Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819,526
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

şelale' Alıntı:
LEVENT BEY SİZİN VAKTİNİZ VARSA SAHİBİNDEN OTO KARAVAN SİTESİNİ BİR GÖZDEN GEÇİREBİLİRMİSİNİZ BENİM İÇİN

araç tavsiye etmek konusunda benim ağzım yandığı için kimseye artık araç tavsiyesinde bulunmuyorum,
iyi çıkarsa Allah'tan kötü çıkarsa benden oluyor çünki :D

yapacağınız, mümkün olan az kilometrede ve ilk sahibinden satılık bir araç arayın acele etmeden, mutlaka servise gösterin

Etiketler

drares' Alıntı:
Bu karavan pasif hale getirilmşiş. Acaba İnsel mi aldı?

Bu aracla cok ugrastim. Bu tavan en kotu tasarimli tavan. İslevi fazla evet ama yolda ruzgar tutuyor diyorlar. Olabilir. Yine de alinabilir. Cunku boyasina kadar orjinal. Ama arkadasla o kadar cok yazistim ki fiyati kesinlikle 23ten asagi indirmedi. Yok anlatamadim. Satarsa o fiyata cok taktir edecegim. Bu ilan nasilsa 20 bin gosteriyor. Simdi yeniden girdi ilan demekki.
Bence artik fiyati normale indirmeyi istiyor. Alacak olan pazarlikla almalidir. Temiz bir arac.
5 vitese cevrilmis. 1,6 biraz agir olabilir. Turbo yok. Ama dedim ya cok orjinal. Benim icin onemli. Bilmiyorum artik sizler icin onemli mi?

T2 severlere...

İyidir kötüdür bilemem, anlamam çünkü T2 veya T3 den, lakin nedense bu araç gözüme çok güzel göründü...

http://www.sahibinden.com/t2_bus_arayanlara-15WQQaXQQ21060814WQQpXQQdisplayitem

21060814p7k.jpg

T2 guzel gorunuyor. Yakindan gitmek incelemek lazim. Ben insel hocamdan farkli olarak bu yastaki bir araci hayata donduren herkese sagiyla bakiyorum (orasisini burasini kesip araci sebege cevirenler haric). Bunun icin orinal olup olmadigina alici bakip kendisi karar verir. Yanliz 30 yasin uzerindeki bu araclarda bence kaporta ve gorunumde cok motor onemlidir. Bence aracin disini toplatmak daha kolay ve zahmetsizdir. Gordugum kadari ile aracin moturu gozden gecirilmis ama buyuk bir bakima girmemis. Alan buna dikkat edip baktirarak almalidir.

vosvolarda yüksek tavan düşünürüm ama eski model olmaları beni korkutuyor manevraları ağır olmaz mı teşekürler

şelale' Alıntı:
vosvolarda yüksek tavan düşünürüm ama eski model olmaları beni korkutuyor manevraları ağır olmaz mı teşekürler

Simdi vosvos lar hakkinda size diyebilecegim bir cok arkadasimiz kullaniyor, bence dikkat etmeniz gereken yerleri motorlari, yoksa pasi kiri kaportasi icine su almiyorsa, toplatilir. Tabiiki bu konularda anladigim kadari ile insen hocamin daha cok pratik bilgisi var size kendisi daha yardimci olacaktir. Benim biraz daha teorik bu konuda. Eger Volkswagen alacaksaniz ya yuksek tavan T3 yada T2 westafalia almalisiniz. Eger guzel bakimli bir T2 westafalia bulursaniz bence alinabilecek en uygun ve sevimli kamperdir kendisi. Cunku icinde alet edevatida varsa alinca ufak bakimlarla direk yollara dusebilirsiniz. Eger gidip 10.000TL civarina bir PSA gurubu arac alirsaniz ticari olduklari icin bence cok hor kullanilmis olacaklardir, temizleride yok degil ama sizin butcesinizi asabilir. bu araca bu parayi verincede icini yatiramayacaginizi zamanla yapilcagini belirtmissiniz. Dolayisi ile bence kendinden acilir tavanli guzel bir T2 - T3 kamper alip simdi bir kac sene guzel guzel binin. Biraz daha para biriktirdiginizde satip yuksek model bir PSA gurbu arac alip icini yaptirirsiniz. Tabii bu benim sahsi gorusum. Buna itiraz edebilirsiniz saygim sonsuz. Bana kalsa bir T2 westafalia alir toplatir omur boyu binerim.

T2lerin motorunu kafaya takmayin. Sifiri tas catasin 3000 liradir. Kaporta ise onemli gercekten. Kaportacinin duzgunu yok . Ben benim t2ye 20 bin lira harcamistim. 12bine sattim. Bu is sevgi meselesidir. Seviyorsaniz alirsiniz ve gikiniz cikmaz. Karavanim olsun tastan olsun diyenin alacagi bir arac degildir. Vosvos sevmesi gerekir. 8 sene bu araclara bindim. Yine binecegim. Bu hastalik ya vardir ya da yoktur.
t3ler vosvos degil. Ama ayni ruhun ucundan almis. Bir hava sogutmali gibi olamaz. AYrica t2ye gore cok cirkin.
Beyaz t2 gercekten guzel. Bekar veya cocuksuz olsaydim 1 dakika bile dusunmez gidip almak uzre bakmistim.

Evet tecrubeye saygimiz sonsuz. Dusundugumun tam tersi cikti. O zaman onceden soylediklerimi geri aliyorum.:smiley: Sevgi konusunda haklisiniz, belkide ben cok sevdigim icin bana bettle lar ve T2 ler herkezin binebilecegi araclarmis gelir. Harcama konusunda haklisiniz seven harciyor ama bu araclar bence o kadar fedakar araclar ki sizi her hal kosulda biryerlere goturur. Kaportalarini yaptirma konusunda ben sahsen kendim alip yaptirmayi tercih ederdim. Eminim hazirini almaktan cok cok fazlaya malolur ama kendi gozunle gorerek bir klasik arac toplamak hemde kendi zevkinize gore, hayatta alincabilecek en buyuk zevlerden biridir bence. Birde bu araclarin en guzel yani herseyleri ile mekanik olmalari. Birde hava sogutmali moturun tor tor sesi. :smiley:

Ne güzel söylemiş Aşık Veysel
"Güzelliğin on para etmez şu bendeki aşk olmasa"

İşte 80'li yıllara kadar üretilmiş VW araçlar için de aynı şeyi söyleyeceğim. Eğer aşkı siler mantıkla bakarsak, binmesi - sürmesi en mantıksız araçlardır.
Eskidir, püsküdür, çok ilgi ister, çok para harcatır...
Ama gel gör ki uğruna film yapılmış, dünyada bu kadar fanı olan başka bir araç yoktur.
Kısacası bunun mantıkla açıklanabilecek yanı yok.
80'li ve 90'lı yıllar arası için ise durum farklı. Görsel olarak hafızalarda güzellik abidesi bir imaj bırakmayan fakat işlevselliğiyle ön planda onlarca model tüm dünyaya yayıldı.
Hala, dört tekerden çekişli T3 syncroların yerini dolduracak bir kamp aracı olduğunu düşünmüyorum.
Sahip olduğu özelliklerle atılım sayılabilecek 80'li yılların araçları günümüzdeki statülerine baktığımızda, teknolojideki ilerlemeler göze çarpıyor.
Kocaman vites kollarının yerini joystick vites kolları alıyor.

Ama nedense hala bu araçlardan vazgeçemeyen birileri var.
Bu durumu sadece mantıkla açıklamak mantıksızlığın ta kendisi olur.

Bu araçların nazını çekmeye hazır olmayan kimseye eski model VW, hatta eski model herhangi bir araç tavsiye etmem.
Bu bir aşk ve onun da duyguları var, onun duygularına ortak olmayacaksanız asla aşkınıza karşılık alamazsınız :smiley:

Volkan normal şartlarda bu yazı bu kadar içten olmaz ancak aşığın kaleminden bu kadar duygusal bir yazı yazılır benimde aşık olasım geldi teşekkürler paylaşım için.

Volkan bey ask en mantiksiz seyleri mantikliymis gibi insana yaptirmaz mi? Iste VW asiklarida bu araclara biner. Asik birinin gozunden bakinca sevdigi dunyadaki en guzel insandir. Benim icinde T2 ler en guzel kamp araci. Henuz alma sansim olmadi bir tane ama Insallah ileride alacagim. Bu ask yuzunden herkese bu araci tavsiye ediyorum ister istemez. Sevdigi kisinin guzelligini diline dolamis ozanlar gibi.:smiley:

Sevgili Melih, 3 vosvos toplamis biri olarak soyluyorum. Kaporta isleri bildigin gibi degil. Adamlar kasla goz arasinda macunu basiveriyor. Neyse esas onemli olan t2lerin kaportasi ustalik gerektirir. Her arabada oldugu gibi t2lerde bir kusak yoktur. Eteklere ek yaptirecaksaniz kesebileceginiz bir hat yoktur mesela. Saci komple degistirmek gerekebilir. Yoksa sacta hareketlilik olacaktir. Su an arkadasim sifirdan bir t2 topluyor. Ustanin ne demek oldugunu oradan biliyorum. Gercekten cok basarili. Ama 3 aydir kaportada. Bu isler sabir ister demek istedigim. Bence en iyi vosvos toplanmis vosvostur. Ayrica alacaginiz adami taniyacaksiniz. Arkadasiniz olacak. Falan filan bu boyle uzar gider. Haa birde garajiniz olacak. Kesinlikle kisin disarda birakmayin. Hele kar dusmanlaridir.
Yani dogrudur ask gerektirir.

Herkese seamlar
Bu 86 model T3 için görüşünüz nedir? Sahibiyle konuşmadım ama sanırım motor ister (148 bin km), ayrıca fotograflarından anladığım kadarıyla ocak düğmelerinde vs. eksikler var. Bunları toplamanın maliyeti ortalama ne olabilir? Astarı yüzünden pahalıya mı gelir, yoksa uğraşmaya değer mi dersiniz. Gerçi aracı görüp incelemeden bir yorum yapmak zor ama yine de fikirlerinizi alabilirsem sevinirim.

http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_100_orjinal_!!_tek_degiseni_yok_!!!-06WQQaXQQ19249502WQQpXQQdisplayitem?favorite=yes

insel' Alıntı:
Sevgili Melih, 3 vosvos toplamis biri olarak soyluyorum. Kaporta isleri bildigin gibi degil. Adamlar kasla goz arasinda macunu basiveriyor. Neyse esas onemli olan t2lerin kaportasi ustalik gerektirir. Her arabada oldugu gibi t2lerde bir kusak yoktur. Eteklere ek yaptirecaksaniz kesebileceginiz bir hat yoktur mesela. Saci komple degistirmek gerekebilir. Yoksa sacta hareketlilik olacaktir. Su an arkadasim sifirdan bir t2 topluyor. Ustanin ne demek oldugunu oradan biliyorum. Gercekten cok basarili. Ama 3 aydir kaportada. Bu isler sabir ister demek istedigim. Bence en iyi vosvos toplanmis vosvostur. Ayrica alacaginiz adami taniyacaksiniz. Arkadasiniz olacak. Falan filan bu boyle uzar gider. Haa birde garajiniz olacak. Kesinlikle kisin disarda birakmayin. Hele kar dusmanlaridir.
Yani dogrudur ask gerektirir.

Insan Hocam;

Dedigim gibi benim bilgilerim teoriden ibaret. Yaklasik 15 yasimdan beri Turkiye`de bir cok vosvos forumunu takip ettim. Universite bitti ise girdik tam bir tane alacaktim ki isler ters gitti paralrimi alamadim kaldi. Sonrada Ingiltere`ye geldim Master ve doktora icin burada zaten pek vos yok olanlarda muthis pahali. Hayalim hala bir kosede duruyor. Dedigim gibi benim bilgilerim tanistigim voscularin tecrubelerini gormemden ibaret. Yani teorik, sizinkisi pratik. Her yonden benden iyi bilginizden eminim. Vosu kendin toplamak konusunu sunun icin bahsetim ki; alacaginiz bir araba evet direk binersiniz, ucuza gelir ama ne kadar ozenerek toplamislardir bilemezsiniz. Eger tanidiginiz bildiginiz bir araba degilse sonradan cok pahaliya malolabilir size. Bu isin sabir ve para isi oldugunu kesinlikle biliyorum. Bazi arkadaslarimizin arac restorasyonlari 6 ay 1 sene arasinda suruyor. Ama bu sabiri bir kere gosterip sonrasindada vosa sevgi verdiginiz surece sizi her yere goturecektir buna inaniyorum. :smiley:

buraku' Alıntı:
Herkese seamlar
Bu 86 model T3 için görüşünüz nedir? Sahibiyle konuşmadım ama sanırım motor ister (148 bin km), ayrıca fotograflarından anladığım kadarıyla ocak düğmelerinde vs. eksikler var. Bunları toplamanın maliyeti ortalama ne olabilir? Astarı yüzünden pahalıya mı gelir, yoksa uğraşmaya değer mi dersiniz. Gerçi aracı görüp incelemeden bir yorum yapmak zor ama yine de fikirlerinizi alabilirsem sevinirim.

http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_100_orjinal_!!_tek_degiseni_yok_!!!-06WQQaXQQ19249502WQQpXQQdisplayitem?favorite=yes

Yukarıda verdiğim link ten ulaşılamıyor sanırım. Tekrar linki veriyorum. Ayrıca İlan no: #19249502
http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_100_orjinal_

buraku' Alıntı:
Herkese seamlar

Ruhsata karavansa motoru da temizse alinabilir. Eger hararet yaptirilmadiysa motor daha cok gider. Motoru ve makenigi gosterin bir ustaya iyi ise ruhsati da karavansa alinir. Dugme uyudurulur birseyler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR