Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 818,935
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Ben deneme aracı olarak bakıyorum olaya, nihai karavan aracım olarak bakmıyorum.Ayrıca önceliği iş için olacak tabi.Fiyatlarına gelince sorduğum kişi doğru söyledi ise motoru yeni yapılmış yüksek tavan 2006 T5 i ben 17750 ye buldum, 10 seneye yaklaşan bu araçlar sorun çıkarmaya başladığında hiçte ucuz masraflar çıkarmıyor yani T4 ,T3 gibi değiller,kısaca 15-20 civarına da Vito,Transporter bulunuyor neden bu fiyata Starex olmasın .Şahsen 140 beygir otomatik vites bir panelvan kullanmak isterim , hatta bir ara starex in komple motoru kaça çıkar diye tamirci bir arkadaşa sormayı bile düşündüm.Tek olumsuz yanı çoğunun arka kapısı yukarı doğru açılıyor olması forklift için bu ciddi bir sorun,dün önümde kapıları sağa sola açılan Starex gördüm ama hemen saptı modelini anlayamadım.Bence Melih bize önyargılarımıza teslim olmamamız için çok güzel kapı açtı.

Etiketler

Karavan çekmek için alternatif bir model önereyim; Volkswagen Sharan 1.9 turbo dizel

Avantajları; otomobil ruhsatlı, minibüs rahatlığı, koltuklar kolayca sökülebiliyor, içinde bile yatılabilir, 7 kişi oturma kapasitesi , güçlü 1.9 TDI VW motoru, genelde gümrük çıkışlı olduğundan hazır çeki demirli olarak satılıyor.

Dezavantajları; kaporta mekanik parçaları her yerde bulunmayabilir. (Motor yedek parçası sorun olmaz)

Size bir kaç örnek;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-2013-gumruk-cikisli-sahibinden-hatasiz-169231908/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-sifir-motor-1-9-tdi-7-kisilik-aile-arabasi-172873325/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-vw-sharan-gl-tdi-1997-model-7-kisilik-gumruk-cikisli-164641472/detay

mayıstosböce' Alıntı:
Ben deneme aracı olarak bakıyorum olaya, nihai karavan aracım olarak bakmıyorum.Ayrıca önceliği iş için olacak tabi.Fiyatlarına gelince sorduğum kişi doğru söyledi ise motoru yeni yapılmış yüksek tavan 2006 T5 i ben 17750 ye buldum, 10 seneye yaklaşan bu araçlar sorun çıkarmaya başladığında hiçte ucuz masraflar çıkarmıyor yani T4 ,T3 gibi değiller,kısaca 15-20 civarına da Vito,Transporter bulunuyor neden bu fiyata Starex olmasın .Şahsen 140 beygir otomatik vites bir panelvan kullanmak isterim , hatta bir ara starex in komple motoru kaça çıkar diye tamirci bir arkadaşa sormayı bile düşündüm.Tek olumsuz yanı çoğunun arka kapısı yukarı doğru açılıyor olması forklift için bu ciddi bir sorun,dün önümde kapıları sağa sola açılan Starex gördüm ama hemen saptı modelini anlayamadım.Bence Melih bize önyargılarımıza teslim olmamamız için çok güzel kapı açtı.

Bulent hocam tesekkur ederim. Ben hic bir zaman marka takintili olmadim. Gecmiste Cort markali gitarlar ilk ciktiginda bir gitar begendim gidip aldim. Fiyati 450TL idi. Butun arkadaslar dalga geciyorlardi "alirsan Cort olursun corrrrttttt" diyerek. Zamanla Cort piyasada bilindik bir gitar markasi oldukca fiyatlari artti. Su anda benim aldigim gitar 1000$. Yani benim aldigim fiyatin tam 5 kati.

Arac konusuna donersek, eger bana 15 bin TL ye 80-90 bin kilometrede yada asagisinda bir kilometre yol katetmis VW Transporter T5 veriyorlarsa niye almiyayim. Bunlari daha oncede konustuk T5 lerin ucuz olanlarin motoru bitik ve yeni teknoloji motorlarin yenilenmesi masrafli oluyor. Ayri bir baslikta konusmustuk transporter az yakiyor ama arac fiyati Bir hyundai'nin yada kia aracin 2 kati yada dahada fazla. Yuksek fiyatli transporter'a ulasmak icin aylarca yillarca bekleyecegimize butcemize gore arac alip gitmek cok daha mantikli.

Su anda Turkiye piyasasindan 15-20 bin butce ile arac alip, kampervan yapamak icin hangi araci alirsin deseler one cikan bir kac arac. Arac boyutu onemli degilse 10m3 docato, kucuk arac isteyenlere ise Starex, Toyota HiAce ve Kia Pregio. Bu araclarin icinde en donanimlisi Starex ama Toyota HiAce lerdede genelde klima ve ABS oluyor. Kia pregio en bos olani ama 2005 model (en son uretilenler) yeni kasasi alinirsa piyasada cok temiz araclar var. Yanliz aracta ne yazikki hic bir ozellik yok. Elektrikli ayna, elektrikli cam bile bir cogunda mecvut degil. Yanliz avantaji verdigi ic hacme gore arac boyunun kisa olmasi. Karsilastirirsak Starex uzun sasi kargo bolumu 2.60m ve arac toplam boyu 5.10m iken, Kia pregio kargo olumu 2.80m ve arac toplam botu 4.90cm. Yani hem arac kisa hem ici uzun. Ama ben klima, ABS, hava yastigi olsun isterim derseniz Kia eleniyor.

Bulent Hocam size bir kotu haberim var ki Starex'in arka kapisi iki yana acilan model ne yazikki pek yok. Ben 1-2 tane gordum. Iyi habere gelirsek su anda malum sitede satilik bir tane var. :smiley:

Melih Bey, bir ara ben de aynen bu uzunluk olayını incelemiştim. Yeni araçlarda kayıp uzunluk hep artıyor.
Kia Pregio dış uzunluk 4.82m iç uzunluk 3.77m yani kayıp uzunluk olarak nitelendirebileceğimiz mesafe 2.05m

Diğer araçlardaki kayıp uzunluklar da aşağıdaki gibi.
2.050m Kia Pregio
2.293m PSA Ducato yeni nesil
2.350m VW Transporter
2.478m İveco Daily
2.487m Ford Transit
2.640m VW Wolt
2.645m Mercedes Sprinter

Bu hesapları yapıp not almışım ama hangi version model filan not almamışım. Çoğunlukla yeni nesil araçların katalog verisindendir. Bir de mesela araç 13m³, 15m³, 17m³ olması filan bu kayıp mesafeyi hiç etkilemiyor. ;)

6 yillik transporter kullanici olarak tecrubem ; Hafta sonu veya kısa geziler icin tek araba yerine de gececegi icin transporter, starex veya benzerleri. Ama adamakilli karavan olmuyor hic bir zaman. Tamamen yapili t5 de kullandim iki sefer, toplam bir ay.

fsirin' Alıntı:
Melih Bey, bir ara ben de aynen bu uzunluk olayını incelemiştim. Yeni araçlarda kayıp uzunluk hep artıyor.
Kia Pregio dış uzunluk 4.82m iç uzunluk 3.77m yani kayıp uzunluk olarak nitelendirebileceğimiz mesafe 2.05m

Diğer araçlardaki kayıp uzunluklar da aşağıdaki gibi.
2.050m Kia Pregio
2.293m PSA Ducato yeni nesil
2.350m VW Transporter
2.478m İveco Daily
2.487m Ford Transit
2.640m VW Wolt
2.645m Mercedes Sprinter

Bu hesapları yapıp not almışım ama hangi version model filan not almamışım. Çoğunlukla yeni nesil araçların katalog verisindendir. Bir de mesela araç 13m³, 15m³, 17m³ olması filan bu kayıp mesafeyi hiç etkilemiyor. ;)

Ferhat bey haklisiniz burunlu araclarda bu kayip hep var ve varolacak. Yeni kasa (en son uretilen) pregiolarin fabrika verilerinde 4.90 yaziyor. Sanirim burnunu hafif uzatmislar zira arka ayni.

Ben hesaplarimi toplam kullanilabilir alana yani bos kargo alanina gore yapiyorum. Siz ise toplam kullanilabilir alan ile toplam arac uzunlugu arasindaki farka gore. Aslinda degisen birsey yok. Ben kucuk araclari sehir icin kapasiteleri icin tercih ettigimden, toplam boyun az olmasi cok guzel. Ayrica Kia Pregio ve benzerleri arac burunsuz ve tekerler koltuk altinda oldugundan donus capi ve manevra kabiliyetleri cok kuvvetli araclar. Keske bu araclari Turkiye'ye getirmeyi birakmasalardi. Bence en buyuk dez avantajlari ise ABS, Klima ve hava yastigi gibi donanimlarin olmamasi. Ornegin Toyota HiAce'in Avusturalya ve Afrika marketi icin urettigi modeli cok kullanisli ve guzel. Hemde ABS, klima, hava yastigi gibi butun donanimlara sahip.

Ekli dosyalar

• Toyota_Hiace_H200_505.jpg
    Toyota_Hiace_H200_505.jpg
    132.8 KB · Görüntüleme: 270

Maviş 5.5m boyuyla aslında karavan için kısa bir araç sayılır ama Küheylandan 66cm daha uzun. Parketme konusunda çok farkediyor. Kia'nın şehir içi kullanımı çok rahat. Kia Pregio modelini epeydir üretimden kaldırdı. İkinci elleri genelde çok hor kullanıldıkları için kötü durumda. Hyundai ve Toyota ise üretime devam ediyor.

Hiace de bayağı yakışıklıymış. :smiley:

fsirin' Alıntı:
Maviş 5.5m boyuyla aslında karavan için kısa bir araç sayılır ama Küheylandan 66cm daha uzun. Parketme konusunda çok farkediyor. Kia'nın şehir içi kullanımı çok rahat. Kia Pregio modelini epeydir üretimden kaldırdı. İkinci elleri genelde çok hor kullanıldıkları için kötü durumda. Hyundai ve Toyota ise üretime devam ediyor.

Hiace de bayağı yakışıklıymış. :smiley:

Ferhat bey ne yazikki Toyota ve Hyundai uretime devam etselerde artik Turkiye'ye gelmiyorlar. Market anlasmalari geregi panelvan sektorunde ufak arac olarak transporter, vito buyuk arac olarak ise PSA grubu ve Ford transit kaldi. Malum siteye baktigimda 2005 model son cikan pregiolardan bazilari hala hem dusuk kilometrede hemde temiz araclar fakat 1-2 tane bulunuyor.

burunsuz araba dabir triger kayisi ddgisiminin ne kadar zor oldugu ve en ufak bir arizada butun koltuk ve yaninda ne vatsa sokulmesi cok buyuk zamet onun icindirki burnlu araba bence daha iyi.

Konuyu dağitmak gibi olmaz umarım merak ettim sizce karsan tarafindan üretilen jest 5-6 yıl sonra ikinci elde çok ucuzlarsa eğer koltuk eksiltme yöntemiyle iyi bir camper olurmu acaba
http://www.karsanjest.com.tr/galeri/dis-gorseller-galeri.html

Hazır konu açıldı son çıkan transitlerde yukarı doğru içe eğim azaltılmış daha bir kutu olmuş yukarı doğru kayıp azalmış doğru yolda bir hamle,geçen gün gördüğüm yeni Sprinter da da aynı biçimi gördüm.
Ayrıca yine geçen gün Renault Master la ilgili bir bilgi edindim burada ki servisten,yıl sonuna doğru 1500 cc 100-150 küsür beygirlik master çıkacakmış yeni teknolojik motorlar devreye girmeye başladı bu da sevindirici haber.
Yeni çıkan Transit Custom ın testlerde gördüğüm yüksek tavanı piyasaya çıkmaya başladı 178 cm yükseklik kısa gibi gözüksede dışardan çok hoş bir havası var.

mayıstosböce' Alıntı:
Hazır konu açıldı son çıkan transitlerde yukarı doğru içe eğim azaltılmış daha bir kutu olmuş yukarı doğru kayıp azalmış doğru yolda bir hamle,geçen gün gördüğüm yeni Sprinter da da aynı biçimi gördüm.
Ayrıca yine geçen gün Renault Master la ilgili bir bilgi edindim burada ki servisten,yıl sonuna doğru 1500 cc 100-150 küsür beygirlik master çıkacakmış yeni teknolojik motorlar devreye girmeye başladı bu da sevindirici haber.
Yeni çıkan Transit Custom ın testlerde gördüğüm yüksek tavanı piyasaya çıkmaya başladı 178 cm yükseklik kısa gibi gözüksede dışardan çok hoş bir havası var.

Evet Bulent hocam araclar biraz daha kutu seklini almaya basladi. Bunda Ducato'nun dunya capindaki basarisi etkili. Fakat bu araclari kamper olarak yollarda gormek icin daha 5 sene gecmesi gerekli. :smiley: Yeni transitlerde dikkatimi ceken ic mekanin oldukca lux bir hale getirilmis olmasi oldu. Buda guzel bir gelisme. Bunlara ek ABS, ASR, Klima, hava yastigi ve guvenlik paketleri ticari araclarda gelismeye basladi. Buda bence ayrica bir sevindirici haber. Cunka kampervan yada karavan yaptiginiz araci kullanirken de kendinizi iyi hissetmeniz gezilerinizin tadini yukseltecektir.

Emekliliğe vakit olunca böyle 2015 modellere bakarsınız tabi :smiley: Hep mi ? Siz bize imreneceksiniz,sıra bize geldi,

Eski mütekaitler. :D

Enver bey;

Karavanin modeli onemli degil. Sizin karavaniniz var, vaktiniz var. Simdi biz size ozenmeyelimde kime ozenelim. :smiley:

Herkese tekrar merhaba,
Starex konusunda eşimi ikna edemediğim için bu konuya biraz ara verdim.

Kendi kendime dağlarda ve kırlarda değil de ilan sitesinde gezerken ve hayal kurarken iki ilan kafama takıldı. Bunlar tabi birbirlerinin alternatifleri değiller ancak bana fiyat anlaminda eşit uzaklıktalar. Şöyleki; ilk ilan başlangıç yapmak için küçük güzel bir karavan gibi duruyor. Fazla maliyete katlanmaya gerek yok. Halihazırdaki aracımı ben ve eşim kullanmaya devam edebiliriz. Ancak tabi kısıtlı bir karavan olduğu ortada. Bununla beraber aracımı elden çıkarıp üzerine cüzi bir miktar ekleyerek ikinci karavana sahip olabilirim. Bu durumda şehir içi ulaşım konusunda ben ve eşim sıkıntı çekeceğiz ve işe gidip gelme anlamında toplu ulaşıma başvurmak zorunda kalacağız. Ama tabi donanımlı ve daha büyük bir karavanımız olacak. Siz olsanız ne yapardınız.

Bu arada inşallah yarın ikinci karavanı görmeye gideceğim eğer sahibi müsaitse.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-5m2-chateau-frenli-karavan-176971963/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-vw-gumruk-cikisli-westfalia-orjinal-lt28-motokaravan-177230373/detay

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR