Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819,520
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Bu soru ve verilen cevap bizi VW T3 camper gerçeğine götürüyor (olmazsa olmazı yüksek tavan) Haldun ile kaynatırken bir kaç kez bu gerçeği yakalamıştık. Bakalım daha kaç kez vazgeçeceğiz? :D T6 lar piyasaya çıktı, biz hala ''T2 mi olsun yoksa T3 mü?'' derdindeyiz. :D

Etiketler

Hocam parasi olan T6 da alir, otobusten tirdan da karavan yapar. Ama bizim gibi orta halli insanlar icin boyle hafta sonlari ve tatillerde kullancilacak bir arac icin 20.00TL ve uzeri bir para vermek cok kolay olmadigi icin en iyileri 13-15 bin olan T2 ve T3 lerin pesindeyiz. Onemli olan ne kadar parayla degil nasil yasadigin degil midir. Dolayisi ile hayattan zevk almayi bildikten sonra T2 ve T3 ile gezerken bile en lux karavanlarda alacaginiz zevkten fazlasini alabilirsiniz nede olsa. :smiley: Bu gun yolda eski model bir land rover discovery gordum. on caminda "You have just one life, live it" yaziyordu cok hosuma gitti.

T3 westfalia hic kullanmamistim. Cok basarili. 1.9 motor ise inanilir gibi degil. Rampalarda 4ten asagi dusmuyorum. İnanmayacaksiniz ama 5 le bile ciktigim oldu.
Ben gene kumar oynadim. Risk almadan bu isler olmuyor. Bu sefer tam kazandim. Yurur ve motor cok sorunsuz cikti. Ruzgar alacagi konusunda cok uyari almistim. Takmadim kafaya bu yarim tavanlarin daha aerodinamik olduklari fikrindeydim. Hakli ciktim. Dun 120 ile giderken en ufak bir savrulma yasamadim.
Bir arkadas arkadaslarim t3 lerini satiyor diyor. Kim satiyor, bir suru arkadasim var t3 kullanan ben rastlamadim satana.
t2lerin ruhu yok bu alette. Tadi yok. Herkes size bakmiyor. :D Bu ruhta westfalianin da katkisi var. Westfalia da insani bir diriltiyor.
T2 ile kampa yalniz gittiginizde karavancilarin o kocaman karavanlari icinde en anarsist duran sizin kamperiniz. Adam hymerinden inip sizin kamperin vaad ettiklerini kiskaniyor. Ayrica t2nize karsi demlenip, rakinizi paylasabilirsiniz t2nizle. En iyi blues t2de calinir, regae de iyi gider. Gun batimlari t2lerle baskadir. Sarabin tadini t2 ile farkli alirsiniz. Sabah t2de uyanmak baskadir. Size kendinizi her daim 20li yaslarda hissettirir.
T3 ten daha bu tip bir elektrik alamadim. Ama uzun yillar altimda olacagini hissettirdi simdiden bana.
Karavanla bir bucuk senede 5500 km yaptim. Ama bir cok yere de gidemedim. Ozellikle kisin kalirim, saplanirim, cikamam diye hep vazgectim. Bu t3le sorun yasayacagimi sanmiyorum.
Karavanlarla karsilastiracak olursam;
Alkovan= Ust yatak
Alttaki yatak olan koltuk = karavanda da ayni yatak olan koltuk vardi. Karavanda yapmasi daha kolay ama.
Yemek masasi yatak duzeltilmeden oturulamiyordu karavanda=T3te iki sofor koltuk arasi sofra kur istersen, koltuklar donuyor.
Karavanda Tuvalet= Portopoti
Valla karavanda dus almak kolay degil. Bir kere denedim pisman oldum. = T3 te Dus disariya bir dus cekecegim
Mutfak ayni
4 kisi ikisinde de yatar,
Yani karavan islevlerini yuksek tavan bir t3 gorur diyorum. Ayrica hareket serbestesi ve parca bollugu acisindan t3 cok avantajli
t2lerle kiyaslamam. Ama karavanlarla kiyaslaninca sonuc budur. Bilginize.

http://www.sahibinden.com/vw_lt_28_original_westfalia_motorkaravan_dizel_-89WQQaXQQ20130669WQQpXQQdisplayitem

Yok yok bu camper da...
Lakin 77 model...

http://www.sahibinden.com/vw_dizel_karavan_westfalia-_indirimli-61WQQaXQQ18118047WQQpXQQdisplayitem

insel' Alıntı:
T3 westfalia hic kullanmamistim. Cok basarili. 1.9 motor ise inanilir gibi degil. Rampalarda 4ten asagi dusmuyorum. İnanmayacaksiniz ama 5 le bile ciktigim oldu.
Ben gene kumar oynadim. Risk almadan bu isler olmuyor. Bu sefer tam kazandim. Yurur ve motor cok sorunsuz cikti. Ruzgar alacagi konusunda cok uyari almistim. Takmadim kafaya bu yarim tavanlarin daha aerodinamik olduklari fikrindeydim. Hakli ciktim. Dun 120 ile giderken en ufak bir savrulma yasamadim.
Bir arkadas arkadaslarim t3 lerini satiyor diyor. Kim satiyor, bir suru arkadasim var t3 kullanan ben rastlamadim satana.
t2lerin ruhu yok bu alette. Tadi yok. Herkes size bakmiyor. :D Bu ruhta westfalianin da katkisi var. Westfalia da insani bir diriltiyor.
T2 ile kampa yalniz gittiginizde karavancilarin o kocaman karavanlari icinde en anarsist duran sizin kamperiniz. Adam hymerinden inip sizin kamperin vaad ettiklerini kiskaniyor. Ayrica t2nize karsi demlenip, rakinizi paylasabilirsiniz t2nizle. En iyi blues t2de calinir, regae de iyi gider. Gun batimlari t2lerle baskadir. Sarabin tadini t2 ile farkli alirsiniz. Sabah t2de uyanmak baskadir. Size kendinizi her daim 20li yaslarda hissettirir.
T3 ten daha bu tip bir elektrik alamadim. Ama uzun yillar altimda olacagini hissettirdi simdiden bana.
Karavanla bir bucuk senede 5500 km yaptim. Ama bir cok yere de gidemedim. Ozellikle kisin kalirim, saplanirim, cikamam diye hep vazgectim. Bu t3le sorun yasayacagimi sanmiyorum.
Karavanlarla karsilastiracak olursam;
Alkovan= Ust yatak
Alttaki yatak olan koltuk = karavanda da ayni yatak olan koltuk vardi. Karavanda yapmasi daha kolay ama.
Yemek masasi yatak duzeltilmeden oturulamiyordu karavanda=T3te iki sofor koltuk arasi sofra kur istersen, koltuklar donuyor.
Karavanda Tuvalet= Portopoti
Valla karavanda dus almak kolay degil. Bir kere denedim pisman oldum. = T3 te Dus disariya bir dus cekecegim
Mutfak ayni
4 kisi ikisinde de yatar,
Yani karavan islevlerini yuksek tavan bir t3 gorur diyorum. Ayrica hareket serbestesi ve parca bollugu acisindan t3 cok avantajli
t2lerle kiyaslamam. Ama karavanlarla kiyaslaninca sonuc budur. Bilginize.

Ben dedim size İnsel bizi VW ci yapacak diye..

Mayistos Ahmetin organize edecegi bulusmaya gelebilecek misin? Gel bak benim westye, hayatin degissin. :D
Hep sen mi herkesi Adabazarli yapacaksin. :D
Saka bir yana kim ne alirsa alsin, yeterki alsin. Yollar bizi bekliyor. Gidemesek bile varliklari gercekten huzur veriyor. Heran gidebilmenin umidi bile emin olun guzel.
Kimin parasi neye yetiyorsa almali. T2 T3 Hymer. Ruzgar hisaronunde cok guzel bir sey soylemisti. En uydurugunun da en luks hymerin de gelip gelecegi yer burasi. Bak iste karsi karsiya dizildik. Markanin yilin ne onemi var. Yolda gitsin yeter. E gidiyorlar iste. Cat pat. Omrumuzden gitmesinde, omrumuze omur katsin yeter de artar bile. :D

insel' Alıntı:
Kimin parasi neye yetiyorsa almali. T2 T3 Hymer. Ruzgar hisaronunde cok guzel bir sey soylemisti. En uydurugunun da en luks hymerin de gelip gelecegi yer burasi. Bak iste karsi karsiya dizildik. Markanin yilin ne onemi var. Yolda gitsin yeter. E gidiyorlar iste. Cat pat. Omrumuzden gitmesinde, omrumuze omur katsin yeter de artar bile. :D

Olmaaaz, ben uyduruk karavanlara karşıyım!... :D

Cavid Sezen

Sayın Cavid bey ,
Uyduruğu biraz açmaya ne dersiniz.
Ben pek anlayamadım.

İnsel bey merhabalar,
Tamamen katılıyorum,araçlar amacımızın önüne geçmemeli.

Uyduruk diye alinmayan karavanlardan bahsediyorum. Es gecilen, cesaret edilemeyen, surasi soyle surasi boyle denilen araclardan. :D

insel' Alıntı:
Uyduruk diye alinmayan karavanlardan bahsediyorum. Es gecilen, cesaret edilemeyen, surasi soyle surasi boyle denilen araclardan. :D

Bu konu başlığı yeni açıldığında da İnsel Abi'ninkine benzer düşünceleri paylaşıyordum. Hala aynı düşünüyorum.
Hayatımda sahip olduğum şeyler hep orta seviye bütçeli şeylerdi. Daha iyisini insan elbette ister, ama bir çizgi var ki o çizginin araç olma durumundan amaç olma durumuna kaymasına pek müsaade etmemeli. Amaç gezmekse ihtiyaç olan şey bütçenizin elverdiği ölçüde en konforlu araçtır.

Onun orası bunun burası demeden gezgin ruhu yaşatmak gerek.
Sahip olduğum araç olduğu için T3'lerin bir web sitesindeki arşiv fotolarına bakıyordum.
80'li yıllarda yalnızca Kamper düzendeki T3 modeli sayısı neredeyse 30 civarında. 30 farklı tavan, iç düzen, mobilya, aksesuar kombinasyonu var.
90'lı yıllarda orjinal kamper olarak üretilen araçlarda bu kadar fazla model göremiyoruz.
2000'li yıllarda ise gerçekten çok az model var. Bunların da çok çok azı Türkiye pazarına hitabedecek fiyatlarla satışta.

Geçtiğimiz gün bir arkadaşımla bunun olası sebeplerini tartışıyorduk. İnsanlar artık sosyalleşmek için sanal ortamı mı kullanıyor sadece? Gezmek için google earth'ü mü kullanıyor?
Çekme karavan öğrenmek için simülasyon programları mı kullanıyor?
Yoksa çalışma hayatının temposunda böyle bir gezi kültürüne yer yok mu?
5 Yıldız otellerde mi tatil yapar olduk?

Konu derin :smiley:

insel' Alıntı:
Mayistos Ahmetin organize edecegi bulusmaya gelebilecek misin? Gel bak benim westye, hayatin degissin. :D
Hep sen mi herkesi Adabazarli yapacaksin. :D
Saka bir yana kim ne alirsa alsin, yeterki alsin. Yollar bizi bekliyor. Gidemesek bile varliklari gercekten huzur veriyor. Heran gidebilmenin umidi bile emin olun guzel.

Sen aracını ilk aldığında da ben bu teklifi yapmıştım ama benim vaktim olamadı insanlar seste vermeyince bende ses çıkarmadım,işime gelmişti.Eğer ,şartlar benim elimde olursa, kesin gelmek istiyorum.Hatta o gün gelip dönme pahasına.

LPG'li olması bir dezavantaj mıdır? (İlan No: #3956749)

http://www.sahibinden.com/1980_model_2000_cc_caravelle_karavan-38WQQaXQQ3956749WQQpXQQdisplayitem

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON KONULAR

Geri