Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819,485
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Bu arada yeni bir ilan daha verilmiş. Bir tek kendim için değil fakat, bu işi iyi bilenlerin çekme karavan ilanları konusunda görüş belirtmesinin siteyi kaynak olarak gören çekme karavan isteyen "karavan acemilerine" iyi bir rehber olacağını düşündüğüm için linkini veriyorum. Teşekkürler.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-2004-basoglu-5-25-karavn/detay

Fiyat performans olarak bana iyi gibi geldi. Özellikle arka bölümde bir ranza ve yanına yatak olabilen oturma grubu (çalışma alanı ? olabilir) bana ilginç geldi. Fakat 3 sistem buzdolabı, stabilatör, akü sistemi (ilanda bahsedilmiyor) vs gibi bir çok ek masrafları olacağını düşünüyorum.

Etiketler

sertirmak' Alıntı:
Bu arada yeni bir ilan daha verilmiş. Bir tek kendim için değil fakat, bu işi iyi bilenlerin çekme karavan ilanları konusunda görüş belirtmesinin siteyi kaynak olarak gören çekme karavan isteyen "karavan acemilerine" iyi bir rehber olacağını düşündüğüm için linkini veriyorum. Teşekkürler.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-2004-basoglu-5-25-karavn/detay

Fiyat performans olarak bana iyi gibi geldi. Özellikle arka bölümde bir ranza ve yanına yatak olabilen oturma grubu (çalışma alanı ? olabilir) bana ilginç geldi. Fakat 3 sistem buzdolabı, stabilatör, akü sistemi (ilanda bahsedilmiyor) vs gibi bir çok ek masrafları olacağını düşünüyorum.

bir dönem yaptığım satılık çekme karavan ilanlarından edindiğim intibayı sizinle paylaşmak isterim,temiz ve bakımlı karavan bulmak cok zor az kullanılmış dahi olsalar (3-5) yıl elden gecirmek
gerekiyor ayrıca iç mobilyalarda aynı sekilde bir yenileme çalışması istiyor mobilyaların cilalanması veya boyanması varsa beyaz eşyaların bakımı koltuk -yatak benzeri eşyaların kumaşlarının
değişimi gibi ayrıca çekme karavanlar genelde alındığı günden itibaren bir mekanda park halinde kamp ve karavancılığa hizmet etmek amacı güdüldüğü için mobil seyahatlere cok uygun ekipmanları olmuyor elektiğini ve suyunu deyim yerindeyse bağlı bulunduğu limandan aldığı için bazı teknik ekipmanları eksik oluyor motokaravanlara göre,bunlarıda göz onune alınca 2. el aldığınız bir karavanı kendi şartlarınızla yaşanır hale getirmek için ciddi bir para harcamanız gerekebilir bu sebeple size sıfır bir karavan bakmanızı önerebilirim madem bir nevi aldığınız karavanı ev gibi kullanacaksınız ve yılın uzun dönemi yaşayacaksınız sıfır karavan en iyisi derim bakmayın eski karavanlara,

Hepinize verdiğiniz yanıtlar ve yanıtlara ayırdığınız vakit için çok teşekkürler.

alpino' Alıntı:
bir dönem yaptığım satılık çekme karavan ilanlarından edindiğim intibayı sizinle paylaşmak isterim,temiz ve bakımlı karavan bulmak cok zor az kullanılmış dahi olsalar (3-5) yıl elden gecirmek
gerekiyor ayrıca iç mobilyalarda aynı sekilde bir yenileme çalışması istiyor mobilyaların cilalanması veya boyanması varsa beyaz eşyaların bakımı koltuk -yatak benzeri eşyaların kumaşlarının
değişimi gibi ayrıca çekme karavanlar genelde alındığı günden itibaren bir mekanda park halinde kamp ve karavancılığa hizmet etmek amacı güdüldüğü için mobil seyahatlere cok uygun ekipmanları olmuyor elektiğini ve suyunu deyim yerindeyse bağlı bulunduğu limandan aldığı için bazı teknik ekipmanları eksik oluyor motokaravanlara göre,bunlarıda göz onune alınca 2. el aldığınız bir karavanı kendi şartlarınızla yaşanır hale getirmek için ciddi bir para harcamanız gerekebilir bu sebeple size sıfır bir karavan bakmanızı önerebilirim madem bir nevi aldığınız karavanı ev gibi kullanacaksınız ve yılın uzun dönemi yaşayacaksınız sıfır karavan en iyisi derim bakmayın eski karavanlara,

Bu konuda kendi fikrimi soylemek istiyorum. Bence sifir alinmis hersey gereksiz pahali oluyorlar. Bir arabayi sifir kilometre alin ve hic kullanmadan satmaya calisin. En az %10-20 arasi para kaybedersiniz. Ozellikle karavan gibi ulkemizde cok rabet gormeyen araclarda sifirlari ile ikinci elleri arasinda cok cok buyuk fark var. Ikinici el uygun aldiginiz bir karavani bir kac sene sonra hemen hemen ayni paraya satabilirsiniz ama sifir bir karavanda para kaybedeciginiz kesindir. Piyasada bakimsiz bir cok karavan var fakat @sertirmak hocamizin gondermis oldugu ilanlardaki karavanlarin bir cogu zaten kaliteli karavanlar. Ozellikle ilk ilandaki hymer. Resimler bizi yaniltabilir ama aracin ici resimlerdeki kadar temizse bence sifir karavan almaktan kesinlikle karli olacaktir. Ayrica istenen fiyat sifir bir hymer fiyati ile karsilastirilamaz gibi duruyor. Bence onemli olan iyi bir karavani iyi bir fiyata alabilmek. Bu sekilde aldiginizda satmak istediginizde ayni fiyattan tereddutsuz satabilirsiniz. Kaliteli ve iyi bakilmis bir karavanin fiyati disinda yenisinden farki olacagini dusunmuyorum. Sadece arastirmak lazim belki aylarca arastirmaniz gerekir ama bence bulursuuz size uygun temiz bir tane. Tabii bunlar benim sahsi fikrim lutfen yanlis anlasilmasin.

Tesekkurler

Bu ilan yeni düşmüş. Bence çok güzel. Fiyatı da uygun. Siz ne dersiniz?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-mercedes-207d-camper-yola-cikmaya-hazir/detay

maalesef ülkemizde 2. el karavan aranacak tek site(güncelliği acısından) sahibinden.com ama inanın buradaki aracların cogu resimlerdeki gibi degil dökuluyor karavan içinin komple elden gecirilmesi gerektiği gibi aracların cogunun motoru bitik vaziyette ve ciddi masraflar istemekte

düzgün araclarda zaten ederinin cok üzerinde fiyatlar istenerek satılmaya çalışılmakta ama o fiyatlardanda alıcı bulmaları cok zor

ucuz fiyatlı araclara kanmayın en az bir o kadar parada motoro ve içine gider elinizi cebinizden zor cıkarırsınız haberiniz olsun

afro' Alıntı:
Bu ilan yeni düşmüş. Bence çok güzel. Fiyatı da uygun. Siz ne dersiniz?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-mercedes-207d-camper-yola-cikmaya-hazir/detay
Benimde fiatıyla ilgimi çekti genede alıcı arkadaşın,tecrübeli bir arkadaşla, motor ve malzemelerin işlevliğini kontrol etmesi lazım.

İlandaki aracın boşu zaten 3000-7000 TL arasında satılıyor, içindeki malzemede 2-3.000 TL ancak eder, geçenlerde aynısı karavan ruhsatlı olarak antalyada 7000 TL ye satlıdı..... 2000 model bir PSA nın, içinin ilandaki araç benzerinde yapılması ruhsat işlemleri dahil ancak 10-12.000 TL tutar, o zaman 1987 model araç ile uğraşmak niye...

Araç 82 modeldi diye hatırlıyorum...
Daha önceden satışa çıkmıştı 11 yada 12 bin TL ye...
Sahibi ben satarım tüv falan karışmam demişti...
Bu topiğin önceki sayfalarında tartışılmıştı bu araç "çarliston"du ismi sanırım...
8-9 bin TL makul bir fiyat kabul edilebilir zorlama bir değerlendirmeyle, lakin 15 bin TL verecek bir babayiğit çıkar mı bilemem...

Carliston'u hatırlıyorum. Ama aynı araç olduğunu farketmedim. Alan kişi tekrardan satılığa koydu o zaman. Doğru, o da 8-9 gibi birşeye gitmişti. ::smiley:

Merhabalar
Bu araç için fikriniz nedir?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-westfalia-t3-orj-karavan-bu-fiyata-boylesi-yok/detay

Güzelmiş. Orjinale benziyor. Motor, kaporta durumu iyiyse bu fiyata alınır.

alpino' Alıntı:
maalesef ülkemizde 2. el karavan aranacak tek site(güncelliği acısından) sahibinden.com ama inanın buradaki aracların cogu resimlerdeki gibi degil dökuluyor karavan içinin komple elden gecirilmesi gerektiği gibi aracların cogunun motoru bitik vaziyette ve ciddi masraflar istemekte

düzgün araclarda zaten ederinin cok üzerinde fiyatlar istenerek satılmaya çalışılmakta ama o fiyatlardanda alıcı bulmaları cok zor

ucuz fiyatlı araclara kanmayın en az bir o kadar parada motoro ve içine gider elinizi cebinizden zor cıkarırsınız haberiniz olsun

;D

buraku' Alıntı:
Merhabalar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-westfalia-t3-orj-karavan-bu-fiyata-boylesi-yok/detay

Tavan orjinal degil. Mobilyalar cok temiz.

buraku' Alıntı:
Merhabalar

İlanda aracın model yılı, kilometresi ve motoru ile ilgili bilgi yok. Ama güzel görünüyor.

Yanıtlar için herkese teşekkür ederim.
Bir ara üşenmeden Bursa'ya gidip araca yakından bakmayı düşünmüştüm. Araç temiz görünüyor ama yaşı göz önüne alındığında motor durumunun belirsizliği ve sayın İnsel'in belirttiği tavanın orijinal olmaması durumu soru işaretleri yaratıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR