Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819,485
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

insel' Alıntı:
Mavi olanda problem yok. Su sogutmali. Ruhsata gaz islenir ve tuvden gecer. Bir cok tanidigim var. Mavi ayriyeten cok temiz ve orjinal gozukuyor. Digeri turuncu olan da inanilmaz temiz. Hava sogutmali gaz takilmaz buna. Bunlara tdi 19 motor takilip onunun izgarasi acilip petek borular falan yapilarak yillarca kullaniliyor. Bu araclar gercekten cok temiz. Yurtdisinda olsa kimse kacirmazdi. Gumruge dusse de turkler kacirmazdi. :D

Insel hocam forumda bir yerde okumustum, benzinli motoru dizele cevirmek icinde artik prosedurun degistigini. Ureticiden ayni motorun benzinlisinin artik uretilmedinin belgesini istiyorlarmis. Takilacaksa anirim 0 motor takiliyormus. Ve ITU de bir cok testten geciyormus. Land Rover defenderlarini benzinden dizele cevirmek isteyen arkadaslar vardi ama vazgecmislerdi. Volksvagende durum degisik mi?

Etiketler

1.9 TD motor için yüksek tavanda rüzgar direncinin ihmal edilebilecek ölçülerde olduğunu düşünüyorum. Bu yüksek tavanları turbosuz ağır alkovanlı araçlarla kıyaslamayın. Kendi aracımın kitapçığından baktığım teknik verilere göre yüksek tavan olması aracın son hızını ancak 5 km., yakıt tüketimini de 0,5 lt./100 km. olarak etkiliyor. Kamper araçlarda sahip olduğıunuz ekstra hacimin marjinal faydası çok yüksektir. Kaldı ki yarım yüksek tavan olması da alçak tavan aerodinamiği getirmez. Yan rüzgar derseniz anlarım ama önden alınacak rüzgarda aynı dirençle karşılaşırsınız. Kaybettiğiniz tek şey en az 500 lt.lik ekstra hacimdir. 100 km. de 1,5 - 2 TL. tasarruf için değer mi?

orsaalabanda' Alıntı:
1.9 TD motor için yüksek tavanda rüzgar direncinin ihmal edilebilecek ölçülerde olduğunu düşünüyorum. Bu yüksek tavanları turbosuz ağır alkovanlı araçlarla kıyaslamayın. Kendi aracımın kitapçığından baktığım teknik verilere göre yüksek tavan olması aracın son hızını ancak 5 km., yakıt tüketimini de 0,5 lt./100 km. olarak etkiliyor. Kamper araçlarda sahip olduğıunuz ekstra hacimin marjinal faydası çok yüksektir. Kaldı ki yarım yüksek tavan olması da alçak tavan aerodinamiği getirmez. Yan rüzgar derseniz anlarım ama önden alınacak rüzgarda aynı dirençle karşılaşırsınız. Kaybettiğiniz tek şey en az 500 lt.lik ekstra hacimdir. 100 km. de 1,5 - 2 TL. tasarruf için değer mi?
Benim t3 yuksek tavan 19 td motor 100 kmde 8.3 yakiyor. Ayrica eger yukarida yatak varsa deger. Bir alkovanli karavanla yarisabilir bile. Alkovan yerine yukaridaki yatak var misali.
Evet dus tuvalet yok. Bence tek eksik bu..
melihbozkurt' Alıntı:
Insel hocam forumda bir yerde okumustum, benzinli motoru dizele cevirmek icinde artik prosedurun degistigini. Ureticiden ayni motorun benzinlisinin artik uretilmedinin belgesini istiyorlarmis. Takilacaksa anirim 0 motor takiliyormus. Ve ITU de bir cok testten geciyormus. Land Rover defenderlarini benzinden dizele cevirmek isteyen arkadaslar vardi ama vazgecmislerdi. Volksvagende durum degisik mi?

Motor konusundaki degisim prosedurlerinden hic haberim yok. Dogru olabilir dediklerin.

insel' Alıntı:
Benim t3 yuksek tavan 19 td motor 100 kmde 8.3 yakiyor. Ayrica eger yukarida yatak varsa deger. Bir alkovanli karavanla yarisabilir bile. Alkovan yerine yukaridaki yatak var misali.
Evet dus tuvalet yok. Bence tek eksik bu..
Motor konusundaki degisim prosedurlerinden hic haberim yok. Dogru olabilir dediklerin.

İnsel hocam, diğer T3 ler için çok rüzgar tutar demişsin. Asıl vurgulamak istediğim ''yarım yüksek tavan (senin tavan)'' ile diğerleri arasında rüzgar direnci açısından büyük fark olmaması durumu idi. Alçak tavan ile normal yüksek tavan arasında bile 0,5 lt./100 km. fark varken seninkiyle diğerleri arasında ne kadar fark olabilir ki?

insel' Alıntı:
İkisi de cok ruzgar tutar. Yeni bir westy dustu kusadasindan. Mavi renkli. Benim tavandan, ruzgarda cok basarili oneririm. Belki ilginizi ceker.

Haddim olmayarak gerçekten aşığı olduğum araçlar hakkında ben de bir iki fikrimi söylemek isterim
Bahsi geçen üç aracı da bir süredir görüyorum ilanda.
Açıkçası İnsel Abi'nin bahsettiği aracın tek dezavantajı 1.6 düz dizel (turbosuz) oluşu, biraz hantal kalır sanırım. Ama onun dışında orjinal bir araç, fazla ellenmemiş.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-t3-westfalia-motokaravan/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-volkswagen-t3-full-karavan-alman-yapimi-dizel/detay?keyword=karavan
Bu araç da 1,6 düz dizel. Gümrükteki halini hatırlıyorum. İçinin bir orjinalliği kalmamış. Güzel yenilenmiş aynı işlevleri yerine getirir ama fazla ellenmiş.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-1983-volkswagen-motokaravan/detay?keyword=karavan
Bu araç ise gerek motorunun 1,9 olmasıyla gerekse fiyatıyla bence daha akla yatkın geliyor.
Üretildiği yıllarda oldukça sevilen Futura model iç dizayn çok kullanışlı. Ayrıca gerçekten orjinal ve temiz görünüyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-reimo-tavan-volkswagen-motokaravan/detay
Ankaradaki bu araç da oldukça orjinal ve temiz görünüyor. Bu da 1,6 düz dizel.

Kısacası eğer motor, şase, yürür aksam gibi konuları es geçiyorsak İzmir'deki 1,9 TD mantıklı geliyor. Yada diğer araçlar fiyatta biraz daha pazarlıkla daha düşük fiyata alınırsa mantıklı olabilir derim.

Şunu eklemeyi unuttum.
Eğer yüksek tavan mı, yoksa standart tavanmı derseniz başka bir tartışmaya girer. Yani tabiki yüksek tavanlar biraz daha rüzgar tutar, ama bence de tavanlar arasındaki farkın katlanılamaz ölçüde olacağını sanmıyorum.
Bunu söylerken tabiki hatırlatayım hiç yüksek tavan T3 kullanmadım. Sadece farklı zamanlarda farklı malzemeleri kendi T3'üm üstünde taşıdım, uzun yol gittim.

orion' Alıntı:
Şunu eklemeyi unuttum.
Eğer yüksek tavan mı, yoksa standart tavanmı derseniz başka bir tartışmaya girer. Yani tabiki yüksek tavanlar biraz daha rüzgar tutar, ama bence de tavanlar arasındaki farkın katlanılamaz ölçüde olacağını sanmıyorum.
Bunu söylerken tabiki hatırlatayım hiç yüksek tavan T3 kullanmadım. Sadece farklı zamanlarda farklı malzemeleri kendi T3'üm üstünde taşıdım, uzun yol gittim.

Peki konuyu yüksek-alçak tavandan hemen diğer tartışmaya sıçratalım Volkan hocam...

T3 mü T4 mü? ;D

Şaka bir yana Ankaradaki araç içi sıfır yapıldığından çok keyifli görünür gözüme ama fiyatı bir yana bıraksam bile (ki pazarlıkla kafamdaki rakama inerse ancak ilgilenebilirim) bu araçların 25-30 yaş arasında olması nedense beni çok tırsıtıyor... :-\

Neden tırsıtıyora açıklık getireyim...

Emekli olsam 90 model hymer euramobil vb kullansam çok sorun etmem, çünkü zamanım var...

Elbet tamirci parçacı vb koşturmak sinir bozsa da sonuçta vakit sorununuz yok...

Lakin çalışan kesim için camper demek hafta sonu doğaya kaçmak, bunalan hayatımıza bir pencere, bir hava alma boşluğu açma demek...

Tam da böylesi bir gereksinimi karşılarken yollarda kalmak, aile ile tamirci peşinde koşarak bir sürü sıkıntıyı yaşamak belki bir kaç kez görmezden gelinebilir ama kronik hale gelirse, eminim ki eşlerde başlarlar "zorundamıydık böylesi eski aracı seçmeye" diye söylenmeye... :D

orion' Alıntı:
Şunu eklemeyi unuttum.

Ben acilir tavandan daha rahat edecegim icin yuksek tavana meylettim. Ama bir arkadasim yana yakila simdiki kamperimi kesinlikle alma ruzgarda gidemezsin demisti. Ben de ona emsal olan arkadasinin yuksek tavan T3unun bir problemi olmadigini ne bilecegiz, amortisor, on takim, lastik gibi bir suru nedenin yolda savrulmalara sebeb olabilecegini soylemistim.
Neyse uzatmayayim. Arkadasimin bahsettigi t3 tam yuksek tavandi. Ama ben hala almanin bu tip bir hata yapabilecegine inanmiyorum. Benim tavanda en ufak bir savrulma yok, en azindan bunu soyleyebilirim.

Neden acilir tavan istemedim. Her nekadar cok havali olsada sehir icinde tavani acip kalmak zor. Cunku cok dikkat cekiyor. Bu tip tavanlari kamp alaninda acmak gerek. Ayrica devamli icersi yuksek. Ve tabii tavanda esya tasimak cok mumkun.

Parca sorunu T3lerde yok. Buna inanin. Bursa'da nasil bilmiyorum ama her parcasi bulunabiliyor.

Benim camperi gelin inceleyin, binin surun karar verin. Hatta gelin bir haftasonu birlikte kampa gidelim. Cok ama cok memnunum. Bu kadar araba aldim, iclerinde para harcamaktan kacinmayacagim en sevdigim budur diyebiliyorum. Ve harcadigim parada gozume gozukmuyor. Cunku satmayi dusunmuyorum. Alacaginizi satmayi dusunmediginiz surece harcadiginiz parayi donusturmeyi dusunmediginiz surece sorun olmaz diye dusunuyorum.

taiga' Alıntı:
Peki konuyu yüksek-alçak tavandan hemen diğer tartışmaya sıçratalım Volkan hocam...

T3 mü T4 mü? ;D

Şaka bir yana Ankaradaki araç içi sıfır yapıldığından çok keyifli görünür gözüme ama fiyatı bir yana bıraksam bile (ki pazarlıkla kafamdaki rakama inerse ancak ilgilenebilirim) bu araçların 25-30 yaş arasında olması nedense beni çok tırsıtıyor... :-\

Neden tırsıtıyora açıklık getireyim...

Emekli olsam 90 model hymer euramobil vb kullansam çok sorun etmem, çünkü zamanım var...

Elbet tamirci parçacı vb koşturmak sinir bozsa da sonuçta vakit sorununuz yok...

Lakin çalışan kesim için camper demek hafta sonu doğaya kaçmak, bunalan hayatımıza bir pencere, bir hava alma boşluğu açma demek...

Tam da böylesi bir gereksinimi karşılarken yollarda kalmak, aile ile tamirci peşinde koşarak bir sürü sıkıntıyı yaşamak belki bir kaç kez görmezden gelinebilir ama kronik hale gelirse, eminim ki eşlerde başlarlar "zorundamıydık böylesi eski aracı seçmeye" diye söylenmeye... :D

Ben kendi aracıma çok iyi baktığımı idda edemem, benimki de 1988 model (22 yaşında bir araç). Aldığımda benim araçtan daha temizleri de vardı.
Uzatmayayım, şimdiye kadar aracıma çok büyük bir masraf yapmadım. Zamanından önce yağını ve filtrelerini değiştiririm, gözüm sürekli hararet ibresindedir.
Ömer Abi'nin deyimiyle "haddimi bilirim". Şimdiye kadar 10 bin km'ye yakın yol yaptım, ne yolda kaldım, ne de üzüldüm.
İyi bakılmış bir araç yolda bırakmaz, süprizler tabiki olabilir. Yolda giderken radyatör hortumu patlarsa işimiz zor, ama onun da önlemini almak bize kalmış.
1960 - 70'li yılların araçları bile iyi bakımla yollarda patır patır geziyorlar :smiley:

Kamper tipi T3lerin birçoğunun nispeten daha az yol yapmış, daha özenli bakılmış araçlar olduklarını düşünmüşümdür hep.
Ama tabiki araç alırken yürürüne ve motoruna dikkat etmek gerek, ki bu konuda da bir uzman desteği almak çok mantıklı :smiley:
Gönlünüzce olsun

Ben bu siteyi farketmeden önce vede çok teferruatlı bilgi edinmeden çift karbüratör benzinli T3 almıştım.Araçda herhangi sıkıntı yok ancak lpg takabilirim diye düşünmüştüm,tüv izin vermiyormuş,takılsa bile randıman alınamıyormuş,motor dizel ile değiştirilemiyormuş ama sulu motor ile değiştirilebiliyormuş.Ben bu konuda bilgisi ve önerisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Benzinliyi dizele çevirememe konusu daha çok arazi araçları kısmında işleniyor.Yeni mevzuata göre yapılamıyordu ancak @pamir99'da bir motor değişimi olmuştu anımsadığım kadarıyla.

Her zaman her araçta arıza olabilir. T3 le yola uzun yola cıkmadan önce hep sağına soluna bakarım. Her lift e kaldırıldığında santim santim gözle muayne ederim. Eşimin 2005 Clio su var. Yolda kalsak ne olur bilemem. Anlamaya bilirim ama bu araba çok daha basit. Aldığımdan bu yana 15.000 den fazla yol yaptım. Eskişehirde elk devirdaimden su damlatmaya başlamıştı. Yenisi var ama pazar günü diye almadık. 1 kere su tamamladık ist' a sorunsuz geldik. ( Yolda mehmetcikten mazot alma ısrarıma karşılık mazot bitti o ayrı :D ).
T3 Güzel bir araç. Farklı kişiliklere hitap ediyor. Multivanı Westfalia sı v.s. Günlük kullanılabilen bir binek kadar rahat uzun yolda geniş bir aile araçı kampta camp taşıtı. Ben kimliğini değiştirdim ve kamp taşıtı yaptım. Bugün düzgün bir multivan bulsam onuda almayı isterim. Eşim kullanır bende arada binerim :smiley:. Hatta birtanede Doka istiyorum. :smiley:
Bulaşıcı bir hastalık veya virüs tür T3. Dikkat edin. Bir defa kullandınmı bırakılmıyor. İnsanların bakışları el sallamaları durdurup yada dururken gelip tebrikleri çok güzel oluyor. Bir dönem 2-3 gün satılık koydum. Ama sabah daha işe gitmeden telefonlar çaldı. Alıcı değil :smiley: Sevenler aradı. Neden neden neden. Baktım cidden satılacak gibi değil. Araç çok büyük değil ama şehir içinde binek kampta kamp aracı olarak çok başarılı. Hiç 1.9 TD kullanmadım. Ama 1.6 TD buysa 1.9 Çok başarılıdır eminim. 1.9 Benzinli kullandım. Çok başarılı ve sessiz bir araç. Lpg de dizel le aynı yakıyor. Kesinlikle tercih edilebilir.

Sevgili gezenbilir.com'cu dostlar.
Şu ilanlar için görüşlerinizi rica etsem. (Anlaşılacağı gibi garip bir kararsızlık içindeyim :smiley:)

http://www.sahibinden.com/modelinin_en_iyisi-24WQQaXQQ27648035WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-soykar-monoblok-cekme-karavan-sahibinden-acil-satilik/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-knaus-full-donanim-cok-orjinal/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-lunar-marka-cekme-karavan/detay

Teşekkürlerimle.

sertirmak' Alıntı:
Sevgili gezenbilir.com'cu dostlar.
Şu ilanlar için görüşlerinizi rica etsem. (Anlaşılacağı gibi garip bir kararsızlık içindeyim :smiley:)

http://www.sahibinden.com/modelinin_en_iyisi-24WQQaXQQ27648035WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-soykar-monoblok-cekme-karavan-sahibinden-acil-satilik/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-knaus-full-donanim-cok-orjinal/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-lunar-marka-cekme-karavan/detay

Teşekkürlerimle.

kesinlikle 1.linkte bulunan hymer

Çok iyi ve bakımlı görünüyor.Kaç kişi kullanacak belirtmemişsiniz.
Hiç bilmediğim marka yorumsuz.
Mart ayında ihaleye bende katılmıştım 11500 TL verdim arkadaş 11700 TL'ye aldı satıcı olduğunu bilseydim fiyat artırırdım.
Arkada 2 kişilik yatak yok tekli 2 yatak var ilginç dizayna sahip.
4 kişilik aile için güzel karavan.
Seçeceğiniz karavanı hangi araçla çekeceğiniz önemli,umarım uygun aracınız vardır.
Levent

İlginiz için teşekkür ederim.

Karavanı tek kişi kullanacağım. Çünkü bekar'ım. Arada sırada gelebilecek misafirleri ağırlamak haricinde yalnız yaşayacağım. Fakat karavanı bundan sonraki yaşamımın neredeyse yarısında yaşayacağım yer olarak düşünüyorum. Bu nedenle bana yeterli bir çalışma alanı sunması gerekiyor (laptop benim ayrılmaz parçam) Aslında şu an da yaklaşık 40 m2'lik bir evde yaşıyorum, küçük alanlarda yaşamak hoşuma gidiyor. (Minimalist yaşamaya çalışıyorum. Felsefem bu) Karavan her gün yer değiştirmeyecek fakat kırmızı karavan'da olmayacak. Zorlu trekkingleri sevdiğim için bu tür etkinliklerim için de kullanacağım, değişik kentlere yaptığım gezilerim için de. Bu nedenle daha çekilebilir modeller yerine biraz orta boy karavan bakıyorum. Şu an İstanbul'da yaşadığım ve işimle evim arası sadece vapur kullandığım için araç kullanmıyorum (gereksiz strese neden oluyor). Karavanla birlikte araç da alacağım (Şehir içinde mümkün olduğunca kullanmayacağım için konfor değil güvenlik ve işlev kriterlerine göre seçeceğim. Sanıyorum 1600 motorun üstü bir şey olacaktır. Daha önce'de kullandığım için Lada Niva olma ihtimali de var)

Sağlıcakla kalın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR