Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 818,935
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

mustafa bey starex alcaksanız 140 hp crdi motor olanları tercih edin sizin verdiğiniz linkteki araçta öyle.
iki ay önce bende starex aldım kullanımı gayet rahat doblodan sonra hiçte zor gelmedi.(otomatik değil).
kızım ehliyet almaya hazırlanıyor dobloyuda cok kullanmıştı bundada hıç zorluk çekmedi hatta bunun daha güven
verdiğini söylüyor .

Etiketler

Ilker beyin belirttigi gibi CRDI motorlu olanlardan alin. Yakitlari normal ticari araclarla ayni yani benim duydugum uzun yolda 7.5-8 litre yaktigi ama otomatik biraz daha fazla yakar. Bugun bir cok ticari arac bu degerlerde yakiyor.

Sedan Ford Focus'un boyu 4.35 metre yanilmiyorsam, kisa sasi Hyundai Starex 'in boyu 4.69cm. Yani arada 35cm gibi bir fark var ki kullanimda cok buyuk sorun olusturmaz. Siz ayrica karavan alacaginiz icin kisa sasi almaniz yayariniza olur. Eger camli ve 5+1 olanlardan alirsaniz vergisi panelvan cinsinden odeniyor ve su anda yillik vergisi 859 lira.

Ayrica bu araclarin alacaginiz bir cok eski model araca gore teknolojik avantajlari var. Ornegin Starex'lerde ABS, ESR, klima (hatta bazen cift kilima), surucu ve yolcu hava yastiklari gibi donanimlar neredeyse sabit. Esinizi ikna edebilirseniz ve butcenizde uygunsa oldukca kullanisli olur sizin acinizdan, ozellikle buyuk boyutlu bir karavani bunun gibi 2.7 litre motora sahip ve 2 tona yakin bir aracla cok rahat cekersiniz.

140 bg olanları bence de daha mantıklı. Ancak gördüğüm kadarıyla kısa olanları 100 bg olanlardan sanırım. Eğer öyleyse uzun olanlardan alırım sanırım. Eşimi ikna edemiyorum maalesef.
Sanırım yakın zamanda ilan vericem arabam için. İstediğim fiyata yakın bir fiyata satabilirsem, bu starexler hoşuma gitti alıyım bir tane. Kalabalık aile için de bence çok mantıklı araçlar. Tavsiyeleriniz için ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

tekelimustafa' Alıntı:
140 bg olanları bence de daha mantıklı. Ancak gördüğüm kadarıyla kısa olanları 100 bg olanlardan sanırım. Eğer öyleyse uzun olanlardan alırım sanırım. Eşimi ikna edemiyorum maalesef.
Sanırım yakın zamanda ilan vericem arabam için. İstediğim fiyata yakın bir fiyata satabilirsem, bu starexler hoşuma gitti alıyım bir tane. Kalabalık aile için de bence çok mantıklı araçlar. Tavsiyeleriniz için ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Musatafa hocam kisa olanlarinda 140BG olan modelleri var. Bu 140bg olan modeller yani CRDI motor olarak gecenler 2004 yada 2005 yili sonrasinda cikti. Arac aramasi yaptiginiz sitede aramanizi 2004 yili ve sonrasi (ki zaten en son 2008 de bu kasa uretildi) vede moto gucu olarak 140bg secerseniz size secenekleri cikartir. Yanliz su var ki otomatik vites istediginiz icin secenekleriniz biraz kisitli olabilir. Aracin CRDI motor olup olmadiginin resimden anlamanin kolay yolu da sudur: aracin on kapilarinin orta-on tarafinda CRDI yazar. Bu yazi 2007 yilina kadar olan modellerde daha kalin ve koyu renkliyken, 2007 yili sonrasinda biraz daha ince ve metalik gridir. Ayrica motoru actiginizda plastik kapaktada CRDI yazar.

Umarim aracinizi istediginiz fiyata satarsiniz.

Ne kadar olabileceği çok tartışıldı. 2009 modeli satılık. Düşünen arkadaşlar olabilir .

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-14.000-km-de-yurtdisi-ndan-ithal-2009-model-hymer-t550-sl-176444975/detay

Bu tip karavanlarin yenisi 50.000 euro civarinda satiliyor . Tr ithalati kac kat artirir ki?

bartek' Alıntı:
Bu tip karavanlarin yenisi 50.000 euro civarinda satiliyor . Tr ithalati kac kat artirir ki?

Bir kac sayfa once tartismistik. OTV+KDV+GUMRUK vergisi oldukca tutuyor.

Sent from my iPad using Tapatalk

bartek' Alıntı:

Bir kac sayfa once tartismistik. OTV+KDV+GUMRUK vergisi oldukca tutuyor.

Sent from my iPad using Tapatalk

melihbozkurt' Alıntı:
Musatafa hocam kisa olanlarinda 140BG olan modelleri var. Bu 140bg olan modeller yani CRDI motor olarak gecenler 2004 yada 2005 yili sonrasinda cikti. Arac aramasi yaptiginiz sitede aramanizi 2004 yili ve sonrasi (ki zaten en son 2008 de bu kasa uretildi) vede moto gucu olarak 140bg secerseniz size secenekleri cikartir. Yanliz su var ki otomatik vites istediginiz icin secenekleriniz biraz kisitli olabilir. Aracin CRDI motor olup olmadiginin resimden anlamanin kolay yolu da sudur: aracin on kapilarinin orta-on tarafinda CRDI yazar. Bu yazi 2007 yilina kadar olan modellerde daha kalin ve koyu renkliyken, 2007 yili sonrasinda biraz daha ince ve metalik gridir. Ayrica motoru actiginizda plastik kapaktada CRDI yazar.

Umarim aracinizi istediginiz fiyata satarsiniz.
çok teşekkür ederim.

Melih bir gün beni Starex çi yapmazsa ne olayım.Esas aracı alana kadar nasıl da sıcak geliyor bana,al 3 sene sonra istediğin araca yönel.

2.0 benzin+LPG li otomobil bu karavanı rahatlıkla çeker diye düşünüyorum,mustafa bey haklı olarak karavan çekmediği zamanlarda eşinin rahat ve konforu için otomatik otomobil türü araç düşünmüş,melih yoğun bir statex baskısı oluşturdu ama bayanlar bu tür araçları kullanmayı sevmiyor,kendi açılarından haklılar

Atilla Bey olmadığımızdan ebaya bakıyordum hazır çevrim kitleri bulabilirmiyiz diye. Örneğin linkini verdiğim ingiliz firmanın hazır kitleri var. Ducota lar için 9 bin tl civarı. Enfazla 11 bin tl ye mal olur eğer gümrükten çekme problemsiz ise.
Mobilya grubunu oluşturuyor. Yataklar, oturma grubu, banyo , mutfak mobilyasından oluşuyor. Almanya'dan daha ucuza yapanlar olabilir. Sadece bir fikir...

http://stores.ebay.co.uk/Convert-Your-Van?_trksid=p2047675.l2568

mayıstosböce' Alıntı:
Melih bir gün beni Starex çi yapmazsa ne olayım.Esas aracı alana kadar nasıl da sıcak geliyor bana,al 3 sene sonra istediğin araca yönel.

Bulent hocam gorenlerde beni Hyundai bayii falan sanacak. :smiley: Bu araclar sadece bana mantikli geliyor. Sonucta bir transporter'in verebildigi herseyi veriyor, cabasi bir cogu daha dusuk kilometrede. Ornegin Mustafa bey 15 bin TL butce ile karavan cekmek icin ya gidip 80 model mercedes alacak, yada Starex ki burada model, yil ve donanim, teknoloji olarak oldukca avantajli.

Ben burada transporter kotu aracta demiyorum. Daha yuksek butcesi olanlara transporterlarinda vadedecegi cok sey var. Fakat eger butceniz 10-20 bin TL arasindaysa Starex disinda yaa cok eski model transporter (1992-2000 arasi) yada Hyundai H100, L300 yada Pregio gibi ticarileri alabiliyorsunuz.

omnitemporal' Alıntı:
2.0 benzin+LPG li otomobil bu karavanı rahatlıkla çeker diye düşünüyorum,mustafa bey haklı olarak karavan çekmediği zamanlarda eşinin rahat ve konforu için otomatik otomobil türü araç düşünmüş,melih yoğun bir statex baskısı oluşturdu ama bayanlar bu tür araçları kullanmayı sevmiyor,kendi açılarından haklılar

Merhaba, oncelikle burada kimsenin kimseye bir baski olusturma durumu yada hakki yok. Starex onersini degerli cekme karavan kullanicisi abimiz, Dogan Boncu'nun yazisinda gorerek oneride bulundum. Kendisi yazdigi baslikta ileride alabilecegi araclarin arasinda Starex'i belirtmisti. Ilker Bey'de kendisinin Starex aldigini ve cok memnun oldugunu belirtti. Mustafa bey durumun aklina yattigini soyledigi icin arac almak isterse alirken dikkat etmesi gerekenleri soyledim.

Bayanlarin kullanmasina gelince, bayanlar bu tarz araclara ilk basta biraz olumsuz bakabilirler fakat kullanmaya basladiklarinda normal aractan farkli olmadigin goreceklerdir. Kaldi ki Mustafa beyin ayirdigi butce cercevesinde cercevesinde, 2000cc ve boyut olarak karavana uygun (biraz iri) araclari sahibinden sitesinde arattiginizda goreceginiz seceklerin baslicalari sunlar: Renault Safranne, Mercedes E300 ve eski Mercedes turevleri, 90 li yillarin BMW 5.20 si vs.vs. Bu araclarinda hicbirinin boyutlari kisa sasi tranporterdan yada starex'den asagi degil.

Tercih tabiiki Mustaf beyin fakat ben kendimce aklima yatani soyledim. Zaten forumun amacida tartisarak, burada soru soran insanlari aydinlatmak.

söylediklerinde yüzde yüz haklısın,ben eskiden transporter'ı eşime kullandırmak istedim de şöför koltuğuna oturmasıyla kalkması bir oldu,bir yerlere çarparım sürterim diye korktu,tabii her bayan şöför aynı olmaz ama yüzde doksanı çekinir,bir de ticari aracı bayan sürmez,yakışmaz gibi bir düşüncede olabiliyor

mayıstosböce' Alıntı:

Valla benim starex çi olmama bayağı faydası oldu bu paralara alınabilecek iyi araçlardan.
Starex bölümünü defalarca okudum iki aya yakın araştırdım. Dobloyu satmadan iki ay önce almıştım
ara ara kullandım şimdi sürekli kullanıyorum gayette memnunum. ( henüz 2500 km yaptım)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri