Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819,520
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Lpg li olması şu açıdan dezavantaj: Bu araç hava soğutmalı çift karburatör olan tiplerden. Muayenede bunlara sızdırmazlık raporu vermiyorlar.

Etiketler

buraku' Alıntı:
Yanıtınız için teşekkürler Cem Bey.
Ondeki izgaralara bakilirsa bu su sogutmali. Sizdirmazlik alinir. Ruhsata islenir. Bu tip kullanan arkadaslar cok memnun. Hatta motorun kuvveti 1,6 dizellere gore daha iyi diyorlar. İsteyene olursa emsallerinin sahipleri ile tanistirabilirim.
Bu aracin satilmamasina inanamiyorum. Daha olmadi dizel bir motor takilir. Bir rivayete gore benim t3te benzinli imis yurtdisinda 1,9 td motor takilmis. Cok orjinal bir arac. Acilir tavan dusunenlere duyurulur.

Bu aracın sahibiyle görüşmüştüm. Araç hava soğutmalı.

Neden satilmadigi simdi belli oldu.
Tam 3 sene t2 busumu gazla kullandim. Ruhsata isli degildi. Satinca bir oh cekmistim. :D

insel' Alıntı:
Ondeki izgaralara bakilirsa bu su sogutmali. Sizdirmazlik alinir. Ruhsata islenir. Bu tip kullanan arkadaslar cok memnun. Hatta motorun kuvveti 1,6 dizellere gore daha iyi diyorlar. İsteyene olursa emsallerinin sahipleri ile tanistirabilirim.
Bu aracin satilmamasina inanamiyorum. Daha olmadi dizel bir motor takilir. Bir rivayete gore benim t3te benzinli imis yurtdisinda 1,9 td motor takilmis. Cok orjinal bir arac. Acilir tavan dusunenlere duyurulur.

Çok fazla bilgim yok ama artık bir araca farklı tip motor takılamıyor diye duyuyorum. Yani dizelden benzinliye ya da benzinliden dizele eskiden çevriliyordu ama artık çevrilemiyormuş.
Bu durumda bu araç soğuk iklimli yerleri gezmek için mantıklı olabilir :smiley:

Kanunen artık dizel e dizel motor konuluyor. Benzinliye dizel takılamaz yani. Bir diger konu Ruhsatta 1.6 yazıyorsam aynı firmanının vw se vw motor takılır ama sadece 1.6 takılır.
1.9 Yazıyorsa 1.6 takılabilir. Bundaki mantık 1900 cc Motorun gücüne göre olan tertibat 1.600cc de sorunsuz çalışır,1600 cc olan bir araçta 1.900 cc uygulanırsa o güce tertibatın az kalacağı mantığıdır.

buraku' Alıntı:
LPG'li olması bir dezavantaj mıdır? (İlan No: #3956749)

http://www.sahibinden.com/1980_model_2000_cc_caravelle_karavan-38WQQaXQQ3956749WQQpXQQdisplayitem

T3 Sever biri olarak şunu söyleyebilirim. 1.6 TD Araca göre güzel motor. Yeterli gibi ama 1.9 Çok daha farklı. Ben Yokuşlarda bu ağırlıkla 4 e düşüyorum. Ferhat Şirinle Eşkişehir yolunda rampalarda onu geçiyordum. Rampalara hızlı dalıyorum ortalama 100 gibi rahat sıyırıyor en kötü 4 e tüştü. Ferhatın araç 2.700 cc Benimki 1.6 TD. Güzel yani ama 1.9 tdi olan T3 ler yokuşlarda biz tırmanırken onlar Uzayabiliyor :smiley:.

Ömer abinin bir lafı var harika hoşuma gitmişti. " Bu arabada haddini bileceksin. " Zorlamaya gerek yok. Gezi için başarılı.

Araç diri duruyor. Ama hava soğutmalı nasıl olur bilemem. Ben su soğutmalıdan memnunum.

Kanun motor cm3'ü ile ilgilenmiyor, dizelse dizel, benzinse benzin olmak şartı ile motor ps'inin max %15 fazlası motorla proje çizilmek suretiyle değiştirilebilir diyor..

http://www.sahibinden.com/2001_four_winds_windsport_2_slides_36_5_ford_rv-33WQQaXQQ21510911WQQpXQQdisplayitem?

Aynı fiyatlarla ülkemizde satılan karavanlarla kıyaslanabilir mi sizce?

atiladi' Alıntı:
Kanun motor cm3'ü ile ilgilenmiyor, dizelse dizel, benzinse benzin olmak şartı ile motor ps'inin max %15 fazlası motorla proje çizilmek suretiyle değiştirilebilir diyor..

Araçlardaki motor değişimi konusu da tıpkı ABS konusu gibi bi süre rivayet olarak aramızda dolaşacak galiba :smiley:
Ben şimdiye kadar motor değişimiyle ilgili sadece gerekli belgelerin ne olduğunu öğrenebildim. Gerekli belgeler haricinde detaylar belirtilmemişti.
Var mı yakın zamanda motorunu değiştirecek kimse :D

merhaba sahibinden komdaki no 21611490 ilandaki baxer ı tartışabilirmiyiz gezenbilir dostlar

Melehat hanım o araç galeriden satılık ve boyanmış tampon orjinalinde siyahtır galericiler genelde arabaları serpme tabir ettikleri yöntemle temiz görünsün diye boyatırlar fiyatı fena değil gibi ama yinede bir bakılabilir,Levent abinin (Buralpdi) çalıştığı arkadaşında 2000 model 10m3 2500 ddüz dizel yan camları açık ve cityvan 5 kişilik araçları satılık detaylarını Levent abi yazar bu zamanda ruhsatta 5 kişi yazan araç azdır hatta yapılamıyor artık artı yan camlar ayrı bir maliyet ki o da hazır bence Levent abi ile bir konuşun eğer 10m3 sizi tatmin eder ise.

tşklr yusuf bey iyiki varsınız. 10 m^ bana yeter yeterki temiz motoru olan ve yüksek tavan olan bir araç olsun. eğer oralarda denk gelirse ben gelir bakabilirim.müsayitsen diyer araçlarada bakabilirmiyiz sahibinden komdaki.

şelale' Alıntı:
tşklr yusuf bey iyiki varsınız. 10 m^ bana yeter yeterki temiz motoru olan ve yüksek tavan olan bir araç olsun. eğer oralarda denk gelirse ben gelir bakabilirim.müsayitsen diyer araçlarada bakabilirmiyiz sahibinden komdaki.

Şelale hanım eğer 10m3 yetiyorsa bizim araç motor ve pompası çok temiz araç orjinal aşşağıdaki linkte inceleyebilirsiniz, yarın sahibinden.com'da''21429125'' ilanıda çıkacak
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48881.new#new

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR