Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,289
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

http://forum.donanimhaber.com/search_verification.asp?phrase=turbolinea&criteria=AND&sortMethod=d&timeframe=%3E&timefilter=0&author=&forumid=ALL&topicreply=both&message=both&language=single&top=1000&minRank=0&submitbutton=+Tamam+

Etiketler

melihbozkurt' Alıntı:
Ilk basta evliyacelebi65 uslubunuzu biraz yumsatirsaniz, birbirimizi kirmazsak hepimizi icin daha iyi olur. Bakin sizde demissiniz epi topu dunya nufusunun %1'i kadariz. :smiley:

Tartismayi baslatan insan olarak, aslinda adi sani bilinmeyen bir karavana bu kadar istenmemeli, o fiyata daha guzel karavanlar alinabilir mahiyetinde soylemistim. Hymer orada lafin gelisiydi. Eger hymer uzerinden gidecek olursak ortalama bir hymer'in Ingiltere fiyati £50 bin yani 63 bin eurodur. Eger arac 2000CC nin altinda olursa OTV'si KDV si 140 bin euro'ya gelir, eger uzerinde ise fiyat 170-180 bin euro civarini bulur.

Ayrica ben sahsen zaten hic bir mala bu fiyati vermem. Baska bir esdegeri ile ayni isi ikame ettirebildigimiz bir mal icin, yusek mablaglar odemek kapitalizmi beslemekden baska birsey degildir. Ornegin insan en kotu araclada gezer, onemli olan gezmekse. En basta soyledigim gibi Hymer laf gelimiydi.

+1... Haklısınız özür...

enverdede' Alıntı:
zannedersiniz turbolinea evliyaçelebi 65 olmuş,veya Turbolinea yalnız değilmiş.

Yafta ve zan.... Belli yaşı aşanlara yakışmıyor... Hayatın onlara bir şey katmış olması gerekiyor... Ama Ocağa fasulye koyup pirzola yemeyi beklememek lazım... Neyse Hayırlısı olsun... Bu arada sözüm size değil... Siz sadece bilgiye dayanmadan zan üzerine yaftaladığınız için söyledim... GÜNÜMÜZDE BİLGİYE DAYANMAYAN ZAN ÜSTÜNE YAFTALAMALAR O KADAR ARTTI Kİ...

Melih Bey..Turbo, Recep İvedik gibi bir kisilik. Insanlari girdabina alıyor ve oynamaya basliyor. Her konu basligi olay okuyor. İnsanlari sinir ediyor ve okuyanlar yazmadan duramiyor. Zekasi var kesin ama ruhsal bir eksikligi de var gibi. Yazdiklarini bilinçle yaziyorsa kesin hasta diyosunuz ama oyle ince cevaplar veriyor ki yok dalga geçiyor diyosunuz. Turboline, Turboline1...2 diye gidiyor ismi. Yasaklandikca yeni isimler aldi. Okuyun sizi de agina alir belki :smiley:

Merhabalar;

Ayrı bir konu altında ilanlarla birlikte kafamdaki soruları yöneltmeye çalıştım.
Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

www.gezenbilir.com/index.php?topic=104568.0

Merhabalar;

Uzun süredir karavanlarla ilgili araştırma yapıyorum ve ne tarz bir şeyin ihtiyacımı karşılayacağını, ne tarz bir şey istediğimi artık biliyorum.
Daha önce kamp, bisiklet ile uzun tur vs tecrübelerim oldu ama İlk karavan deneyimim ve biriktirdiğim tüm parayı buraya yatıracağım.
Bu konuda korkum yok çünkü, yaz tatili yada haftasonu tatili şeklinde bir kullanım planlamıyorum.
Karvanda yaşayacağım. Kira ödemek yerine karavana yatıracağım paramı.
Biraz geniş bir araca ihtiyacım var ve maksimum 2 kişilik yatak kapasitesi yetecektir. Yatak kur kaldır gibi işlerle de uğraşmak istemiyorum açıkçası.
Bu sebepten camper ve benzeri araçlar işime yaramayacak ve alkovenli modellere yöneldim ama yeni nesil olanlarda da 6 kişilik yatak vs desteği var ki hiç bir önemi yok benim için. Araç alıp isteğime göre yaptırabilecek maddi gücüm, karavan ruhsatı vs ile uğraşacak, sabrım yok.
Araştırmalarım Hymerlara yönlendirdi beni ve meşhur sitede 4 adet satılık karavan var. Ancak araçların hangisi iyidir neresine dikkat etmeli, evet bu bizim bilmemkimin aracı kesinlikle bir bakmalısın diyeceğiniz araçlar mıdır?

Kafam karıştı çünkü;

Hymer Fiat 46 modeli 1.9 dizel 83000km'de 48000TL
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-fiat-talento-hymercamp-46-169219752/detay

Hymer Fiat 51 modeli 1.9 dizel 108000km'de 43000TL
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-orjinal-hymer-camp-51-motokaravan-162364066/detay

Hymer 51(sanırım) modeli 1.9 dizel 183000km'de 50000 önce rektefiye edilmiş. 40000TL
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-1991-model-hymer-motokaravan-166224642/detay

Hymer Fiat 55 modeli 2.5 turbo dizel 11500km'de 32268TL
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-hymer%2Ccitroen-camp-55-156077649/detay

Hangisi iyidir kötüdür bilemedim. Kmler azalmış kasa büyümüş ama fiyat küçülmüş. En küçük kasalı 46 modeli ile 55 arasında 16000TL fark var. Ki 46nın kmsi denilene göre daha fazla. 55 sahibi olmayı çok isterim tabi ama ya bunun fiyatı çok düşük yada diğerlerinin ki çok yüksek.

Birde aşağıda ki karavan var tabi. Ancak o kadar masaya ihtiyacım yok. Alıp orjinalliğini bozmak istemiyorum. İc tasarım olarak bana en uygunu hymerlar.
Maliyet olarakda beni aşıyor.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-avukattan-alman-mali-orjinal-mercedes-mb100-super-temiz-171831522/detay

Forumu okumaya devam ediyorum ama biraz nelere dikkat etmem lazım, tecrübelerinizle bakış açısı kazabilirsem iyi olur sizden.

Yada sen iyi bir çocuğa benziyorsun bende hymer var satarım sana karavancı fiyatından derseniz ellerinizden öperim :smiley:

Teşekkürler şimdiden.

mrb arkadaşlar, öncelikle aranıza yeni katıldım. sizlerin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
dün rahatsızlanan zengin bir akrabamızın yanına gittim. Sohbet esnasında hayatını ev dükkan almakla harcadığı için çok pişmandı. Keşke her şeyi zamanında yaşasaydım dedi. Geriye döndüğümde hayatımda hiç güzel bir anım olmadı dedi. sanki bana mesaj veriyordu. Bu konuşmadan sonra 15 yıllık hayalim olan motor karavan almaya karar verdim. Dün arabamı sattım. bütçem sadece 25000 lira. 6 yaşındaki oğlumla arada karavan sohbetleri yapıyorduk. hergün bana yalvarıyor karavan alalım diye.
1- Oğlum ve ben karavanda yaşayacağız,
2- Öğretmen olduğum için tatil sürem uzun,
3- Kendi köyümde de arada birkaç gün kalmak istiyorum,
4- Araba aLMAYACAĞIM. Kayseride merkezi bir yerde yaşadığım için otomobile çok ihtiyaç duymuyorum ama arada karavanı şehir içinde kullanmak zorunda kalabilirim.
5- hafta sonları balık tutmaya gidiyorum.
6- kayseride belediye yamula baraj gölüne sıfır karavan kamp yeri yapıyor. Erciyes dağında yazın doğa ile başbaşa kalmak istiyorum. HEPİNİZE TAVSİYE EDERİM.
7- Boyum kısa olduğu için çok rahat ford transitte yatabilirim .:smiley:))
ya transit alıp kendim yaptıracağım yada http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-tamamen-orijinal-ceki-demirli-gumruk-cikisli-karavan-174676180/detay pazarlık yapıp şu karavanı alacağim. bana yardımcı olur musunuz. bilgi ve görüşlerinize çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler....

Ben nacizane fikirlerimi paylaşayım.motokaravan yapmak için transitler enden dar olan araçlardır.siz ben sığabilrim diyorsunuz ama gün gelirde satmak istediğinizde alacak kişi sığamayabilir.bence eğer yapmayı düşünüyorsanız cumper ducato ve boxer tipi araçlara yönelmelisiniz.aracı alıp bir firmaya yaptırmak yapmaktan çok daha pahalıya mal olacağını biliyorum.elinizdeki bütçe bir firmanın size çıkarabileceği miktarların altında kalır bundan şüpheniz olmasın.bu seferde araç almaya paranız kalmaz.ince elenip sık dokunacak bir durumdasınız.kararınızı bence ona göre verin derim.

Tesekkurler , karavanin pahalli oldugunu ortada. Cok arastirdim hocam ama butce sikintisi nedeniyle noyle bir karar aldim. Transite dus yeri dusunmuyorum. Sehiricinde arabaya pek ihiyac duymuyoruz ama arada sehiricindede kullanabilecegim transiti. Ustasinin yerde bulunmasi ve parcasinin ucuz olmasida onemli benim icin....

Kayserizalasyon mobilyalar mutfak vss bunlari kendim yaptiracagim yada 10000 lira verip guneykaravana yaptiracagim veya yukaridaki ilan sahii ile guzel ir pazarlik yapacagim... baska turlu 10 yil beklemem gerekiyor....

Bu ilana yönelik olarak düşüncem, sadece reimo tavan için bu kadar para verilmezdir. Araç içi boş olsa daha iyi bence. 190'lık uzun yüksek ford alıp içi yaptırılabilir bu fiyata.

Karavan için yorum yapamam ama akrabanızın size söyledikleri için birşeyler söylemek istedim.Size söyledikleri çok anlamlı bence ne zaman öleceğimizi bilmeden sanki yüz yıl yaşayacakmış gibi hırsla para peşinde kariyer peşinde mal mülk çoğaltma peşinde koşturup duruyoruz.Hayat çok güzel dünya çok güzel hakkını vermek lazım tadına doymak lazım.

[/quote
ANKANHOCA' Alıntı:
mrb arkadaşlar, öncelikle aranıza yeni katıldım. sizlerin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
dün rahatsızlanan zengin bir akrabamızın yanına gittim. Sohbet esnasında hayatını ev dükkan almakla harcadığı için çok pişmandı. Keşke her şeyi zamanında yaşasaydım dedi. Geriye döndüğümde hayatımda hiç güzel bir anım olmadı dedi. sanki bana mesaj veriyordu. Bu konuşmadan sonra 15 yıllık hayalim olan motor karavan almaya karar verdim. Dün arabamı sattım. bütçem sadece 25000 lira. 6 yaşındaki oğlumla arada karavan sohbetleri yapıyorduk. hergün bana yalvarıyor karavan alalım diye.
1- Oğlum ve ben karavanda yaşayacağız,
2- Öğretmen olduğum için tatil sürem uzun,
3- Kendi köyümde de arada birkaç gün kalmak istiyorum,
4- Araba aLMAYACAĞIM. Kayseride merkezi bir yerde yaşadığım için otomobile çok ihtiyaç duymuyorum ama arada karavanı şehir içinde kullanmak zorunda kalabilirim.
5- hafta sonları balık tutmaya gidiyorum.
6- kayseride belediye yamula baraj gölüne sıfır karavan kamp yeri yapıyor. Erciyes dağında yazın doğa ile başbaşa kalmak istiyorum. HEPİNİZE TAVSİYE EDERİM.
7- Boyum kısa olduğu için çok rahat ford transitte yatabilirim .:smiley:))
ya transit alıp kendim yaptıracağım yada http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-tamamen-orijinal-ceki-demirli-gumruk-cikisli-karavan-174676180/detay pazarlık yapıp şu karavanı alacağim. bana yardımcı olur musunuz. bilgi ve görüşlerinize çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler....

Böyle araçlar az gelir ve hemen satılır,bence fiyat uygun,kaçırmayın,pazarlık yap,22-23 e alırsan süper olur,kayserilimisin,bende kayseriliyim,istersen beni arayabilirsin,505 747 97 47

Bana siz kararınızı vermişsiniz zaten gibi geldi. :D

Bence de fazla düşünmeyin. Gönlünüzden geçeni yapın.

Sevgili dostlar;

Keşke bir cevap verseniz.

Teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR