Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819,478
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Yusuf bey bende fort connetimi karavana döndürmeye çalışıyorum. Arka koltukları çıkarttım.yatacak bir divan yaptırdım. annem ve bana yeticek baya iyi oldu.resimlerini koyardım ama fotoğraf makinam dijital değil.bende istiyorum bir yerlere gitmeği ama iki veya üç karavancı olursa yanımızda yolları iyi bilen yani gezilecek yerleri bilen çok iyi olurdu.olmassa kısa gezileri tercih edeceğim.hayırlısı

Etiketler

gezmen' Alıntı:
Konu hakkında bilgi düzeyi yükseldikçe, kişilerin bakış, değerlendirme ve beklentileri de değişiyor ister istemez. Yalnız her ne olursa olsun, olanak ve koşullarımızla, hayallerimiz ve beklentilerimiz uyuşursa, işler daha kolay oluyor... Topikte canlılık azaldı, yaza giriyoruz belki ondandır; ya da amatör üretici sayısında müthiş bir artış var, satılıklara ilgi duyulmuyor mu acaba?.. :smiley:

Cavid Sezen

Evet yeni yerli yapım Ducato kamperler eski Avrupalı panelvan kamperlerin pabucunu dama attı. Alkovenlileri hariç tutuyorum. Onların pabucunu dama atabilmemiz için kırk fırın ekmek yememiz lazım. Onların piyasadaki hakimeyetini yine 2.el piyasaya girecek 2000 lerin Hymerleri bozabilir.

yaybek' Alıntı:
Cavid abi,Levent abinin o sözü hep kulağımda çınlıyor (Yusuf bunların hepsini başımıza sen açtın sebebi sensin) ;D
Levent'e katılıyorum. Ne doğru söylemiş :smiley:

Çalışan kesimin sınırlı dinlence olanağı, çoğumuz için geçerli sınırlı akçalı olanaklar, alkovenlilerin yapımındaki akçalı ve mevzuattan kaynaklanan sorunlar, tek aracı çoklu kullanım zorunluluğu (günlük, gezi ve dinlence, belki de iş...), yerli ve yabancı forumlar sayesinde bilgi artışı nedeniyle kamper yapımı için cesaretin artması, değerli TL nedeniyle dışarıdan alınan ürünlerin göreli olarak ucuzlaması.... gibi nedenlerle, kamper sahibi olma isteğinde önemli bir artış var; araç olarak da PSA Grubu rakipsiz gibi, hele de 12 m3 olanları..

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Çalışan kesimin sınırlı dinlence olanağı, çoğumuz için geçerli sınırlı akçalı olanaklar, alkovenlilerin yapımındaki akçalı ve mevzuattan kaynaklanan sorunlar, tek aracı çoklu kullanım zorunluluğu (günlük, gezi ve dinlence, belki de iş...), yerli ve yabancı forumlar sayesinde bilgi artışı nedeniyle kamper yapımı için cesaretin artması, değerli TL nedeniyle dışarıdan alınan ürünlerin göreli olarak ucuzlaması.... gibi nedenlerle, kamper sahibi olma isteğinde önemli bir artış var; araç olarak da PSA Grubu rakipsiz gibi, hele de 12 m3 olanları..

Cavid Sezen

Arkadaşlar hiç alkovanda uyumuş olan varmı?ağustos sıcağında.

şelale' Alıntı:
Yusuf bey bende fort connetimi karavana döndürmeye çalışıyorum. Arka koltuklarıçıkarttım.yatacak bir divan yaptırdım. annem ve bana yeticek baya iyi oldu.resimlerini koyardım ama fotoğraf makinam dijital değil.bende istiyorum bir yerlere gitmeği ama iki veya üç karavancı
olursayanımızda yolları iyi bilen yani gezilecek yerleri bilen çok iyi olurdu.olmassa kısa gezileri tercih edeceğim.hayırlısı

Melehat hanım merhaba inanın size yardımcı olamıyorum diye çok üzülüyorum uzaktan yardımla olan işler değil bunlar az bir bütce ile birşeyler yapmaya çalıştığınızıda biliyorum karavana özenip karavan sahibi olmayı düşlemek ne demektir onuda biliyorum tavsiyelerle sizin yapabileceğiniz işler değil bunlar bilen birinin elinden iş gelen birinin yanınızda olması gerekiyor,ama elinizdeki araca ek birşeyler yaparak geçici bir çözüm bulmanız güzel en azından bununla bu seneyi çıkarır ve sizin ihtiyacınız olanı kendiniz görürsünüz ona göre bir araç aryışında bulunursunuz.

geziler konusunda sizin memlekette çokca karavanı olan vardır akdenize yakın olduğunuz için ama bizim forumda size yakın kimse yok yalnız şu varki forumdan çokca arkadaş aşağılara iniyor aynı döneme denk getirip buluşabilir birlikte kamplar yapabilirsiniz benim önerim siz en iyisi kampinglere gidin aracınızın küçük olması tam donanımın olmaması sizi uzun gezilerde zorlar kampinglerde gerekli şeyleri bulabileceğinizden rahat edersiniz ve çevre edinirsiniz.

aslanahmet' Alıntı:
Bir zamanlar sahibinden karavanları ne çok incelerdik(m). Saatlerce bakar araştırırdım. İnternetten içindeki malzeme detaylarını bulmaya çalışırdım. Düşündüğüm karavanları burada tartışmak en büyük zevkimdi. İlk başta en fulu, en dolusu olan modellere bakar hayaller kurardım. Kademe kademe hayalleri küçülttüm. Artık sahibinden karvanlara, araçlara,panelvanlara bakmaz oldum. Zaten bu topik de eski canlılığını yitirdi :(

Aynen bende hocam... :-[

bahcecim' Alıntı:
Tek değilmişim...
Bunda bilgi doyumluluğunun etkisi varmı sizce.Bu kadar bilginin samimi paylaşıldığı başka bir foruma rastlamadım ben şimdiye değin,değişik başlıklarda her şey yazıldı öğrenecek pek fazla bir şey kalmadığındandır bence.

Topiği canlandırayım dedim... ;D

Aşağıdaki T3 güzel toplanmış, Ankarada gidip gören arkadaş var mı bu aracı...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-reimo-tavan-volkswagen-motokaravan/detay

Haldun dostum, bugün o kadar konuştuk ama (artan fiyat sıralamasına göre) öncesinde bunları gözden kaçırmadın umarım?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-1983-volkswagen-motokaravan/detay?keyword=karavan

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-volkswagen-t3-full-karavan-alman-yapimi-dizel/detay?keyword=karavan

İkisine de baktım hocam...
Aslında gözüm Bursadaki bir araçta ama sahibi çok nazlanır satmak için... ;D
Şaka bir yana İzmirdeki 83 VW uzun zamandır dikkatimi çekerdi ama hiç arayıp konuşmadım ...
Yalnız aracın dolaplarında bir gariplik var o yüzden ısınamadım bir türlü... :-\

orsaalabanda' Alıntı:
Haldun dostum, bugün o kadar konuştuk ama (artan fiyat sıralamasına göre) öncesinde bunları gözden kaçırmadın umarım?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-1983-volkswagen-motokaravan/detay?keyword=karavan

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-volkswagen-t3-full-karavan-alman-yapimi-dizel/detay?keyword=karavan
İkisi de cok ruzgar tutar. Yeni bir westy dustu kusadasindan. Mavi renkli. Benim tavandan, ruzgarda cok basarili oneririm. Belki ilginizi ceker.

İnsel hocam,

Ankaradakine ne diyorsun?
Kuşadasındaki westy de motor 1.6, İzmirdeki 1.9 dizel-5 vites...
Bu ayrımlar önemli mi?
T3 üstadını bulmuşken soruları sıralayayım dedim... :D

Şu olayı bir açıklığa kavuşturursak sanırım ben dahil pek çok kişi için olumlu olacaktır...

Aşağıda 2 westy T3 var ve 2000 cc benzinli...

Her ikisi de LPG sızdırmazlığı Ankaradan alındığını iddia ediyorlar...

Lakin bizim Bursadaki MMO (makina müh.odası) hava soğutmalı araçlara bu belgeyi vermiyor...

Her şehirde uygulama farklı mı yoksa bir şekilde o belge alınabiliyor mu?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-caravelle-1980-model-2000-cc-caravelle-karavan/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-karavannnn/detay

taiga' Alıntı:
Şu olayı bir açıklığa kavuşturursak sanırım ben dahil pek çok kişi için olumlu olacaktır...

Aşağıda 2 westy T3 var ve 2000 cc benzinli...

Her ikisi de LPG sızdırmazlığı Ankaradan alındığını iddia ediyorlar...

Lakin bizim Bursadaki MMO (makina müh.odası) hava soğutmalı araçlara bu belgeyi vermiyor...

Her şehirde uygulama farklı mı yoksa bir şekilde o belge alınabiliyor mu?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-caravelle-1980-model-2000-cc-caravelle-karavan/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-karavannnn/detay

Mavi olanda problem yok. Su sogutmali. Ruhsata gaz islenir ve tuvden gecer. Bir cok tanidigim var. Mavi ayriyeten cok temiz ve orjinal gozukuyor. Digeri turuncu olan da inanilmaz temiz. Hava sogutmali gaz takilmaz buna. Bunlara tdi 19 motor takilip onunun izgarasi acilip petek borular falan yapilarak yillarca kullaniliyor. Bu araclar gercekten cok temiz. Yurtdisinda olsa kimse kacirmazdi. Gumruge dusse de turkler kacirmazdi. :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,572
Kaydolan Son Üyemiz
hakan arpakçı

SON MESAJLAR

SON KONULAR