Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,270
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-temiz-cekme-karavan-174944687/detay/ benim favorilerimde olan bir ilan, ERBA nın son çıkardığı modellerden biri ruhsat problemi olduğunu sanmıyorum, fiyatı da uygun bi bakın derim

Etiketler

fikirlerinizi paylaşırsananız sevinirim, bütçem 25 000 liradan 30000 liraya çıktı. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-son-firsat-mercedes-dizel-208d-97-model-yuksek-tavan-ferah-156340522/detay/ 5 bin lira daha harcayabilirim. şimdiden teşekkür ederim...

Sayın ANKANHOCA. İlandaki araçta pek bir özellij yok. Herhangi bir panelvanı alın elinizden gelniyorsa bile bir marangoza 500 TL verin suze yapar. Ocak ve musluk koyduktan aonra oldu bitti. Aracta cam bile yok. Yüksek tavan diyor ama ayakta zor durursunuz bunda. Bence 10-12 bine 12.8 m3 PSA 2000-2001 model alın. İçine bir çekyat koyun bundan iyi olur. Tabii son karar sizin. Selamlar.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mehmet abi çok teşekkür ederim. sabırsız biri olduğum için sağlıklı düşünemiyorum. sizlerin tecrübe ve fikirleriniz benim için önemli çook teşekkür ederim...

Tabii biz de sizin nasıl bir karavan düşündüğünüzü bilmeden cevap yazıyoruz. Kaç kişilik, araçta olmazsa olmazlarını neler vb. Bunları öngörerek daha sağlıklı tercihler yapılabilir? Selamlar.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

flamable' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-temiz-cekme-karavan-174944687/detay/ benim favorilerimde olan bir ilan, ERBA nın son çıkardığı modellerden biri ruhsat problemi olduğunu sanmıyorum, fiyatı da uygun bi bakın derim

evet fiyatı uygun gibi. forumda bunların ağırlıklarının çok fazla olduğuna dair bir izlenim edindim. 2000 motor toyota corona gibi bir araç bu karavanı çekmekte yeterli olur mu acaba. şu an benim aracım 1600 motor 100 bg otomatik 2004 model ford focus.

towcar adlı sitede erbanin bu modeli için kaç kg girmeliyim sizce...

erba haftasonu modeline gönlüm kaymıştı. ama 2 çocuk olunca çok da emin olamamıştım. teşekkürler tavsiyeniz için

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Deneyimi olan arkadaşlar daha doğru cevap verir ancak bu karavan için sorun olacağını sanmıyorum. Corona 1300 kg civarı bir araç, bu karavan da 1000 kg nin altında. Onun dışında aracınızın çekiş gücü aşağı yukarı 1.5 dizel otomobil kadar. Bende karavan çekebilmek için eski kasa ford mondeo 2.0 aldım bakalım...

tekelimustafa' Alıntı:
evet fiyatı uygun gibi. forumda bunların ağırlıklarının çok fazla olduğuna dair bir izlenim edindim. 2000 motor toyota corona gibi bir araç bu karavanı çekmekte yeterli olur mu acaba. şu an benim aracım 1600 motor 100 bg otomatik 2004 model ford focus.

towcar adlı sitede erbanin bu modeli için kaç kg girmeliyim sizce...

erba haftasonu modeline gönlüm kaymıştı. ama 2 çocuk olunca çok da emin olamamıştım. teşekkürler tavsiyeniz için

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Mustafa bey focus araciniz dizel ise yeterli olacaktir. Eger araciniz benzinli ise dizel bir arac ile degistirmeniz karavan cekerken size buyuk kolaylik saglar cunku dizel araclarin torklari yuksektir. Bizim ulkemizde niyeyse Dizel'den korkulur ama oldukca ekonomik araclardir. Ingiltere'de cogu arac dizeldir ve sirf bu yuzden dizel benzinden pahali.

Agirlik konusunda tam net birsey soylemek mumkun degil fakat sizin baktiginiz tarzdaki karavanlar + tatil yuku bence 1000kg'i rahatlikla gecer.

ANKANHOCA' Alıntı:
fikirlerinizi paylaşırsananız sevinirim, bütçem 25 000 liradan 30000 liraya çıktı. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-son-firsat-mercedes-dizel-208d-97-model-yuksek-tavan-ferah-156340522/detay/ 5 bin lira daha harcayabilirim. şimdiden teşekkür ederim...

Sahibini iyi tanırım... Karavan için bir şey diyemem ama Ünal beyle yapacağınız alışverişte üzülmezsiniz.

melihbozkurt' Alıntı:
Mustafa bey focus araciniz dizel ise yeterli olacaktir. Eger araciniz benzinli ise dizel bir arac ile degistirmeniz karavan cekerken size buyuk kolaylik saglar cunku dizel araclarin torklari yuksektir. Bizim ulkemizde niyeyse Dizel'den korkulur ama oldukca ekonomik araclardir. Ingiltere'de cogu arac dizeldir ve sirf bu yuzden dizel benzinden pahali.

Agirlik konusunda tam net birsey soylemek mumkun degil fakat sizin baktiginiz tarzdaki karavanlar + tatil yuku bence 1000kg'i rahatlikla gecer.

aracım lpg li. dizeller tork açısından hakikaten iyiler. ancak hem dizel hem otomatik bir araç sanırım biraz pahalı kaçar. eşimden dolayı otomatik araç tercih etmek zorundayım. bu nedenle 2 litrelik araçlara yöneldim. bu araçların 2. elleri sıfırları gibi pahalı olmuyor. bakalım hayırlısı...

tekelimustafa' Alıntı:
aracım lpg li. dizeller tork açısından hakikaten iyiler. ancak hem dizel hem otomatik bir araç sanırım biraz pahalı kaçar. eşimden dolayı otomatik araç tercih etmek zorundayım. bu nedenle 2 litrelik araçlara yöneldim. bu araçların 2. elleri sıfırları gibi pahalı olmuyor. bakalım hayırlısı...

Bana sorarsaniz, 2.0 arac alip yuksek vergi vermek yerine, gerekirse bir kac yas kucuk arac alip dizel almak hem karavan cekis kalitenizi arttirabilir, hemde yakit ekonomisi saglar. Dizel arac motorlari yuksek kilometreler yapabiliyorlar bu yuzden ben olsam kilometeresi yuksek diye korkmazdim tabiiki araci almadan ekpertiz yaptirmak kaydiyla.

evet yüksek km lerden korkuyorum hakikaten. ama güvenilir bir servis veya usta ok verdikten sonra alınabilir dediginiz gibi. 80 model vw audi mercedes dizeller bile halen dolanıyor ortalıkta. alternatiflerime ekliycem dizel otomatikleri..

tekelimustafa' Alıntı:
evet yüksek km lerden korkuyorum hakikaten. ama güvenilir bir servis veya usta ok verdikten sonra alınabilir dediginiz gibi. 80 model vw audi mercedes dizeller bile halen dolanıyor ortalıkta. alternatiflerime ekliycem dizel otomatikleri..

Simdi eski kasa dizel mercedesler gercekten guzel araclar ve iyi bir alternatif. Arac agir oldugu icin karavanida rahat cekecektir. Dogan Boncu beyin asagida linkini verdigim basligini okuyun. Eger degistirmediyse kendi araci eski kasa bir Mercedesti.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42120.0

Sizin icin baska bir alternatifte starex/H1 yada eski kasa vito gibi bir minibus olabilir. Cunku arac agir oldugu icin arkadaki karavani daha rahat ceker ve size hissettirmez. Bu minibuslerin boyutlari bu eski kasa mercedeslerle yada her hangi bir sedan aracla neredeyse ayni. Ozellikle kisa sasileri.

starexler büyük hacimleri nedeniyle hoşuma gidiyor ancak otomatik vites gibi bir zorunluluğumuz var maalesef. zaten düz vites tercih edebilsem alternatifler 5e katlıyor.
şöyle dizel otomatik ve de station bir mercedes hiç fena olmaz

H. Starexlerde otomatik vites mevcut.
Ancak, yakıtı için iyi konuşmuyorlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-kamyon-kamyonet-sahibinden-2007-orjinal-61400-kmde,otomatik-hyundai-starex-175467013/detay/

ilginç. bunlar ticari araç sanırım. vergileri çok yüksek olur heralde.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-hyundai-acil-2005-140-crdi-5-plus1-176194142/detay

ankarada 2 tane var otomatik starex. üstteki araç 5+1 ruhsatlı. fiyat 13750 yazılmış. ekspertizde araç düzgün çıkarsa tam istediğim araç olabilir. bagaj hacmi zaten tam bir karavancıya göre.. aracımı da istediğim fiyattan (28500) satabilirsem geriye hayalimdeki karavanı almak için 15000 gibi bir rakam kalıyor ki bu da yeterli gibi....buraya kadar herşey çok güzel ancak benim için en zor şey bu büyüklükteki bir araca hanımı ikna etmek. hatchback focustan aynı kasa sedan focusa geçene kadar baya bi zorlandım. beni büyük araçla kaza yapmakla tehdit ediyor :smiley: akşam deneyelim bakalım bir şansımızı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR