiley:

TA2RX' Alıntı:
Levent bey aracı tanıyor sanırım. Önemli bilgiler vermiş.

Bekir bey T4 2.5 TDİ aracımı 4 yıldır kullanıyorum. T4 konusundaki bilgilerimle cevap yazdım. Karavan aksesuarları
için kullandığım malzemeler olduğundan tespit yapmak kolay oluyor. Aracı tanımıyorum.

Verilen linkte büyük resimin altındanki sağ tuşla diğer resimlerede ulaşabilirsiniz. Sanırım iç donanım resimlerini göremediniz.

Selamlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-2009-peugeot-boxer-full-dononum-karavan-kamping-araci-56479567/detay/

Arac güzel gozukuyor. Imaj karavanın 2005 model kısa sase araca 50.000 lira istiyorlardı bir ara.

Verilen linkte büyük resimin altındanki sağ tuşla diğer resimlerede ulaşabilirsiniz. Sanırım iç donanım resimlerini göremediniz.

Haklısınız. En sondaki resmi görmemişim. Teşekkürler.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-2009-peugeot-boxer-full-dononum-karavan-kamping-araci-56479567/detay/

2009 model ve 15,000 km'de olduğuna göre bu araç sanırım sıfır araçtan yapılmış. İç donanımını İmaj karavan yaptığına göre sorunsuz olacağını sanıyorum. Muayenesi yapıldığına göre ruhsatı da çıkmış olsa gerek. Tek aklıma takılan noktası dönüşüm için ÖTV'sinin ödenip ödenmemiş olması.

Muayenesi ve ruhsati oldugu icin OTV si zaten odenmistir. OTV yi karavan ruhsati almak icin oduyorsunuz. Karavan ruhsati olmasa TUV den gecemezdi.

melihbozkurt' Alıntı:
Muayenesi ve ruhsati oldugu icin OTV si zaten odenmistir. OTV yi karavan ruhsati almak icin oduyorsunuz. Karavan ruhsati olmasa TUV den gecemezdi.

Melih, muayenenin hemen ertesinde kamper durumuna getirilmiştir, bu durumda muayeneye bir yıl (yaklaşık) var demektir değil mi?... ;) :smiley:

Cavid Sezen

Pardon yukarda ben dusundugumu eksik yazmisim kusura bakmayin. Yani aracin karavan ruhsati varsa OTV si odenmis olmadi demek istemistim. Eger zaten karavan ruhsati yoksa OTV yi odeyip karavana donusum yapacaksiniz baska cikar yol yok. Ki bu durumda hic yanasilmaz zaten bu araca. :smiley:

Aradım sordum...
Karavan ruhsatlı değil.
Öyle olsa zaten 120 bin TL olurdu dedi satıcı arkadaş.
Olurdu ama asla da satılamazdı dedim bende. :D
Sonuçta özel amaçlı taşıt gibi bir şey yazıyormuş, yatağı söküp giriyorum TÜV e dedi.
Pek anlamadım , açıkçası çokta sormadım karavan ruhsatlı olmadığını öğrenince.

Melih bey,

Türkiye'de bürokrasi maalesef yurtdışındaki gibi işlemiyor. Ruhsat işlemleri emniyet tarafından yürütülüyor. Vergi işleri ise maliye (defterdarlık) tarafından. Bir tanesindeki işlemlerin yapılmış olması diğer taraftakilerin yapılmış olmasını gerektirmiyor.

Siz işlemlerinizi tamamlayıp emniyetten ruhsatınızı alırsınız. Maliyeye parasını ödememişseniz onlar er ya da geç, eninde sonunda sizi bulur ve o parayı tahsil eder. :smiley: Muhtemelen bu işler satış sırasında ortaya çıkar. Ama olur da çıkmaz ise, maliye kimi yakalarsa parayı ondan tahsil eder. :smiley:

İlanı verilen aracın sahibi (benim tahminim) ÖTV'den kaçmak için satmaya çalışıyordur. Çünkü arac üzerindeki her değişikliğin bir vergisi var. Mesela kupadaki camları açtırıp yolcu sayısını tek bir kişi dahi arttırsanız, panelvan (maliyeci terminolojisinde kapalı kasa kamyonet) için alınan %4 özel tüketim vergisi ile, camlı van (maliyeci terminolojisinde panelvan) için alınan %10 ÖTV arasındaki %6'lık farkı, sizden fatura bedeli üzerinden hesaplayarak tahsil ediyorlar. Kendi aracım için gidip birinci elden sorup öğrendim. Bu yüzden de camları açtırmayı erteledim.

Sözkonusu aracın ruhsatı (özel amaçlı) olmuşsa, bir yerlerde mutlaka bir ÖTV farkı binmiştir. Hiç bir şey olmasa yukarıda sözünü ettiğim %6 ÖTV farkı binmiştir. Vatandaş gidip emniyetten ruhsatını almıştır. Emniyetteki kayıtlar otomatik olarak maliyenin önüne düşmüştür. Onlar da bir güzel vergi farkını tahakkuk ettirmiştir. Hatta üzerinden yeterli zaman geçerse araca haciz bile bindirirler.

taiga' Alıntı:
Öyle olsa zaten 120 bin TL olurdu dedi satıcı arkadaş.
Olurdu ama asla da satılamazdı dedim bende. :D

Çok iyi söylemişsin Haldun; al benden de o kadar!.... ;D ;D ;D

Cavid Sezen

Aracın kasko fiyatı 38.000 TL civarı, %84 ötv'side 31.000 TlL tutar....

Vay be harbi pimi çekilmiş el bombası gibiymiş. Birisinin elinde patlayacak ama.
Benim şahsen kafamı karıştıran aracın imaj karavanda yapılmış olması. Ruhsatta da özel amaçlı yazıyormuş bu gerçekten kötü niyetli olarak kullanılabilir.
Bana dese Türkiye'de ruhsatta karavan ibaresi olmaz özel amaçlı yazar ;bu araç bir firma tarafından yapılmış diyerek fazla araştırmdan alırdım.
Peki bu karavan üreticilerine bir yaptırım yok mu?
Bunlar istedikleri şekilde üretip, evrağı vs eksik olarak trafiğe salabiliyor mu?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR